Tezava je resena. Tezava je bila mehanske narave - konektor pri original lucki je neki strajkal Kot vse zgleda; moj poseg, nadrgadnja ni vplivala. Do preobremenitve nekak ne bi smelo pridet, ker sem original zarnico likvidral. LED trak pa ima podobno porabo
Kako sem uredil prilagoditev LED na 12V DC? Tranzistor s skupnim kolektorjem
... in v prtljazniku je ponovno svetlo, da bi lahko sival maturantske obleke
Ze dolgo nisem nic pisal tu - tako da lepo lepo pozdravljeni. Pomankanje casa in nekoliko zmanjsana zelje po sraufanju po avtu se pac pozna...
Imam Mazdo 3, letnik 2007. In osvetlitev v pritljaznem prstoru mi ne dela vec. Pred pol leta sem nekoliko modificiral osvetlitev, tako da sem vzporedno z originalno zarnico (na "zicko") vezal trak LED diod. Seveda sem prilagodil napetost tem LEDicam. Delalo je super dokler seveda ni nehalo
V avtu dela VSE. Vsa osvetlitev znotraj in zunaj avta, pomiki stekel, zavore, brisalci... vse. Preveril sem tudi tipko katera ugasne osvetlitev pritljaznega prostora - OK. Preveril sem tudi varovalke - OK. Seveda - ce ze vse dela, bi morale tud varovalke bit vse cele. In tudi so!
Sedaj pa srz problema. Lucka v pritljazniku ne dela. Odstranim zarnico in jo pomerim - OK. Preverim delovanje LED traku - OK. Preverim napetost na prikljucnih sponkah oz leziscu zarnice in izmeri pravih 12+ V. Ko pa dam na sponke breme - torej ko dam zarnico na mestu pa napetost pade in tok ne stece. In tu trcim v
- Se je kdo srecal s podobnim problemom? Kako si resil? Zna? pmagat z nasvetom?
A bomo steli koliko internetno osvescenih ljudi smatra VELIKE tiskane za vpitje in visok krvi tlak??
No... skratka.... velike tiskane pomenijo vpitje. Zato pa si tud naletel na take reakcije ostalih clanov.
Predlagam, da se drzimo zacete teme.
No... da pristavim se jaz loncek k debati.
En cas mi je zelo imelo, da bi zamenjal auspuh. Pol sem videl, da me moti le izgled konca izpusne cevi. In naredil sem se iz nerjacvnega jekla. Zelo je prepost. Ob priliki bom naredil kaksno fotko. Lahko pa zdej povem, da izgleda "preprost", kot konec cevi Ford Focusa WRC
No na moji mazdici sem se odli?il da si naredim start button in me zanima ?e ima kdo kak?no ugodno varianto. Lahko samo gumb ostalo bom ?e sam zrihtal oz. sej je samo gumb
LP!
Marko
Start button ni le gumb. Lahko pa
Imas dve moznosti. Prva in najbolj enostvna je ta, da uporabis gumb (ne stikalo) z dovolj veliko tokovno prepustnostjo. S takim gumbom vzigas podobno kot s kljucem - ga drzis toliko casa, dokler ti ne zalaufa, potem pa spustis).
Druga moznos je pa gumb s podporo elektronike, kot ima npr. Reanlut - pritisnes, spustis in elektronika "kurbla" toliko casa, dokler motor ne zalaufa, potem pa spusti.
In kako zelis narediti? Bi kljuc se vedno uporabil za "kontakt"? Ali zelis narediti "lahko ukradljiv avto" ?
Za ta poseg sem se odlocil, kermi ni vsec "japnska bunka". Le to sem odrezal in pokital. Se stekla so bila temnjena... zato zarnica ni bila vec kos vsemu .
Delo je moje; sama izdelava elektronike kot tudi montaza. Tapiciral sem v usnje - pocasi bo vse v usnju
Po mojem se bi dalo naredit kaj podobnega tud doma.
V to, da je OBD II standard kateri je kompatibilen z vsemi avtomobili po 96, mi je bilo jasno. Zmotilo me je le to, da se dobijo razni prikljucki za razlicne tipe (GM, Ford).
Vem tudi, da naj bi bilo 9 razlicnih protokolov
Na trgu sem sicer videl razne OBDII scanerje. Najcenejsi so tam okrog 25k na amteriskem trgu. Ampak ti scanerji ti izpisejo le kode okvar. Menda da ne mores spremljat paramtrov motorja.
Kolk sem jaz poucen, OBD protokol ne omoga spreminjanja parametrov, temvec le opazovanje.
Zelo rad bi izdelal (ali dal izdelat) prevleke za sedez Mazde3. En pomislek pa imam; kako bi bilo to najpametneje naredit? Kajti - kakor sem jaz obvesecen - Mazda3 ima tudi bocne airbage v sedezih. Torej, ali lahko sploh dam prevleke na sedeze :ne vem: ?
Seveda se ne bom odlocil za predelavo. Tudi prej nisem imel resnejsega namena. Ampak vedet en mal vec kaj vse zajema tako poseg, pa tud ne skodi.
Dej dej... prevec dnarja za v koloni vozit... aja... sej ne bi vec vozil v koloni
Ce bi se ze spuscal v predelavo, bi bil to styling. Govorim zase
Jest 100 oktananov enostavno nisem se proval, ker je najblizja Istabenz crpalka kaksnih 25km zahodno od mene. Ce je pa res, kar David pravi; da bo Petrol lansiral 105.... oh... bo teba provat.
Ker smo ze pri taki debati... en (po mojem mnenju) nebolec poseg me pa mika.
Mazda3 je ze tako ali tako tih avtomobil; sploh znotraj kokpita.
Kolk bi se splacalo (ce bi se sploh) zalimat protihrupno peno pod pokrov motorja?
Ima kdo kaksen bogate iskusnje z "aftermarket" penami za dusit zvok izod pokrova?
Najprej moram povdarit, da le povprasujem in nimam resnih namenov posegat.
Imam Mazdo3, 1.6 105KM.
- Na kaksen nacin bi se dalo dvignit moc motorja, do take mere, da ne bi drasticno skodil motorju? Mogoce je slisat smesno, ampak ne znam lepse vpasat. :ne vem:
Vse sorte sem bral; od turbin, do nekih BOXov, ki povisajo tlak na injekorjih...
- Kaj vse bi bilo potrebno vgradit / zamenjat ob vgradnji turbine?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaja... tud mene veseli
Mal mi je bilo tudi cudno, da je nehalo delat, ker sem naredil "elektricno" prav. Na koncu se je izkazal, da nisem niti kriv bil
Zivljenje je lepo

LP Lenuh007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani