Skoči na vsebino
ima kdo vzmeti za ba v6?
Napisano

Jaz sem najprej hotel H&R, ampak sem se odlo?il za cenej?o verzijo- Lowtec. ?al ?e nisem tolk vozil da bi lahko iz?rpno poro?al, je pa zaenkrat kr kul, ni pretrdo za na?e zaflikane ceste ;)

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

barvanje zavornih čeljusti
Napisano

Mislim da je bolje, da jih kar tako pobrusi? (s krta?ko za vrtalni stroj), pobarva? in je to to. Z razstavljanjem bo? imel ve? dela kot je vse skupaj vredno, plus menjava zavorne teko?ine, pa cel avto mora? dvignit, ker druga?e se bo? namenjaval koles do nezavesti.

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kje dobit tte felgne?
Napisano

Pozdrav. A je samo slu?ajno ta prikazna slika ali si ti nov lastnik te temne 2.0? ?e si, bi lahko malce opisal kaj se bo delalo na njej... :P

EDIT:

Pardon, se mi je zdelo da na?enjam nekaj na novo :) V glavnem me veseli da je tvoj biser ?e pri doktorju ;)

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

HELP - moja GG z 18" - problem
Napisano

Dejansko bi jih blo bolj smiselno odrezat, ker ko je zapognjen navzgor, se lu?tn notr gospod blat usede (tko kot je Zmaj reku), in lepo papa tvoje blatnike. Res pa je da redkokdo ho?e to delat, ni lih simpl to sam tko odrezat. Men so blatnike valjal pri (takrat ?e) A3M, ampak nisem bil zadovoljen, so mogl popravljat, tko da A3M-a se izogibi :)

A3M je sedaj MATSPORT, ne?

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda ba v6 2.0 problem
Napisano

Pozdravljen podvratnik.

Glede bele X9, sem se jaz zanimal zanjo ko je bila prvic na voljo ampak mi je nas Mitja rekel da je baje 2.0 not. Sam nisem preverjal, on pa verjetno ve kak motor je imel od bivse avto :)

Ce bos menjaval teflone, bo motor toliko raztavljen da ti bo kasneje zal ce ne bos pri tej priloznosti porihtal se ostale zadeve. Sicer je pa vedno tako, bilo kaj da delas.

Vso sreco in dobro porihtaj ta biser ;)

Lp.

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavore
Napisano

Jaz sem preizkusil kako pa?ejo zavore od X9 na mojo in na ?alost ne bom re?il te?ave z nedelovanjem ro?ne zavore ki je bila povod za menjavo zavor... sistem je popolnoma druga?en, ne vem, ?e je sploh mo?no zamenjati ?e pesta, vendar sem tako samo z meritvami ugotovil, da bi potem lahko ?e enkrat ?iril blatnike :P

Kolikor sem zasledil ve?inoma na ?portnikih dajejo samo spredaj ve?je zavore, tako da s sprednjimi ?e nisem kon?al ker skoraj direkt pa?ejo :P

Pletene zavorne cevke me stanejo 95 ? s po?tnino. Razmi?ljam da bi pustil kar originalne in raje dodal teh 100 ? k budgetu za gume, saj mislim da bi s tem pridobil ve?, glede na to da razmi?ljam o nakupu Federal SS-595...

Prosim za va?e mnenje.

PS: ?e kdo ve za kak?ne delujo?e zadnje ?eljusti za mojo mi naj prosim sporo?i.

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

5x112mm na 5x114.3mm
Napisano

Ha ha, kere fore :) ?e huj?e stvari se delajo na avtih pa se potem lastniki ?e bolj varno vozijo kot pa z avtomobilom v original stanju.

To je forum za ljudi ki za svoje mazde naredijo kaj ve? kot pa jih vozijo od to?ke A do to?ke B.

Jaz se ve?krat vpra?am kak?ni ljudje vozijo avtomobile kot pa kak?ni so le-ti -_-

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavore
Napisano

Po moji logiki pa ne :) disk se namontira na enako mesto kot original...celjust pa mora nalegat na disk enako kot pri X9. Ne razumem kam bi se lahko kaj zamaknilo?

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavore
Napisano

Zakaj pa 17 col? A nima X9 tudi 15 col na voljo? Je ?e res da je na moji nekaj milimetrov prostora pri 15 col in da so od X9 zavore ve?je, ampak s 16 col bi moralo it skozi, ali res ne? Ali je to zaradi teh posebnih nosilcev? Prosim za razlago ker me res zanima.

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavore
Napisano

Preverjeno od Mazde 6 zadnja ?eljust NE pa?e na 323f!

Torej to smo raz?istili.

Koliko je, ?e sploh je kaj "manevrskega prostora" za pripravo nosilcev da lahko montira? npr. zavore od X9? ?e slu?ajno kdo ve, druga?e bom pa itak preveril.

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavore
Napisano

Simon, najlep?a hvala za iz?rpno pojasnilo.

V menjavo zavor se spu??am ker je zadaj desno odpovedala ro?na zavora/cilinder. Po hitri informaciji me baje pride nov del ve? kot pa komplet zavor od Xedos 9 pri katerem bi naj imeli diski in plo??ice manj kot 1000km (nisem ?e videl tega kompleta, ampak bom ?el naslednji teden preverit in seveda vpra?at na kak na?in se da prilagodit ?eljusti za te nosilce). ?e menjam komplet, potem verjetno ne bi smelo bit razlike v zaviranju spredaj-zadaj? Seveda ?e monta?a ne bo mogo?a bom pa poiskal zavore od M6.

EDIT:

Nekaj takega bi bilo v redu? pletene zavorne cevi ali se da dobit kje kaj bolj?ega ali cenej?ega?

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavore
Napisano

Kaj pa zadaj?

Pa zdaj ravno primerjam BA; M6; X9... 255/20; 283/25; 274/28 (velikost/debelina)

Imam mo?nost poceni dobit komplet (spredaj, zadaj, diski, plo??ice, ?eljusti) od X9 ampak nwm ?e bo to sploh mo?no spasat skupaj.

Kaj je bolj pomembno, velikost ali debelina diska?

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavore
Napisano

Si bom ?e jaz to temo sposodil.

Kot prvo me zanima ?e je ?e kdo dajal na BA V6 komplet zavore od X9? Baje da gre, samo za ?eljusti je potrebno nove luknje zvrtat ker ne pa?e na nosilec.

Ker bom zaradi plati?? ?iril blatnike me zanima ?e bodo tudi diski od X9 doprinesli kak milimeter ali je del diska za pritrditev pri vseh enake debeline?

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Car wrapping
Napisano

Ker sem te stvari raziskoval tudi sam, sem v moji bli?ini najcenej?o ponudbo dobil pri foliocar... mislim da 800 za cel avto. Je ?e nekaj ?asa od tega, pa kak?na je kvaliteta ?e tudi nisem izkusil, tako da je to samo moj predlog ;) Povpra?aj.

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portni auspuh
Napisano

Kar se ti?e mo?i se popolnoma strinjam z mazdaman. U?ivaj v tak?ni kot je, ?UVAJ JO, ko bo pa ?elja po mo?i prevelika pa bo ?e pri?el ?as da dobi? svojo V6, kot se radi po?alimo tukaj na forumu :P

?e jo bo? konkretno ?uval in sproti odstranjeval napake bo? ob morebitni prodaji kasneje videl zakaj se je to spla?alo ;)

mazda-323f-18-glx-98.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.