Ce ne pa namontiraj rocko od mazda 6, saj je isto tezka. Koliko tocno sicer nevem, ampak ni ravno lahka. Kupis od GTA (sportna) k ima zgoraj kao chrome dodatek. Problem je edin ker jo je tezko dobiti :). Jo ob priliki stehtam. Drgac ima pa mk1 notri vrjetno kaksno utez, ker pod usnjem je plastika. Vem, ker sem jo dal preoblect, ker je slo usnje cist k vragu. Cena nove rocke na uradnemu servisu je bila 260 €...
EDIT: Evo sem nasel se sliko
Popravljeno od Scr3am
Mogoce zato ker je povezava za mobilne naprave.
Evo:
https://de.aliexpress.com/item/1005001465292789.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.7d5e5f88AoWLbh&browser_id=2a0b3cf991414308ad2c465f08616c05&aff_trace_key=2df5891029d4468b862a8a6069c14f4c-1607435083678-01298-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=elese4rztfocabzm1764439b5bd1ef74e06df60118&gclid=&_imgsrc_=ae01.alicdn.com%2Fkf%2FHb0565fbc47d84f69aee1b9ea822cf7c4V.jpg_640x640Q90.jpg_.webp
A imas kaksno sliko in kje si jih narocil ?
No sej pravim nisem preverjal mi je pa v dveh letih samo enkrat tezil policaj oz. policistka :). Je vprasala, ce je izpuh original. Bi mogi rect, da je da je to mpska
Imas gor na spletni strani razdelilec za razlicne fije. Recimo en konec 50mm drugi pa recimo 80. Kar se tice homologacije jo kao praviloma potrebujes, ker gre za predelavo. Jest osebno nimam homologirano (imam papirje) in mi je ravno zaradi tega policaj tezil, ko me je ustavil. Sem nakoncu nekak zmutil, da so mi kao na tehnicnem rekl, da kao nerabim homologirati, ker je kao samo "nastavek" in je auspuh oem. Ob priliki bom homologiral, ker se ne mislim zajebavati zaradi telih 30e. Ce tko realno gledas se smatra, kot predelava glede na to, da sem oem auspuh odzagal stran in gor nasvasal drugega. Ni samo nastavek, kateri se natakne . Je pa res, da nisem se preverjal na tehnicnem, kako je s honologacijo...oni me pa tudi se nikoli niso vprasali ali imam homologirano
Jest sem peljal prav k slosarju za avte (cugelj iz Bitenj) :). Jih je pa dol snel ja
Je pa fox prav firma k dela auspuhe in dobis tudi papirje za homologacijo. Poleg tega so pa itq celi iz poliranega inoxa in ni sans da zarjavijo :). So sicer mal drazji oe konkurence, ampak z razlogom.
Popravljeno od Scr3am
Jest sem na gen.2 vzel od fox. Sem pa isto stare odzagal stran in nove navaril na lonec. Je bila pa tudi pri meni se mi zdi, da notranja oem cev 5 cm in nato nastavek 8 cm. Jaz sem pa potem dal fi 100 mm.
https://www.fox-sportauspuff.de/index.php?cName=endrohre-c-530
Popravljeno od Scr3am
Tole res smesno izgleda in bi bilo nujno potrebno nizanje, da bi bilo estetsko lepo.
Aha sem mislil, da si dal se stikalo vmes. To sem tudi jaz razmisljal, da bi dal se sprednjo kamero, ampak zanenkrat mazda 6 ni neka taka krava, da bi to rabil :D. Kje si pa kabel za kamero spravil v kabino? Tam pri dead pedalu oz. foot restu kjer grejo OEM kabli ?
Tebi eonon dopusca se priklop vec kamer. Ta skatlica je pomoje misljena, ce nimas android radia. Aless a to si vezal direkt na varovalko k ima 12v napajnje ob kontaktu (ACC) in pa vmes se stikalo zmontiral. A k vklopis stikalo ti direkt vrze sliko ali moras na eononu klikniti na AVIN ikono
RazširiBoš videl čez čas kako bo. Jaz sem kupil 2 aftermarket, na začetku je bilo ful dobor, čez kako leto je bilo pa že vse megleno.
ravno o tem ti govorim. Da je kamera ista ze od leta 2008 in je bila slika vedno top. Ko sem pa zamenjal radio z drugim aftermarketom sem priklopil to isto kamero, ker nisem hotel ponovno vlect kabel iz prtljaznika. Ni sedaj to razlika, kot noc in dan se pa opazi. Ob priliki bom zmontiral to kamero katero sem dobil zraven, ko sem kupil nov aftermarket radio. Lahko da pride do razlike zaradi tega, ker je drugacna (boljsa) resolucija.
Evo za primerjavo, kaksna je slika. To je se star aftermarket radio.
Popravljeno od Scr3am
meni je najbolj zanimivo da sem imel bistveno boljso sliko kamere na 10 let staremu aftermarket radiu, kot pa sedaj na cisto novemu aftermarketu. Kamera je ista. Bom moral zmontirati to kamero, katera je prisla poleg z novo enoto. Drgac je pa cisto lepa slika in jo mogoce samo malo dez pokvari, kar pa predvidevam, da je pri original isto.
Te dve dodatni zici od RCA je potrebno priklopiti ce radio nima canbusa in potem avtomaticno ne zazna. Jest tega nisem rabil prikljapljati
Zakaj pa nov 4 zilni kabel? RCA kabel da video, 6V pa +/-?
Sepravi ce prav razumem lahko na aliexpressu kupis adapter kabel, kateri gre na OEM 7 pin konektor drugi del je pa RCA. Vse aftermarket kamere imajo RCA kabel za priklop (video). V tem primeru bi lahko priklopil aftermarket kamero in dobil boljso sliko za 20?. To se slisi to good to be true sploh pri mazdi
Jest bi se sicer kot zanimivost povedal tole. Sem imel aftermarket radio s kamero in je imela kamera res super sliko. Cez nekaj casa sem zamenjal radio in kupil dosti boljsega in novejsega, ampak kamera je pa ostala ista. Sedaj je slika kamere dosti slabsa, kot je bila prej. Poleti, ko bo bolj toplo bom zmontiral novo in sicer tisto, katera je prisla z avtoradijem.
Slaba roba in pozimi hitro crknejo.
Cenovno tudi ni bas ugodno. Cca. 1000e za cel avto. Razn ce mislis samo sprednji odbijac in blatnike.
Ne
Sej vecina luci je ze serijsko crnih. Tudi Mpska prva gen ima crne in fl ima celo sprednje crne. Vidljivost je normalna razn ce nevem kaj caras pa neki s crnmu sprejm spricas.
Napisano
Aha samo pazi da ima rocka notri navoj. Jest sem jo enkrat narocil in sploh ni imela navoja. Poleg tega je bila zelo, zelo lahka in "usnje" je bil zelo tanek.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani