Skoči na vsebino
Notranje LED luci
Napisano

Ok, zasledil kar nekaj razlicnih si podatkov glede notranjih zarnic (w in pa vrsta). Mi zda kdo tocno povedat za mazdo 3 2016, za notranjo osvetljitev in pa za zarnice pri tablicah.

Hvala

Stropne ?arnice: 3175 (cevne 30-31 mm "Festoon")

post-1144-1377668795_thumb.jpg ,

Za tablico: 194 W5W ("Wedge")

post-1144-1377668786_thumb.jpg

Orig. ?arnice so 5W (ledice bodo manj). 

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto Dimm notranje ogledalo M6
Napisano

Prva generacija facelift je bila.

Tapeto pa zre?e? manj in po potrebi zapogne?, je mehka. Okvir lu?k in predal?ka pa tako ali tako sega preko luknje v tapeti in se rob ne bo videl... Pa zdaj je celotna plastika pritrjena le z vzmetmi ob tapeto, predal?ek je pa fiksiran z vijaki ob streho...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto Dimm notranje ogledalo M6
Napisano

Kot je po naslovu razvidno,me zanima ali se je ?e kdo lotil tega? Sicer mene osebno zelo moti slepljenje lu?i in bi si montiral v svojo M6 GG to ogledalo. Na Ebay-u se dobi precej teh avto dimm ogledal od M6 novej?ih letnikov. 

Jaz sem pri prej?nji ?estici zamenjal notranje ogledalo, sicer sem naro?il takega, ki je imel poleg zatemnjevanja ?e prikaz notranje temperature in kompas (mora biti nekje predstavljeno v moji temi od stare ?estice).

Pa pove?i raje na kontakt (npr. 12V vti?nico), ker stropna lu? je konstantno pod napetostjo, da ti ne bo non-stop kurilo ?troma.

Najdu ?e DIY:

http://www.mazda-si.net/topic/3770-menjavaodstranitev-notrnjega-ogledala-mazda-6-facelift/

@Scr3am

Mislim, da za vgradnjo predal?ka za o?ala ob stropnih lu?kah ni treba ni? pleha predelovat, le notranjo tapeto bi moral porezat, predpriprava je ?e vgrajena (mestaoz. matice za vijake, ki pridejo v predal?ku). Sem tudi sam takrat gledal tole, da bi zamenjal, pa je potem prej avto od?el. Potegni ven komplet stropno lu?, pa bo? videl kaj je zadaj za tapeto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vgradnja adapterja
Napisano

Eh, pa saj verjetno niti ni treba vle?i ven radia. V 6-ko prve generacije sem to vgradil skozi odprtino predala pred sovoznikom, verjetno gre tudi tu lahko tako. ?e se ti pa ne da s tem ubadati in ?e se bo? kdaj zve?er vozil po ?i?ki (vidim si iz LJ) se pa lahko tudi pri meni ustavi? in ti bom jaz zmoniral.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Angel Eyes
Napisano

Hehe slisi se super :). Se mogo?e spomni? iz kje si jih narocil, ker ce so bile kej cenejse, kot so tele iz ebaya bi potem kar tiste uzel :). Rad bi pa imel cisto bele... Bom pa se batkota kontaktiru, ce bi se mogoce kaj dalo zmeniti z montazo...placam seveda ;)

Aja, kako je pa to s homologacijo potem ? Je potrebna?

Prodajalec, kjer sem jih jaz naro?il, jih nima ve?....

Tukaj ima? enake, kot sem jaz vzel:

http://www.ebay.com/itm/4-X-MAZDA-6-2003-2007-CCFL-ANGEL-EYES-HALO-RINGS-bulbs-lamps-set-kit-white-/150723153576?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2317cccea8&vxp=mtr

Homologirati pa tega sigurno ne bo? mogel. Sicer jaz nisem imel nikoli problemov s temi krogci, razen na zadnjem tehni?nem sem jih moral izklopit in dat navadno parkirno nazaj notri, potem pa spet preklopit....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Angel Eyes
Napisano

Sem zmontiral to?no take v prej?njo ?estko (2005). Mora? pa razstavit celotna ?arometa, da te krogce notri vgradi?.

