Skoči na vsebino
Avtoradio ali ojačevalec ali pa oboje?
Napisano

Sem dobil od bratranca LG-ja z 4x53W oja?evalnikom. Na ovalce ?pila kot ?us, zdaj pa morem samo ?e dobit muziko v po?teni kvaliteti. Se pozna razlika v kvaliteti, sploh ?e proba? ?pilat mp3 z 128 bitrate ali pa z 320 bitrate. Se pa tudi te mp3-ke ne morejo primerjat z original cd-jem, kjer sem pa s kvaliteto ve? kot zadovoljen :D

Kot prvo,?e ho?e? imet dober zvok pride v po?tev le format FLAC,ki je v bistvu origial zvok z cd-ja.Nato sledi kak dober Alpine avto radio,ki se ga da dan-danes dobit tes po dobri ceni...in tako naprej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnje Lu?i
Napisano

Kolikor vem, je 3. zavorna lu? zakonsko potrebna, glede na to, da jih od nekega letnika dalje VSI imajo... in ?e bo na tehni?nem stopil na bremzo, kolega mehanik pa bo videl, da se ne pri?ge, te zna celo vr?t na tehni?nem.

Vezat meglenko tja gor pa tudi je z moje strani neumna ideja, pomoje vsi vozniki, ki na ?ipi gor vidijo lu?, refleksno reagirajo na zavoro, tako da moj nasvet je: "DON'T!"

Tudi zadnja meglenka je druga?e ena od stvari, katere avto potrebuje za homologacijo v Sloveniji, tako da brez verjetno ni pametno srat. Verjetno bo bolje, da si odsevnike v odbija?u predela? v lu?i, kot so dejal pobi, ?e ?eli? met dve rikverc lu?i. V?asih so pa na stoenke zadaj montiral Saturnusovo lu?ko in je svetila kr mogo?no, ?e bi s tega vidika rad dve rikverc lu?i, da bo? bolje videl :)

Kar se ti?e zadnje meglenke na tehni?nem ni glih neke panike.Jaz imam predelano v dodatne ?top lu?i ?e pet let. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 1 dim
Napisano

WTF dim ?

Po mojem misli na "enojni radio"-klasika, najbolj?e,kar je lahko bilo -se pravi brez ta novih super duper velikih ekranov ?ez pol armaturne ?ez katere z umazanimi prsti ?arimo gor in dol. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

?e konvertia? kot je treba je lahko zvok ?e bolj?i kot CD :prstgor:

Kako?Sej ?e CD je linearno porezan zgoraj in spodaj.Kako doda? te manjkajo?e frekvence in ?ume, da ne zveni sterilno vse skupaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Jaz ne vem zakaj hudi?a v avte ne dajejo en 7' android tablet, na njemu preko BT lavfa vse, muzika je ?e vsa na USB, SD, FM sprejemnik lahko vgradi? ?e v uro.......navigacija lavfa gor, CD ji so pa itak preteklost. Vse kar rabi? je vmesnik za kontrolo na volanu in to je to.

nova mazda na primer ima ?e vedno grd ogromen radijo s CD re?o :ne vem:

Cene na trgu so 50-70? za tako masovno prodajo bi bilo 3x ceneje za avto proizvajalce...

Najprej so ?li iz LP-jk na CD in so ?e pol pravega zvoka po poti pustili, potem pa na MP3 pa ?e pol kvalitete spustili.Kam gre ta zvok?Pa bodo na?i zanamci ?ez 50 let spet odkrili kje na podstre?ju stare gramofne in LP, pa to spustili in se ?udili, kako je mogo?e, da nekaj tako naravno in lepo zveni? ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6
Napisano

haha okei nism vedu sry zto pa pra?am. jah vid se res ne, ampak sli? pa ?ut pa se :)

A bi lahko pisal po slovensko tukaj na forumu in ne I-podovsko?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED mazda 6
Napisano

philips blue vision so zame najboljse...

bolj bela svetloba ampak bolj pomembno, da dobro svetijo in zdrzijo velik dlje kot npr. osram cool blue

Jaz imam take tudi v Pugiju in so res zakon, pa ?e dolgo zdr?ijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Zvo?niki
Napisano

Ali imajo tudi va?e GT-jke 6-ke generacija 1 (morda ?e kak drug paket opreme) v prtlja?niku, znotraj rezervne gume Bose woofer? :P:ljubezen:

Yes,vse Bose opcije ga imajo.Samo je bolj bogo vse skupaj narejeno in majhen premer zvo?nika,tako da "pumpa" neke mid-base in ne prave base.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Zvo?niki
Napisano

Hvala za info. Ali mogo?e ve, ?e so zadaj zvo?niki istega premera? Rad bi nabavil dvokomponentne zvo?nike z kretnico, kaj mi priporo?ate?

?e ima? v avtu Bose ozvo?enje ,ni?.Se ne da zamenjat ni? razen fer?terkerja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon kit
Napisano

To je pa res ja...sploh ima? pa vsaj ?e 3 leta mir zarad tehni?nega...

Mislim,?e je v redu narejeno pa ti ja ne bodo te?ili,?e po?prica? malo po lu?eh? :dudek:

Tega ?e nisem sli?al,da bi se zgodilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crd tuning box
Napisano

Moja poraba pri zadnjem tanku je bila 6,3.

Verjetno bi bila ?e manj?a, ?e bi ve? vozila najdra?ja, ker jaz jo kar ganjam po teh ovinkih. :hudicek:

Ni re?eno,ker dizela?a mora? vozit v vi?jih prestavah z ni?jimi obrati.In to ponavadi ne?nej?emu spolu ne gre najbolj?e od rok. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crd tuning box
Napisano

Hm, 136 na 160KM...kolk so pa potem 143KM pridobile?

Kaj pa poraba, je kej posko?ila? Ker na moji 6ki ?e vedno nekako preve? kuri avto za moje pojme :)

Morate ra?unati na to,da 136 konjske imajo nekatere ?e v ?tartu (serijsko) okoli146 konji?ev. ;)

Je bilo izmerjeno na valjih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za ?estico
Napisano

Sem naredil s ?estico ?e kakih 50k km pa mi resni?no te problemi niso poznani. Nisem ?e niti enkrat nikamor zapel, tudi v gara?nih hi?ah nisem imel problemov, nikamor nisem nasedal itd. Se mi je zdela rahlo ni?ja spredaj, vendar kot pravim, brez problemov. Nisem pri?akoval, da bodo taki problemi ?e se ga gre ni?at. Potem pa bomo najbr? probali z -35 mm.. Upam, da imate prav, ?e ne vas bom vse preklel :P

Imam pa avto za vsakodnevno uporabo v pravem pomenu besede (karkoli ?e naj bi to pomenilo, vozim se vsak dan, kamorkoli pa?, nimam pa srca z avtom se po kakih orenk luknasth makadamih vozit pa po blatu rit pa ?ez plo?nike skakat itd. Tega nisem niti s sedanjim delal)

Sicer sem pa vmes na?el: H&R ima v ponudbi vzmeti, ki zni?ajo 35mm ali 50mm. Pa recimo, da bom najprej upo?teval va?e nasvete in probal z -35mm.

Upam, da imate prav, ker ?e ne bo dosti nizko, mi je ?isto vseeno ali je zni?ano ali ne, ali mam 19ke ali ne.. Se morte zavedt, da od zni?anega avta ne pri?akujem, da bo ohranil 100% funkcionalnost kot jo je imel prej, tudi ne uporabljam je kot kak hardcore dru?inski avto, drv ne vozim z njim in krompirja, tudi kaki offroad vo?enj z njim nimam. Ho?em da lepo zgleda in da se bo lepo vozila. Na plo?nike pa ?e zdaj s 17kami ne lezem, z 19kami bom pa ?e manj. Pa tudi nimam potrebe po tem ;) Ne bi pa rad mel avta, ki ne more ?ez le?e?ega policaja itd. to se strinjam, samo malo ?udno mi je da je to pri mazdi6 ?e ?e ga spusti? za 40 mm.. Kako potem spu??ajo ljudje BMW Serije 5, Passate itd..

lp

Glej,jaz vsakokrat,ko grem z trajekta,grem malo postrani,ker sem prvo leto,ko nisem verjel "?torijam" o malo centimetrih do tal spredaj,podrsal z odbija?em po asfaltu.

Dej,vzami za ?tos tra?ni meter,vlezi se spredaj pred odbija? in izmeri na serijskem avtu,koliko centimetrov je do tal.Potem odbij ?e teh tvojih 3,5 pa bo? videl,kako ?portno podvozje je to.

?e doda? zdraven ?e veliko medosno je zmaga tu. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za ?estico
Napisano

-40 mm al pa -45mm fedrov ni? Glih kak dodatni cm pa bi bil jaz super zadovoljen :)

Sem imel na dosedanjem avtu -35 mm in sem cel cajt ob?aloval zakaj nisem ni?al ?e kak centi al pa dva ve?..

lp

Potem pozabi,da bi pre?kal kak?nega le?e?ega policaja ali pa bognedaj it v kak?no gara?no hi?o v prvi ?tuk. ;)

Aja,tudi na trajekte pozabi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

power box M6
Napisano

jaz sem ze na 11 :bravo:

?zmeden?

Jst sm ze na 13.... :harhar:

Sem sel do konca, pa sem raje zmanj?al nazaj... :blush:

?zmeden?

Filter mam notri sam sem nastavil na 6-ko pa je OK... bom probal na 7, kjer mi je prej "zabijalo".

:whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi jaz sem ?e o tem razmi?ljal, samo imam mo?nost vzeti avto od 1. lastnice, znano zgodovino, potrjeno servisno knji?ico, neprevrtenimi kilometri (res da nima ravno malo kilometrov), edino to je, da sem si za?elel usnjenih in elektri?nih sede?ev. Ostalo je samo, ?e bi bilo po ugodni ceni ;)

In raje vzamem pol tega in vem kaj imam, kot nekaj kar je bilo po mo?nosti uvo?eni izbogvekje, 2× stotalkano in 4× manj kilometri na ?tevcu, kot jih je v resnici bilo.

lp

Ni re?eno,da dobi? to,kar pi?e?.Zavedaj se,da kilometre vrtijo nazaj na?i "maherji",ko so avti ?e na kamionih. ;)

Sicer pa se da zgodovino preverit za te avte z lahkoto.Gre? v tujino in sam kupi? avto na kak?nem uradnem servisu od tipa,ki je pa? vzel staro za novo.

Mi je pa sme?no,ko vsi prisegajo na slo.avte-kot da smo tukaj sami svetniki.Poglejte malo okoli. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljeni,

sicer sem ?e pisal na forumu, samo ne kaj preve? veliko :) V kratkem bom kupil Mazdo6 (?e vem katero, je ?e rezervirana zame, samo lastnik ?e ?aka na nov avto :)) in bi imel nekaj vpra?anj. Sicer sem malo brskal po forumu ?e, vendar brez rezultatov.

Gre se za Mazdo6, letnik 2003 (november) karavan CD120. Nimam pojma kako se re?e opremi, najbr? je bolj osnovna - ABS, servo, avt. klima, radio na navadne cd-je itd. (?e ima ?e kaj me opomnite prosim :)).

V svojem avtu bi si ?elel usnjene notranjosti, rad bi elektri?no nastavljive in ogrevane sede?e. Sedaj pa me zanima kako je s tem, ?e bi menjal svoje za take? Je potrebno kak?no dodatno napeljavo vle?i, ali je ?e vse v avtu, samo ni priklopljeno?

Kje sploh ima Mazda6 stikalo za gretje sede?ev?

Kako je z airbagi v sede?ih pri menjavi? Je treba biti na kaj pozoren pri monta?i in demonta?i?

Imajo mogo?e tudi mo?nost spominskih mest?

Poleg tega, ker vidim, da tiste ?estice, ki so imele usnje imajo ve?insko tudi Bose ozvo?enje pa bi rad tudi Bose ozvo?enje in po mo?nosti radio na MP3. Kako je s tem? Samo mojega ven in drugega notri? Govora je o original radiu. Pa z Bose ozvo?enjem? Koliko zvo?nikov ima in kje se nahajajo? Je kak?en oja?evalec kje? In zopet, ali so kabli ?e v avtu, ali jih bom sam napeljeval?

Sicer pa ker bo moja notranjost siva, bom moral pri tej transplantaciji iz donatorke vzeti ?e tepih, in vse plastike pod volanom, vratih itd., ker so moje sive, tam pa bodo ?rne. Sicer s tem mislim, da ne bom imel ve?jih problemov. Bolj me zanimajo vpra?anja glede napeljav in kablov.

Kak?ne barve usnjenih notranjosti so bile na voljo, da vem na kaj ciljat? Najraje bi ?rno, vendar se tudi ne bi branil kake temno rjave ali be?, ?e so obstajale :)

Pri vseh vpra?anjih je govora o original opremi.

Najlep?a hvala in lp

Uf,si si pa zadal veliko dela.Da ne govorimo o stro?kih. :whatever:

Nekje sem zasledil,da se da kupit usnjene prevleke in izgleda kot original.Kako je z gretjem(dodatnim vgrajenim) ne vem.Stikala za vklop gretja sede?ev se nahajajo pod naslonom za roko in sta dva-za levega in desnega.

Bose ozvo?enje deluje na 2 ohm-ih in bi moral komplet zamenjat-od zvo?nikov,oja?evalca,sub-a do cd playerja z changerjem za 6 cd-jev ter vse kable.Kablov za sub mislim,da navadna 6-ka nima-ima pa? svoje napajanje,tudi visokotoncev nima (ima pa napeljane kable,?e se ne motim).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6
Napisano

Pozdrav

No da se tudi jaz vklju?im v temo :)

Tudi jaz imam v svoji 6-ki chip tuning

Prej:

100kW (136KM)

310 Nm

Sedaj:

122kW (166KM)

390 Nm

Poraba se pa giblje med 6,5 in 7,2 l/100km

A so ti kaj izmerili pred predelavo na valjih mo?? :P

Ker na?e "136 konjske" imajo v resnici na valjih kar 146 konji?ev vranih. :danzoman:

To je zaradi evropskih zakonodaj (100 kw). ;)-davek in to.

In realen prirastek mo?i je 20 konji?ev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.