Skoči na vsebino
1.4 turbo
Napisano

In kako dolgo predvidevate da bo tole laufal kilometrov?

Vse serijsko in to od citroena...hm...a potem mazdini 2.5 motorji zdr?ijo 500 konjev z debelej?o dihtungo? :ouje:

:)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ozvo?enje mazda 323f
Napisano

Kolker jst vem so ti kondlci po 50-80?

Kaj poslu?a? in koliko bi vlo?il?

Priporo?am head unit od alpine-a - obvezno! Zvo?nike samo prednje, lo?en sistem, reda velikosti 100W rmsa. Tu bi se na?el kak JBL (imajo celo modele na 2ohm) - da bolje izkoristi? 4 kanalni oja?evalec.

Potem pa doda? nek sub. Priporo?am kak?en bass reflex, navaden, tam okoli 300 do 500W RMSa na katerega ve?e? dobrih 500W rmsa iz oja?evalca.

Naj poudarim, da je velik glasnosti in ?e ve? kvalitete v glasbi skrite v sami monta?i opreme in ne samo v komponentah. Kakor tudi v obliki in materialih avtomobila.

Priporo?am kak?en popoldan branja avtoakustika.com

Kak?no specifi?no vpra?anje mogo?e?

:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mx3
Napisano

MX-3 fani se ?e najdeno, sam smo tak zagreti, da je ta lepih ?e zmankal. Gnilih jajc pa se ne spla?a glih rihtat :D:D:D

Styling bo? na?el na ebayu - ?e ne na nem?kem, pa na ameri?kem :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Led osvetlitev notranjosti v M3
Napisano

za door switch...

od?raufaj tisti bincl, ko je stikalo za vrata (spodaj na srebri?ku). Poglej barvo kabla, ki je priklju?en na njega. Potem ta isti kabel najdi spredaj levo pri varovalkah, oziroma konektorju ob oz. pod ?katlo. Preveri z metrom, ?e je to taprav kabel. Namre? to stikalo prekinja maso. Vse te lu?i, ki delujejo na door switch imajo stalen + in prekinjajo maso. Zato ima stikalo samo en kabel, ki gre do lu?i, ker drugi je u bistvu ?asija - masa.

Jst sem mel na prvi mx-3 to narejen, da se mi je pod vrati pri?galo 40 tahudih rde?ih ledic. Je blo kr v?e?no. Za zamik je potrebno dodati majhno elektroniko. Ali jo kupi?, ?e ne pa pogooglaj kak se naredi :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

filtri
Napisano

To ne dihta glih in potem filter ne opravlja svoje funkcije, ?e mene vpra?a? pri sekret cevi...

Ne re?em do filtra, ne pa od filtra do motorja... <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzmeti
Napisano

Ne vem...naj ti en majster v bli?eni pogleda.

Tak za info so novi amortizerji cca. 100-120? po paru.

Najceneje jih obnavlja Vuga v Novi Gorici. Jaz sem do sedaj bil zadovoljen z njim. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzmeti
Napisano

Mislim, da faktor pubeca notr tut mal odtehta :P

Sicer pa ?e ?e, potem niso ve? tak "butaste" in padajo na dnar in ne stare avte. Se pravi pridejo v po?tev nove korvete, bmw itd... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzmeti
Napisano

Zakaj bi se delal norca? Doskrat sem ?e zasledil to ime vzmeti in mislim, da ne bi smele bit slabe.

Glede nabijanja in poskakovanja...Vse "zni?ane" vzmeti delujejo progresivno. Kaj to pomeni? Da se ji s pritiskom oz. hodom spreminja sama trdota vzmeti. Ko je stinjena 5cm ima X N/cm, ko pa je na 10cm pa ima recimo 3X N/cm. Tako nekako. Bolj ko je avto obte?en itd, bolj trda je fedra. To pomeni, da ne bo? ?utu poskakovanja dokler se ne bo? konkretno peljal po neravninah, ko se bo vzmet v trenutku dovolj stisnila in potem "iztrelila" avto v nebo.

Ve?inoma so vse te fedre dober nakup, ki bi jih ?e moral imeti vsak serijski avto (po mojem mnenju). Ampak pogoj so dovolj dobri bla?ilniki, ki fedro "umirijo".

Ho?em u bistvu samo povedati, da pazljivo ?ez luknjaste ovinke ali ovinke z grbinami, previsi...

:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzmeti
Napisano

Tista je bila 1.6. Predelana seveda. Em...predlogi? Mislim, da so vse "enake". Sam bi vzel FK za tak?en denar.

Mislim, pa da imata V6 in 1.6 enake fedre, ?e se nemotim. Ne me dr?at za besedo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzmeti
Napisano

Sam sem imel na prej?ni dve lete eibache. Fedre so zakon. Ampak bi jih priporo?al z drugimi amortizerji. Pa? prvo kupi? fedre, vidi? kaj se dogaja in potem ?e amortizerje, ?e misli? avto en ?as vozit.

Na ravni oz. gladki (neluknjasti) cesti je avto lepo ?el v ovinek, ampak mi je rahlo poskakoval ob dinami?ni vo?nji po "neravni" cesti. Vse je ql, dokler ma? v glavi neko oviro, ker se zaveda? da podvozje ni novo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzmeti
Napisano

Amortizerji so fu? nekje pri 70k km na na?ih cestah. Sicer se ?e normaln pele?, ampak ni ve? to to.

Pa?, proba?. Itak ko bo? dal fedre notr, se ti bo zdel, da je avto dost bolj stabilen itd. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzmeti
Napisano

Hm...tega vsekakor ne bi delal. Varnost je le varnost.

?e ho?e? met izgled bo seveda delovalo, ampak ?e so amortizerji ?e bol bogi, se bo avto ?e velik slab? pelal. Sam sem raje pustil navadne vzmeti na mx3 in kupil samo nove bla?ilnike, pa se je avto ful lepo pelal :bravo:

Doskrat na cesti vidi? ko se pele? za kikim avtom, kako "ska?e po cesti" ko se pelje po luknjasti cesti na 100kmh. Avto v podnu, pa o?itn hin amortizerji, tak da se ?e na dale? opazi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vzmeti Apex
Napisano

Eibachi so bli njega dni 35k Sit...to je njihova realna cena. Ve? kot 45 tut niso bli. 288 je zelo velik oz. cca. 240 s popustom... <_<

Za eibache se pozanimaj pri AS velenje...pa re? da si s foruma...mogo? dajo kej popusta (probi Melanie dobit) :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F ni?anje
Napisano

Nope...Jih pa ameri?ani na vlko notr dajejo. Mislim, da ponujajo kr dost zni?anja (celo 60mm) ampak se mi ne zdi do pametno delat brez kraj?ih amortizerjev. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisi, logoti, ...
Napisano

MAC je ql ?e ga uporablja? kot dlan?nik...

?e navaden uporabnik bi po 1 tednu naletel na zelo butaste te?ave.

Najbolj osnova...ne more? ozna?it 1 zip in re?t extract, ampak vsakega posebej...itd

Da ne govorim o resnem delu s CATIO, SolidWorksom, Matlabom, ANSYSom itd...

Dobro nalo?en XP/VISTA naredi svoje. Ampak znat ga dobro nalo?it pa tudi ni simpl. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

feltne
Napisano

Vse odvisno samo od tvoje noge. SAMO! (sicer pa o reda velikosti 0.1 ali 0.2l/100km se je itak brezveze pogovarjat)

Vzam kar ti je bol u?e?! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

chip tuning
Napisano

Ter seveda bremze, vzmetenje, oja?itve... vse kar spada zraven pri predelavah nad +50KM recimo...

Pri tvojem avtu (predvidevam da se gre za 1.5 Z5 motor) je najbolje zmontirat kar B6T motor ali BPT ter tistega navit. Dost cenej in la?je. :D No...vsaj jst tak mislim...

:P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.