Skoči na vsebino
fedri za BA ?asijo
Napisano

hvala obema za odgovore. saj zdaj se vozim na 14'', ki tudi niso homologirane, pa se res ni ?e noben obesil na to. je pa res, da te prej pikne v oko 17'' ki rajsa po blatniku kot pa 15 na vizualno ?e 'visokem' avtu.

mam kolega v grafiki, mi bo v skrajni sili sfejkal neke 'mazda' nalepke na srebrni podlagi pa jih polimamo po fedrah. bo zgledalo bolj genuine :)

ti je mogo?e na optiki kdaj rekel, da bi moral previse popravljat? ker potem grem kupit camber kit, je samo 20 EUR, ?tima? pa lahko -+2°. druga?e majo BA fiksne previse.

s policaji nimam konfliktov pa nikoli nisem mel, enkrat me je samo 'opozoril', da mi parkirna ne dela, pa ?e za to je rekel, da naj kar doma menjam, da se ne bom mazal :D

Broken hearts and other mortal wounds ...

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za BA ?asijo
Napisano

Lih to je men sme?n, da je podn avta skor ?ist na tleh, medtem ko v kolotekih pa ?e vedno zija velik luft dol do gume! :P

Baje je dobro (lepo) tud dat kaka 2 cm distan?nik, da so kolesa bolj ven pomaknjena, ker opti?no naj bi to ful popravlo izgled! :bravo:

itak, vsi se strinjamo glede tega.

ampak tale zelena f-ka spu??ena ni slaba! ravno to se mi dopade, da zgleda bolj subtilno, bolj mi je pomembna vozna lastnost. komot se ga da dvigat in ?raufat doma v gara?i. :)

zdaj pa eno bolj glupo pitanje ... a se vam zdi, da bi se to sploh spla?alo homologirat?? kaj ?e bi preprosto homologiral samo felne, fedre bi pa pa? vgradil naknadno in nekako zakamufliral vse napise na njih (?e bi bli kaki)?

nima smisla dajat ke?a za nekaj, kar policaji in na tehni?nem niti ne bi pogruntali. poleg tega je sedanka malo redkej?a, ergo ne vidijo je toliko na cesti, zdaj pa mi naj doka?e, da sem ga spu??al.

kaj pravite ostali?

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za BA ?asijo
Napisano

Evole, slike ko je bila spu??ena nimam, je bilo pa kar lepo, evole z 195/15/15 in original fedri je bila pa tak?na. :blush: z weitec fedri je pa zelo lep?e zgledala, sploh zadaj, spredaj pa niti ne tako tako zelo nizko.

Pa ?e ena slika xenon party-a za dobre stare cajte :):bravo:

si mel original amortizerje gor? so meli dovolj hoda?

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za BA ?asijo
Napisano

No ja, nekako takole potem zgleda ja, mislim da imam doma ?e fotke pa ti jih prilimam potem. Gume sem imel pa 195/50/15, 55 mislim da je kar precej dra?ja. Za sedanko pa ne vem kako bi zgledalo, ne vem ?e ima tako ogromne koloteke kot ba-f.

na oko zgledajo podobni. na sre?o se mi je po menjavi amortizerjev avto malo nagnil naprej. zgleda malo bolj uravnote?en.

na drugih forumih berem, kako se eni zajebavajo z gewindami. avto zgleda res lep na koncu, se pa vsak prito?uje, da je nesramno neudoben.

ko tako sre?ujem sedanke na cesti se mi zdijo vse grdo posedene in je moja skoraj najvi?ja od vseh, ?eprav imam prve fedre gor. res upam, da bo zni?an za hasek potem. :) ?e je ?e zdaj fejst poseden, imam potem samega sebe za norca :)

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za BA ?asijo
Napisano

Na moji ex BA, so goraj namontirane WEITEC, 35mm dol, (kupljeni pri RSR) in na u? ne zgleda prav nizek ker BA ima res ogromne koloteke, na malo vi?ji robnik v rikverc se je pa ?e dalo podrgniti z loncem ker avto je druga?e nasploh nizek. ?e bi bilo ve? bi pomoje na vsakemu klan?ku ru?il po tleh. No im moja ex ba se ?e vedno lepo vozi in dela kot se zagre, njen uporabnik je pa tudi zadovoljen z njo, tudi glede fedrov ni imel nobenih pripomb. So pa gor namotnirane ?e ve? kot 2 leti.

saj ravno berem ?e nekaj ur, kaj so drugi napisali o fedrih. bolj vpra?ljiva je pa ponudba :(

evo, ?e bi mi recimo ratalo nekaj takega: http://www.avtomobilizem.com/modules/carsh...hp?car_id=15955

to se mi dopade, nisem ravno zaprise?en hardcore ni?anju. ?e je res to 40mm (40 je najbr? opti?no, fedri so po moje 35mm), je to zame tapravo.

vseeno se mora dat ?e dvignit z gara?no dvigalko, kdaj pa kdaj kaj po?latat proti amortizerjem.

kot pravim, najbr? bom dal gor 15'' in ?e bi dal 55 preseka bi profitiral ?e dodatni centimeter.

kaj meni?, bi mi uspelo kaj takega na sedanki?

malo lufta med blatnikom in kolesom pa ho?em met, ker ?e ne drugega, grem v?asih rad powerslidat po makadamu. :D pa za pucat je lep?e.

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za BA ?asijo
Napisano

okej s predlogi na dan. mam nove amortizerje in gledam malo za fedri. prvo kot prvo se mi zdi ?udno, da se dobijo samo 35mm, med blatnikom in gumo pa mam 80mm placa. plati??a bodo 195/55/15 (mogo?e celo 50 preseka) ali pa 205/45/16 (te so mi manj v?e?, ker se mi zdijo pre?iroke). mam oboja plati??a doma, tako da odlo?itev ?e ni padla.

eibach, H&R? najraje bi videl H&R ker prav s takim avtom ma folk najve? dobrih izku?enj glede kvalitete kruzanja vs. handling. ampak to je spet tisto kar bere? po forumih, probal pa ?e nisi. :D

ma kdo kako fotko zni?ane BA mazde (vseeno, katera, visoke so skoraj vse isto) za ene 30-40mm? pa vsaj s podobno dimenzijo plati??.

rad bi samo malo ?arfnej?i look, ne i??em nobene te?ke ?minke. radius koles tudi ne mislim menjat ker se na omenjenem preizku?eno najbolje obna?a.

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

1.8 16v DOHC
Napisano

Kako pa deluje ni?anje glave pri mazdinih V6?Ali je varno in koliko je ?e v mejah normale da pa? ne gre vse v *****?

S tem motorjem si ne more? ni? pomagati. Nabavi BP - tega lahko tuna? po mili volji pa bo zdr?al.

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvir za tablico
Napisano

?isto prakti?no se lahko zgodi, da sem jaz npr. lastnik nekega avtomobila, ki je v na?em kraju rariteta (kar moj avtu tudi je, ker so samo tri mazde 323 S registrirane v Prekmurju) in na tem portalu nekomu glede na moje pisanje nisem v?e? in mi raztol?e avto, ko sem jaz v mestu po opravkih.

To je seveda samo primer, in ?e to precej nemogo?. Prav tako nerad govorim, kak?en zvo?ni sistem imam v avtu, kaj vse hranim v predalih ... Zakaj bi? Mogo?e koga zamika.

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvir za tablico
Napisano

Hm....me zanima zakaj usi tako vneto ?tevilke tablic zakrivate????

LP daVid

Mogo?e zato, ker registrska tablica v tem primeru ni pomembna?

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvir za tablico
Napisano

A je ta broken hearts.... mogoce od kaksenga komada od Kyussa?

explain?

Ne ravno, ima pa nek drug pomen. ;) Je namre? naslov albuma enega izmed najve?jih melanholikov, kar sem jih kdaj sli?al - Radio Free Isaac. A ?al so razpadli. :angry:

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija
Napisano

hja na enem forumu je nekdo izjavil, da bo kmalu treba tud di?e?e smre?ice homologirat :D

Ampak zanimivo je da so vsi ti upedenani avtomobili vsaj tok varni ali celo bolj kot serijski in da je tu ?e en dokaz, da policajem ne gre za varnost v cestnem prometu ampak, da so zgolj inkasanti.

In to bom trdil toliko ?asa, dokler se bodo lahko po na?ih cestah vozile kripe z zlizanimi gumami, pre?rtimi karoserijami, zrabljenimi zavorami in amortizerji, ki to ve? niso. Da raznih kamionov iz biv?ega vzhodnega bloka in Juge sploh ne omenjam.

Jaz imam ambi pur. Tega novega, ki ima ve? barvnih nastavkov. Je potem treba homologirati vse nastavke ali lahko ob enem pregledu homologiram le tistega, ki je v tistem trenutku gor? :D

Malo heca pa?. Ampak ja, vse to vodi v orwellovsko ureditev. Po?asi bomo lahko rekli, da gremo po pridobitev orwellovskega homologacijskega karton?ka, kjer bo kot izdajatelj dokumenta podpisan Veliki brat.

Kriterij odobritve modifikacij bi moral biti glede stajlinga bolj ali manj subjektiven. Torej, ali so dodatki zdru?eni okusno ali pa gre za fotogeni?no disharmonijo. Vse preve? je fantkov, ki dajejo na avte pragove s centrimetrsko "fugo" vmes. ;)

Seveda je tudi to samo hec. ;)

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Beli ?tevci
Napisano

Je druga?en sistem kot pri mojem avtu. Bom potem sam naredil DIY-temo o tem.

Zdaj moram dobiti ?e template ?tevca BC5B. Kak?na pomo??

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Beli ?tevci
Napisano

V mazdi 323 BA S bi rad belo ozadje ?tevcev. Premi?ljeval sem, da bi vzel template ?tevca (oznaka BC5B, se mi zdi) in ga v photoshopu barvno priredil svojemu okusu, prijatelj, ki ima tiskarno, pa bi to natisnil na tr?i papir (najbr? lakiran), vse to pa bi potem dal na merilnike.

Zdaj pa me zanima, koliko je s tem dela, ker armaturke na tej strani ?e nisem razdrl, in kako lahko najhitreje pridem do ?tevcev in zamenjam oz. dodam bele podlage.

Ve ?e kdo mogo?e, kje dobiti template vseh treh ?tevcev za moj avto?

Hvala!

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nalepka Mazda Forum In ?e Kaj
Napisano

Sem si kar premislil ... Tudi jaz bi ?elel tako nalepko, kot jo ima Komar.

Vuk, vidim, da si iz Maribora. Jaz sem jutri in v torek tam, tako da se lahko zmeniva, da mi kak?no da? v zameno za kak?no pija?o, ?e si pri volji. Ti pustim cifro pa se zmeniva?

kekec... jaz mam nalepke :)

pa sem iz MS... tak da... povej kje, pa kdaj, pa je nalepka tvoja :P

E, Kalmane ... Super! Prinese? vse barve, da preverim, katera bi najbolj pasala? Sicer bi imel rde?o, ampak se bojim, da bo premalo opazna. Tako da bo najbr? itak srebrna.

Ve?, kje je Vila Vu?ak v MS? Na Kardo?evi, poleg ob?ine in Trubarjevega drevoreda, ?e slu?ajno ne ve?. Na PM ti pustim cifro, da se jutri sli?imo, dobiva pa se na prej omenjeni lokaciji, kjer dobi? karkoli z menija v zameno za nalepko.

Na?eloma pridem v MS okrog petih, ?estih ... ne vem ?e to?no. Odvisno od tega, kaki bodo zapleti jutri v MB s kolokvijem.

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nalepka Mazda Forum In ?e Kaj
Napisano

Sem si kar premislil ... Tudi jaz bi ?elel tako nalepko, kot jo ima Komar.

Vuk, vidim, da si iz Maribora. Jaz sem jutri in v torek tam, tako da se lahko zmeniva, da mi kak?no da? v zameno za kak?no pija?o, ?e si pri volji. Ti pustim cifro pa se zmeniva?

user posted image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.