Skoči na vsebino
Pozicija tempomata
Napisano

no, saj pri ?kodi imajo na ro?ki za smerokaz, torej na levi in vsak avto, ki sem ga do zdej vozil, je mel na levi. Pa? Mazde majo na desni, ker so japanezi levovoze?i, sklepam. 

druga?e pa mi je tole dost pomembna zadeva, saj se dost vozim in bi rad optimiziral dolo?ene zadeve, ?e se dajo. :) no, sj ni va?no, samo vpra?al sem, ker ste sami znalci tuki gor, pa delate ni da ni iz avtov in sem pa mimgrede vpra?al ?e neki zase. :)

XXX (prepovedana znamka) ima dodatno ro?ko na levi za tempomat (vsaj moj) pod ?migovci. PA mi je bilo ljub?e na volanu mazde. Edino motilo me je da se std by izklopi ?e da? cancel (izgubi nastavljeno hitrost). To je pri 'analogni ro?ki' XXX (prepovedane znamke) bolje 

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Ok, vsi govorite o dodatnih dnevnih lu?eh...

A da bi pa samo preprogramiral ro?ko AUTO, da kratke lu?i gorijo, ko je kontakt in ugasnejo, ko ni kontakta, pa ni mo?no? Vse kar bi se spremenilo je to, da se ne bi regulirale glede na zunanjo svetlobo (da se ne ugasnejo pri son?nem vremenu). To se mi zdi ?e nekam najbolj?a re?itev.

Hvala.

PS: pa sori, ?e je kdo to ?e napisal, sem morda spregledal. :)

ja ?lovek potem jih da? na ON in je to to...............in delajo stalno, kaj bi rad? Kar no?e? na AUTO funkciji je ravno AUTO funkcija da jih regulira svetloba.......... :ne vem:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozicija tempomata
Napisano

Imam vpra?anje, ki je morda ?e kdaj bil odgovorjen, pa vendar:

Pri avtomobilih so ponavadi funkcijske tipke za tempomat na levi strani, tako sem imel tudi pri ?kodi prej, sedaj pri Mazdi, pa je zadeva na desni strani na volanu. Mogo?e kompliciram, ampak men je to dejansko dost smotano narejeno in me zanima ali se to da nekako obrniti? Je ?e kdo to posku?al, dokupil nova stikala? 

Jaz sem malce googlal pa so na slikah samo volani s tempomatom na desni.

PS: Pa recimo, da se mi sanja zakaj je to tako - ker kamikaze vozijo po levi in so izdelovali samo eno vrsto volana za cel svet. Pa vendar bi to lahko blo kje za kupit. :D

volan za 180 obrni po horizontali pa bo? imel tempomat na levi v stilu F1 prestav  :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Amak a se vam ne vzgejo xenonke ze s kontaktom? Tako je bilo na moji cx7 in ce je tako ni nobenega modula niti ti ne pomagajo dnevne ker xenonke gorijo non stop razen na park poziciji.

Jaz sem na svojo roko razkopal avto da sem prisel do bmcja za luci in ga predelal. Tako sem dobil normalno osvetlitev:

O = brez kakrsnekoli luci ob kontaktu

P = PARKING ne glede na kontakt

Auto = xenonke se same prizgejo v mraku

On = xenonke stalno prizgane

S tem se je dalo led potem dodati

Ce pa nimas nic ob vklopu in svetlobi pa samo ob temi potem pa lahko dodas. Ampak ne pomnim da bi mazda ponujala modul

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Notranje LED luci
Napisano

a se komu mogo?e sanja zakaj men ena od ?tirih ledic v stropu utripa? Mislm tko, mal svetlej pa mal temnej, kr neki pomi?kuje..

crkuje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Kaj vse se naucis tu ... nisem vedel, da je rezervna obvezna. :blink:

Spet brskam po netu za vec informacij in je ministrstvo nekomu leta '07 odgovorilo, da rezervno kolo predpisuje se uredba iz SFRJ, ker je trenutni zakon ne predpisuje direktno.

Da pa so v novem pravilniku dodali moznost za razne repair-kite, ipd., ce je to stock resitev proizvajalca ob nakupu vozila. Mazda tega sicer ne vpise v homolol.

Pri tem se lahko vprasas se, kaj je, ce kupis runflat naknadno.

ja je oz repair kit, izjeme so pa take zadeve kot mam jaz, jaz nimam popolnoma ni? v avtu, learned the hard way in zdaj imam vse tudi gumo...repair kit na primer mi tudi slu?ajno ne bi pomagal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Res dobro vprasanje.

Kaj sele pri meni kjer nimam rezerve, dvigalke...nic ker mi pise v homologo vozilo opremljeno z samozatesnitvenimi pnevmatikami continental

Pol loh sam to furam, tudi pozimi??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Ne me narobe razumet. Ne pravim, da se motis. Meni bi precej pasalo, da ne bi bilo treba homologirat, ampak morda je treba.

Je pa sicer nekoliko hecno, da moras (po zgornjih navedbah) v avtu imeti TUV cert, homologacijskega kartoncka pa sicer ni treba imeti s sab. Se dobro, da so dimenzije gum napisane na tisti nalepki ob vratih. Na certu jih je namrec lahko vec in policist morda ne bi verjel, da je avto serijsko homologiran za neko dimenzijo.

Vse predelave so sedaj v sistemu, niti na tehni?nem ni treba ve? imeti karton?ka. ?e ima pa policija dostop pa ne vem, verjetno da ja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Si siguren? Sicer je nekaj podobnega napisano na enem drugem forumu. Na drugem drugem forumu pa je priliman odgovor mag. Svetine z DRSC na to vprasanje, ki citira Pravilnik o ugotavljanju skladnosti vozil in pravi, da za platisca in pnevmatike veljajo iste specifikacije dimenzij - tiste, ki veljajo za gume torej.

Pravi konkretno: Torej, ?e imate v homologacijskem karton?ku zapisane dimenzije 205/55/16, lahko na vozilo vgradite plati??a in pnevmatike tovrstnih dimenzij. Tu je potrebno poudariti, da proizvajalec plati?? ni pomemben, pomembno je samo to, da imate v vozilu ustrezen certifikat (npr. T?V), ki ga predlo?ite policistu.

Ur. l. RS 105/09 (gledam sicer NPB) 35. clen pravi, da za pnevmatike in platisca ni potreben postopek posamicne odobritve, ce "so njihove mere in oznake navedene v potrdilu o skladnosti vozila, ki ga je izdal prodajalec vozila".

Vir: http://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi.gov.si/pageuploads/DPR/MOTORNA_VOZILA/Predpisi/Pravilnik_o_ugotavljanju_skladosti_vozil_-_NPB_1.pdf

jah mogo?e se je pa kaj celo premaknilo na tem podro?ju na bolje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

?akte mal...torej ?e mam v homologaciji napisano gume 225/65R17 in ?e jih namontiram na neoriginal feltne, morem le te homologirat?

Yep

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Kot sem jaz gledal te feltne mislim,da so od Mak design.Definitivno so italijanske.

Potem bi lahko vzel tuv od te firme.

Lahko ampak nekak se mora nekje nekaj ujemati neka cifra...razen ce je na tehnicnih nekdo ki je razumljiv in razume da v bistvu ti delas v prid neumnih slo zakonov in da si za to se pripravljan placat :)

Sem pozabil napisat, potem v homologo pise to kot dodatna predelava. Feltne xxx z gumami xxxx. Ne pise nova dimenzija poleg original dimenzijah

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Zanima me, kako poteka homologacija alu- plati??.?el bi iz 16 na 17 col. Mazda 1.gen nima te dimenzije homologirane.

Kupil bi jih od Ale?a -gelipterja, (original Mazda),pa me zanima, ?e ima kdo mogo?e tuw certifikat?

http://www.mazda-si.net/topic/13714-aluminjaste-feltne-17colmazda/

Ali mora bit za to?no dolo?ene feltne ali je va?na samo dimenzija?

Hvala za info.

Ce das mazda feltne rabis samo dimenzijo gum vpisano. To lahko naredis kot sem ti napisal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Vsake neoriginal feltne je treba homologo (ce niso mazda)

Drugace pa vzames ene feltne ki imajo v tuv za tvoj avto 17' in to je to, s tem da potem homologiras dimenzijo gum ki je v tuv teh felten. To tudi pomeni da morajo biti gor gume tistih dimenzij ki so v tuv

Tako sem jaz na xedos dal 17 ke :)

Nekateri sintudi sposojajo feltne in gume da dobijo vpisano potem pa po presernu...

Napisal vam je da njegova nima 17

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja se mi je posvetilo potem....a ne vidim nic bo treba dvigalo.

Hupa tudi zrihtana :)

Ima celo dvojno napeljavo, zice ble v luft.

Zelo verjetno je kaj enakega na stikalu na menjalniku. Kar sedaj ostaja zadnja stvar!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Meglenke delajo.

A kdo ve kaj je fora pri rikverc lampi. Na prestavni rocici ne najdem nikakrsnega stikala - kako avto ve za rikverc?

Ta mi tudi se ne dela

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ostaja samo se par malenkosti, meglenke, hupa....pa ena pocena cev. Pa ABS ji dela :)

Potem pa samo se pragovi, kar bo pa Anze zrihtal.

Motor pa preseneca, izjemno lepo vlece ze od 2000rpm, in je se vedno zivahen. Tudi zvok ma dokaj moski ta avto.

Smesno je edino ko v rondoju das gas pa gre zadek avta v liniji avta....fwd jebi ga :). Ampak gre pa k prliman

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4. dan

Segreta je dala sve?ke ven....menjane

Pobarvane - popravljene luci (pocene stara barva) treba jih je se spolitat

Zamenjane vse zarnice

Menjana rocka ?altkebla

Zamenjane vse notranje mini zarnice za osvetlitev stevcev in knofov

Usnjene prevlek - malo prevelike se morajo vsesti :)

Dve novi gumi spredaj

Poflikana streha

Br?eta je na cesti!!!

post-2637-0-85294500-1461182688_thumb.jpeg

post-2637-0-75918600-1461182721_thumb.jpeg

post-2637-0-73663300-1461182757_thumb.jpeg

post-2637-0-24800100-1461182779_thumb.jpeg

post-2637-0-59922800-1461182797_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamenjati sem hotel tudi sve?ke a jih je nek kreten tako zategnil, da sem se bal da jih bom odlomil....bom probal se s fajn segretim motorjem.

A pozna kdo ?e kak trik na to temo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

3. dan

Cezteden gre pocasneje seveda.

Menjano motorno olje s filtrom

Menjano olje menjalnika

Menjan filter bencina

Zamenjana crknjena antena, oz motorcek. Bi dal original motorno nazaj ampak mam slabe izkusnje, nobena ?e ni pre?ivela....

Menjana vsa zavorna

Menjan avtoradio ( iz prikolice :) )

Feltne se susijo

post-2637-0-62742100-1461093796_thumb.jpeg

post-2637-0-97474600-1461093834_thumb.jpeg

post-2637-0-38413900-1461093877_thumb.jpeg

post-2637-0-13975600-1461093914_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prestavna ročica - menjava?
Napisano

Poglej na avto net ce jo kak diler prodaja, pa pojdi na 'ogled' notranjosti.....

Seveda ne pozabi svije v zepu.....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prestavna ročica - menjava?
Napisano

Saj se bunka samo odsravfa....na ebayu mas cel kup fensi zadev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2. dan, manjkata samo ?e pobarvani dve gumi, pobru?eni sta ?e. Glede na to, koliko so bile feltne po?kodovane, in da je to gara?ni DIY je kar v redu izpadlo.

post-2637-0-83682200-1461011403_thumb.jpg

post-2637-0-31028000-1461011427_thumb.jpg

post-2637-0-14174000-1461011443_thumb.jpg

post-2637-0-51592500-1461011456_thumb.jpg

post-2637-0-51907300-1461011482_thumb.jpg

post-2637-0-08825500-1461011493_thumb.jpg

post-2637-0-38239500-1461011505_thumb.jpg

post-2637-0-97367700-1461011519_thumb.jpg

post-2637-0-50350900-1461011530_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.