zanimam se za temnenje ?ip. Ali lepite folijo tudi na prednje vetrobransko steko, oz. je to mo?no? Mislim samo na UV za??ito. Ali preve? zatemni? Kaj pa sprednja stranska stekla temnite?
Kako je s cenami? Pravkar mi je eden naredil predra?un in zna?a 215 ? brez homologacije ?
Dr glass mi ni ?e odgovoril, ali ima delo ali pa je ?e na dopustu:)
Jaz sem to naredil (izolacija in novi kabli). Meni je to skoraj obvezna oprema...
Ok, na izolacijo okrog vrat si mislil? Kabli 1,5mm2 so primerni ane?
Nekaj sem gledal po netu in dobil tole, sicer je starej?i model kot zgleda ampak, mnenje? ?e bom tega kupil, mislim da bo ?el kar v prtlja?nik se mi zdi..
Ja, seveda razumem, osem zvo?nikov ima? (tako sem imel tudi sam v stari ?eski). Tako kot si napisal, en 4-kanalni oja?evalec in ?tiri signale spelje? do ?tirih kretnic od vsake kretnice pa naprej na dva zvo?nika. Kretnico zmontira? nekam v vrata pod oblogo v bli?ini zvo?nikov.
Ok, sem mislil prav potem. Zvo?nike s kretnicami imam ?e montirane. Samo bom moral ?e enkrat dat dol izolacijo vrat za pripeljat malo bolj debele kable do kretnic. Ima smisel to naredit?
Lahko das ojacevalec tudi pod sedez in 4x100W je odlicno za te zvocnike (imas serijo Kappa?), le pazi ker tako mocni znajo biti ze kar veliki, da ga ne bo tisti, ki zadaj sedi, zbrcal. Pri tem je tako, malo denarja, malo muzike.... Glej vsaj nek srednji razred po ceni in ne mores zgresiti. Poglej se eBay.
Imam serijo kappa ja. Upam da me razume?, montiral sem spredaj in zadaj nove zvo?nike, to pomeni spredaj 2+2 in zadaj 2+2.
?e uporabim 4 - kanalni oja?evalec, pa? speljem signal do kretnice, katera bo sama poskrbela za lo?itev tonov, ali pomeni da ima 4 kanalni oja?evalec 2 kanala za nizkotonce, 2 pa za visokotonce? To slu?ajno pomeni 2 oja?evalca ali se motim?!
ko mi prodajalec potrdi 100% da pa?e naro?im... skupaj s po?tnino stane 90$ (60?)... Sicer pa sem danes s kompresorjem pihnil v lu?... se je pokadilo ven da adijo... PLUS da VIDIM spet
?e se nas ve? nabere je za vsakega naslednjega po?tnina samo 3$ ve?. ?e nas 4 naro?i imamo za slabih 40? le?e po osebi. ?e ma zasa?i ?e carina pa 20% zraven (50-55? nekje po glavi na gor zaokro?eno)
Misli? da bo razlika v svetlosti? ?e je odgovor pritrdilen, se pridru?ujem nakupu. Am, pihnil si od noter, kjer pride ?arnica al kako?
Lahko das ojacevalec tudi pod sedez in 4x100W je odlicno za te zvocnike (imas serijo Kappa?), le pazi ker tako mocni znajo biti ze kar veliki, da ga ne bo tisti, ki zadaj sedi, zbrcal. Pri tem je tako, malo denarja, malo muzike.... Glej vsaj nek srednji razred po ceni in ne mores zgresiti. Poglej se eBay.
Hvala.
Vzeti moram 4 kanalnega ne? Je vseeno ?e dam adapter za low input ali ?e kupim kar za priklop direkt na radio? Je manj ?umov ?e ni adapterja je kaka taka fora?
Pa tudi kabla?o bi potemtakem potegnil na novo, napajanje in potem naprej do zvo?nikov?
Imel sem oja?evalec, no, saj ga imam sedaj tudi, ampak sedaj je Bose, spomladi pa pride C-V (pa je Jures uganil, da bo ?el ta v predelavo).
Basov ima? manj, ker so sedaj zvo?niki manj?i (6,5" proti 6x9" se kar pozna). Definitivno bo? pa precej izbolj?al zvok (tudi base), ?e doda? oja?evalec.
