na podlagi posredovanih podatkov menimo, da se va? izdelek uvr??a v slede?oTARIC ?tevilko 8526 91 20 90.
Zgoraj navedene ugotovitve o uvrstitvi blaga so narejene na podlagi podatkov in opisov, ki ste nam jih posredovali. Ta informacija o uvr??anju ni zavezujo?a. Konkretno uvr??anje blaga v carinsko tarifo se ugotavlja v postopku carinjenja blaga, na osnovi lastnosti blaga, ki se v konkretnem primeru uva?a.
Lep pozdrav,
Tole ?tevilko sem vnesel v taric in dobil: CARINA ZA TRETJE DR?AVE: 3,7%
Men sploh ni jasno kako ra?unajo. Ne vem tudi do katere vrednosti ni carine.
Zdaj gledam papirje carinske uprave od ene po?iljke iz USA in vidim, da so ra?unali le DDV = 8,98?, carine pa niso. So pa DDV ra?unali na artikel 35$ in po?tnino 26$. Ta po?iljka je pri?la prek navadne po?te in sem jo moral it iskat na carinsko po?to na Vi?.
Drug papir pa je od DHL-a od ene po?iljke iz PRC kjer je bil skupen ra?un 173$ in sem DHL-u (dostava na dom) pla?al 25? - ra?un ni bil detaljno raz?lenjen (carina/DDV).
Brez dajatev so nekomercialne po?iljke v vrednosti do cca. 25 EUR (s po?tnino vred). Nekomercialna po?iljka je takrat, kadar sta po?iljatelj in prejemnik fizi?ne osebe (ne me dr?at ?isto za besedo, ker ?e sami ne vedo razlo?it). ?eprav jaz nisem pla?al ni? tudi za po?iljko v skupni vrednosti 29 EUR iz Hong Konga....
?e je vrednost nad tem zneskom, letijo gor dajatve. Osnova za dajatve ni samo znesek nad 25 EUR, pa? pa celoten znesek.
1 . Carina (ki je lahko tudo 0%, odvisno od vrste blaga) - tarifna oznaka in carinska stopnja se dolo?i TULE (cela znanost).
2. DDV, ki je 8,5 ali 20% in gre tudi na carino.
Vse to velja seveda za uvoz iz tretjih dr?av in ne iz EU. Po?iljke iz EU so seveda carinskih dajatev proste. Pla?a? pa? DDV prodajalcu, ki ga odvede svoji dr?avi (?e kupuje? kot fizi?na oseba).
V glavnem, da ne bo kak admin tole brisal kot off topic: za navigacijo sem poslal na CURS vpra?anje za uvrstitev v tarifno skupino in ?akam odgovor. Je pa res, da lahko doti?ni carinik, ki bo dobil po?iljko v roke, zadevo uvrsti drugam. Ja, tako to je... na ?alost.
kaj je to s postnino in carino ali sam radio?kok pa potem pride se carina in postnina?priblizno?
To je naprava s po?tnino. Na to pride ?e carina in davek.
Pri CURS-u preverjam carinsko stopnjo (?e mi bodo sporo?ili), davek je pa 20% (DDV). Obra?una pa se na fakturno vrednost (faktura bo narejena posebej). Razen ?e se cariniki odlo?ijo, da je zadeva vredna ve? kot pi?e na ra?unu.
Lahko jaz (sem ?e ve? ?estkam narazen armaturko dal - svoji ne?tetokrat in mi taka vgradnja vzame 5 minut).
Pa ra?unal bomo 0? na uro. OK?
Jah Adria rute ne bo ?la po moje, bolj kake druge samo vpra?anje natan?nosti
Katerakoli karta se lahko uporabi. Va?no je le, da je kompatibilna z WinCE. Lahko tudi Garmin. Jaz imam iGO8 kjer je dobro pokrita celotna EU, tudi Slo in Hr. Karta ima dejanski pogled 3D (hribi, doline, zgradbe..).
ni mi jasno kako lahko na enkrat na takem displajcku hkrati gledas navigacijo in DVD
Ne more?. Lahko gleda? DVD, ki ga poslu?a? prek glavnih zvo?nikov in hkrati poslu?a? navodila navigacije (zavij levo, itd.) preko vgrajenega zvo?nika.
ali moras dokupiti se monitorje za zadaj
Itak, ?e ho?e? Three Zone function uporabljat. Jaz sem zadnja monitorja vgradil v naslona za glavo.
Da ne bo na koncu to prislo 1000? - pa se karta Tom tom
? Cena je kot je. Po?tnina, carina, davek in to je to. Karto (kdor rabi) lahko dobi pri meni (za 0?).
Evo, Stroker je govoril!
Vidim, da si iz LJ. Mene res firbec matra, kako zadeva zgleda. A mi poka?e? za eno pivo?
Imam ga ze 3 leta, in bil je v Mazda 5, Xedos 6 in sedaj v CX-7, dela brez napake, in gre iz avta v avto....pa tudi ce otroci kaj polomijo se ni tolk za sekirat
V bistvu se moras vprasati kaj se ti spla?a, ker tista zadeva gre z avtom potem pa pa....
?e enkrat - stvar posameznika....jaz ne bi nikoli dal tok dnarja za nekaj kar potem ne morem prenesti...
?e enkrat: Imam STARO ?estico - predelava radia, pa spet dve napravi, pol pa ?e Garmin enkrat.... kaj pa vem, se mi tole le zdi lep?a re?itev.
Hm, se je pa mal podra?il. A pri njih pa ni recesije? No OK, ma? pa zdej ?e mal ve? opremce zraven. Pa carina in davek bo ?e dobrih 100?. A dajo ?e kej popusta, ?e vzame? ve? kosov?
Za popust nisem vpra?al, sem pa tudi sam razmi?ljal o tem.
BT-ja pa tale zadevica ?al nima in ne more? upravljat telefona z njim. (Jaz imam Parrota.)
P.S. Pa po mojih izku?njah prodajalci nimajo pojma. ?e te ?e kaj zanima vpra?aj mene, ker ga uporabljam ?e ve? kot pol leta in ga dobro poznam.
Ampak Tale zadeva bi naj imela BT. In tudi v navodilih tako pi?e.
Me prav zanima kolko ko?ta.
Torej to stvar ima? priklju?eno namesto CD playerja na vgrajen radio? Torej ?e prav razumem, preklopi? vgrajeni radio na CD source in ima? vse na tej napravi: radio, CD, DVD, MP3, NAVI,.....?
Zadeva se priklju?i na original radio preko konektorja za CD menjalec (na zadnji strani radia). Preko tega konektorja dobi ?trom (se sam ugasne in zapre, ko potegne? klju? ven), ter v radio po?ilja Audio signal (na radiu ga vklopi? s CD tipko).
Potem pa ima? zraven ?e: ?tiri ?in?e za Audio OUT (FR, FL, RR, RL), dva za Audio IN (L, R), dva Video IN in en Video OUT.
PS: ?in?i so za direkt na oja?evalec, ne za na zvo?nike. Na?eloma bi lahko tudi preko teh ?in?ev naredil priklop na radio preko Audio Link-a, ki je vklju?en na priklop za CD menjalec ali pa ?e ima? kartico za audio vhodom namesto kasetarja kot imam jaz.
Ti Stroker, pa je tale LCD touch? Se mi zdi da ne.
Kako je pa s kartami za GPS? ... ups, zdaj videl: IGO 8 3D... kje to dobi??
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tole ?tevilko sem vnesel v taric in dobil: CARINA ZA TRETJE DR?AVE: 3,7%
Plus seveda 20% DDV.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani