Skoči na vsebino
Led osvetlitev notranjosti v M3
Napisano

Superca :rispekt: tud jaz imam ?e lep cajt ledice pri?timane ampak ne vem kako bi pri?el do kabla za notranjo osvetlitev :( kako si ti ugotovil :( ozirima kam-kako si priklju?il :ne vem:

Led diodam (slika 1) sva podalj?ala prekratke kable, nato pa njun + vezala na stalen plus (radio). Preostala kabla se ve?eta na maso (v tem primeru bli?nji vijak). Ker pa ne gre brez stikala za vklop/izklop, le-tega namesti? med tokokrog oz. ve?e? preostala kabla prek stikala na maso.

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Led osvetlitev notranjosti v M3
Napisano

No pa sem svoji trojki privo??il prvo spremembo, ?eprav vidno kve?jemu v notranjosti. Po Taubkovem postu na forumu in ogledu njegovih kreacij, sem se odlo?il nekoliko polep?ati no?no vo?njo v trojki z osvetlitvijo sprednjega talnega prostora avta. Odlo?il sem se za rde?o osvetlitev (2 x 10 diod), saj se je edino ta niansa najbolje podala k osvetlitvi in?trumentov (?tevci, sredinska konzola). Mr.Ledika je tako poskrbel za hitro in u?inkovito po?iljko, kompletna zadeva pa se je montirala na Rakitni pri.............komu ?e??

Na?emu Uklopku seveda :jupiii: .

V ponedeljek zve?er je padla ?e zadnja beseda glede monta?e in tako sva se naslednje jutro s silverko napotila po dolenjki, skozi ?rno vas in Preserje na son?no Rakitno.Seveda ni ?lo brez nekaj sprotnih Uklopkovih gsm napotkov, a kdor i??e ? ta najde. Pri?akal me je Uro?ev obvezno nasmejan obraz z zdaj ?e standard opazko » lej jo, spet se sveti tale tvoja motorka...«. Po kraj?em pogovoru sva se spravila k stvari, oziroma se je spravil. Uro? je namre? pohvalno opravil ve?ji del dela ter pokazal veliko mero spretnosti pri delu z avtoelektriko (izku?nje :bravo: ), medtem ko sem sam bolj kot ne podajal orodja in umikal odve?en material (kolikor ga je pa? bilo :P ).

Pred monta?o samih diod je bilo potrebno odstraniti okrasno letvico na armaturi pred sovoznikom, ter nato ?e radio. Po kraj?i delitvi mnenj sva se odlo?ila, da plus za diode potegneva iz napeljave radia, podobno sva storila z maso (-). Po zvezani in izolirani napeljavi sva pri?ela z namestitvijo samih diod, pred tem pa sva poleg ro?ke pokrova motorja namestila ?e stikalo. Diode na sovoznikovi strani je majster Uro? pritrdil z vezicami in sicer na spodnji rob armature, kjer so ostale ve? kot dobro skrite. Enako sva pozicionirala diode na voznikovi strani, le vezice zaradi pritrdilne podlage tam niso bile primerne. Problem je bil re?en z nekaj centimetri »je?kov«, ki so se izkazali za enako zanesljiv pritrdilni element. Tudi tu je profil z diodami ostal o?em ve? kot dobro skrit. Sledila je ?e kamufla?a nekaj malega ?trle?ih kablov, namestitev radia in letvice nazaj na svoje mesto in diode so zasijale. Sicer ne v polnem sijaju saj je ura kazala poldne, a ?e isti ve?er je bil efekt popoln.

Med monta?o sem se spomnil tudi na najine forumske kolege, zato slike niso bile pozabljene. Kar pa ne velja za digitalca, ki je ostal doma. Edina varianta je tako ostal gsm, za slab?o kvaliteto dnevnih slik se vnaprej opravi?ujem. Tiste gotovo najbolj zanimiva, no?na, je digitalne kvalitete.

Taubkove diode so pri?le na moj naslov v roku enega dne, pohvalno.

Objavljena slika

Portret Uklopkove doma?ije obsijane s soncem, ki ga kotlina dopoldan ne premore.

Objavljena slika

Nova kraljica Uro?eve gara?e :rispekt: .

Objavljena slika

Monta?a diod na sovoznikovi strani.

Objavljena slika

In?talacija leve strani.

Objavljena slika

Mojster v elementu :) .

Objavljena slika

Velike poteze majhnih rok.

Objavljena slika

Kon?ano :vesel: ! Pospravit orodje in na zaslu?eno :pepsi: .

Objavljena slika

Pija?a na (nekaterim ?e) znani lokaciji B) .

Objavljena slika

Kon?ni, predvsem pa zadovoljujo? efekt. Tako po materialni kot tehni?ni strani.

Objavljena slika

Taubek, Uklopko - ?e enkrat hvala za vso pomo? :) .

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predelava na plin
Napisano

Evo malo statusa,

Do zdj smo se na plin prevozili 1314 Km

in povprecna poraba avtoplina je 8,59 l/100km = 5.92?/100 km.

Povprecna poraba bencina pa je bila 7.81 l/100km = 9.07?/100km

Ce pristejemo, da na 100 Km spije se skoraj deci bencina (pri zagonu) je razlika na 100km dobre 3 ?

na leto prevozimo okrog 25000 km tak da se bo v prej kot v 2h letih vse skup pokrilo potem pa se samo plus.

Kot bonus pa v ozracje spustimo manj skodljivih plinov :)

Zdaj se samo pesti drzimo, da avto plin ne bo sledil zemlskemu plinu.

Zaradi dopusta nisem takoj opazil tvojega statusa, a po prebranem se investicija dovolj dobro obrestuje. Vsekakor poro?aj ?e o morebitnih tehni?nih te?avah, ?e se pojavijo, ?eprav dvomim v njih. Kot ka?e trenutno - :bravo: investment za vaju.

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predelava na plin
Napisano

Vsekakor bo zanimivo videt kako se vama bo zadeva obrestovala. Mi je pa zanimivo, da sta se odlo?ila za plinsko napeljavo glede na to, da imata 105KM pod pokrovom, ki pri normalni (komb.) vo?nji niti niso tako po?re?ni (morda pa je precej mestne vo?nje... :ne vem: ). Vsekakor poro?ajta o rezultatih. B)

Za nalepko pa povpra?aj malo YavarYa. Morda najde kaj v svojem repertoarju tudi zate ;)

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sportni lonec mazda 3
Napisano

Na svoji mazdi 3 imam lonec Sebring, kupljen kot original dodatna oprema za mazdo 3.

zelo zadovoljen , saj imam re?en problem rjavenjem, zvok je pri nizkih obratih ?isto obi?ajen brez nadle?nega hrumenja, pri visokih vrtljajih pa je pesem ?e ?portna..

Priporo?am!

Lepo, da si na?el kar si iskal. Kje si zadevo kupil? Cena(z monta?o seveda)? B)

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija plati??
Napisano

Hmm...

Marko dvomim, da bi zakonodaja dodeljevala to pravico le dvema objektoma v celi Sloveniji. Kaj pa vozniki iz Kopra, Celja, Novega Mesta itd....mar se morajo peljati v metropolo oz. Maribor zato, da vpi?ejo spremembe v karton?ek? Ne vem, no...

Pa ?e nekaj je....cca 2.leti nazaj sem na nekdanjega Renaulta ?elel par stvari gor obesit, pa so mi v okoli?kem Grosupljem kjer sem opravljal TP in spotoma povpra?al po tem, povedali okvirno ceno za tak?ne posege, pla?a pa se vse skupaj lahko pri njih.... :vesel:

Ne?esa pa ne pla?a? preden ne dobi? ra?una oz potrdila za pla?ano stvar.

Mar ne?

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbledela plastika
Napisano

b-mx 6

Poslu?aj Boss-ov nasvet. Bolje ne bi mogel povedati. Imam izku?nje s tem z nekdanjimi vozili (Renault, VW), kjer tega ni manjkalo. Edini in najbolj poceni na?in je ta, ki ga je lepo opisal Boss.

Pa pojdi po spraye v Merkur, imajo solidno izbiro sploh pri ?rni ni problema, pa ?e vedno je naredilo svoje tako kot je treba.

Go for it!

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija plati??
Napisano

Kolikor je meni znano in to tudi vulkanizerji znajo potrdit, morajo homologacijo plati?? in pnevmatik izven tovarni?kih meril, v Republiki Sloveniji pla?ati le lastniki tistih vozil, ki so letnik 1998 in starej?a. Homologacijski karton?ek letnik 1994 in naprej - gor ali dol. Bistven naj bi bil letnik 1998.

Kar omeni to gospe :ljubezen: ....

Lp!

P.S:

Pa ?e nekaj je ne....zakaj vraga kli?e? na LPP. Sami pretirano teoreti?ni poznavalci zakonodaje, ki na svojih avtomobilih ?e vedno premorejo ratkape....

Da ne govorim o tehni?nih pregledih zadaj.....Kolega je imel po?trihano zeleno ?rto, ki gre okrog reg. ?tevilk na tablici, pa ga ni spustil ?ez tehni?nega. Pred njim pa ?ofer sumnjivega izgleda, s stoenko, ki je imela ve? kot 30% prerjavenega plehovja na sebi (ne rjavega-prerjavenega), ki je brez problema TP opravil.

Halo.....?

Pokli?i kam drugam ali pa ?e bolje, ko najde? ustrezne feltne z TUV, enostavno pojdi do kakega privatnika, ki ima TP in tam po?timaj stvar do konca. Bolj so dr?avni, manj vedo o stvareh, pa ?e pla?ani so za to....si lahko misli??!

Bye!

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sportni lonec mazda 3
Napisano

LESKO...

KAR SE TI?E TVOJEGA VPRA?ANJA PA TI SVETUJEM, DA NE I??I ?PORTNIH LONCEV OZIROMA IZPUHOV PRI X MOJSTRIH, TROJKA JE LE NOVEJ?I AVTO IN I??E SVOJE. RAZLOG VE? ZAKAJ SI TUDI PRI UVELJAVLJENIH IZDELOVALCIH ?PORTNIH IZPUHOV KOT SO NOVAK IPD. NALETEL NA NEGATIVEN ODGOVOR. SEVEDA GA NE MORE NAREDITI, ?E NI DOBIL USTREZNEGA CERTIFIKATA S STRANI URADNEGA ZASTOPNIKA ZA MAZDO V SLO, DA LAHKO PROIZVAJA KVALITETNE KOPIJE LONCEV (KAR PRI RENAULTU RECIMO NI PROBLEM, A SE MENTALITETE IN KVALITETE FRANCOZOV IN JAPONCEV RES NE DA PRIMERJATI :ph34r: ). POLITIKE "VSE ZA DENAR PA ?ETUDI CRKNE :o " SE SLEDNJI RES NE GREDO. ?E BI SE, ?E ZDALE? NE BI BILI TAM KJER SO DANES.

POZANIMAJ SE KAK?NA JE PONUDBA PRI URADNEM TRGOVCU (AC COSMOS) OZIROMA POOBLA??ENIH MAZDINIH PRODAJALCIH. VSI IMAJO TUDI ?PORTNI PROGRAM DODATNE OPREME, KI TI BO USTREZNO SLU?ILA PREDVSEM PA BO? DOBIL VSO USTREZNO DOKUMENTACIJO IN GARANCIJO. VERJETNO VE?, DA TO ?E KAKO VELJA ZA VOZILA, KI SO ?E POD TOVARNI?KO GARANCIJO V NASPROTNEM JO IZGUBI?.

RAJE MALO VE? DENARJA ZA POPOLN U?ITEK, KAKOR DISKONT PRODUKTI Z OBVEZNO PRIPADAJO?IM PREGANJANJEM IN TO?ARJENJEM. TAKO MOJSTRA KOT NJEGOVE MOJSTROVINE.

MOJE MNENJE... ;)

PA LP!

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sportni lonec mazda 3
Napisano

SYMON SE POPOLNOMA STRINJAM S TEBOJ. KLIKNIL SEM TO TEMO Z NAMENOM PREBRATI KAJ SE NUDI NA PODRO?JU ?PORTNIH IZPUHOV ZA TROJKE, POGOVOR PA SE JE KON?AL TAKOREKO? Z RASISTI?NIMI OPAZKAMI....

TO ZAGOTOVO NE SODI NA FORUM AVTO-MOTO TIPA.

UPAM, DA ADMIN :policaj: SANKCIONIRA TAK?NE ODGOVORE...

LP!

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.