Skoči na vsebino
par Mazd na Thassosu
Napisano
pred 18 minutami je FuManchu napisal:

Rjava pa ni vidt:prstgor:

Tako na brzino ko sem pokukal naokoli,sem videl le na vratih kufra na robu točno pod spojlerjem...tri majhne rjice...po moje bolj od poškodbe al nohtov-prstov al kaj...drugače pa res začuda glede na to,da je v slanih krajih...res pobunkana,not sedeži že pena ven gleda ipd...sem debelo gledal😳

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

par Mazd na Thassosu
Napisano

Še tri slike Mazde 323F z Kosa...znotraj in zunaj razcapana in raztrgana,a ocitno še fura😃👍. In pri Mazdi imajo na servisu odlično rešitev za problem z ogledali😂🤣....sem moral fotografirati😆

IMG_20230718_161126.jpg

IMG_20230718_161116.jpg

IMG_20230718_161112.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Post a recent shot of your car
Napisano
pred 25 minutami je sportman333 napisal:

@skritikrtsicer spet ni tema za avte :), ampak sej o avtih že vse vemo....kam daš psa ko greš v GR ? (hotel, imaš opcijo privat varstva, itd....)

Pes je v bistvu od sina,k pa ne gre zraven,k ima svoj šiht itd......in tudi tašča ostane doma,tako da ni problema😃👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je NevLado napisal:

Poklopljeni špegli, isuse bože

Ma...bom rekel tako-malo cvikam pozimi...in sem za to kupil silikonski sprej...pošprical koliko se je dalo,brez da bi preveč "napacal"...k se mi je enkrat zgodilo,da je zmrznila voda v zglobu,in se niso hotela odpreti...malce porukal na roke,in je šlo....in ko sem pošprical z silikonom,je bilo ok.

Drugače pa-ja-kot pravi Alex-zmeraj poklopim ogledala...dejansko me "boli pimpek" dokler je v garanciji....k če je Mazda zares Mazda,pol morajo "stalno izboljševati avte"...k npr. sem na nemških forumih zasledil,da so odsevniki zadaj na odbijaču odpadali...pa da so pri 2022 redesignu to težavo odpravili...skratka-skoz nekaj "šraufajo"...pa je po moje čas,da pridejo tudi "špegli" na vrsto🙄...vsaj glede na "paniko" v tem forumu😂🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 55 minutami je FuManchu napisal:

Zato pa imamo zavarovane avte:prstgor:

Imaš prav...a problem je v tem,k dobiš občutek,da lahko vsak dela z tvojo lastnino kar se mu zahoče...pol se pa dajmo obmetavati z blatom in kamenjem...

Pa sem avto pripeljal praktično pred par meseci "iz trgovine",pol pa zaradi malomarnosti gradbincev in "jankovičevih pometačev" pok v steklo.

Bi bilo zanimivo,če bi se enemu po parkrat na dan en zaletel v avto...pa nonstop kamni v stekla,pa skoz....saj veš kaj mislim...še čudno,da se nekomu čisto ne odpuli....

Ko sem prvič imel primer,da sem dal popravljati pleh...sem v delavnici rekel,da "naj bo tako kot je bilo prej..."...mi je rekel:..."nikoli več ne bo tako..."

Ti da za misliti...eni lahko plačujemo kot butlji,drugi lahko pa delajo kar se jim zahoče...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je FuManchu napisal:

Če se ne gradi ni prav in če so gradbišča ni prav :bravo: potem pa razumi narod...

Saj po eni strani imaš prav...a problem je,ker se gradbinci ne držijo zakonodaje-po zakonu morajo tovornjaku očistiti kolesa preden lahko zapelje na javno cesto...

