Skoči na vsebino
Homologacija alu platišč
Napisano

Res dobro vprasanje.

Kaj sele pri meni kjer nimam rezerve, dvigalke...nic ker mi pise v homologo vozilo opremljeno z samozatesnitvenimi pnevmatikami continental

Pol loh sam to furam, tudi pozimi??

Kaj vse se naucis tu ... nisem vedel, da je rezervna obvezna. :blink:

Spet brskam po netu za vec informacij in je ministrstvo nekomu leta '07 odgovorilo, da rezervno kolo predpisuje se uredba iz SFRJ, ker je trenutni zakon ne predpisuje direktno.

Da pa so v novem pravilniku dodali moznost za razne repair-kite, ipd., ce je to stock resitev proizvajalca ob nakupu vozila. Mazda tega sicer ne vpise v homolol.

Pri tem se lahko vprasas se, kaj je, ce kupis runflat naknadno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Jest mam zimske 15ke znamke OZ pa nimam nic homologirano, ker kao niso original mazdine pa nisem imel nikoli problemov. Kako je pa pol z zeleznimi ? Tud treba homologirat glede na to da niso original mazdine. V to se ti sploh noben nebo utikal, ce pa ze bo pa preveril samo ce guma in cola ustreza homologaciji ne pa feltna...

To sem se tudi jaz spraseval. :P

Se malo sale: verjetn je vazn sam da je radkapa gor s pravim logotom ... Pred casom sem videl mavrico: recimo, da je bil Clio, radkape pa od Alfe in BMW.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

jah mogo?e se je pa kaj celo premaknilo na tem podro?ju na bolje...

Ne me narobe razumet. Ne pravim, da se motis. Meni bi precej pasalo, da ne bi bilo treba homologirat, ampak morda je treba.

Je pa sicer nekoliko hecno, da moras (po zgornjih navedbah) v avtu imeti TUV cert, homologacijskega kartoncka pa sicer ni treba imeti s sab. Se dobro, da so dimenzije gum napisane na tisti nalepki ob vratih. Na certu jih je namrec lahko vec in policist morda ne bi verjel, da je avto serijsko homologiran za neko dimenzijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Yep

Si siguren? Sicer je nekaj podobnega napisano na enem drugem forumu. Na drugem drugem forumu pa je priliman odgovor mag. Svetine z DRSC na to vprasanje, ki citira Pravilnik o ugotavljanju skladnosti vozil in pravi, da za platisca in pnevmatike veljajo iste specifikacije dimenzij - tiste, ki veljajo za gume torej.

Pravi konkretno: Torej, ?e imate v homologacijskem karton?ku zapisane dimenzije 205/55/16, lahko na vozilo vgradite plati??a in pnevmatike tovrstnih dimenzij. Tu je potrebno poudariti, da proizvajalec plati?? ni pomemben, pomembno je samo to, da imate v vozilu ustrezen certifikat (npr. T?V), ki ga predlo?ite policistu.

Ur. l. RS 105/09 (gledam sicer NPB) 35. clen pravi, da za pnevmatike in platisca ni potreben postopek posamicne odobritve, ce "so njihove mere in oznake navedene v potrdilu o skladnosti vozila, ki ga je izdal prodajalec vozila".

Vir: http://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi.gov.si/pageuploads/DPR/MOTORNA_VOZILA/Predpisi/Pravilnik_o_ugotavljanju_skladosti_vozil_-_NPB_1.pdf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Notranje LED luci
Napisano

Ima kdo napotek, kam pogledati za pravilne specifikacije zarnic? Da ne bi najprej razdiral preden bi kupoval. Zdaj se ta roba dobi ze v merkatorju. :)

Kar sem do sedaj nasel na netu (primarni vir je bil danes www.superbrightleds.com) je naslednje. Sortirano po tipu zarnice:

Zunanje:

H11 55 W - sprednje meglenke, kratke luci pri non-HID modelih

9005 - dolge in dnevne luci pri non-HID modelih

7440 - zmigovci in rikverc lampe

7443 - zavorne luci

2825 - tablica

Notranje:

DE3175 - map light, dome light

DE3022 - prtljaznik sport

194 - prtljaznik sedan

DE3175 in DE3022 sta po velikosti ocitno enaki, morda je razlika v moci/usmerjenosti.

Podobno velja za par 7440 in 7443, ter 2825 in 194.

Podatki manjkajo za:

- ogledalna zmigovca

- pozicijske luci pri halogenskih modelih

- zadnje meglenke

- lucke na ogledalcih (za sminkanje oziroma britje)

To je za mazda3 2014+ za tisto, kar naj bi bilo "user servicable".

Mimogrede, v svojem paketku rezervnih zarnic nisem dobil zarnice za zmigovce. Imam (ugibam po slikah) eno H11, dve 744x in eno 2825. Nobena ni oranzna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Notranje LED luci
Napisano

Sam sem to naredil pred dobrim mesecem in ?e vedno mi je top, ko odprem vrata. Ti kr zrihti, ne bo ti ?al.

Odlicno, hvala. :)

Jaz sem tudi gledal v to smer - a to je EU trgovina al se je treba s carino cufati? :)

Je menjaval kdo ?e tudi ostale zunanje lu?i (?migavci?) ?

Konkretno Precision LED je ameriska trgovina, torej je vsaj se DDV zraven. Morda pa kdo uvaza in prodaja tudi znotraj EU - je za raziskat.

Sem se malce pobrskal in ti ocitno prodajajo poleg interior packa se rikverc lampo, osvetlitev registrske in pa prednje meglenke. Zmigovcev nisem nasel. Morda nimajo oranznih ledic? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Notranje LED luci
Napisano

Upam, da sem dal v pravi forum.

Je ze kdo gledal Precision LED? http://www.precisionled.com/vehicle/mazda-led.html

Najprej sem mislil, da so precej poceni, potem ko sem videl, kaj je v paketu, se izkaze da ni tako zelo.

Njihovi filmcki kako zamenjati zarnice so precej poucni, tudi ce ne kupis njihovega produkta. ;)

Bi pa res zamenjal serijske zarnice z ledicami. Ce je pol lamp zunaj LED (revolution oprema) se mi zdi res skoda, da imam notri nitke. Pa tudi svetijo bolj svoh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.