Jaz sem za lampi in stojali dal 100? s po?tnino. Seveda ni high-end oprema, ampak za za?etnika ve? kot dovolj. ?e si v podzemlju je to prava zadeva zate Stojali se hitro in enostavno zlo?ita, lampe lepo stojijo gor (napajajo se preko AA baterij) in jih lahko obra?a? v vse smeri, za fotki?a pa sploh ne rabi? ve? stojala, ker je dovolj hiter. Sploh, ?e ma? ?e kaki kratek objektiv (npr. 35mm).
Kje si tega DR-M-ja na?el? Jaz sem imel ta zelene od civilne za??ite. Mogo?e se najde ?e kak?en. Pa ne ka?e ti ravno naravnega ozadja. Po nekem ?udnem zraku si ti hodil.
Na Bolhi mi ga je en prodal ?e pred leti. Ne, ne ka?e naravnega ozadja (razen kako prasketanje tu in tam - verjetno od radona). A sem kje napisal, da ga? ?e sem napisal, da ga - ga ne. Oziroma stoji na 0 in v?asih malo igla posko?i.
Zakaj pa uporablja? te led floode? A snema??
lp
Ne, za fotografijo. Fle? se mi zdi preve? "umeten", s temi pa lahko ne samo regulira? jakost svetlobe, ampak ti dajejo tudi razli?no barvo pa ?e bolj razpr?eno svetlobo. Pa?e na isti nastavek kot fle?, ?eprav ju imam navadno na stojalih. Super se obnese v prostorih s slabo svetlobo in ?e npr. slika? nekoga ali nekaj prosti son?nemu zahodu. Odsevnika ne more? ve? uporabit, ker ni dovolj odbleska, s temi lampami pa lahko naredi? dan In dobi? super barve zahoda in osvetljeno stvar, ki je pred njim. Sicer bi dobil samo ?rno silhueto. Ali pa osvetljeno stvar v prvem planu in zbledel zahod.
Spodaj sem nalepil 4 slike - demonstracije. Prva je avtoportret z obema (manjka mi ?e en, ki bi mi ple?o osvetlil), drugi dve pa sta varianti before-after. Osvetljen je pa skoraj na minimumu. ?etrta pa spet podobna fora kot son?ni zahod, samo da je nevihta zadaj (na?alost brez spektakularnih strel).
Jaz HDR-a ne bi noter me?al, ker so res impresivne naravne barve. Fle?, odsevnik ali pa recimo dva LED flooda bi ?e znala marsikaj naredit Recimo moja dva
Ja, ja, sem jo na?el, medtem ko jo na 24ur ?e i??ejo
Na uni cesti si je dal du?ka kolega, sem mu posodil avto za test, nisem poznal ceste prej. Je pa lepa, pride? ?ez mejo in je na vsem lepem lep?a in ?ir?a cesta, konec balkana.
Jaz se hodim tja malo preganjat. Cesta je super pa panorama tudi. ?koda, ko ni dalj?a
Ja sej, zato mam js problem z zrnastjo na vsaki fotki
?um/zrnatost je zelo subjektivna stvar. Mene recimo pri ostrem fokusu ne moti (npr. slika? neko babo in je ona povsem "?ista", nebo pa zaradi modrine prenese nekaj ?uma) in se zato poslu?ujem ISO med 400 - 1200 tudi ?ez dan (na DSLR-u seveda, boknedaj na trotlkameri, ki ?e po 800 za?ne klamfe srat). Fante na iStocku pa moti vse. ?um ti najdejo v majhnem polju pikslov in re?ejo, da to ni vredu. Kaj potem ostane? Photoshop, ki se ga sam sicer raje izognem, ker potem slika ni ve? pristna. Ampak, ?e tak ho?ejo...
Spodaj je primer. V zgornjem delu slike, ki ni v fokusu se mi je nabralo kar nekaj ?uma. Lahko bi ga ?el polirat z "blur tool"-om.
Na oni cesti proti Sobothu si si pa dal du?ka, ha? Zanimive fotografije, sploh ona iz vagona je kul, pa tista spodnja na mopedu. Kje si pa na?el to ?eleznico?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prva je najlep?a, predzadnja ima najlep?e barve, zadnja pa je najbolj impresivna
Povezava za deljenje
Deli na druge strani