Najla?ja in najhitrej?a re?itev je, da vzame? nek majhen oja?evalec (npr. 4x50W RMS), ki ima High Input, ga lahko zmontira? za sovoznikov predal, ga pove?e? direktno na radijo in uporabi? originalne kable, ki jih malo podalj?a? (do predala). ?e ho?e? ve?, da? mo?nej?i oja?evalec v prtlja?nik in potegne? kable do tja. Za ?e mo?nej?e base, bo pa ?e treba pose?i po kakem woofer-ju.
ne ne, bom ostal kar v normalnih okvirih, samo zvo?nike, katere imam noter bi pa? rad izkoristil, da delajo kot morajo. Sem malo pogledal, original imajo 25W, ti so 90W + 50W tweeter, rms-a.
Kaj ne bi lahko zmontiral oja?evalec kar pod voznikov sede?, kjer ima bose sistem?
Kateri oja?evalec mi priporo?a?? Dal bi 4*100W alije preve??
sem dobil 4 zvo?nike Infinty 90rms s kretnicami in visokotonci, jih namontiral, am zvok je bolj ?ist ampak basi so slab?i kot prej?? . Sklepam da bi moral montirati tudi kak oja?evalec. Kakega naj montiram?. Nimam Bose sistema.
So sicer KAALman in ostali ?e vse napisali, pa vseeno...
1. Lahko priklju?i? oja?evalec na orig. radio. Ima? pa dve mo?nosti, radio namre? nima izhodov za dodaten oja?evalec (nima Cinch-ev za Line Out):
a. mora? imeti oja?evalec z mo?nostjo priklopa zvo?ni?kega signala (kable pelje? direktno iz radia v oja?evalec),
b. ali pa da? Line Out Adapter za radio, ki spremeni zvo?ni?ki signal in lahko nanj priklju?i? Cinch kable in jih pelje? do oja?evalca.
2. Originalni zvo?niki so ovalni in sicer 6“x9“, so pa dvokonusni (v sredini imajo ?e en dvignjen konus).
3. Kabli za visokotonce so napeljani do ogledal vendar pri meni niso delovali (letnik ’05). Predvidevam, da so le kot predpriprava za Bose ozvo?enje. So pa kabli precej slabotni, da bi jih moral vse tako ali tako zamenjati.
4. Tu verjetno misli? Bose sistem ? radio je namre? enak, le pri Bose sistemu ima? dva dodatna oja?evalca, eden za zvo?nike v vratih (prednja vrata lo?eni visokotonci) in aktiven sub (v prtlja?niku). Torej bi moral dokupiti skoraj celoten sistem. In ne, se ne spla?a.
5. Jaz imam vse razen radia predelano in sem delal sam. ?e bo? menjal zvo?nike, vzemi dvokomponentne in ne dvosistemske (z nogo lahko hitro zadu?i? visoke tone in tweeter ne pride do izraza, med tem, ko za srednje in nizke tone ni problema). Jaz sem visokotonce vgradil ob kljuki za odpiranje vrat (spredaj in zadaj).
Vidim da je ?e nekaj napisanega tukaj, Stroker, a ti ima? oja?evalec?
Jz pa niam nikol srece... se dpf-ja nism dobil... pfej pfuj
Drgac pa spet in znova se ponavljamo pred in vkljucno z 2004 brez dpf, po in vkljucno z 2005 imajo dpf... razen izjem... gleda se na facelift ki je bil tedi narjen in faceliftane dizlce majo dpf... faceliftano pa prepoznas po krom obrockih okoli ohisja meglenk napram stari ki tega nima... novejsa ma tut temne sprednje luci napram stare ki ima kromirane...
ja, in to ?e poslab?a svetilnost ?e tako slabosvetle?ih Mazdinih lu?i..mi je nerodno ko mi re?e punca, katera ima Hyundai i30, "ma sej te lu?i ne svetijo ni?" in dejansko ko sedem v njen avto, uffff, razlika ogromna. Zato pa sem tudi odprl sosednjo temo, v kateri kupujem xenon kit..
nimam bose ozvo?enja, mislim da ga ne potrebujem. ?e bi nadgradil ta sistem z bolj?o kvaliteto zvo?nikov, bi bilo dovolj za moje potrebe s twiterji seveda.
nekje sem zasledil da so original zvo?niki bolj? ?voh kakovosti, in da se da le te zamenjat z dosti bolj?imi brez nekih predelav, oz. kraj?e re?eno pasajo na iste luknje. Ali mogo?e kdo ve kateri zvo?niki so to, in kje si jih da dobiti? hvala
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
s homologacijo? Si tudi prednje temnil?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani