Skoči na vsebino
Avtoradio ali ojačevalec ali pa oboje?
Napisano

Sem dobil od bratranca LG-ja z 4x53W oja?evalnikom. Na ovalce ?pila kot ?us, zdaj pa morem samo ?e dobit muziko v po?teni kvaliteti. Se pozna razlika v kvaliteti, sploh ?e proba? ?pilat mp3 z 128 bitrate ali pa z 320 bitrate. Se pa tudi te mp3-ke ne morejo primerjat z original cd-jem, kjer sem pa s kvaliteto ve? kot zadovoljen :D

Plin je za kuhanje, elektrika je za razsvetljavo, diesel je za oranje, bencin... bencin pa je za vozit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja no, za za?etek lahko probam s kak?nim po?tenim Sony-jevim avotradiom (imam neko ?udno ?eljo, da naj bi v avtu blo vse japonsko)... Sem preizkusil v vitrini v trgovini svoj avtoradio in enega izmed razstavnih modelov in se ?e med obema pozna razlika pri reprodukciji zvoka. Tudi na podstre?ju sem zbrskal ?katlico od tega avtoradia in ima zgolj 4x18W oja?evalnik, tak da je bol bogo to... :)

Sicer bi rad le dovolj ?irok razpon tonov, da se sli?i vsaj 1/2 tak dobro kot na hi?nem kinu z 5.1 sistemom :D Glasno pa ni treba, da je preve?, ker me moti preve? glasna muzika pri vo?nji.

Plin je za kuhanje, elektrika je za razsvetljavo, diesel je za oranje, bencin... bencin pa je za vozit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V svojo Xedos sem namontiral nove Sonyjeve zvo?nike (polica - ovali in v vratih). Sicer mam trenutno v avtu spar-ov avtoradio (ker mi je SD kartica bol priro?na kot pa USB ali CD), sami zvo?niki so pa trosistemski. Kljub dobrim zvo?nikom pogre?am ?irino in predvsem globino tonov. Delno so za to krive mp3-ke, ki pa? na ra?un kompresije ?rtvujejo nekaj kvalitete.

Zanima me torej, ?e bi rabil za bolj?i zvok premislit o:

A) Solidnem avtoradiu (Sony, Panasonic)

B) Srednje zmogljiv oja?evalec

C) A + B

Zvo?niki so Sony XPlod serija, 300W na polici zadaj in 140W v vratih. Bolj kot glasna muzika me veseli ?irina in globina tonov oz. da je res ?ist in izrazit zvok. Rad poslu?am kaj v tem stilu med vo?jno - https://www.youtube.com/watch?v=SsZM52ks4fs ali pa na primer https://www.youtube.com/watch?v=HJ2HCCpGQ9U

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Fora je v tem, da je avto ?e zni?an (?e se ne motim 6 cm), kar pa ni fajn za podvozje. Amortizerji, ki sem jih pa dal na wishlisto, so iste dol?ine kot tovarni?ki, s tem, da se jih da "skraj?ati" oz. omogo?ajo ni?anje vozila do 2,5cm. Xedos 6 je ?e itak nizko vozilo (vsaj za moj okus) in bi ga rad dal nazaj na tovarni?ko vi?ino, da prizanesem malo podvozju, saj pomurske ceste niso niti prave za trenutno konfiguracijo podvozja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A mogo?e kdo to?no pozna predpise glede zni?anih vozil?

Zadeva je namre? taka, da bi rabil nove amortizerje, vendar bi rad avto "dvignil" nazaj na tovarni?ko vi?ino oz. ?im bli?je tovarni?ki vi?ini, sedaj pa ne vem, ?e je potrebno ponovno homologirat ali je dovoljeno tudi kak?no odstopanje?

Na eBayu sem zbrskal kar fajne Billstein amortizerje, ki bi mi pasali na Xedos 6, vendar pa nebi rad imel potem spet stro?kov ali pa nev?e?nosti z organi pregona...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najgrši "voz" vseh časov?
Napisano

Moj osebni favorit v tej kategoriji je sicer Fiat Multipla, vendar, ker pride s tovarni?kim opravi?ilom (Failure in Italian Automotive Technology), se uvrsti na drugo mesto. Top kandidat, pa mi je definitivno Renault Megane "podmornica" (mislim, da so tam nekje med letom 2004 in 2008 - tista odsekana zadnja ?ipa). To da majo francozi Eiflov stolp mi je jasno, in mi je tudi jasno zakaj ga imajo - dol z njega gledajo v nem?ijo kak se avti delajo... te je pa enkrat bila huda megla, pa so megana naredli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.