Skoči na vsebino
Angel eyes
Napisano

ma kdo kake izku?nje kolk te?aven poseg bi bil tole?

Jaz sem si na svoji ?estki sam vgradil Angel eyes (+ Xenon-ke) in sploh ni nek te?aven poseg. V bistvu je prav simpl. Eno popoldne na po?as, pa je. Pa ?rn sil. kit imej pripravljen.

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Na prvi strani tele teme je vse napisano in poslikano, kako in kam se priklopi, kako deluje...

Ni? se ne spreminja na original radiju in nima veze kak?no ozvo?enje je (Bose ali navadno).

In ?e enkrat: karte prirejene za Windows Mobile na teh napravah NE bodo delovale.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Garmin Mobile Xt For Windows Mobile V 5.00.20W

Saj sem ?e napisal, da karte, ki so za Windows Mobile ne bodo delale, da morajo biti za Windows CE.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

?aki ?aki, kje si ga pa ti dobu? dodatna ?katla, al si dobil ?e tako ma?ino? linki...

Dodatna ?katla.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Hello,

vsem ponudnikom sem ?e pisal in zaenkrat ?e noben nima digitalnega TV tunerja mpeg 4. Vsi so mpeg 2. To pa ne dela pri nas, tako da bom ?e malo po?akal z nakupom. Menda jih bodo pri?eli vgrajevati ?ez 2 meseca.. :bravo:

He, he, jaz se ?e ve? kot pol leta vozim z MPEG 4 tunerjem... Pa zdaj so spet kon?no dali nazaj na DVB-T POP TV, Kanal A, TV Piko in TV 3...

Po?akaj ?e dva mesca, se spla?a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Kaj ta TV tuner, ki ga imajo te navigacije je ustrezen za nas: ''the DVB-T will support mpeg-2''?

Ne. Mora podpirati MPEG-4.

Bo pa "?e nekaj ?asa" delal v HR in drugih dr?avah EU.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Ja rad bi vgradil tudi kamero pa kero mi priporo?a??

Ja za TV imam eno za digitalne signale, pa misli?, ?e jo bom dal pod armaturo, da bo stvar delala?

Kje ima? ti postavljeno anteno za GPS?

Pa ali ima? kak?ne dobre karte in kako prenese? garminove karte oz kak?no ime mora imeti karta?

Ekran?ke tudi mislim vgraditi bi rabil nasvete ja, katere in kako vgraditi?

1. Kamer je ogromno na eBay-u. Jaz sem imel prej kamero s 120° kotom, brez IR, sedaj imam tako s 180° kotom ima pa tudi IR in prikazovalnik razdalje z usmerjevalnimi ?rtami. Razlika je o?itna, ?e posebej pono?i. Tako, da priporo?am, da pri kameri i??e? slede?e karakteristike: vidni kot vsaj 170°, IR, prikazovalnik razdalje.

2. Antena bo delala, ?e jo da? pod armaturko, kako bo pa lovila je pa ?e vpra?anje. Raje je ne montirat tako, da bo skrita, ker bo preve? motenj. Jaz imam anteni montirani na obeh zadnjih stranskih ?ipah, ko sem jih probal ni?je pod robom ?ipe je slika ?e skakala (med vo?njo).

3. Anteno za GPS pa komot pospravi? pod armaturko oz. jo montiraj v luknjo za zaslonom (prilepi kovinsko plo??ico na plastiko in nanjo postavi magnetno anteno).

4. Karte mora? imeti s programom, ne more? imeti samo kart na SD kartici. Se pravi, da je ime kart odvisno od programa. iGO8 ima svoje karte, Route66 svoje, Garmin svoje...., npr. z iGO8 ne more? uporabljati kart, ki so za Route66. Druga?e pa uporabljam jaz program iGO8 s kartami celotne Evrope (Z&V). ?e bi pa raje katere druge pa pazi, da bo program kompatibilen z Windows CE (za WinMobile ne bo delal).

5. Pri ekran?kih je pa malce bolj komplicirano. Kako bi jih pa rad imel vgrajene? Jaz sem zrezal vzglavnike, tako, da je to vgradnja brez povratka, ampak LCD-ji pa zgledajo kot bi bili serijsko vgrajeni (tudi ?e so vzglavniki dvignjeni oz. izvle?eni, ni nikjer nobenih kablov videt). ?e bo? ubral tako vgradnjo vzemi najve? 7" LCD-je. ?e jih pa misli? le monta?no obesit na palice od vzglavnikov potem pa lahko tudi ve?je. Tako vgrajene lahko tudi kadarkoli vzame? iz avta. Torej se mora? najprej odlo?iti ali bo vgradnja za vedno ali ob?asna. Lahko poslikam in dam gor slikco kako imam, ?e te zanima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Hvala, izgleda se bom jaz tudi spustil v to zadevco, kak?ni nasveti mogo?e?

Jah, jaz ti priporo?am. Meni ?e ve? kot leto lepo slu?i. ?e bo? rabil pomo? pri vgradnji pa javi.

Namerava? vgraditi tudi kamero za vzvratno vo?njo?

TV tuner ne bo deloval pri nas (tudi z eno pasivno anteno bo bolj kilavo delal zunaj Slovenije).

Kaj pa ekran?ki na zadnjih sede?ih?

Pa zalo?i se z 2GB SD karticami (za filme in glasbo)....

?e pa koga zanima za nove Mazdice naj se oglasi pri Primo?u (zraven Game). Dobavlja nekaj zadevic direktno od proizvajalcev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Stroker a z to navigacijo lahko uporablja? POI to?ke

Ja, kar ?eli? si lahko gor nalo?i? (radarje, bankomate, trgovine, parkiri??a...).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Monta?a prednjih zavesic Mazda 6
Napisano

Pismu... Jaz pa mam zavesce gor... :unsure: Pa to ne sam spredi, ?e zadej jih mam... :hohoho:

Ampak delujejo, ker se na pragovih, vratih in zadnjem odbija?u nabira precej manj prahu in ostale cestne svinjarije, kot prej, ko jih ?e nisem imel.

Ja, sej vem... grem se preselt na ?e?ko... :ninja:

P.S. glede monta?e: mislim da so trije plasti?ni vijaki po notranjem robu blatnika in en kovinski s spodnje strani. Od?raufa?, postavi? zavesico, za?raufa?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Men sploh ni jasno kako ra?unajo. Ne vem tudi do katere vrednosti ni carine.

Zdaj gledam papirje carinske uprave od ene po?iljke iz USA in vidim, da so ra?unali le DDV = 8,98?, carine pa niso. So pa DDV ra?unali na artikel 35$ in po?tnino 26$. Ta po?iljka je pri?la prek navadne po?te in sem jo moral it iskat na carinsko po?to na Vi?.

Drug papir pa je od DHL-a od ene po?iljke iz PRC kjer je bil skupen ra?un 173$ in sem DHL-u (dostava na dom) pla?al 25? - ra?un ni bil detaljno raz?lenjen (carina/DDV).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

To je naprava s po?tnino. Na to pride ?e carina in davek.

Pri CURS-u preverjam carinsko stopnjo (?e mi bodo sporo?ili), davek je pa 20% (DDV). Obra?una pa se na fakturno vrednost (faktura bo narejena posebej). Razen ?e se cariniki odlo?ijo, da je zadeva vredna ve? kot pi?e na ra?unu.

Bom vse sporo?il.

Pri mojih nakupih je bilo takole:

Carina za PRC je pribl. 13% in gre samo na stvar, DDV gre pa na stvar in po?tnino.

Primer: radio 80? + po?tnina 20? = 100? /=/ carina cca. 10? + DDV 20? = 30? dopla?ila

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Sej gleda? cesto in poslu?a? zvo?na navodila navigacije.

Je pa zakon v stoje?i koloni pogledat kak DVD al pa televizijo gledat (sicer pri nas trenutno le SLO 1, 2 in 3, na primorskem ?e KP, na ?tejerskem ?e MB, v Lj. pa testno HD). (Pa pazi, ker s tem prilo?enim DVB-T tunerjem ne bo nobenega od teh programov).

Pa garancija normalno naprej velja.

Obvolanske kontrole delajo samo za glasnost. Lahko pa uporablja? prilo?en daljinski upr.

Pa pred tem sem imel tudi sam Xcarlink in mi je tukaj bolje, ker ima? na ekranu pregleden seznam skladb (MP3, wav..).

Vidim, da si iz LJ. Mene res firbec matra, kako zadeva zgleda. A mi poka?e? za eno pivo?

Sem iz Lj. BP ti poka?em kako zgleda, tudi brez piva, ampak najhitreje naslednji teden.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Aja, kdo nam bo pa not za?raufal?

Lahko jaz (sem ?e ve? ?estkam narazen armaturko dal - svoji ne?tetokrat in mi taka vgradnja vzame 5 minut).

Pa ra?unal bomo 0? na uro. OK?

Jah Adria rute ne bo ?la po moje, bolj kake druge samo vpra?anje natan?nosti

Katerakoli karta se lahko uporabi. Va?no je le, da je kompatibilna z WinCE. Lahko tudi Garmin. Jaz imam iGO8 kjer je dobro pokrita celotna EU, tudi Slo in Hr. Karta ima dejanski pogled 3D (hribi, doline, zgradbe..).

ni mi jasno kako lahko na enkrat na takem displajcku hkrati gledas navigacijo in DVD

Ne more?. Lahko gleda? DVD, ki ga poslu?a? prek glavnih zvo?nikov in hkrati poslu?a? navodila navigacije (zavij levo, itd.) preko vgrajenega zvo?nika.

ali moras dokupiti se monitorje za zadaj

Itak, ?e ho?e? Three Zone function uporabljat. Jaz sem zadnja monitorja vgradil v naslona za glavo.

Da ne bo na koncu to prislo 1000? - pa se karta Tom tom

? Cena je kot je. Po?tnina, carina, davek in to je to. Karto (kdor rabi) lahko dobi pri meni (za 0?).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Za staro ?estico je direktno od proizvajalca s po?tnino vred 595 USD (brez carine in davka).

Hm, se je pa mal podra?il. A pri njih pa ni recesije? No OK, ma? pa zdej ?e mal ve? opremce zraven. Pa carina in davek bo ?e dobrih 100?. A dajo ?e kej popusta, ?e vzame? ve? kosov?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Ampak Tale zadeva bi naj imela BT. In tudi v navodilih tako pi?e.

Me prav zanima kolko ko?ta.

Torej to stvar ima? priklju?eno namesto CD playerja na vgrajen radio? Torej ?e prav razumem, preklopi? vgrajeni radio na CD source in ima? vse na tej napravi: radio, CD, DVD, MP3, NAVI,.....?

A sori. Nisem vedel da so ga obnovili. Jaz imam ?e star model.

Ja po novem ima? vgrajen tudi BT in opcijsko celo DVB-T (tega imam jaz posebej), pa nov programski vmesnik je... Lu?no.

To stvarco priklopi? zadaj v radio na mesto za priklop CD menjalca. Radio in CD ti ostaneta na radiju, lahko pa zvok iz napravice poslu?a? preko radija (2x pritisne? tipko CD).

Plug&Play varianta!

Cene so pa od 390 - 465 USD. Verjetno glede na to kaj dodatno ?e vzame? (in kak?ne karte)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

O super!

Kaj pa BT za telefon? A to nima na touch screen?

Sem poslal mail tistemu prodajalcu, pa ?akam odgovor.

BT-ja pa tale zadevica ?al nima in ne more? upravljat telefona z njim. (Jaz imam Parrota.)

P.S. Pa po mojih izku?njah prodajalci nimajo pojma. ?e te ?e kaj zanima vpra?aj mene, ker ga uporabljam ?e ve? kot pol leta in ga dobro poznam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Ti Stroker, pa je tale LCD touch? Se mi zdi da ne.

Kako je pa s kartami za GPS?

Seveda je Touchscreen. Le tako lahko navigacijo upravlja?.

Jaz imam karte iGO 8. Druga?e pa lahko uporablja? katerokoli karto - kompatibilno z Windows CE.

Sem si jih pa snel z neta. Tak da ?e rabi? ti jo lahko jaz dam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Stroker, kako pa je zadeva povezana na vgrajen avtoradio, ?e sploh? ?in?i so ja za direkt za na zvo?nike priklopit, original avtoradio pa itak nima avdio vhodov v osnovi!?!

A se zadeva ?e sploh kje dobi ...ker mi ponudba in cene slabe zgledajo <_<

lp,

D

Zadeva se priklju?i na original radio preko konektorja za CD menjalec (na zadnji strani radia). Preko tega konektorja dobi ?trom (se sam ugasne in zapre, ko potegne? klju? ven), ter v radio po?ilja Audio signal (na radiu ga vklopi? s CD tipko).

Potem pa ima? zraven ?e: ?tiri ?in?e za Audio OUT (FR, FL, RR, RL), dva za Audio IN (L, R), dva Video IN in en Video OUT.

PS: ?in?i so za direkt na oja?evalec, ne za na zvo?nike. Na?eloma bi lahko tudi preko teh ?in?ev naredil priklop na radio preko Audio Link-a, ki je vklju?en na priklop za CD menjalec ali pa ?e ima? kartico za audio vhodom namesto kasetarja kot imam jaz.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

styling
Napisano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nisem panele menjal. Je pa moja '05 letnik in ?e Facelift-ana.

Zvo?niki so pa Cerwin-Vega! in jih ?al ni pri nas za dobit, so pa 16,5 cm komponente s kretnico, ki je skrita za vrati.

Za najbolj?o zvo?no sliko (tudi na zadnjih sede?ih) je ta postavitev zvo?nikov najbolj?a kar sem jih sli?al v 6-kah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.