Skoči na vsebino
CX-5 Subwoofer kablovi ?
Napisano (urejeno)

Verjatno je tvoja mazda s full opremom pa imaš regulaciju sjedala na gumbe. Onda motoriči zauzimaju prostor?

Na YouTube sam pronašao da ovaj model u prtljažniku ispod poklopca rezervnog kotača ne zvuči baš jako dobro.

Screenshot_20241007_032836_Firefox.png

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 Subwoofer kablovi ?
Napisano (urejeno)

U CX-5 2019 dao sam ugraditi Alpine aktivni subwoofer ispod suvozačevog sjedala. Zvuči puno, puno, puno bolje nego Bose u mazdi 6 2007.

Prilikom ugradnje postoji izbor uzimanja signala sa audio out ili sa zvučnika. Da ne raskapaju puno po mazdi izabrao sam sa zvučnika.

279,00 €

Screenshot_20241003_153748_Firefox.png

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 front parking kamera samo 10 $
Napisano (urejeno)

Jedino mi ovo nije jasno.

Koj pin na mazdi je monitor trigger (okidač monitora)?

The small red line of the output port is connected to the display trigger line.
If the original display trigger line is connected to the reverse light,
disconnect it from the backup light first, and then connect this small red line
.

Kablu sa slike sam spojio još 2 pina. Napajanje zadnje kamere.

Tako da sa zadnjom kamerom nemam posla..

I prespojio sam (još 2 pina) video na drugu stranu.

Interface samo ubacim serijski.

Trigger (pilot signal) ću morat tražit instrumentom. Nije strašo, konektor ima samo 28 pinova.

Screenshot 2021-06-08 at 02-58-39 YIFOUM-28Pin-Original-Video-Input-Switch-Reverse-Camera-RCA-Adapter-Cable-For-Mazda-CX5-C[...].png

k.jpg

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ovo je drugi tip interfejsa.

Zadnja kamera ide na mazda pinove A i B.

Prednja kamera (ili drugi video izvor, spajaju se na pinove E i F.

Kako nemam taj tip interfejsa, pitam se mogu li se iskoristiti ti kontakti pa pritiskom na AUX, ručno aktivirat prednju kameru?

nano to obd-ts1557609907.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Pol godine od naruđbe kamere.

Našao sam vremena te kameru i interface na stolu spojio na računalo.

Prema uputama stoji da po ubacivanju brzine u rikverc radi zadnja kamera, a nakon izbacivanja iz rikverca, 10 sekundi radi prednja. To sam potvrdio. To je jasno. Puštanjem 12V na reverse trigger, javlja se 12V na monitor trigger. Po oduzimanju 12V sa reverse trigger, prebacuje se slika s zadnje kamere na prednju kameru i još oko 10 sekundi ostaje 12V na monitor trigger. Također se javlja +12V na napajanju prednje kamere i +7V na napajanju zadnje kamere. Ne istovremeno.

Zadnja kamera original i radi na 6V,  a prednja kamera je kinez i radi na 12V.

So far so good.

Ali nije mi baš jasno kuda spojiti monitor trigger na mazdu?

Slika gore, 28 pinski konektor ima ulaz za DVD Video. Možda ta škatuljica ne treba? Samo treba aktivirati DVD ulaz ako neko zna kuda ide brika (između kojih pinova)?

shema2.png

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DAB+ naknadna ugradnja
Napisano (urejeno)

Kaj mislite, USB DAB+ za android radio, bi delalo u mazdi preko "android auto"?

, if your android 7.1 / 8.0 / 8.1 / 9.0 car multimedia has pre-installed the 
  DAB+ App, just buy this USB powered DAB+ Box to get digital radio. which can fit all our Erisin Android car multimedia 
  and the most of other android 5.1 / 6.0 / 7.1 / 8.0 / 8.1 / 9.0 unit on the market

Screenshot_2020-12-19 US $28 15 Erisin ES364 DAB+ Digital Car Radio Aerial Amplified Antenna for Android 7 1 8 1 9 0 10 0 C[...].png

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 challenge - zadnje lampe
Napisano

Razdereš tapeto, se to prevodi kao skineš plastične obloge ili uništiš sve na putu do lampe?

Sorry mi slabo ide Slovenščina iako je prabaka Slovenka. Nisam ju nikada upoznao.

Kada bi znao skinuti obloge bez da ih oštetim, već bi pogledao.

Na Renaultu sam 1998 dao ugraditi centralnu bravu. Reley i instalacije su već bile instalirane.

Pa se stalno nadam da ču i u Mazdi nači nekaj korisno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 challenge - zadnje lampe
Napisano

Rođak je kupio CX-5 za zadnjim LED lampama.

Moj CX-5 nema straga LED i čak unutarnji segment (na vratima) ne svjetli.

Kada bi kupio te segmente, mogu li na vratima očekivati ožičenje i samo spojit ili nema ništa?

LEDg.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Notranje LED luci
Napisano (urejeno)

gg.jpg

Na suvozačevo mjesto u Mazdi 6 GG sam stavio Osram LED W5W Cool White.

Ođekivao sam da će svijetliti usmjereno kao reflektor, ali ne. Svijetli na sve strane i to puno, puno jače od obične žarulje sa žarnom niti.

Ovo je fotografirano po danu, zato lampica na vozačevom mjestu ide u žuto/crveno.

Led lampica svijetli tako jako da mislim da bi iznad zadnje klupe u mraku smetala.

Zašlo je sunce. Razlika je kao noč i dan između između žaruljica, suvozačevo sjedalo, pod i vrata su obasjani kao da je dan. Sada, želim li biti tako obasjan da me svi gledaju, nisam siguran.

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-Stop (Start - Stop), onemogočiti za vedno
Napisano (urejeno)

d1.jpg

Malo sam razočaran kaj niko ne pita o kakovim mikrokontrolerima ja pričam.

Ima web interface i lako ga je programirati. Prihvača sve moguče senzore.

2.jpg

Imao sam jedan potrgani daljinski upravljač od garažnih vrata. Spojio sam mikrokontroler na tipkalo, programirao da relej drži pola sekunde i sada mogu s telefonom preko interneta otvarati i zatvarati garažna vrata. Vrlo slično bi se u mazdi isključio START/STOP, ali automatski bez moje intervencije i bez potrebe za internetom. A i vanjski retrovizori. Switch bi bio trigger za relay.

tasmota.jpg

Ako netko želi više nučiti, guglajte Tasmota.

Tasmota is custom firmware that is available for ESP8266 based devices allowing for web, timer, OTA firmware updates and sensor support. Tasmota allows for ESP8266 based devices to be controlled via HTTP, MQTT and KNX allowing for integration into just about any home automation ecosystem available.

Popravljeno od mazda_gg
Nadopuna
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drugi relej spojen na isti mikrokontroler ću spojiti na tipkalo za preklapanje retrovizora ako sa daljincem idem zaključati centralnu bravu.

Bez da nadograđujem napajanje motorića, to će funkcionirati samo onih oko 30 sekundi nakon gašenja motora dok su motorići pod naponom.

Na taj način elektronika auta ne može "znati" da je još nekaj spojeno na auto.

Najveći "problem" je mikrokontroleru dovest 5V, ali za to postoje moduli koji 12-24 V pretvaraju u 5V.

Ili ga mogu spojiti na USB utičnicu.

Mikro kontroler i 2 releja su ispod 30 Eura.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 Internet radio
Napisano (urejeno)

Instalirao sam u mobitel Android Auto ver. 4.9.59

Sada u Android Auto imam i WhatsApp (samo dolazne poruke) koj je davno instaliran ali u staroj verziji AndroidAuta nije bio prisutan.

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 SD kartica kopiranje
Napisano (urejeno)

To je nekaj drugo ili mi je nekaj promaklo.

More se zdelat backup na navteq serveru, vratiti ga na original karticu ili preselit na novu karticu.

Nikak napravit dve kartice koje delaju. I to je korisno.

Bez-naslova.jpg

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.