...mi žilica ne da miru z odkrivanjem mej predvajalnika v Mazdi (BOSE sistem) in skoz malce eksperimentiram...in kaj sem ugotovil?!
Predvaja celo 5.1 !!!😲 HD-FLAC 24bit-96kHz😍...nooooro.
In to predvaja povsem pravilno🧐...k ima na armaturi tudi center zvočnik.
Sicer ne vem,ali ga "diwnmix-a" na 2.0 in ga nato z svojim algoritmom "razširja"🤔....ali pa ga predvaja "nativno"🧐...slednje bi seveda bilo boljše glede na to,da FLAC kodek vseh ločljivosti itak obvlada...bi bilo zanimivo vedeti kateri dekoderski čip BOSE tukaj uporablja,ker po tem bi lahko vse kar zmore z lahkoto ugotovil...
Imam BD-rip Brother In Arms,Sailing To Philadelphia in Shangri-La (Dire Straits in Mark Knopfler) v tem formatu (7,7GB) in "gate trga"😀😋👍
L.P.
A to samo v zadnji verziji predvaja ali tudi v prejšnjih verzijah bose? 🤔
Sem ze preveril, vendar moj ni bil med vpoklicanimi.
Po moje je to samo neka ograditev za mazdo, da je zabelezen podatek kako so avti bili vpoklicani seveda tisti izpravni, ostali pa kot moj z dejansko napako na loputi so pustili da si mislimo kako smo "srecnezi", da prav moj avto od tolikih ni bil med izbranimi 😁
A je kdo oz kdo koga pozna, ki bi res imel vpoklican avto in bi mu odpravili napako?
Kateri letnik, mesec je tvoj avto?
Kot sem jaz razumel takrat, ko sem bil na vpoklicu, naj bi imeli vgrajene izboljšane lopute od maja 2016 naprej.
Za loputo so bli neki vpoklici kolker se spomnem, preveri na njihovi strani za vpoklice, pa vpisi stevilko sasije, ce je tvoj avto med njimi. Moja je bla, ampak ni blo nc narobe, tak da sm bil gotov za 15min. 🙂
Tudi jaz sem dobil vpoklic. Tudi pri meni niso odkrili nič narobe.
V bistvu nisem 100 procentno siguren. To sem zakljucil od kar imam problem z loputo, ker vedno mi je vrglo opozorilno lucko na priblizno enakih prevozenih km... Cca 400. Mislim, da ko naj bi se aktivirala regeneracija in zaradi napake na loputi nebi bila izvedena.
Ne, to ni to. Pri regeneracija so drugi znaki. Ne gori pa ti nobena lučka
Ma ne bi cipiral, bi pa da, dobim dejansko te konje katere pise da avto ima. Mogoce boljsi filter zraka, vecji interkuler...
Sem pa enkrat na nekem forumu prebral da je clouk sel do tunerca, niso avto cipirali mu je pa nekaj naredil da je avto sel dosti boljse...nevem pa o cem se je slo.
Na 400 kilometrov?? A si siguren v to?
Ker tej skayactiv motorji naj bi delali normalno regeneracije vsakih 250 kilometrov.
Če je veliko mestne vožnje pa tudi na veliko manj.
To, da je tunerc nekomu naredil "nekaj" ne drži. Bili smo pri njemu in nam ni mogel prav nič pomagati. Rekel je le, da so tej motorji zafrknjeni in elektronika prav tako. Ni si upal nič tikati.
Ziu. Glede teh konjev, ki so na papirju in potem v realnosti... Sam imam 175 pa nisem glih zadovoljen kako avto gre... Po mojem obcutku gre kot avto od 150km pa se to je velik ? A obstaja kaksna finta da se te konjicke aktivira? Je mogoce tunerc dal kaksen nasvet?
Lp.
Pusti kot je. Tej motorji niso narejeni za tunat. Sem že sam hotel to narediti, a so mi že dva priznana tunerja to odsvetovala. Prečisti raje vse kar se da, ker zna bit, da imaš vse zabito od saj.
Ja, in če se ti gumidefekt zgodi sredi noči stran od civilizacije (mobilnega signala), vse odtehta. Nisem še močno star, pa sem imel v življenju 5 gumidefektov (nič robnikov ali kaj podobnega). Za dva sicer sumim bližnjega vulkanizerja ... 😃
Brez rezervne gume naj bodo samo avti, ki imajo RFT (run-on-flat) pnevmatike, vsi ostali bi jih pa morali imeti. Ker z onim kitom s peno narediš več škode kot koristi. Pa pride prav samo za kake žeblje, za vse ostalo pač ne.
Sredi noči boš bolj težko kaj pametnega sam naredil.
Potem lastniki dizelskih Mazd sprednjo havbo kar dosti odpirate. 😁
Sem hotel tudi sam omeniti, da jaz tega ne potrebujem, ker se odpira havbapri meni le takrat, ko enkrat na štirinajst dni prekontroliram nivo olja ali ko dolijem tekočino za stekla. 😊
Včeraj zvečer sem ugotovil, da mi je ena led žarnica za osvetlitev tablice crknila. Sem že nabavil nove. Izgleda, da ne zdržijo tako dolgo, kot so včasih obljubljali. 🤔
Meni je lak (barvo) zmešal kar avtoličar( 3dcl)+ posebej prozorni lak. Vse skupaj me je stalo 10€.
Pazi, da dobro razredčiš barvo, da se lepo razlije. Potrebuješ, tudi posebno razredčilo za točno to barvo. Ponavadi so te barve akrilne. Raje več rok na tanko, kot eno debelo. Ne rabiš temeljne barve . Ko s prozornim lakom na koncu napolneš luknjico, na fino zbrusiš z brusnim papirjem 1200 in nato 2000, da je vse "niverirano" - zravnano. Brusiš strogo "na vodo" in zelo na rahlo. Nastane meglica. Na koncu to spoliraš in se vidi minimalno.
Ne moje prepričanje temelji na osnovi gole fizike in zdaj razlagat kolk so Mazdine bremze slabše od konkurence je pač čisto neresno. Za dokaz daješ pa rezultate, ki edino mogoče pri polnem zaviranju od 130km/h do nič naredijo okoli dva metra razlike, kar je komaj pol dolžine avta. Pa še ta situacija, da moraš na polno bremzat iz 130 do 0 se meni v lajfu še ni nikoli zgodila, zato je veliko vprašanje kolk je sploh smiselna.
Če pa že razlika obstaja je prej možno, da nastane zaradi različnega delovanja ABS (mogoče pri Mazdi nekoliko dlje spušča), nastavitve podvozja, nikakor pa ne, da boš ti zdaj dal večje diske gor pa bo naenkrat avto bolje zaviral. In to je stvar okoli katere se pogovarjamo - a res večji diski pomagajo h krajši zavorni razdalji. Ne govorimo o dirakališčni situaciji ampak o situaciji v prometu.
Drugače pa seveda sem pripravljen, da naredimo teste tudi sami pa da preverimo, ker tole dokazovanje gole fizike me kr malo utruja.
Mislim, da je to zrelo za skupinski test, pa da razreši o dileme, kot smo to rešili z porabo. 🤗
@Aless Ja, natakni ji Potenzo, namest Turanze pa bo 2m krajša zavorna. Sploh ne vem kako naj razložim še bolj razumljivo. Pri modernih avtih zavore zmorejo bistveno več kot zmorejo gume. Ma ne vem zakaj moram tolk razlagat, ker če pogledate samo teste pnevmatik je razlika med najboljšo in najslabšo že na suhem lahko več kot 4 metre na mokrem pa celo več kot 8 metrov. Tako, da razlike meter ali dva tudi med boljšimi gumami niso izjema.
Naslednje srečanje lahko vsebuje tudi:
-bremrzanje od 60km/ uro -0. Enaki avti, različne gume, različni diski, različne ploščice. Iz prve preverimo, kako je na stvari.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A to samo v zadnji verziji predvaja ali tudi v prejšnjih verzijah bose? 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani