ok, a zna kdo razlozit: grem severno (se pravi avstrija nemcija nizozemska) s hitrim tempom in je poraba cca. 1.5 liter nizja, kot ko grem juzno (slovenija hrvaska srbija kosovo)...
a majo drug asfalt al je evropski zrak boljsi (in tanjsi)
Pa tam je ja vse bolj?e.Tudi asfalt-definitivno.Samo poglej koliko manj ?umijo kolesa in ko de?uje,ni lu? na cestah=ni akvaplaninga.
ja upam da nebom mel te?ave!!!! ker to vidim da ma dost folka na svoji avtih!!! sam najbr? majo papirje za tiste letvice ker so tovarni?ko narejene!! moje pa so doma?e izdelave
a ti misli?,da ima folk za vse namontirano gor papirje?
Ja, sej lih to je tisto: lahko se ti ne izide in se vijak zaje v matico. Zato so tiste ta "zimske" odprte. Cene pa max 50? za vseh 20. Mislim pa, da je konus isti.
Ti vseeno izmeri.Meni se izzide.No,sicer imam pa "?elezne" 15-ke od Mazde 626.Mislim,da je ET 50.
Sam sem pa relativno presene?en, da se da z 18" tudi udobno peljat al pa sem se v tega pol leta tud ?e navadil. ?eprav se mi zdi hecno, da nov Golf na 16" kolesih bolj potresava ?ez neravnine kot ?estka na dve coli ve?jih kolesih.
Mo?no pa je tudi, da avto rabi kakih 10.000-15.000km, da se "ule?e" in da ni ve? tako trd. Vsaj pri Mazdi je bilo tako, da ko je bila nova se mi je zdela trda kot kak gokart, ampak zdaj pa mam ob?utek, da je ?e skoraj udobna saj so se zmeh?ali tako sede?i kot vzmetenje.
Sej "udobnost" je relativen pojem.V ne?akovem Audiju z 20-kami gor pa spu??enem do tilta se da tudi
relativno udobno potovati...?e nisi preve? zahteven,med vo?njo ni? ne pije? ali je? in ima? manj kot 28 let.
Boss,po mojem si se pa ti navadil na "udobnost" 18-ic in ne ,da so se sede?i zmeh?ali.Ker ?e bi se ?e sedaj
meh?ali sede?i in fedri,pol bi bil po mojem hudi? ?ez kako leto.
Kakorkoli,tudi sam bi vozil novo 6-ki pa ?etudi bi bile gor 19-ke.
Ja jaz zdej ?e premi?ljujem ali naj pustim 16'' ali naj grem na 17''. Se veliko vozim na relaciji Ljubljana - Maribor, ko imam 15'' zimske je vo?nja udobna, ko dam gor 16'' letne je vo?nja tr?a, sli?i? in ?uti? veliko ve? neravnin tako, da me je zdej kar strah dati gor 17''. Glede izgleda je avto definitivno lep?i in bolj direktni volan, zdej sem pa za?el tehteti ali je vredno tega :ne vem:
Na na?ih cestah-?e posebej na primorskem odseku,od cestninske proti Seno?e?am,so ?e 16-ke preve? ekstremne.Na neravninah,katere bi bolj pasale na kak?en va?ki odsek,te skoraj vr?e ven iz cesti??a.
Na prehitevalnem je situacija malo bolj?a.Mogo?e je pa krivo to,da jih pumpam na 2,6-spredaj n zadaj?
Niti pomsliti ne smem,kako izgleda vo?nja z 17-kami pa ?e da je spu??ena Mazdica 6.
?e se gre za "ta lepe" matice na jeklenih plati??ih,jih jaz uporabljam iste za alu in jeklena plati??a.Paziti mora? edino to,ker ko da? gor jeklena plati??a, ti ostane ve? navoja zunaj kot pri alu.In ker so "ta lepe" kromane matice zaprte,se glih za glih izzide,da jih lahko zategne?.
Kakorkoli, obvezno prej izmeri z kljunastim merilom dol?ino navoja na vijakih na avtu in potem ?e globino navoja na maticah.
Zaradi mene lahko ti svojo izbranko natakne? kamor ho?e?, druga?e pa je tema glede chipanja, mojega zimskega spanja in mogo?e ?e ?esa...?e pa bo? v njo vklju?il ?e svojo punco pa tudi prav...
PS: Tlele gor eni pi?ete na tak na?in, kot da bi iz veje prilezli(opice.press), ne pa kot civilizirani osebki!
...glej ?udo ?udno.Le kdo ali kaj je za?el v tej temi z takim stilom pisati?
Ne vem a si ?elel obliko, ali odgovor. Vsebina je bila pa ne pomembna ,ker ne zna? na njo ve? zajebavati . Za?ni raje pisati kamion ne pa kamjon. A SI ZADOVOLJEN? Z ni?jo raso je pa res te?ko, pravijo da pametnej?i odneha.
sten
?e ?eli? vsebino-take in podobne "zadeve" kot je ta glede zmanj?anja porabe goriva sem uporabljal ?e na 101-ki in se je poraba zni?ala za toliko,kolikor sem manj ti??al na plin. zero assolutto(absolutna ni?la).
Glede ostalega pa kot je napisal ?e Boss;kdor se ne zna po?alit(tudi na svoj ra?un) zamudi veliko v ?ivljenju.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mejbi na na?ih "avtocestah".Ostali imajo ve?inoma urejeno,da voda odteka z avtocest,Razen v velikih nalivih.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani