Skoči na vsebino
Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Se vozi? po AC, ko de?uje in se za vsakim avtomobilom dviguje oblak vode in takrat je avto res te?ko opazen, ?e vozi samo z dnevnimi lu?mi in mu zadnje ne gorijo... in takih herojev ni malo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

@KAALman tudi moje dolge delujejo neodvisno od polo?aja na ro?ici pa imam samo prelepljen senzor

Potem ti tudi senzor za de? ne deluje?

Sent from my D5803 using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

ne jures ne prelima? de?nega ;men so na mazdi 5 2010 letnik prav lepo zrihtali na servisu tak da zadeva deluje 100% :jupiii:

torej, ni druge, kot da obi??em servis. :) kolk stane taka modifikacija? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Meni na avto skoz dela in bi mel tako kot ti da se ob soncu izklaplajo glavne lu?i.

Dodal bi led dnevne in zmaga. Podal?al bi ?ivljensko dobo ksenona vsaj za dvakrat.

A zamenjama?

Druga?e pa ideja z nalepko ?ez senzor niti ni tolk slaba, moram samo ?e ugotoviti, kje se nahaja in to je to. :) thx!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozicija tempomata
Napisano

To se bo? pa res navadil in bo? videl, da tisto na ro?ki je bolj smotano kot direktno na volanu.

Direktno na volanu je super, vendar bi ?elel na levi strani.

Sem levi?ar in avto ve?ino ?asa, sploh na AC, vozim z eno roko...

Pa dobro, bom nehal komplicirat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Ko pri?gem avto, moram DATI na ON in ko grem ven moram DATI na OFF (druga?e piska). ?e bi mel AUTO brez svetlobne zaznave, bi pa imel skos na AUTO in je stvar re?ena - ko se vozim gorijo, ko grem ven iz avta, so ugasnjene.

Vse to bi mi ?e zdej tako delalo, ?e se neb avto spomnu ob son?nem vremenu izklopiti lu?i.

Druga?e pa ne morm izumiti ne?esa, ja, mogo?e pa obstaja kak hotfix za tole re? in je potrebno samo malce po?nofat.

Sj ni panike, pa? ta forum je prva in?tanca pri iskanju re?itev za dolo?ene zadeve, bom malce poguglal ?e drugje. :)

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Pa dobro, kaj nikol noben od vas ne probuje kake nove zadeve oz. kakol temu podobnega? A je va?no, kaj bi js rad in kaj lahko vklopim ro?no in kaj ne? A ?e bi vpra?al, ?e se da menjat ?elezna plati??a z aluminijastimi, bi mi tut kej v tem smislu napisal? :D

No, vpra?al sem zato, ker me to zanima in ker bi potem lahko imel vedno na funkciji AUTO in me bilo ?oko za vrtenje ro?ke in vklop/izklop lu?i. Rad bi optimiziral dolo?ene zadeve ZA FORO, ker je avto moj in lahko iz njega naredim raketo, ?e ho?em. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Ok, vsi govorite o dodatnih dnevnih lu?eh...

A da bi pa samo preprogramiral ro?ko AUTO, da kratke lu?i gorijo, ko je kontakt in ugasnejo, ko ni kontakta, pa ni mo?no? Vse kar bi se spremenilo je to, da se ne bi regulirale glede na zunanjo svetlobo (da se ne ugasnejo pri son?nem vremenu). To se mi zdi ?e nekam najbolj?a re?itev.

Hvala.

PS: pa sori, ?e je kdo to ?e napisal, sem morda spregledal. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozicija tempomata
Napisano

Komplicira?... :P

To, da si na ?kodi imel tipke na levi strani volana ?e ne pomeni, da so tipke ponavadi tam. To pomeni, da jih je ?koda imela tam. Nekateri jih imajo na ro?ki za smerokaz, nekateri imajo za tempomat svojo ro?ko, nekateri na desni strani volana, nekateri pa na levi. V glavnem...?imprej se navadi in se obremenjuj glede pomembnej?ih stvari v ?ivljenju... <_<

no, saj pri ?kodi imajo na ro?ki za smerokaz, torej na levi in vsak avto, ki sem ga do zdej vozil, je mel na levi. Pa? Mazde majo na desni, ker so japanezi levovoze?i, sklepam. 

druga?e pa mi je tole dost pomembna zadeva, saj se dost vozim in bi rad optimiziral dolo?ene zadeve, ?e se dajo. :) no, sj ni va?no, samo vpra?al sem, ker ste sami znalci tuki gor, pa delate ni da ni iz avtov in sem pa mimgrede vpra?al ?e neki zase. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozicija tempomata
Napisano

Imam vpra?anje, ki je morda ?e kdaj bil odgovorjen, pa vendar:

Pri avtomobilih so ponavadi funkcijske tipke za tempomat na levi strani, tako sem imel tudi pri ?kodi prej, sedaj pri Mazdi, pa je zadeva na desni strani na volanu. Mogo?e kompliciram, ampak men je to dejansko dost smotano narejeno in me zanima ali se to da nekako obrniti? Je ?e kdo to posku?al, dokupil nova stikala? 

Jaz sem malce googlal pa so na slikah samo volani s tempomatom na desni.

PS: Pa recimo, da se mi sanja zakaj je to tako - ker kamikaze vozijo po levi in so izdelovali samo eno vrsto volana za cel svet. Pa vendar bi to lahko blo kje za kupit. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

ne vem kaj toliko komplicirate s temi luci, pac jih prizges in to je to

al tud to je ratalo tezko?

ma ne kompliciram, samo funkcijo AUTO bi rad izkoristil, ?e se le da, hehe. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Pri prejsnji sestici (2008 letnik) je bilo tako, da so kratke luci gorele vedno (ni imela dodatnih LED dnevnih luci)... ko si obrnil kljuc... ce je bila rocica v polozaju AUTO pa se je prilagajalo tudi osvetlitev armature... da je ponoci svetilo z zmanjsano svetilnostjo ... Vsaj tako nekako imam v spominu ... Je bilo pa treba nek modul zamenjat, ce si hotel imeti v polozaju OFF in da niso gorele luci... Verjetno imas mazdo iz uvoza, kjer modul za dnevne luci ni bil vgrajen... 

Kako pa se pri tebi obnasajo? Imas dodatne LED dnevne luci?

pri meni je tako, da ?e je OFF lu?i ne gorijo, ?e je AUTO je pa tako, da po son?nem vremenu o?itno ne gorijo, ko pa zazna mrak ali obla?no vreme, pa se pri?gejo (govorim v primeru kontakta, ker ?e ga ni, lu?i ne gorijo, tako da je lahko ro?ka skos na AUTO, tudi ko gre? vn iz avta).

nimam pa nobenih LED lu?i na tem avtu. :D

res bi blo dobro, da obstaja kaka fora, da se to da zrihtat. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Ko sem kupil avto pol leta nazaj sem se s prva vozil naokoli s takozvanimi dnevnimi lu?mi (na ro?ici za vklop je pisalo AUTO).

Vse dokler mi niso za?eli ljudje blendat po parkrat na vo?njo in sem ugotovil, da o?itno to niso dnevne lu?i kot sem si jih zamislil in se od takrat dalje vozim z normalnimi lu?mi. :)

Sedaj me zanima, ali se da iz tega vraga kaj narediti, da bi se obna?al tako kot mora? Pa?, da se da iz AUTO opcije naredit dnevne lu?i?

Hvala za nasvete.

Sent from my D5803 using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.