Skoči na vsebino
Jeklenke od Lagune
Napisano

Zakaj pa rabi? ?elezne felge in zakaj bi jih ?iril?

Mislim da te cenej pride kupit rabljene alu 16tke.

i??em en specifi?en look. Verjamem, da so alu 16-ke zelo poceni, rabljene, ampak bi rad videl ?imve?ji rob na jeklenem plati??u in ?imbol napeto gumo. Ampak, me je zadeva ponovno ?e minila :)

So druge pi***rije za re?it pred tem, ki bojo stro?kovno bolele, pa so bolj nujne, tako da... :)

ab183946.gif
^^ klikni me za mojo temo :) ^^
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jeklenke od Lagune
Napisano

?iv.

Je kdo ?e probal dat na mazdo (v mojem primeru 6-ko, GY1) jeklena plati??a od Renaulta?

Gledam, da luknje in ET bi moral ?pilat, bolj me center luknja skrbi. Ker ne vem koliko to?no bi morala bit velika, i??em pa 16" jeklenke, ker razmi?ljam, da bi jih dal po?irit za nekaj cm... :)

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NIŽANJE
Napisano

Ni?anje mislm, da je ?e vedno stvar osebne odlo?itve.

Pri takih vozih mora? vzet v zakup, da bo? ob?asno kje kej porajsal, tako da se na svete cajte zmeni? z osebnim li?arjem, da dvigne avto, popravi, kar si raniral, da malo prepre?i? rjo, ampak na dolgi rok bo verjetno ?koda spodaj prej, kot pr nezni?anemu.

Sam mam ?estico karavana spu??enga, pa glede na to, da sem mal zmutil s fedri in je avto klecnil bolj od predvidenega, je spredaj res kr nizek. Marsikdo na forumu mi je odsvetoval to na ?estki, ?e? da je neuporabna, da je prenizka in bom to obnovil na tovarni?ko kmalu. 5 let kasnej se ?e vedno vozim zni?an in se pa? nau?i? vozit po cestah, kjer se vozi?, da fali? luknje, pred le?e?imi policaji grem po?asneje ?ez, parkiram naprej prakti?no ne ve?, ker je sprednji odbija? prenizek, da bi ?el ?ez ve?ino robnikov... Ampak vztrajam, ker mi je avto, tak kot je, kul, ?e vedno ga rad pogledam in mi ni ?al :)

Marsikomu pa se to zdi neumno, metanje dnarja stran in neprakti?no. S slednjim sem se moral tud jest sprijaznit, da ?ez vsak travnik pa? ne morem, ampak ?e vedno nisem v takem ekstremu kot lokalni honda?i in GTI loverji, ki jih gledam (z rahlim zavidanjem ;) ).

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

barvanje 18col
Napisano

Jest se spet opogumljam, da bi ?el po materjal v kako trgovino, zadevo zbrusil, probal pobarvat in lakirat sam... Ker pa verjamem, da bo tak postopek precej manj trajen kot ?e bi dal to komu narest za precej ve? ???, so moje 18-ke ?e vedno srebrne in spraskane :D

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

spoiler
Napisano

No, le dejte lepit spojlerje s selotejpom gor, da bo kje na avtocesti odletel :)

?e za monta?o rabi vijake, mu daj vijake, ziher je ziher :)

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnje Lu?i
Napisano

Kolikor vem, je 3. zavorna lu? zakonsko potrebna, glede na to, da jih od nekega letnika dalje VSI imajo... in ?e bo na tehni?nem stopil na bremzo, kolega mehanik pa bo videl, da se ne pri?ge, te zna celo vr?t na tehni?nem.

Vezat meglenko tja gor pa tudi je z moje strani neumna ideja, pomoje vsi vozniki, ki na ?ipi gor vidijo lu?, refleksno reagirajo na zavoro, tako da moj nasvet je: "DON'T!"

Tudi zadnja meglenka je druga?e ena od stvari, katere avto potrebuje za homologacijo v Sloveniji, tako da brez verjetno ni pametno srat. Verjetno bo bolje, da si odsevnike v odbija?u predela? v lu?i, kot so dejal pobi, ?e ?eli? met dve rikverc lu?i. V?asih so pa na stoenke zadaj montiral Saturnusovo lu?ko in je svetila kr mogo?no, ?e bi s tega vidika rad dve rikverc lu?i, da bo? bolje videl :)

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

barvanje 18col
Napisano

Ni nek junak v ?kofji Loki, kateri se hvali s ceno 200? za set felten.

Res da verjetno gre za manj?e dimezije, samo recimo 4x 16" peskanje in barvanje cena ni neki pretirana. Sam moram moje 18-ke dat podelat nekam, krive verjetno so (sm za eno prepri?an oz. me je en robnik prepri?al), pa zgri?ene okol in okol, tko da nekej dela z njimi bo.

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dension Gateway Lite VS. xCarLink ?
Napisano

xCarLink oz. zdej iVar dobavlja Yatour playerje, menda je primerjava samo cenovno pregledna, ker ga dec zrihta mnogo cnej...Jest sm iskal enga, ki bi mel tud kak BT pa plug za kej drugega kot samo SD/USB in bi si ga mogu sam naro?it tako da...bo pomoje tebi podal isti odgovor. Zdej kolega ma densiona za meco B-klasse in je prklopu gor tko da ma za navi display funkcionalno re? na polno...sam tud ni blo mal denarja tist.

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bov off ventil
Napisano

Temu se re?e radical tuning...pa res ni? ne zastopte, pismo :)

Mene je mel to, ? ena prej?njem avtu sm sanjal o tem (tud dizel sramezljiv ), potem sm pa mel prilo?nost zadevo sli?at v realnosti in... mnja, me je mal minil... lahko je un tip mel ?udnega, samo to ni blo to.

Avjar, a dizli ga tud majo druga? vsi? Ker jest sm nekako ?ivel v prepri?anju da majo mal druga?e re?eno z loputo oz. je nimajo sploh in potem, ko spusti? gas, tlak ne vseka tok nazaj, da bi moral bov turbini pomagat se ne pokvarit... spra?ujem zgolj, ne pametujem. Nism mehankar in res mal tipam v temi na tem podro?ju :)

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bov off ventil
Napisano

verjetno je hotu povedat, da avto rado vr?e v zasilni program. ko pade pritisk, ra?unalnik zazna boost failure in se preventivno vr?e tja... sej vemo vsi, kaj ho?e povedat ;)

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PARKIRNI SENZORJI
Napisano

No, kon?no sem jih tudi jaz montiral, porabil 3 ure, ni? vrtanja, samo odbija? dol, pa nalimat, povezat elektriko in speljat zvo?nik v armaturko. :bravo: Res simpl, pa deluje za enkrat :rispekt:

Link<:

http://www.parkingdynamics.co.uk/Vehicle-S...ng-Dynamics-PD1

Aja, ?koda, ker nisem n? pofotkal, je pa zelo izi vse skupaj.. :vesel:

Pa se lepo raztegnejo po ?irini blatnika v ?estici? Ker kolega jih ima v avtu, pa pravi da sicer so super in vse, samo problem so o?ji avti, ker se potem senzorji preve? v ?irino avta polepijo in dejansko kaki stebri v parkirnih hi?ah prestavljajo problem, ko jih zaznava. Kako dolg trak pa pride zraven sploh?

Bom cenil odgovor ;)

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bov off ventil
Napisano

Mnja, te aftermarket dizel BOV so tko...?minka, sam nekako nerealni... Ko poslu?a? nekaj 100-konjsko stvar, ko kiha po spustu gasa, ve? zakaj kiha, ko se pa mimo tebe pelje passat v 1. prestavi in pr 1200rpm spusti gas, BOV pa za?i?ga, ko da bi ga spustil pri ne vem kakem boostu... ni nekega 'realizma'.

Kar pa se ti?e naveli?anja...mislim, da se ga ne ;)

Rabi? pa pomoje v vsakem primeru pol?ka, ?e ?e?, da kej vriska tole, mislm da atmosferski motor brez turbine s tem ventilom... nima haska no :)

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crd tuning box
Napisano

Brez problema. Ce mas dpf je tole veliko bolj primerno ker ima 16 stopenj za nastavljati, tako lahko tudi pozimi downsizeas da ne kople ko nor ali unicuje gum

A, to pa nism vedu... zanimiva re? potem. Cene se pa gibljejo okoli?
ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crd tuning box
Napisano

Zanimivo pa brez lu?k tudi, nobenih EngineCheck lampic pa tega?

Sam sm sicer vedno bil prista? tapravega chip-tuninga, se pravi, comp, kabl, nakdo, ki te odere za nekaj 100?, sam dela :)

Tale box pa je tempting, priznam ;)

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

led ?arnice za smerokaze
Napisano

Najla?je-ceneje je ?e vgradi? smart turn, ta ne jebe al je al ni pravo breme-?arnica gor priklopljena in skozi dela enako, pa ?e jeba?ki 3X utrip ima?, kot ga majo ?vabi. :danzoman:

Kje pa to prodajajo? :)
ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

HUm...si dejansko stlacil tablet pc v lukno not? =) Svaka ti cast ;)

Jest sm sicer zdle dobil nekej za mp3je svirat, samo bi mi kaka takale rec ala car-pc hudo hudo prijala. al pa kaka tablica z androidom...zdej k mam ze dve navigaciji k delata na androidu, bo to zmaga... gps receiver pa mam se na BT...sam ne vem, kolk so kej med sabo kompatibilni...teli receiverji pa tablce. :) za probat bo

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Pa res ni za stare ?estice nobenga update CDja? Sosed me je prosil, ker ima 6ko z navigacijo, da mu probam najt kak CD s kartami, pa ni?ta od tega...nism tolk pametn :D

Da bi vsaj pribli?no pokril ceste... A se ve vsaj, kter software laufa na njih, se mogo?e kake kompatibilne karte vrtijo kje. Nekje sm zasledil, da so not Panasonicove navigacije, res niso mogl bl leve firme zbrat za na?o regijo :)

Kar se ti?e iGO kart pa... kdor rabi nove, naj me kontaktira, samo vedt je treba, kater software se ganja.

A je to 8.3.x al je 8.0.x al je ?e 2006, ker se karte razlikujejo in posledi?no ne delujejo vse z vsemi. Je pa iGO navigacija pomoje ena najbolj hvale?nih za obdelavat, ker ma? res vse, lane assistant s tablami, panorama view, TMC dela ob ustreznem radijskem sprejemniku...

ab183946.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.