Skoči na vsebino
?ipanje in garancija
Napisano

Spet js te?im :D

Ima kdo konkretne izku?nje kako je s ?ipanimi mazdami in morebitnim uveljavljanjem garancije. Eni trdijo da odpade, drugi da ni te?av, ker imajo kao dogovor s servisem ( to drugo seveda trdi tuner).

Tako da mene zanima ?e je kdo?e imel kak?ne izku?nje ali pozna situacijo malo bolje kot jaz

jaz sem jo ?ipal, ko je bila ?e v garanciji na poobla??enem Mazda servisu, tko da je moja garancija veljala, ?eprav jo nisem rabu.... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PARKIRNI SENZORJI
Napisano

Pa se lepo raztegnejo po ?irini blatnika v ?estici? Ker kolega jih ima v avtu, pa pravi da sicer so super in vse, samo problem so o?ji avti, ker se potem senzorji preve? v ?irino avta polepijo in dejansko kaki stebri v parkirnih hi?ah prestavljajo problem, ko jih zaznava. Kako dolg trak pa pride zraven sploh?

Bom cenil odgovor ;)

Ja enostavno jih odre?e? glede na ?irino avta,meni je na vsaki strani ?e ostalo..Jaz nisem pretiraval z ?irino, ker pri monta?i pi?e, da ne bli?je kot 10cm do konca odbija?a in pa cca 20cm od koles...

Sicer pa si lahko pogleda? na tubi monta?o..

?e bo? montiral, daj jih ?im vi?je v odbija?u,(50cm idealno) da bo? imel ?imanj la?nih alarmov, ko pelje? rikverc po klancu navzdol... :P Malo jih moti tudi voda, ki se nabere na odbija?u ko avto stoji in pada de?, ko spelje? je ok.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6
Napisano

Hvala Roko, bom prebrskal, zanima me ?e samo, ali ima? s tem manj?o porabo goriva in ali ima? te?ave zaradi chipa z DPF?

Ne moj ?e nima DPF - ja, poraba se je malenkost dvignila, to pa samo zaradi tega ker ne vozim penzionersko in rad prtisnem 143 konji?ev..... :jupiii:

Aja poraba gre od 6,8 do 7,3 povpre?je.... :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6
Napisano

Prebrskaj forum, mislim,da je bilo veliko napisanega na to temo... :P

Sicer sem jo jaz na?ipal kmalu ko sem jo kupil, ?e v garanciji iz 120 na 143KM, pa stvar deluje ?e peto leto bp in mi ni n? ?al... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

chip tuning
Napisano

Koliko se vama ?ipanje pozna pri porabi? Ali se pri teh avtoelektrika priporo?a da se vzame ?e zavarovanje in ali to pomeni da ti vse kar se ti eventuelno pokvari zaradi ?ipanja odpravijo na njihove stro?ke? Splo?no mnenje ?ip da/ne? Me zelo mika met 172KM namesto 136KM <_< ?e le ne bo potem povpre?na poraba 10+

Lp Kuscar

Glede dodatnega zavarovanja od avtolelektrike ne vem :ne vem: (Mogo?e ve Mazda2?)Jaz sem z mojim ?ipanjem zadovoljen, kaj ve? konji?ev pa zna ?e bit problem, ?e meni trga volan iz rok, ?e ga zgazim v trenutku do konca... :whatever:

Poraba pa je zeloooo odvisna, kolkokrat zgazi? do konca... :P

Moje povpre?je je 7.2, kar je v primerjavi z Boss-om...katastrofa! :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon lu?i
Napisano

Tukaj sem mislil predvsem na novej?e avtomobile in ne na spa?ke,yugote in R 5.Da ne govorimo o tistih,ki imajo ?e vgrajene original le?e in reflektorje in nimajo not xenonk...

Jap, samo debatiral smo o starej?ih avtih ki nimajo vgrajenih original le?, reflektorjev in bla bla... pa majo zdej xsenonke not in ki zelo slepijo in so mote?e...Sicer pa si preberi ?lanek v moto reviji, s katerim se popolnoma strinjam!

Kako bodo pa :policaj: ukrepali, je pa njihova stvar, zaradi mene lahko za vsak sumljiv avto pokli?ejo Matota da jim pove a je serijska vgradnja ali.... :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon lu?i
Napisano

Samo,kako pa bodo vedeli,da ni xenon original ?e na avtu?Kaj bodo vsem pobirali tablice dol? :P

Ja dans pa res ni problem preverit, kateri model ma serijsko xnenone, recimo od kerga leta itd... komunikacije , internet....

Verjetno je tud :policaj: jasno, da ga R-petka nima serijsko, ali pa?? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon lu?i
Napisano

Se je kdo vpra?al kako bodo preverjali, ?e deluje avtomatska nivelacija ? ?zmeden?

Po moje ne bodo :policaj: kaj dosti modrovali, ?e ni homologacije....tablice dol pa na tehni?ni! :blink:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon lu?i
Napisano

:D pravkar v motoreviji bral o vasem nevarnem dodatnem ksenonu in da bi vas policija mogla polovit keri mate to montirano :P

Mislim, da bodo :policaj: tistim, ki nimajo avtomatske nastavitve, pa pranje itd.., pa sploh homologirane xsenonke, prav kmalu pobirali tablice...Je preve? tega, na vsaki neravnini te oslepi, kar je vse prej kot prijetno! :blink:

Pravkar sem se vrnil iz CH, preko It, nikjer nobenega home made xsenona, pri nas pa.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon lu?i
Napisano

monta?a sploh ni komplicirana ampak kolko sem gledal kar plug&shine :)

kako je sploh ta regulacija nivoja vi?ine snopa montirana? Preko motor?kov, ki druga?e lahko ro?no iz kabine nastavi? vi?ino snopa?

Mislim da bodo kmalu pogruntali tudi na tehni?nih da se sedaj vsepovprek montira ksenonke brez avtomatske nastavitve vi?ine, tko da bo znal nastat problem... :whatever:

BTW zadni? me je ena petka(R-5) tko svinsko oslepila s kratkimi home made montiranimi ksenonkami,da to ni res...Sice pa ?e bi se dalo ro?no ?telat bi jih tudi jaz za malenkost dvignil :P , se mi zdi da jih avtomatika dvigne na spodnjo dovoljeno mejo, moram preverit.. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e ko sem kupil M6,me je stra?no motilo to,da so bili zav.diski in ?eljusti zelo zarjaveli.

No,in med prazniki sem se odlo?il,da zadevo polep?amo.?e prej sem si nabavil dvo-komponentno barvo,

ki je narejena specijalno za za te namene(vzdr?i do 600°C).

Najprej sem ?el ?ez zarjavele dele z ?elezno krta?o in nato ?e z ?mirglom od 120.

Razne cevkice in gumice sem za??iil z avtoli?arskim papirjem in vse skupaj razmastil z posebnim sprejem,

ki je prilo?en v ?katli skupaj z barvami(mislim,da je noter trikloretilen ali pa aceton),ne vem to?no.

Nato sem zme?al dve komponenti barve skupaj in po?akal 15 min.,da se naredi reakcija med njima.

Z malim ?opi?em sem nato nanesel dve roki srebrne barve na ?eljusti in zav.diske spredaj

in na zadnji premi.

Na koncu sem po?akal priblji?no dve urci in lahko sem namontiral nazaj kolesa.

No,in sami lahko presodite,kako je uspelo.

Tisti,ki imate Mazde 6,veste kako ?alosno izgleda vse skupaj,ko je zarjavelo.

Na ?alost nisem poslikal zadeve,preden sem se je lotu. sramezljiv

No,spodaj je par slikic kako vse skupaj izgleda..

LP Alex.

Ja super, :rispekt: tud mene mika, pa a si zavorne plo??ice odstranu, al si samo kolesa odmontiral? ?zmeden?

Res ?koda da nisi poslikal med delom..

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija Mazda 6
Napisano

?zmeden? ...kaj ti poka?e,kje so trenutno radarji,ali kje so stacionirani?...

Stacionarne itak, druga? pa te opozori na pozicije,kjer so najbolj pogosto! :D

Zame je tud to dovolj, ker se mi drga? ne sanja kje recimo v Mariboru kasirajo! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija Mazda 6
Napisano

Sem nabavu Garmin Nuvi 350 :P , pa saj ne more? verjet... ?zmeden? kaj vse zmore...

Me kar malo skrbi, saj se nima? kam ve? skrit.. :whatever:

Druga?e je pa stvar zakon :ouje: celo policajske radarje ma gor.. :rispekt:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija Mazda 6
Napisano

Druga?e pa je Nuvi 350 verjetno najbolj racionalna izbira v Garminovem asortimaju. ?e pa bi ti ali pa kdo rad izvedel ?e kaj ve? o Garminu in kako se obna?a v ?ivo in kak?no so dobre lastnosti in kje pomanjklivosti napi?i pa si bom vzel ?as in zadevo malce bolje predstavil...

Thx.

Ja me zanima ?imve? podatkov, kako je natan?no, pa jezik, pa kolk zdr?i baterija brez polnjenja... skratka vse! :P

BTW a ga ti ima?? Kam si ga pa montiral, sa mi dozdeva da je originalni predal malo prenizek,?e ga da? pa na armaturo,kako se pa vidi v mo?nem soncu? :whatever:

So much questions...

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija Mazda 6
Napisano

sam imam v mazdi navigacijo garmin sem zelo zadovoljen z njo in jo priporo?am tudi ostalim,kar pa se ti?e originalne za mazdo je pa cena absolutno nesprejemljiva pa ?e slovenske karte nima,pri garminu pa si novitete preprosto sam nalagam preko interneta in to brezpla?no ,toliko v razmislek,za 500 eur ima? garmina da tuli? od veselja pa ?e premika? ga lahko v drug avto,original pa...

Kateri garmin pa ima?? Jaz se zanimam za nuvi 350 z Adria ruote, ?e ima? to a je gor tud srbija ?rna gora in makedonija?A mora? to dopla?at,al si lahko downloda? z neta? :P

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najgrši "voz" vseh časov?
Napisano

Tole si poglejte kake grdobe izdelujejo pri Mazdi :blink:

Carol

Az-Wagon

Bongo - ja res je to en bongo :lol:

Druga?e v Evropi pri novih avtomobilih se mi zdijo grdi Nissan Micra, nekaj stvaritev od Ssangyonga, Renault Megan, Fiat Altea, WV Fox pa ?e kaj bi se na?lo.

Joj me je ratalo kar sram... sramezljiv

A to je tud MAZDA?

Druga? pa je zame dale? majgr?i avto tur?ki clio-thalia al kaj je ?e! OGABNO!! :aaaaa:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razlika med dizel 120 in 136
Napisano

Mene pa zaniima kako kej tele 120 al pa 136, kako se kej obnesejo v primerjavi z VW 131 KM, ker ta zna kar po?teno potegnit pa tut po avtocesti gre kar konkretno, zdej mazda pa je verjetno ?e mal bolj eksplozivna od ?vaba! <_<

Ja po avtocesti se me je passat dr?al do 210, pol pa je za?el zaostajat, kolk mo?an pa je bil na ?alost ne vem - ga nisem vidu odzadi!

:vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.