Primer cesta Zalog-Polje pred rondojem Vevče so naredili kar eno "gradbišče" (je ves folk mislil,da bo tu nov Lidl,k je pr rondoju nov Hofer...)...pa niti ni gradbišče,ampak neko "prekladališče"...skoz eni kupi zemlje,in skladiščenje in prekladanje...in skoz tovornjaki....k neka gradbinska "baza".

na cesti vse polno kamnov in blata....le vsakih par dni popucajo z vodo...a pometa nihče...in pol Zasavja in Litije se tu mimo vozi...dan dnevno zastoji za popiz...in seveda vsak k se mimo pelje "faše svinjarijo".😠👎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Včeraj...spet "božal" Mazdico😋...je bila že "svinjska"...sicer je pozno popoldne in čez noč padal dež,a to me ne moti...je itak "destilirana voda"

Bolj me moti svinjarija na cestah,k so vsepovsod gradbišča in tovornjaki vse posvinjajo z blatom in kamenjem...pol pa pelješ za nekom,in je takoj ves avto posvinjan.

IMG_20230408_164959.jpg

IMG_20230408_165035.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je sportman333 napisal:

To edino dokazuje da je CX-5 tudi premium vozilo :)....hehhhhh

Sva že najmanj dva,k sva tega mnenja😉

Mene je pa najbolj "čez rob v smeri nakupa porinil" moj najboljši prijatelj iz otroških let. Živiva sicer na različnih koncih slovenije,a sva še v stikih....pa sploh nisem vedel,da je kupil 1 leto staro CX-5 2,5L AVT za svojo ženo....in se enkrat po telefonu pogovarjava,in jaz "jokam" kako dolgo že čakam na avto...in vpraša katerega...jaz pa..."mah,saj najbrž ne poznaš....."

On pa meni...."ja,ja-ta motor,ta menjalnik,itd,itd"...😲....jaz..."kako pa veš"?...on pa....moja žena ga vozi🤣

In ko sem vprašal,kaj pravi zanj....je rekel,da sploh ne rabiva debatirati,da naj samo kupim😲😀👍

In sem vzel😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Še en zanimiv link,pol pa dost v tej smeri,da ne bomo spet odpirali nove teme😬

Trdnost karoserije CX-5 2021 testirano po rusko😲...zelo zanimivo😉

Dosegla je najvišjo oceno na tem kanalu....je pa model pred 2017 letnikom dosegel le 3 zvezdice🤨....skratka pri Mazdi so se zelo potrudili😀👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

...nekaj drugega sem mislil😁...pa lih Bini je "😀👍zadel"...zanimalo me je,kako proizvajalci izvajajo ojačitve strešnega dela avtomobila.

To bodo najbolje poznali avtoličarji,kateri popravljajo škodo od toče.

Na slikah se vidi,da ima CX-5 od spredaj gledano eno ozko ojačitev,nato eno širšo,in zadaj tri enako široke.

C-Max ima po vsej verjetnosti🤔 le eno široko nad B-stebričkom.

Honda ima za "šibedahom" 2-3 ojačitve,zadaj proti anteni pa še eno ožjo🧐

Pri BMWju pa najprej izgleda le ena,a se spredaj in zadaj (cca. 20cm od stekla na obe strani) nakazujeta še dve,kateri pa najbrž nista limane po celi širini strehe🙄

Nič ne trdim glede trdnosti,debeline pločevine itd,k je tudi odvisno od vrste pločevine  in še mnogih drugih faktorjev...vem pa,da je Mazdina karoserija v svoji klasi najlažja in hkrati najtrdnejša😀...me je zanimalo zgolj kot zanimivost k pristopu ojačevanja konstrukcije....

In še dva linka,da ne bo kdo rekel,da nakladam😉

Nalet 1,9 tone težkega vozila z hitrostjo 60km/h😲

Mazda CX-5 je bila edina,ki je dobila oceno "dobro" (najboljša ocena v testu).

Audi Q3, Buick Encore, Chevrolet Trax, Honda CR-V, Nissan Rogue, Subaru Forester, Toyota RAV4, Toyota Venza in Volvo XC40so bili slabši 😬  z oceno "zadovoljivo"🙄👎

Chevrolet Equinox, Ford Escape (Kuga), GMC Terrain, Hyundai Tucson, Jeep Compass, Jeep Renegade, Kia Sportage in Lincoln Corsair so si "prislužili oceno "na meji" (marginal).

Honda HR-V in Mitsubishi Eclipse Cros pa sta dobila oceno "slabo"....HR-Vju je celo odtrgalo B-stebriček od pragov,katere je dobesedno "olupilo"😲-se lepo vidi v posnetk👎

Skratka-Mazda je TOP😀👍

Drugi mogoče celo še bolj zanimivi link,kjer je spet zmagala Mazda (CX-9)...za las ji sledi le VW-ID4

Kar pa je še najbolj zanimivo,je dejstvo,da je CX-9 že 7 let stara platforma🧐...zanimivo,a ne🤔

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kot napovedano je zapadlo "na metre" snega😂🤣....najbrž na dolžino merjeno🤔...a ko sem pogledal skozi okno avtomobile mi je nekaj drugega pritegnilo pozornost🧐...ko sneg pokaže tisto,kar je drugače očem skrito😀

Sem pač tak,da me zanima vse kar se tehnike,konstrukcije ipd. tiče...rad kakšno stvar "razšraufam" samo,da vidim,kaj je vgrajeno itd...😁

In pogledam sneg na strehah avtomobilov....in sem seveda fotografiral...vsak si pa naj mnenje ustvari sam-boste že vedeli kaj mislim😉

Prva slika -Mazda CX-5 2022

Druga-Ford focus C-Max 2006

Tretja sosedova Honda CR-V mislim da starejša kot ford🤔

Sosedov BMW...pojma nimam kateri letnik🙄

Zanimivo,a ne?!😀

L.P.

IMG_20221211_094650.jpg

IMG_20221211_094656.jpg

IMG_20221211_111315.jpg

IMG_20221211_113552.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 30 minutami je FuManchu napisal:

Slikaj gume pa ti pošlogamo iz njih:bravo:

Mimogrede...Pirelli Scorpion Winter...ej,kih res moram pohvaliti...vsaj do sedaj,k še ni minusa...na Fordu Continentalke pri plus temperaturah kar "plavajo" levo/desno...smerna stabilnost za en k...

Te Pirelli so pa bomba...vsaj za mojo "zivo" vožnjo😄.

Sem jih preizkusil tudi na meji zdrsa-res prehitro vožen ovinek v velikem krizišču ob dveh zjutraj...tako,da je ze ESP grabil...in nenormalno "cool" obnašanje...lepo drsijo,brez težnje zanašanja,kot da bi se prejal po tirnicah😍

Kako bo pa v minusu,ledu in snegu,bomo pa še videli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

In še dve sliki kar tako,k bolj pašejo k naslovu threda...prva,k se mi zdi lepo ujeta perspektiva🧐😀,druga pa seveda zaradi psičke😛

Sva bila malce na sprehodu na Bokalcah,in proti avtu grede,tako malce nižja perspektiva...sem prec potegnil telefon za sliko😀

Pa da ne bo kdo mislil,da imam kaj zraven pri tisti gradnji...

L.P.

IMG_20221019_172538.jpg

IMG_20221019_175209.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Predvčerajšnjim spet fura v Podčetrtek in nazaj😁...in sem naredil tri slike,kako je Mazda bila "žejna"

Prva slika-od rondoja Tomačevo do Hoferja v Šentjurju...ni bilo nič gužve (proti Lj. pa čist zabito ob 07:30😬)...kot zmeraj čez Trojanske tunele skoz konstantno 100km/h,drugače pa zmeraj več kot 130km/h...večinoma na prehitevalnem,tudi en čas konstantno 150-160km/h.

Druga slika-Šentjur-Podčetrtek-cca. 5-10km/h več kot omejitev.

Tretja slika Podčetrtek-Ljubljana...do AC enaki režim,na AC pa sem ga še malce bolj teral...en čas (cca. 10-15min.) tudi konstantno 170km/h...večinoma 140-150 km/h...čez Trojansko območje konstantno 100.

Nazajgrede seveda praktično prazna cesta,torej zelo malo pospeševanj in zaviranj,kar se je poznalo tudi na porabi.

Moja ugotovitev...pospeševanja in zaviranja se bolj poznajo na porabi kot pa povečana hitrost nad 130km/h...zanimivo,zanimivo🧐...

Če tako pogledaš,mazdin 2,5 motor dejansko ni požrešen🤔....ali pa je pomagal "Italian tuning"😆😂🤣😉

IMG_20221128_083944.jpg

IMG_20221128_220628.jpg

IMG_20221129_063232.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 24. 11. 2022 ob 10:37 je Z M A J napisal:

Naši aktualni zimski raketi, takoimenovana Winterwagna. :)

IMG_20221124_103358.jpg

Jep🤔...taki majhni bodo vedno redkejši in vedno bolj iskani...poceni in za "voziti"...v bistvu pravi "Volkswagen-i"

Žalostno,kam gre svet...

Mi je pa padel en "hec" na misel ob pogledu na dobro ujeto sliko....z desne proti levi-"smeti","smeti","smeti"😁😆😂🤣

Pa brez zamere😉

L.P.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je NevLado napisal:

Evo super, samo da si zadovoljen. Jaz imam na 6ki podobno, sicer imam G192, ti imaš že novejšega G194. Relacija malo nad 7 litrov, avtocesta 9-9,5 pri vožnji nad omejitvami...skupaj povprečje po 1 letu 28 tisoč prevoženih imam 8.5 po računalniku :D 

Aha...zanimivo,k nisem nič kontroliral koliko gre v tenk itd...pač zaupam računalniku🤔

Se mi zdi takšna "reprezentativna relacija za slovence in "nedeljske turce"...pač vsak se rad z družinico kam zapelje ko je fraj...

Malo AC,malo naselja in malo izven naselja...samo mestne vožnje ni🧐

"Zaupam računalniku"...k sem zasledil,da je Mazda zelo netipično natančna pri brzinomerih...k po zakonu brzinomer ne sme kazati premalo,tako da vsi "lažejo" v +...Mazda pa tukaj najmanj "laže.

Zelo zanimiv kanal k prikazujejo poleg losovega testa (več voženj!!!) tudi hitrost po GPSu in prikazano v vozilu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ker sem obljubil,da bom še poročal o porabi svoje CX-5.

Sva z drago predvčerajšnjim spet obiskala Podčetrtek...in sem si sicer zadal cilj doseči zelo nizko porabo vsaj nazajgrede do Lj.....a je tak užitek voziti mazdo,da mi :zoom-zoom: ne pusti miru...in sem vozil bolj po "svoji žilici" oz z "težjo nogo"😁

Se mi zdi bolj informativno in objektivno kot pa cincanje z vožnjo 100km/h na AC z omejitvijo 130km/h.

Tjagrede sem vozil dokaj po omejitvah...in ni bilo gužve...tudi 130-140km/ h na tempomat-večinoma na prehitevalnem pasu...in z izven naselja max.+10km/h nad omejitvijo....od Lj. do Podčetrtka povprečna poraba 8,4L/100km.

Nazajgrede čez naselje enaki režim,po AC pa sem ga malce bolj "pokal"...kakšne pol ure konstantno 150km/h na tempomat,k se mi je en z nekim "pičipokijem" na rit "limal",in sem si rekel...no pa dajva...malce več...in malce več...in malce več...dokler ga ni minilo😂🤣...ostalo 130-140km/h...čez trojanske tunele pa po omejitvi skoz 100km/h....sem tu in tam dal tudi na Sport-program...

Skupna poraba tja in nazaj-glej sliko😀👍...meni je za takšno vožnjo TOP!🧐....sem mislil,da bo več🤔

Mestna vožnja po Lj. pa se je ustalila pri 9,9L/100km-tudi v redu👍...je 2006-letnik Ford Focus C-Max 1,6tiVCT za liter slabši🙄

L.P.

IMG_20221116_071053.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 37 minutami je TiEn napisal:

@skritikrt kdaj lahko pripeljem menjat ?

Dnes sem fraj...prnes dva pira...enga zate in enga zame,pa bova zrihtala tik-tak😉

pred 36 minutami je g.Wankel napisal:

@skritikrt

Odlično! 😀

Ja ta ključ me je spomnu k smo bili še mulci in kar na to zategovali 😀

Drugače pa lep set, pa hvala za linke! Sem lih v iskanju novih matic...

Je dolga zgodba...iz leta 91,ko je bila pri nas vojna...sem dezartiral iz JNA...in k stricu v Stuttgart za 5 tednov,dokler se ni v SLO situacija umirila...

No in je imel stric tam avtomehanično delavnico...in k se nisem imel kam dati,sem tam "visel"...in če te zanima,je dovolj,le da zraven gledaš,in se lahko veliko naučiš...to je bilo zame zelo zelo poučno obdobje🤔😀👍

In ena "brihtna" je bil tudi primer,ko je strica klicala stranka,da ima doma avto z predrto pnevmatiko,in če pride zamenjati itd...

In smo po šihtu šli zamenjati...in mi je stric pokazal ta ključ...in,da ga ima zmeraj v avtu itd...in,da z njim spraviš vsako kolo dol...in da je hitro,varno za vijake ,in da ko zategujaš,da imaš lepo občutek koliko zategniti itd....

Sem si takrat zapomnil,in ko sem kupil svoj prvi avto,sem pri Energe.si (oni so zastopnik za Gedore itd...) kupil točno ta ključ

Sedaj ga očitno ni več v programu,a drugje se ga še da dobiti...

Kot že rečeno...res ni "poceni",samo je res "top shit" roba...kupiš enkrat,in imaš "do smrti"👍...ga imam skoz v Fordu.

Pa še en nasvet za "eksotične" vijake oz. matice,če se želiš izogniti poškodovanju oz. odrgninam na vijaku/matici.

Čez vijak/matico nastaviš kos polivinilaste vrečke in porineš ključ gor...pač glede na debelino pl. folije tudi 2 ali 3 plasti.

Seveda ko zategneš,znova "na frišno",ker se pač natrga....funkcionira odlično,absolutno nič odrgnin😀

L.P.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 13. 11. 2022 ob 7:37 je g.Wankel napisal:

Sam moment ključ bi se ti pa vseen splačal kupit 😀

Evo...med ostalim tudi moment ključ😉.

Te je najbrž "zmotil" križni ključ Gedore za kolesa

WWW.SVH24.DE

Kreuzschlüssel PKW 17x19 (3/4") mm. 410x260 mm

...pa si si mislil,da zategujem z njim.

Ključ je sicer res bomba😀👍...a zategujem seveda z moment ključem.

Ima pa ta križni ključ eno drugo prednost-zaradi dveh "ročic" je nežen do dlani in zaradi bolj centričnega prenosa navora na vijak (ker eno ročko tiščiš,drugo pa vlečeš),je nežnejši za vijak...oz. še bolj pomembno,če je matica!!!

Tudi super je za primere,ko ti kak "kreten" preveč zategne matice...ne rabiš cev za podaljšanje ročice,če imaš tak ključ🧐-se res pozna👍

Priporočam...samo ni lih poceni🙄

Aja...pa da bi me "ujel" pri montaži brez moment ključa😂...sem preveč "počen" na orodje,da bi kaj takega bilo možno😁😉

Pa bo koga zmotilo,za kaj imam dva seta natičnih ključev-en "cenejši" je za ALU vijake,k jih imam poleti na Fordu

WWW.D1SPEC.COM.TW

Detailed information of Aluminum Steel bolts two in one , For Japanese Model offered by D1SPEC .

Malce boljši set

WWW.AMAZON.DE

...pa za INOX vijake na Mazdi

lepa cena,dobra kvaliteta,super zapakirano+adapter za ključ...do sedaj niti pikice rje-priporočam😀👍

Mah,sem gledal najprej pr Matsportu tele

pa se na koncu nisem odločil za njih...mi ni žal🤔

IMG_20210924_130650_1.jpg

IMG_20210924_130705.jpg

He,he...pozabil sliko😆

Sam čudno,za kaj je obrnilo zgornji dve sliki vijakov🧐...mah-ni važno,k je le informativnegaznačaja...kar je važno se lepo vidi.

Sam res čudno...včasih teksta ne shrani...sliko obrne...🤔

L.P.

IMG_20221114_090643.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.