Netko je prija?njem vlasniku radia precvikao prelazak sa pioneerovog prikljucka na onaj standardni ISO i spojio mu direkt na auto muziku
Pa sam to morao spojit nazad.....jer mi se nije dalo isto tak direk spajat....ovak je jednostavnije kasnije micat radio van ako ce biti potrebno.
Spojeno.....sve od prve
I provjera dal je taj đumbus dobro spojen...
Radi......
Sad jos moram samo provuc direkan + sa akumulatora jer je ova trenutna (tvornicka) zica negdje u kur?lusu pa prekida
Par dana poslje sam isao i tu struju slagat...
Evo malo slikica kako su tekli radovi....
Prvo je potreban alat i mjesto radnje -
Onda sljedi vadjenje akumulatora van i raskapanje plastika oko radia/ispod volana (tu nema slika...ni?ta pametno za vidit)
I nakon toga onaj dio koji koji mi je priu?tio 5min razmi?ljanja....pronala?enje rupice:D
....i naravno na?ao ja nju...
Pogled ispod haube
pogled ispod volana/iznad papu?ica
Zatim spajanje osiguraca na kraj zice (lemljenjem) i izoliranje....pa to ispadne ovak -
Nakon toga dolazi u?vr?ćivanje tog kabla i "kamufliranje" istog u plastiku od kleme....a opet da osigura? ostane dostupan.
I dalje sljedi spajanje tog kabla na ISO konektor i odmah sam prebacio masu za radio direkt na neki ?araf ispod armature, te zalemio konektor antene kako treba (tu nema slika jer sam se uzivio u posao)!
I to je to.....
sad nema straha da ce mi opet prekidat :palci_gore
Zamjena diskova, ko?ionih plo?ica, tokarenje dobo?a, kompletno razrađivanje mehanizma za ko?enje na zadnjim kota?ima, zamjena manđete!!
A radovi su tekli iducim tokom....
Klocna tjuning je prvi na redu -
Nakon toga skidanje starih diskova sa glav?ina te skidanje homokineti?kog zgloba sa poluosovine te zamjena manđete -
Ovdje je stara vs. nova manđeta
A ovdje sve na svom mjestu
I tu je glavom platila matica od polusovine.....ko joj je kriv kad se nije 12g skidala!!
Nakon toga sam krenuo sa raskapanjem ?eljusti.....trebalo je one "bolcne" izgurati tj prije izbiti van :poke: , jer to ocito u 12 godina nije nikad bilo razrađivano pa je sve lagano bilo zapeklo i hrđavom!!!
I nakon cca sat/dva muke....fala ***** pa su vani :doh:
Te je sad je to trebalo malo po?mirglati, pobrusiti, polirati...da bi dobili ovo
Nakon toga sam se bacio na skidanje stare boje sa ?eljusti.....
Prvo sam namazo sa desolom da se "otopi" ta boja...
pa sa drotkefom (?i?anom ?etkom) tu staru boju skinuo dolje
Ali nisam bio zadovoljan pa sam ponovio postupak - Desol, drotkefa, i nakon toga fini ?mirglpapir i na kraju pranje sa razrjeđivacem da bi dobio ovo
Ista procedura je bila i sa dobo?ima koji sam prije dao potokariti (ali sam zaboravio to slikat) :doh:
Dobosi prije...
Tokom ?i??enja...
i gotov proizvod....
Za dobo?e sam isto ponavljao ?i??enje desolom i drotkefom, a ova sitne crvene tockice koje su ostale na njima i na dobo?im - bio sam strgan taj dan pa mi se jednostavno nije dalo picajzlit oko toga, a i ne smeta nista!!
Zatim sljedi farbanje dobo?a i ?eljusti u RACING RED COLOR :yuu:
Farbao sam tri sloja i to obicnom crvenom bojom za metal (koja je bila i prvi put gore te drzi ko luda)
I nakon nekoliko dana ?ekanja napokon su stigli....
:dance :dance
I mala usporedba stari diskovi vs. novi diskovi
Te stare disk plo?ice koje su dale svoje - doslovno
I kako to izgleda kad se slo?i.... (molim primjetite novu fensi ?mensi maticu):yuu:
I jos kotaci.....hmmm....nekak mi je previsoka mazda....
Aha....pa klocna tjuning nisam iskljucio :glup ......i kad se to iskljuci onda ovako izgleda...
I to je to uglavnom....
A ovo je meni za du?u....
Nakon nekoliko mjeseci samo sam lonac obrisao krpom a on se sjaji kao i prvi dan!!!
Inace htio bih zahvaliti svima koji su mi pomogli oko ovog pothvata..
Kad auto radi na leru onda se cuje.....ko bass....onak full duboko...a u voznji je taman....i kaj je najbolje nutra u kabini uopce se skoro ne cuje....sav zvuk ide van!!
Budem probal snimit zvuk pa stavit gore!!
In je iz 100% inoxa tako da nemoze ni za 15g zahrđati!! (inace radi od tog inoxa auspuhe za motore a svi znate da to onda mora biti kvalitetno)
A pri pospesevanju - a nis jako....mozda malo ali jako malo!! Ma meni je glavno da se cuje kak treba i da je kvalitetno!!
Meni izgledaju puno bolje nego kad se vidi oranzna boja od smerokaza!!
A ja sam imao i mali problema.....sve sam ja to ljepo zagrijao i rastavio i sastavio.....ali.....masa na jednom mjestu nije zadihtala kako treba i onda mi je nutra curila voda i rosilo je cijelu poziciju i zmigavac!!
I ker mi se ni dalo sa fenom cekat i susit to da to zatvorim silikonom stavil sam cel zmigavec u pec na 150 stopinj......in malo je predugo bilo notri in mi se malo zvinula plastika !! Ne vidi se na prvi pogled ali ja vidim!!!
Slike pa ?al ne morem poslat ker mi internet doma neki ?trajka v slu?bi pa no?e povezat telefona prek usbja
bom se potrudu do jutri pa ti prpopal slike
So pa isti kot original le da so beli.
Lp,Andrej
Malo kasnim...
Zmigavci su kupljeni (ne jaz ampak druge kolege, kad su stigli jaz sem bil na moru), i paseju na BA i BJ mazde!! So skroz beli i ok zgledaju!! Samo kaj su imali sve skupa 3 para (in to so iz SLO narucili) i sad ako zelimo jos moramo cekat 3mj da stignu iz Taiwana di ih delaju!!
Ok..samo kaj prvi put cujem za tu firmu?! Imas mozda url ili web od toga Aneta??
Edit - evo nasao sam...gugle may frend!! Sad ih trebam samo nazvat i provjeriti dal ih ima!!
Evo sam sam zval....nema kod nas nista pod tim kataloskim brojem, ali ce prodavac jos provjerit pa mi javit!! I mogu ih pohvalit da ju jako susretljivi!!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To ili prije prodam auto......
I veliki thnx BOBI-u :mi pijemoo: :mi pijemoo: :mi pijemoo:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani