Skoči na vsebino
Post a recent shot of your car
Napisano

Definitivno legenda, ampak imam občutek, da jih kar nekaj tu gor ne ve kaj sploh je to, ker so večinoma premladi. Če se še spomnijo mogoče zadnje različice Citroen Ami 8, ki so jo delali do skoraj sredine 70-ih je tole prvotna originalna različica Ami 6 iz leta 1961.

Zakaj je mogoče tale Citroen zanimiv za nas Mazdaše je to, da so v sedemdesetih naredili eksperimentalno verzijo M35, ki je bila v bistvu kupejevska podaljšana verzija Ami 8. Poganjal jo je pa enorotorski Wankel :prstgor: Zadeva je ostala v eksperimentalni fazi, ampak so vseeno naredili nekaj modelov in jih razdelili med VIP-ovce za dolgotrajnejše testiranje. Je pa Citroen te izkušnje potem kanaliziral pri izdelavi Citroen GS birotor z dvorotorsko različico Wankla. Žal pa je tale zadeva prišla ven v čisto napačnem času leta 1973, ko je svet drvel v prvo naftno krizo in kot vemo Wankel pa ugodna poraba ne gresta glih skupaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse v redu jaz sem ok;)
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Resnici na ljubo: boljše se izide z zimskimi poleti kot z letnimi v res zimskih pogojih...

To je res, samo pravih zimskih razmer je tako malo v nižinah, da velika večina lahko takrat pusti avto doma in ne gre na cesto, če nima zimske opreme. Poleti pa imaš več mesecev asfalt segret na 40°C in seveda tudi veliko več. Verjetno poleti si ne rečeš, da se bom samo ponoči vozil, če bo suho, čez dan pa le če bo fejst oblačno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse v redu jaz sem ok;)
Napisano

Vidim, da vas je nekaj tukaj, ki se vam zdi normalno, da ste polet v skibootskah al pa gojzerjih? :nevem:

Edina sprejemljiva alternativa zimskim pozimi in letnim poleti so all season gume. Te so narejene, da zdržijo visoke temperature in dokaj solidno delujejo tako poleti kot pozimi. Vse ostalo je pa pač igranje na srečo - mrbit se izzide, če pa se ne pa so stroški vedno višji kot imet ustrezne gume za ustrezen letni čas.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hja, nekako to zgleda takole:

Se mlajša sodelavca pogovarjata:

prvi: a se spomniš tolarjev?

drugi: ja se, sam bil še v srednji šoli.

prvi: hehe, jaz pa še v osnovni.

Ostal sem tiho in sem se samo zamislil.🙄

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 28. 12. 2021 ob 21:51 je sportman333 napisal:

👍nice&clean😉😁

Avto že... garaža je pa tko usrana kot bi bla črna kuhna not. Kontrast med čistim in lepim ter umazanim in grdim je pa res fenomenalen 👍

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ampak včeraj se je pa res izkazala največja slabost led luči - 10 minut vožnje pa je sneg na lučeh naredil mrak. Da o blokiranem radarju pa zamegljeni kameri na šipi ter posledično vsemogočih napak na zaslonu, sploh ne govorim.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.