Je bila pa presenetljivo kvalitetna "China" zadeva tole, brez napak je delalo vseh osem let kar sem imel avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OGLEDALA + AVTOMATSKI ZAKLEP
Napisano

Uf, preden bi tukaj gasilci pri?li... Saj v nujnem primeru itak sam razbije? ?ipo in odklene? vrata z notranje strani, tako, da ni panike. Da pa ne pade? ven, pa precej pomaga varnostni pas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Aha, razumem, sicer prvi? sli?im za tak primer, ampak je logi?no. Jaz imam pa kar MagLight-ko s ?estimi LR20 (D) baterijami ob sede?u - verjetno te?ja od Slivkine lopate, pa bi jo tak nepridiprav odnesel kve?jemu z zlomljeno roko, ?e ne ?e kaj ve? in brez torbice. ?e bolj nevarno za torbico je potem odprto okno, le na hitro se?e notri in te?e.... Torej bolje imeti ni? na sede?ih.

Sam pa bolj razmi?ljam z varnostnega vidika in se mi po tej strani zdi, da zaklepanje v avtu ote?uje morebitno re?evanje ob nesre?i.

Edini primer nesre?e, ki sem ga do?ivel (pred skoraj dvajstimi leti), ko sta v kri?i??u Tr?a?ke, Tivolske in A?ker?eve tr?ila Nissan Patrol in Fiat "bolhca". Rezultat tr?enja: bolhci (in ?tirim mulcem v njej) ni bilo ni? - malo vdrt prednji del, Patrol je pa pred mojimi o?mi naredil salto v zraku in kon?al na boku, na voznikovih vratih in obrnjen nazaj v smeri iz katere je pripeljal. Mimogrede, od takrat se poserjem na razne zvezdice in NCAP teste. V glavnem voznik Patrola je bil v nezavesti in zaklenjen v avtu in ko sem jaz splezal na avto, da bi mu pomagal ven, nisem mogel odpreti sovoznikovih vrat. Na sre?o je kmalu pri?el k sebi in je odkleni vrata, da sem jih lahko odprl in mu pomagal splezati iz avta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz pa ne razumem zakaj bi nekdo hotel, da se mu vrata avtomatsko zaklenejo, ko spelje? Strah, da bi se vrata med vo?njo (v kakem ovinku) sama odprla? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

T?V Pokrovi ogledal
Napisano

Zdravo!

Se komu sanja kje bi dobil T?V za tole? Oziroma neko podobno zadevo.

LP

Jero

Ne bo? dobil in tudi ne potrebuje?. Jaz sem se 8 let vozil z njihovimi ogledali, ki se zlo?ijo in imajo vgrajene ?migavce pa me niti enkrat nih?e ni ni? vpra?al o tem....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ozvo?enje Mazda6 SportCombi, letnik 2003!
Napisano

Ok, sem mislil prav potem. Zvo?nike s kretnicami imam ?e montirane. Samo bom moral ?e enkrat dat dol izolacijo vrat za pripeljat malo bolj debele kable do kretnic. Ima smisel to naredit?

Jaz sem to naredil (izolacija in novi kabli). Meni je to skoraj obvezna oprema...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Imam serijo kappa ja. Upam da me razume?, montiral sem spredaj in zadaj nove zvo?nike, to pomeni spredaj 2+2 in zadaj 2+2.

?e uporabim 4 - kanalni oja?evalec, pa? speljem signal do kretnice, katera bo sama poskrbela za lo?itev tonov, ali pomeni da ima 4 kanalni oja?evalec 2 kanala za nizkotonce, 2 pa za visokotonce? To slu?ajno pomeni 2 oja?evalca ali se motim?!

Ja, seveda razumem, osem zvo?nikov ima? (tako sem imel tudi sam v stari ?eski). Tako kot si napisal, en 4-kanalni oja?evalec in ?tiri signale spelje? do ?tirih kretnic od vsake kretnice pa naprej na dva zvo?nika. Kretnico zmontira? nekam v vrata pod oblogo v bli?ini zvo?nikov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala.

Vzeti moram 4 kanalnega ne? Je vseeno ?e dam adapter za low input ali ?e kupim kar za priklop direkt na radio? Je manj ?umov ?e ni adapterja je kaka taka fora?

Pa tudi kabla?o bi potemtakem potegnil na novo, napajanje in potem naprej do zvo?nikov?

Ja, 4 kanalni. Koaksialni kabli (s ?in?i) so ob?itljivi na elektromagnetne motnje - ?e so speljani v bli?ini kak?nega kabla, lahko to povzro?a motnje/?um. ?e ima? pa vezavo direktno na radio z oja?evalcem, ki ima vgrajen pretvornik Hi>Low, pa na?eloma ni problemov.

