Skoči na vsebino
dne 10. 11. 2024 ob 15:05 je godlike napisal:

Liderpnevmatik smatra do 3 leta stare gume, kot nove.

Nemčija smatra po zakonodaji, do 2 leti stare gume, kot nove.

Tudi novegume.si smatrajo do 2 leti kot nove, če dobijo starejše od dobavitelja zavrnejo.

Namenoma čakam , da bo 15. proč, na starih gumah, da potem naročim nove. Upam, da se bo kako starejšo robo prej prodalo.

Ko smo 2023 naročali na liderju 2022 letnik, je eksplicitno pisalo da so iz stare zaloge in so letnik 2022, še celo na računu piše stocks lasts

Tako da lider ima poštiman sistem z pripisi, je pa to še zmer borza in je včasih teksas

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan platišča
Napisano
pred 21 minutami je Dk21 napisal:

Ma ne da me žuli. Malo ozke se mi zdijo 215. Imam Civica z 225 45 17 pa zgleda super. Tele 205 16 col so pa ko ene radrike....

Kako se pa kaj tale nexen obnese v dežju? Pa sicer poleti? Jaz ga rad kar pritisnem občasno....

Vredne vsakega centa, če so SU4 :) 

2 leti komot narediš z njimi in 30kkm, mišelinke so 180 pa so za 4... nevem, jaz imam raje vsake 2 leti frišne gume

če boš pa paradiral za 5.45 porabe in klimo na off, bodo pa za 3 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 minutami je godlike napisal:

Evo:

image.jpeg

Glede na to, da sem ga razkuril.

A so na njegov avtu privzeto 7.5Jx17" 225/55R17

No, zdej se pa pejt v tej Sloveniji :lol:

V mojem dotičnem primeru sem potem vzel felge, ki imajo širši ET, ker je isti klinac, če so mi rekli da moram homologirat drugega proizvajalca!!!

Imam pa v kartončku napisano samo dimenzijo, brez odmika, ker imajo original felge že vnaprej določen ET.

Še slika kartončka:

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 53 minutami je godlike napisal:

Ni mi jasno kaj piše v homologaciji.

Glej mojo od Forda:

20240822_151739.jpg

Imaš celo 16" homologirane, ki ne pašejo.

Zdaj pa mi prosim pojasni, kaj mi bojo dopisali, če imam zimske 235/40 R18 8.0J x 18 ET55.

To kar so meni, glej sliko :D 

pred 2 urama je NevLado napisal:

Lej jst ti iz prve roke povem, ker mi je folk solil pamet vsepovsod kako nič ne rabiš bla bla bla. Ni res. Zakoni so žal jasni.

1. Naročiš felge, ki imajo zdravn certifikat, da pašejo na tvoj avto

2. Greš do vulkanizerja, kjer ti namontira gume na felge in felge z gumami na avto, vulkanizer izpolni TEHNIČNO POTRDILO O VGRADNJI

3. Greš na AMZS/Avto krka/karkoli in neseš ta papir, oni poslikajo felge, preveri se serijska, preveri se tehnično potrdilo

4. Čez 1 teden dobiš nazaj popravljeno homologacijo

V eupravi pa izgleda to tako:

null

image.png

NA PLATIŠČIH PROIZVAJALCA ALUTEC GMBH

Niso platišča Mazda, ampak platišča Alutec Gmbh

Se mi ne da več ukvarjat s to temo, sem že vnaprej napovedal 10 komentarjev kako ni tako kot je in evo nas kje smo :lol:

Ajm out

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je godlike napisal:

Vedno sem pripravljen na možnost svoje zmote. Če to podkrepiš s dokazom, bom šel oba avta homologirat.

Človek kupuje neoriginal felge. Lepo je, da mu pomagamo in na vprašanje o homologaciji vsak poda svoj primer izkušenj. Jaz sem šel čez to decembra 2021 in mu iz prve roke povem, kako je zadeva funkcionirala, kljub temu, da so mi ljudje pisali, da naj se ne sekiram in nerabim sploh komplicirat. In ja, 90% ljudi ima felge nehomologirane.

Sedaj bi ti rad od mene, da ti še dokazujem, zakaj sem jih moral homologirat, ker mi ne verjameš. Ok :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 minutami je godlike napisal:

Kaj pa ti piše na homologaciji?

Zapis me zanima, da bi lažje doumel.

Kaj bi mi rad dokazal? Da se motim? :D Jaz ti povem iz prve roke povem čez kakšno proceduro sem šel z neoriginalnimi felgami.

Pred eno uro je NevLado napisal:

HOMOLOGACIJA S STRANI PROIZVAJALCA VELJA ZA NJEGOVE FELGE

Lahko kupiš identične aftermarket, z istim odmikom in vse, pa to ni uradno homologirano

Ko te bo ustavil policaj ali boš na tehničnem, ne bo nobene pizdarije

Ko boš imel totalko in boš dal zahtevek za povračilo 20 tisoč eur, se bo zavarovalnica vpičla v to in rekla "nope, ne dobiš niti centa" :)

A se splača reskirat, za 35 eur?

Seveda da prvič slišiš, ker živiš v Sloveniji, kjer ljudje pametujejo brez razloga po internetu, brez da bi kadarkoli šli čez ta postopek ali pa urejali te zadeve. Ko pa boš v roke prijel telefon in poklical na ustanovo, ki se ukvarja s homologacijo, boš pa dobil prave informacije (ČE MENI NE VERJAMEŠ).

Edit: lahko mi še poveš iz kje to tvoje razumevanje, kje si to prebral

Kot sem že povedal v prejšnjem komentarju, pa imaš za vse drugo na razpolago telefon in pokliči na oddelek za skladnosti na AMZS/Avto Krka,...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 minutami je Justus napisal:

Hvala, tega nisem vedel ... Potem bom pa verjetno kakšne rabljene mazdine nabavil ...

Lej še vedno je cenej kupt neoriginal, ker sm mel prvo montažo sem vnaprej opozoril vulkanizerja in je stvari zrihtou, pa pol 35 eur na avto krka za vpis, maš pa pač 3 poti ki jih morš nardit

Zdej naslednji korak je pa da ko vsakič to napišem se usuje 10 ljudi, ki mi daje protiargumente, kot da sej za tisti krivec, ki je napisal zakon o homologaciji :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 minutami je Justus napisal:

Nisem hotel pametovati, le sklepal sem, da če je dimenzija vpisana, je tako v redu. Nikjer v kartončku namreč ni zapisano, da to velja le za platišča od proizvajalca avtomobila ...

In kaj ti potem vpišejo v kartonček, če daš na avto platišča povsem enakih mer, a od drugega proizvajalca?

Lej jst ti iz prve roke povem, ker mi je folk solil pamet vsepovsod kako nič ne rabiš bla bla bla. Ni res. Zakoni so žal jasni.

1. Naročiš felge, ki imajo zdravn certifikat, da pašejo na tvoj avto

2. Greš do vulkanizerja, kjer ti namontira gume na felge in felge z gumami na avto, vulkanizer izpolni TEHNIČNO POTRDILO O VGRADNJI

3. Greš na AMZS/Avto krka/karkoli in neseš ta papir, oni poslikajo felge, preveri se serijska, preveri se tehnično potrdilo

4. Čez 1 teden dobiš nazaj popravljeno homologacijo

V eupravi pa izgleda to tako:

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 minutami je etcho napisal:

Torej, po tvojem, je homologirana dimenzija + design?

HOMOLOGACIJA S STRANI PROIZVAJALCA VELJA ZA NJEGOVE FELGE

Lahko kupiš identične aftermarket, z istim odmikom in vse, pa to ni uradno homologirano

Ko te bo ustavil policaj ali boš na tehničnem, ne bo nobene pizdarije

Ko boš imel totalko in boš dal zahtevek za povračilo 20 tisoč eur, se bo zavarovalnica vpičla v to in rekla "nope, ne dobiš niti centa" :)

A se splača reskirat, za 35 eur?

pred 10 minutami je Justus napisal:

To pa prvič slišim 😶 Jaz razumem, da če imaš v kartončku vpisane določene mere, lahko nabaviš katera koli platišča in gume, ki ustrezajo tem meram, pa zato ni treba iti na homologacijo ...

Seveda da prvič slišiš, ker živiš v Sloveniji, kjer ljudje pametujejo brez razloga po internetu, brez da bi kadarkoli šli čez ta postopek ali pa urejali te zadeve. Ko pa boš v roke prijel telefon in poklical na ustanovo, ki se ukvarja s homologacijo, boš pa dobil prave informacije (ČE MENI NE VERJAMEŠ).

Edit: lahko mi še poveš iz kje to tvoje razumevanje, kje si to prebral

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je Justus napisal:

17-colske lahko daš gor, ampak jih je treba homologirati, sem se že pozanimal. Na homologacijskem kartončku imam vpisane samo 18-colske z dimenzijami 215/55 R18 95H. Sem pri nakupu avta vprašal, zakaj so na kartončku samo 18-colske, če pa kot dodatno opremo prodajajo tudi 17-colske, pa mi je uvoznik pojasnil, da Mazda zaradi izpustov CO2 in nižjih stroškov (višji kot so izmerjeni izpusti, več mora proizvajalec plačati nekih okoljskih dajatev) pač tovarniško homologira le 18-colska platišča in gume na tem modelu.

Sem še malo pobrskal za gumami na LiderPnevmatik in našel nekaj primernih (večina je 99V, nekaj je 95H), tako da bi se morda res lahko odločil kar za 18-colska platišča, kot praviš, pa še homologirati mi jih ni treba 😁

No to pa ni čisto res, dimenzija vpisana v homologacijskem kartončku velja ob meritvi na original platiščih, čim vzameš druga platišča in identično dimenzijo gum, moraš jit na homolomo, zaradi platišč

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz ne bi vzel nič od tega, ker so preveč odprte, in se bo lepo v vsakem kotku te felgice zabetoniral košček peska :) Potem pa sabo voziš 2 kili na vsaki.

Meni tega ni do sedaj povedal nihče, dokler nisem pogruntal sam, tako da bodo od sedaj naprej moje felge za pozimi striktno z zaobljenimi linijami. Je pa res, da je odvisno koliko km narediš brez da pereš avto, če delaš malo km te lahko za to glatko briga :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava zvočnikov
Napisano
pred 22 urami je Shrek napisal:

Da ne odpiram nove teme... 

Na šestici letnik 13 mi je na voznikovih vratih začel zvočnik poleg glasbe oddajati čudne zvoke... 

Se kdo ukvarja s popravilom ali menjavo le teh? 

Lahko tudi na ZS... 

Lp 

pred 18 urami je Tilen5 napisal:

Tudi meni na letnik 14, odlimana membrana od okvirja zvočnika,..snameš vrata dol in zalimaš z lepilom. Maš na youtube prav posnetke o tem.

Ja, točno to. Lahko samo zalepiš s sekundim in spojke za 10 minut, pa zmontiraš nazaj.

Zakaj se membrana odlima? Ker pride vmes vlaga in odstopi.

Saj ko se boš nekaj časa peljal bo spet nehalo hreščat, ker se slučajno nazaj skup stakne, pol pa če boš zapelou v eno lukno bo spet pok, in tko. :)

Meni je parkrat zahreščalo, pol je kr nehal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Amortizerji motornega pokrova
Napisano (urejeno)
dne 1. 2. 2022 ob 8:54 je NevLado napisal:

Žee? :o 

Jaz sem naročil zame in za @Shrek, pa kaže da bo dobava šele 8 marec :( 

Amortizerji so v slo in so se zataknili v carinski postopek... me prav zanima, koliko euriča bodo pobrali :( 

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 17 urami je Hixxy napisal:

Danes prišel paket (izbral sem "karbonsko izvedbo" zato je trajalo malo dlje, da je prišlo iz Kitajske :)

Montiral bom v prihodnjih dneh, danes je vreme res kislo. Slikam končni "izdelek"

Image from iOS (7).jpg

Žee? :o 

Jaz sem naročil zame in za @Shrek, pa kaže da bo dobava šele 8 marec :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 minutami je Janez007 napisal:

@NevLado, hvala, da se mi potem havba spešta ...😢

Ti amortizerji so verjetno, sploh poleti, podvženi kar visokim temperaturam, tudi okoli 100 stopinj. Prenesejo?

Jah če zdržijo v prtljažniku, bodo potem tudi pod izolacijo na havbi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 minutami je Deeyan napisal:

tocno te ja :)

Superca, a ma loh kej vpliva na vpetje amortizerja gor, glede na to, da je pod matico za nosilec potem "dodatna podložka"? Verjetno ne a?

Se mi je še @Shrek pofočkou za naročilo. Rabi še kdo? Naročim danes po šihtu. @Janez007 da boš lažje olje spremljou? :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 urami je Shrek napisal:

Če smem... 

Če boš nabavil te amortizerje, se priporočam za 2 kosa, pa deliva poštnino... 

Poštnina je 1,5 eura. Če si iz dolenjske ali LJ se lahko dogovoriva za skupno šeranje, drugače bova pa več dala za benz kakor dostavo domov. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.