Skoči na vsebino
dne 23. 8. 2024 ob 15:03 je tomzel napisal:

Za drugje ne vem kako je, vendar pri Liderpnevmatik so meni na račun nizke cene poslali leto in pol stare letne gume Nexen. Ker so letne in delam veliko km, se ne sekiram preveč, itak bodo le za dve leti. Zimske pa bom raje kje drugje vzel, kjer bom vedel za DOT, pa tudi če bodo par evrov več.

Ko kupis nove gume se nova guma smatra do enega leta starosti. Torej ti pravno gledano kamot lahko posljejo DO enega leta staro gumo in se se vedno smatra, kot nova. Leto pa pol je pa malo huda. Na tvojem mestu bi jih poslal nazaj oz. v kolikor si se odlocil, da jih obdrzis bi jim lahko vsaj kak mail poslal in da ti nekaj denarja vrnejo glede na starost. Jaz vem da sem ze parkrat kupil gume k so bile nove, vendar stare vec kot eno leto in sem jih dobil za 30% ceneje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kartica je original kupljena preko amazona od prodajalca samsung. Razn ce mislis na usb card reader. Bolj kot ne sumim na ta card reader.
Mene bolj jezi to, da ce je tablicni racunalnik povezan preko usb kabla na pc da ta micro sd ne pride do izraza namrec hitrost prenosa je se vedno 20MB/s. Mi pa ne pade na pamet, da bi sedaj za vsak prenos odstranjeval kartico iz tablice in jo povezal preko kvalitetnega bralca kartic na racunalnik samo zato, da bo prenos 5 min prej opravljen...

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Eno vprasanje glede sd kartic za poznavalce :). Torej kupil sem kartico micro sd samsung pro plus 128 GB (180MB/s read, 130 MB/s write), vendar imam maximalni write/read speed 20 MB/s. To govorim, ko je kartica fizicno vstavljena v tablicni racunalnik in preko kvalitetnega 3.0 usb kabla povezana v racunalnik na 3.0 port. Hitrost je ista neglede na to ali je datoteka velika par GB ali majhna.Ce kartico fizicno odstranim im jo dam v card reader in zazenem crystal disk mark dobim enake rezultate (22,23 MB/s). Je pa res da je card reader na vrjanto usbja iz aliexpresa (ima 3.0 protokol).

Torej moje vprasanje je sledece: sklepam, da v kolikor bom kupil bolj kvaliteten card reader bojo tudi hitrosti boljse oz. hitrejse, ampak jaz ne zelim za vsak prenos vzemat ven kartico iz tablice. Se lahko samo sprijazmim s taksno hitrostjo v kolikor je kartica ves cas v tablicnem racunalniki ali jaz kaj ne razumem ?

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2008 radio
Napisano (urejeno)

Imam jaz in sicer že več, kot 5 let in brez kakršnih koli problemov. Znamka je eonon (lahko pogledaš na spletni strani) in pošljejo iz španije tako, da ni davka niti carine. Moj ima 4gb rama in je tako rekoč, kot tablični računalnik. Ima gps, BT, prostoročno telefoniranje, vzvratna kamera, sprednja kamera, split screen, usb itd. OS je seveda android. Skratka top :)

Screenshot_20240126_111334_com.android.gallery3d_edit_131179995413316.jpg

Screenshot_20240126_111613_com.android.gallery3d_edit_131171587727379.jpg

Screenshot_20240126_111657_com.android.gallery3d_edit_131162391479464.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamenjava končnikov avspuha na Mazdi 6
Napisano

Tocno tako, kot je aless napisal. Na alixpressu vec ali manj vse odposljejo v roku 1-3 delovnih dni, razn sedaj, ko imajo novo leto in zacnejo normalno delati sele 20ga. Iz amazona dobis zelo hitro, ker kupujes vrjetno na amzon.de in vsa roba pride iz DE. Sicer pa drgac itq vidis iz kje posljejo in ce je iz kitajske je povprecna cakalna doba en mesec. Isto bo ce narocis preko ebaya, amazona ali bilo kje drugje. Bodite pozorni, namrec tudi veliko kitajcev ima opcijo poslati iz spanije (cainiao warehouse), Polske, Ceske itd. Ponavadi ponudijo to opcijo pri drazjih zadevah, saj se zavedajo, da se pri drazjih zadevah obracuna se carina in davek in dobro vedo, da to odganja kupce od nakupa. Jest sem veliko stvari ze narocil pa sem izbral, da posljejo iz spanije in je bilo v stirih dneh pri meni.

Untitled.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2014 Chiptuning v Sloveniji
Napisano (urejeno)

Sem ravno hotel napisati in baje da CSS samo nalozi ze obstojeco mapo, medtem ko jo tunerc naredi za vsakega posameznika posebi oz. prilagodi. Jest osebno bi se odlocil za slednjega, vendar ga pa za ziher se vprasajte, ce to drzi :). Ponavadi je tako, da je na koncu najcenejsa stvar najdrazja.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
dne 15. 2. 2021 ob 16:12 je Aless napisal:

Jaz mam na moji M6 podobne 92mm carbon akrapovic nastavke, sem pa Oem nastavke dol porezal in na cev prišraufal te nove nastavke. 

Excately my point. To je tko kokr k se pripeljes za eno mecko in ima tiste wnb hude auspuhe k pa malo bolj pogledas pa vidis, da je notri klasicna cev 50mm...

Tudi ce pobarvas se bo se vedno opazil notranji oem rob. Bo pa seveda boljse.

maxresdefault.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Ne mislim glede varnosti in da bi se bal da bi mi kej prevec denarja vzeli. Drgac je pa itq z novim letom prisla nova odredba in sicer je potrebno potrditi  nakup (sms s kodo) preden se prenesejo sredstva (velja za nepreverjene strani). V mislih sem imel to da imas pri paypalu 180 dni kritja in lahko v 180 dneh od prejetja paketa odpres dispute, ce je kaj narobe z izdelkom (paypal te krije). Poleg tega ima paypal se free returning shipping do 30 €. Kar pomeni, ce moras kaksen izdelek vrniti ti paypal placa max 30e. To v postev pride pri drazjih izdelkih kjer ti prodajlec nebo kar tako vrnil denarja, ce je z izdelkom kaj narobe, ampak ga moras poslati nazaj.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 31 minutami je Jest napisal:

Meni pa,izgledajo fajn... To menda pase tudi na CX-5... edino Aliexpress me od ija, ker so tako nezanesljivi glede casov posiljanja... pa se dostikrat se zgodi, da kaj soloh ne pride... 

Res je pa njihov policy je katastrofalen in tudi placila s paypalom nimajo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Manjse izgleda, zato ker je nastavek in se notri vidi fi oem cevi. Meni to recimo ni vsec, ker se vidi, da je samo nekaj nataknmjeno, ampak vsake oci imajo svojega malarja :). Ce novemu lastniku vecji fi ni vsec lahko preprosto odzaga in stare originalne spet nazaj navari (strosek 40e). Jaz imam stare doma shranjene.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Park senzorji
Napisano

Vrjamem ja. Sem zgolj sklepal, ker sem osebno do sedaj vse sestke videl z aftermarket senzorji (mk2). Ne spredaj nimam senzorjev in se mi zdi da z GTA sploh ni bilo spredaj senzorjev (ali pac?)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Park senzorji
Napisano

Ne nimam oem park senzorjev. Dvomim da so sploh bili v ponudbi. Pomojem ce si zelel so ti joh na servisu zmontorali in je bilo kao "original". Prej so bili notri neki drugi, kateri so sicer sluzili odlicno, vendar je enota crknila in sem jih zamenjal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Park senzorji
Napisano

Poleti sem zamenjal park senzorje in sedaj so ze zaceli "strajkati". Predvidevam, da jih nizke temperature (-10 C) zjebejo. Ko prestavim v rikverc zvocnik dvakrat zapiska senzorji pa ne delajo. Glede na to da dvakrat zapiskajo predvidevam, da gre za neko napako, saj recimo vcasih cez dan, ko temperature niso tako nizke normalno delujejo. Notri so senzorji znamke M-tech k pa ne blestijo ravno po neki kvaliteti. A pozna kdo kaksne bolj kvalitetne aftermarket senzorje? Mi pa ne pade na pamet, da bi sedaj vse razdiral in posiljal nazaj v sklopu garancije. Sploh pa ne sedaj v teh mrzlih dneh in stroska 15€. Torej iscem nek kvaliteten aftermarket komplet zadnjih parkirnih senzorjev :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.