Tukaj ti kvaliteta ne bo igrala velike vloge, ker mora? obstoje?i izhodni signal pretvoriti v vsakem primeru, zdaj ali bo to pri radiu z dodatnim adapterjem ali pri oja?evalcu, ki ima pretvornik vgrajen, je na?eloma vseeno. ?e bi imel radio ?e pripravljene izhode s ?in? priklju?ki, bi bilo pa bolje peljati ?in? kable takoj od radija, ker je tako signal ?e najmanj popa?en.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lahko das ojacevalec tudi pod sedez in 4x100W je odlicno za te zvocnike (imas serijo Kappa?), le pazi ker tako mocni znajo biti ze kar veliki, da ga ne bo tisti, ki zadaj sedi, zbrcal. Pri tem je tako, malo denarja, malo muzike.... Glej vsaj nek srednji razred po ceni in ne mores zgresiti. Poglej se eBay.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

sem dobil 4 zvo?nike Infinty 90rms s kretnicami in visokotonci, jih namontiral, am zvok je bolj ?ist ampak basi so slab?i kot prej?? :blink: . Sklepam da bi moral montirati tudi kak oja?evalec. Kakega naj montiram?. Nimam Bose sistema.

Vidim da je ?e nekaj napisanega tukaj, Stroker, a ti ima? oja?evalec?

Imel sem oja?evalec, no, saj ga imam sedaj tudi, ampak sedaj je Bose, spomladi pa pride C-V (pa je Jures uganil, da bo ?el ta v predelavo).

Basov ima? manj, ker so sedaj zvo?niki manj?i (6,5" proti 6x9" se kar pozna). Definitivno bo? pa precej izbolj?al zvok (tudi base), ?e doda? oja?evalec.

Najla?ja in najhitrej?a re?itev je, da vzame? nek majhen oja?evalec (npr. 4x50W RMS), ki ima High Input, ga lahko zmontira? za sovoznikov predal, ga pove?e? direktno na radijo in uporabi? originalne kable, ki jih malo podalj?a? (do predala). ?e ho?e? ve?, da? mo?nej?i oja?evalec v prtlja?nik in potegne? kable do tja. Za ?e mo?nej?e base, bo pa ?e treba pose?i po kakem woofer-ju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstranitev sani
Napisano

nekako mora iti, ampak verjetno tapeta in ?e kaj dol....

Jp, tapeto bo treba odmaknit, da pride? do vijakov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

itak

8.5.9 se mi louda

kolk je veliko brez zemljevidov in vsega? Sej pri zemljevidih ni ni? novega ne?

A ima? zaslon 800x480? ?e ja, ti 8.5.9 ne bo delal pravilno.

Vse pride preko 2GB, samo program mislim, da je 70MB.

Zemljevidi so zadnji (ni? novega, Titove v Lj. ?e ni gor), je pa zraven dodatek za Real Junctions:

post-1144-1286520064_thumb.jpg

pa na razvrstilnih tablah na AC so sedaj tudi oznake ?t. izvozov in izgled terena je res realisti?en (hribi v ozadju...).

Pa daj ne loudaj, se bova dobila, pa si bo? skopiral (saj proceduro pa ?e pozna?, tvoj laptop....), po?akaj samo, da ga po?timam (slo. vodenje, tipkovnica s ?umniki ?,?,?...).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Tale tema je pa ?e skoraj v naftalinu....

V glavnem, za vse, ki imajo take in podobne napravice (Win CE), imam novo iGO Primo navigacijo (800x480 in 480x272), ?e bi kdo ?elel imeti...

Ve? o programu: iGO primo

Je pa zakon, precej bolj?a od iGO 8-ke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Glede TV tunerja; mislim, da bo ?e en ?as MPEG-2, ker smo v EU skor edini, ki smo se odlo?ili za MPEG-4 :harhar:

Bo ?e en ?as MPEG-2... Vsaj do leta 2012, ko ga bodo v EU ukinili...

Druga?e pa je ?e cela EU ob MPEG-2 tudi na MPEG-4.

Pa ?estitke za pogum!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Angel eyes
Napisano

Sej so fotke ?e lep ?as gor - v predstavitvi:

moja 6-ka

P.S. No ja, lahko jih tudi po?triha?, ampak sem mislil silikonski kit, da lampico potem nazaj skup zlima?, da jo ne bo voda lih zalila z vseh strani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.