Skoči na vsebino
Post a recent shot of your car
Napisano

Nekaj zeza,in ni shranilo teksta🤔...evo-zimske so gor (Pirelli Scorpion Winter)...sem pa pogruntal,da čeprav imam dve hidravlični 2T dvigalki-nizkoprofilno in batno...da je še najhitreje z mazdino škarjasto+vrtalni vijačnik +kljuka...4-5 sekund in je avto dvignjen😀👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse v redu jaz sem ok;)
Napisano
pred 16 urami je Alex napisal:

Kaj se je zgodilo?? 

....🧐...če ga je "zaneslo"...se je moral "umikati" je "zmanjkovalo" zavorne razdalje ...ali kaj podobnega...imaš odgovor na prvi sliki....popravilo (že samo lakiranje) bo pa sigurno dražje kot en komplet vrhunskih letnih pnevmatik.

Nič ne obsojam...samo opazujem...in zimske gume sredi poletja je bilo pač prvo kar sem opazil🤔.

Pa ne rečem...sem tudi sam bil tak,da sem poleti 2x razbil avto z slabimi letnimi gumami (so bile gor tovarniško na Daewoo-ju Racer-ju od Kumho gor...drek od dreka)...in takrat še ni bilo uzakonjeno "pozimi-zimske"...in sem dve zime vozil z letnimi...na srečo brez karambola...je pa fino za učenje vožnje oz. da dobiš občutek kako se avto obnaša...samo kot rečeno-nevarno kot hudič😬.

Bo držalo,da se človek največ nauči iz lastnih napak🙄

Me res zanima,kaj je bilo...

pred 13 urami je sportman333 napisal:

Kakšen steber v garažni hiši?....če ni luč ni hudega...

Izgleda,da je tudi blatnik fasal...ne vem,če dobro vidim...tam pod lučjo-na koncu luči,kjer se začne blatnik mi izgleda "not upognjeno"🙄

Drugače pa-"pleha" je kot dreka...važno da nihče ni poškodovan...

L.P.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prvi "sneg" letos😂...za smučanje ne bo,a vsaj avto ne bo več "usran"😁

Sem ga enkrat prej že pral,a šele danes res "v nulo"🧐

Bo mogoče koga zanimalo-sem prvič uporabil gel za pnevmatike na tem avtu...od Nanolex-a.

Prej sem na Fordu zmeraj uporabljal ArmorAll-ov gel...je sicer super in je že v kompletu z penastim aplikatorjem...samo čež čas vidiš,da ni to TO...se "mokro-sveti do lune"🤨...ta od Nanolex-a pa lepo svileno-mat🧐...k guma iz tovarne😀👍...zaenkrat se mi dopade...bomo videli,kako dolgo drži🤔

IMG_20220812_133935.jpg

IMG_20220812_122038.jpg

IMG_20220812_122032.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Bini napisal:

Zato sem tudi omenil, ker se res zelo šajna pa še prave barve je.... 😉👍

Ajd ne rečem...vsakemu svoje...a zame imaš prav😀👍...pač gledam le črno🧐

Pa k vidim,da so linki OK...od youtube-a,Aliexpressa...sem pač bolj navajen nubert-ovega foruma (proizvajalčev forum)...in tam marsikaj ni dovoljeno😬...pač se bojijo tožb🙄

No in če koga zanima kje in koliko za keramiko...k drugače vsi takšne stvari bolj težko razkrijejo...

Dal narediti pri "avtopralnici Horvat"...oz. http://www.avto-pralnica.si/

Sem pri njih stranka še iz časov ko so imeli reklamne ponudbe preko t.i. kuponov (nekje od 2008🤔)...in 1-2x na leto gre avto na generalko k njim...so res stručkoti...

In imajo tri pakete:650€,850€ in 1050€

Za 650€ malo slabši material (keramika)...samo zunaj in nič felten...

Za 850€ (to sem jaz vzel) boljša keramika (nemški Nanolex)+feltne

Za 1050€ pa dodatno še generalka notranjosti.

Zmeraj je pa v ceni totalna dekontaminacija-čiščenje "v nulo" in poliranje.

Ker pa sem že stara stranka mi je pa zaščitil še drugi set felten (taoriginalne) za zimo

In še nasvet...ne delati tega sami,k boste "fentali" avto!!!

L.P.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Bini...res je...je pa tudi res,da je gor fina umazanija...pač k po dežju okoli furaš,pa se prime...in kot sem na prejšnji strani že omenil-sem dal avto"zrihtati"...pač res temeljito čiščenje,poliranje in keramika (Nanolex).

Sem avto od trgovca prevzel 24.Junija,čez en teden pa "keramiko gor"...in sem avto dva dni nazaj prvič opral (metoda "ene kante in veliko rokavic itd,itd...skratka ekstremno nežno...)...in zmeraj ko pada dež (bolj močno pada,boljše je🧐😁)...ga "opere"👍...moram pa pripomniti,da "keramika ni neko čudežno sredstvo proti umazaniji"!!!..pomaga pa zelo,da se stvari pač ne primejo tako močno...

Je pa seveda tudi lastnost keramike,da avto že izgleda veliko bolj "glosy" kot običajno🤔...skratka nič čudnega...avto izgleda kot "špegel"😁

L.P.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 26. 7. 2022 ob 13:59 je Scr3am napisal:

V senci :)

IMG_20220726_115343.jpg

Tudi v senci😂🤣...kuža mislim😉...sta z Mazdo ratala prava prijatelja😁...je že prvi dan takoj skočila v prtljažnik...k se rada kam pelje na izlet v naravo...je pa pogruntala,da je Mazda v primerjavi z starim C-maxom bolj odmaknjena od tal (20cm)...in se rada zavleče pod njega...mislim,da je Mazda prestala "pasjo odobritev"...

L.P.

IMG_20220730_160439.jpg

IMG_20220731_120139_1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Sej 1.5 mlinček bi letel bolj kot tole najbrž, ampak je pa vprašanje vzdržljivosti..

Zna biti,da imaš prav kar se moči tiče,k danes se da marsikaj narediti...a sem prav namenoma vzel točno ta motor (brez turbo polnilca) in točno ta menjalnik...

Zna biti tudi malce športnik...samo pohodiš in "na roke"😋,zna biti umirjen (tašča je skoz pljuvala,ko je pri Fordu cukajo itd. ko sem športno šaltal...😂🤣),vzdržljiv-bomo še videli...je lih tista mešanica k sem jo hotel,ker to kar sedaj delajo ni zame...0,9L biturbo (Renault ipd...) in CVTji kamor pogledaš.

Aja-barva...seveda,če bi hotel rdečo,bi ga že zdavno imel🧐...tako pa🙄...se zmeraj hecam,da..."jaz izberem firmo,model,motor,in opremo....žena pa si lahko izbere bilokatero črno barvo...."😂🤣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Alex če te zanima-ATS Crosslight 8.5x19 et38 5x114.3 75.1  sem jih imel eno leto doma,in cvikal,če bodo pasale na 2022 model,k sem tako dolgo čakal😟

So ene redkih,k so kovane/valjane...vsaj v tem cenovnem rangu (280€/kom.) dobiš mogoče Ronal,pol pa se že konča.

In če koga bolj zanima,kako to Kovanje oz. valjanje gre...t.i.Flow Forming poglej na Youtube pod "uniwheels produktion" @3.00 naprej (ne vem,če smem tukaj linke z youtuba linkati🙄).

Sem kupil še INOX vijake za "pikico na i"😋

....pa da se ne bo kdo čudil slikam...sem dal gor keramiko..."cel paket" z temeljitim čiščenjem (lepilo od folij itd..) poliranje (prav za nov lak)  in čez noč zapečeno z Infra lučmi na 60stopinj....za ceno pa bolj,da ne vprašate🥴😟...samo,bom že pozabil cvenk...sam da je Mazdica zaščitena🥰

@sportmn333 samo zate še ena z našo psičko😉 (na Viševniku)

Sedaj pa dost z "off topicom"...drugače pa,če koga kaj zanima-no problemo😄

DSCF9169.JPG

IMG_20220707_130648_1.jpg

IMG_20201221_110813(1).jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@NevLado

2,5L😍

Je zgodba takšna...sem hotel nekaj bolj z športno dušo...in sem bil resno zagledan v Focusa STja (karavana,da bi bilo še za familijo...)..."tapravega" STja...ne le ST-Line...tistega k ima motor od prejšnjega RSa.

Pa so mi pri Fordu rekli,da je Ford zaradi ECO kvot v evropi vse večje kubature umaknil z trga....in vprašam,če prav razumem,da če ne želim bilokatero verzijo elektrike in tudi diesel-a ner...a prav razumem,da je še največ kar mi lahko ponudijo 1,5L "turbo-mlinček" z 150KM....so rekli,"tako je"...jaz pa "hvala lepa-adijo"....povdarek pod "adijo".

In sem začel gledati kaj z "športno dušo in familijo"....pač,včasih me "prime"😂🤣...pa rabim "zdravilo....in sem naročil 2021 model...in na koncu čakal točno🧐 eno leto in 16 dni🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.