Jao, ka vse treba vedet v teh novih avtih. Zakaj se to uporablja? Kako se lahko 09 letnik mazda brez tega pelje? Resno me zanima, ker o teh stvareh nimam pojma. Pač jem z leseno žlico.
Hitrost zabijanja filtra je posledica nečesa, kar v motorju ni optimalno. Lahko je gorivo, lahko je kako tipalo, ki ne zazna prave temperature, lahko je kak senzor... Veliko dejavnikov vpliva na to. Tudi filter zraka je pri vozilih, ki vozijo po makadamu bolj zapacan, kot pri mestni vožnji. Že samo ime "filter trdih delcev" ti pove, da treba filter menjavat ali čistit. Filter kabine vsak menja...motorja tudi...izpušnih plinov bi pa čistili.
Vrhniški klanec na primorki je že zanimiv, pa nima 30% , sem ga n-krat prevozil v času ko sem živel še v Postojni in je z dizlom to voziti bistveno bolj elegantno, kjer se lahko s 6 pelješ ali 130km/h ali pa imaš na vrhu klanca 190km/h, pa sem imel 2.2 cdti z samo 140km :)....z bencinarjem pa telovadiš :).....pa nisem želel napisati da z bencinarjem ne moreš/ne prideš, itd....samo z dizlom je bistveno bolj elegantno :)....
In v čem je poanta na vrhu klanca imet 190 na uro? Doživiš orgazem takrat?
Dizel proti bencinar je tako ali tako popolnoma drugačen stil vožnje, s turbino ali brez. Primerjanje hrušk in jabolk po mojem mnenju🙂
Za normalno vožnjo je bencinar čisto OK. Takšen stil vožnje, kot ga imaš ti v mislih je samo za voznika. Potnik, ki sedi zadaj se ne počuti dobro. Predstavljaj si tovornjaka ali avtobus v tvojem stilu vožnje...
Ni mi jasno, zakaj komplicirat z elektroniko in senzorji...
Pri?gane lu?i in fertik...led varjanta sam spredaj je brez veze...
Mene moti, ?e dohitim pacienta brez lu?i, ki je na mojem pasu...
?e se nasproti pelje brez lu?i, pa da ni na mojem pasu, me sploh ne moti...?e je pa na mojem pasu, mu pa tud reflektorji ne pomagajo, da se ne zabije v mene...
To, da sredi dneva lu?i zadaj nimajo pametne razlage...s tem se ne strinjam...
?e zadaj nimajo, imajo ?e manj spredaj.
?e je ?lovek vsak dan v avtu, naredi 500+ km, ugotovi, da so zadaj pri?gane lu?i pametna stvar...in manj mote?a, kot spredaj dnevne LED lu?i...
Mestna vo?nja je eno, vo?nja, v kateri prehaja? iz sen?ne lege na son?no in nazaj, je pa druga stvar...
Nasproti voze?i avto ni na moji strani cesti??a..me ne moti, ?e nima lu?i...pa ?e ima ali nima lu?i, je trk neizogiben...in ni moja krivda...
?e pa dohitim avto na odseku ceste, ko mi sonce sveti v o?i, avto se pa z barvo zlije v okolico, je pa velika nevarnost, da ga spregleda?...sploh ?e se cjazi...
Ma...ogromnokrat je, ko avto ni viden, ?e mu zadaj lu?i ne gorijo...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Saj pravim, da nisem nikoli vrat podiral in šraufal...zato pa sprašujem, če bi bil kdo pripravljen to zrihtat na mojem avtu...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani