Skoči na vsebino
kak?na se vam zdi?
Napisano

mam ?e vse zmenjeno z majstrom ki mi bo to delu.samo ?e va?e mnenje... pa bo :cheers:

?e ika? ?e vse zmenjeno se na na?a mnenja ne oziraj, glavno, da bo avto tebi v?e?. Saj se bo? ti vozil z njim. :cheers:

Aja ?it mo?no, da so samo 15ke. Sicer pa ne preve? sanjati o 16kah, ker so prekleto drage... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

HOMOLOGACIJA
Napisano

Kolikor mi je znano mora? za LPP obenem vgraditi tudi zavore od mo?nej?ega motorja. Pa mogo?e celo podvozje (zgornji stabilizatorji, ?e so bili v 1.8t).

?e ima? pa malo ve?je pra?nike pa ne homologiraj. Na tehni?nem morda ne bi opazili (pretol?ene ?tevilke motorja, itak je zanje glavno, da so izpuhi OK). ?e te ustavijo policaji na?eloma ne smejo odpirati havbe ampak te lahko odpeljejo na izredni tehni?ni. ?e bi jim bil SLU?AJNO sumljiv.

Druga?e je pa treba homologirati (in jasno bo? imel potem dra?jo cestnino in zavarovanje).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Beli smerokazi?
Napisano

stari more it! pr symonu sm js glih tko mislu da ne gre pa je o?itno ?lo,?e js sm telovadu da je potrebno grlo zamenat pa se je izkazal da sm se zmotu!!!!

Jaz imam za Mazdo. Sem 1 dan prepozen izvedel za foro z Mondeotovimi. (ki o?itno ne pa?ejo direkt...) :whatever:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Beli smerokazi?
Napisano

ja res pazi glede kabla!

No ?e ti pa pade pa mene pokli? bom js uletu z dratom ga vn potegnt ali z vilico za radio!!! MAR NE Symon!? :hohoho::hohoho:

Ja na to sem namigoval ja. :hohoho: Sranje se zgodi. :ne vem:

Grega_ pa si prepri?an, da ne gre. Nikakor ne? Kakorkoli obrne?? Pilo v roke pa pilit. Samo potem lepo za??iti blatnik, da ti ne bo za?el rjaveti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Beli smerokazi?
Napisano

Ko?tal so pa me 4988,00 SIT v A3M-u. Kot so ?e ostali povedali so od Forda Mondeo 1996-2000 pa ?e na zalog jih imajo :bravo:

Samo po sliki sode? niso iste kot pri meni. Jaz imam prav AutoStyle ?katlo. Druga?e se pa un zati? ne odlomi kar tako. Samo pazi raje, da ti kabel ne pade zadaj ker se bo? potem zafrkaval, da ga ven dobi?. sramezljiv
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ra?unalnik
Napisano

?e je ?e vedno govora o friziranju ra?unalnika. To se da z raznimi APEXi (SAFC, ITC, AFC... ?e me spomin ne vara) fuel managmenti najbolje.

Ali pa kak?ni standalone ECU (Accel DFI, Motec...)

?e vedno pa to niso ravno poceni variante.

V google (ali ebay :blink: ) i??i v to smer.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje iz avspuha/katalizatorja
Napisano

pa ne pri ustavljenem/ugasnjenem avtomobilu - ?e ima? luknjo v izpu?nem sistemu se to lahko sli?i (tudi kar konkretno) med vo?njo in sicer ko spusti? gas povle?e neizgoreno gorivo v izpu?ni sistem, kjer se zme?a s sve?im zrakom (tistim, ki pride skozi kak?no luknjico). Ta me?anica se nato samov?ge zaradi visoke temperature v avspuhu in ima? pokanje kot pri missfireing sistemu. ;)

KUL! :bravo: In kje je najbolje imeti to luknjico? Pomoje bi bilo najbolje med kolektorjem in katalizatorem! Bang-bang! B) Spet sem dobil idejo za predelavo (pa ?e poceni bo :P)! :jupiii:

Hecam se. :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ra?unalnik
Napisano

:whatever:

Navadite se: ?e ima avto turbino se da za tistih 100 jurjev dobiti kar dosti konjev! ?e je avto N/A (Natural Aspiration oziroma po na?e atmosfersko polnjen motor) pa se ne spla?a.

Lahko pelje? avto tja, ga bodo dali na dyno, preverili vbrizg, v?ig, A/F (Air fuel razmerje- po na?e razmerje goriva in zraka torej me?anice ki pride v motor). Po predelavi bo? lahko zeloooo sre?en, ?e bo? dobil 5 konjev.

?e pa predhodno popolnoma spremeni? lastnosti motorja in mu menja? celoten izpu?en sistem od kolektorja naprej (+5 do 12 konjev), CAI (+0,5 do 2 konja :P), odmi?ne (+5-20 konjev) potem je ?ipanje skoraj samoumevno. Motor bo namre? sposoben veliko bolj "zadihati" in bo? s ?ipanjem res optimiral vse skupaj. In "odklenil" ?e dodatnih 5-10 ali ve? konjev. In bo? na koncu imel vsaj 20 konjev ve? in motor, ki se bo veliko raje vrtel.

Ampak cena bo pa tut najmanj 3x ve?ja (namesto 100.000 bo 300.000 SITov). ;)

Evo okvirno in lai?no povedano. :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje iz avspuha/katalizatorja
Napisano

saj meni tudi poka samo ni ve? tolk intenzivno ker je materijal ?e zjahan, pozna pa se ?e recimo dalj ?asa vozi? bolj intenzivno ker so izpu?ni plini bolj segrejejo.

Hja pomoje bp tut starost kaj vplivala na to. Se pa to tut meni dogaja, da malo poka in takrat vem, da sem ga ti??al. :P
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Short shifter
Napisano

Danes sem si sam naredil shortshifter, pa lahko re?em, da je dosti lep?e menjavati brzine.Se kar zelo pozna pri prestavljanju.Za tiste kdo ga ho?e imeti zakaj bi toliko dali za drugo ro?ico ,?e samo na spodnji strani kugle podalj?a? spodnji del za 2 cm pa je isto.

Lp

Kak?en DIY bi prav pri?el. Sicer je sli?ati lahko ampak ?e bolje bi izgledalo, ?e bi malo opisal razdiranje, ?vasanje... :bravo: Zaradi lep?ega. :cheers:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve? mo?i
Napisano

ni to nateg z 77 kilowati za 1.6 , to ni natunana ma?ina to so delali take ?e za ameri?ki trg v mx-3.Na japonskem ma tudi 323C 1.5 110HP .Pa motor zgleda isto.

A si 100%? Da ni 1.8? ;)

Druga?e pa v ?em je potem razlika? Vem, da imajo tam malo druga?en v?ig (bolj?i bencin) in do 10 konjev ve? ampak ne pa ?ez 20. :whatever:

Najbolje, da unega na 323C strani vpra?amo. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vre?ka za okoli prestavne ro?ke
Napisano

Pomoje tole iz papirja izre?e? potem pa skupaj zlepi? in preri?e? na blago. Z nekaj nadmere seveda. Potem pa samo ?e za?ije?.

Apcih na? DIY mojster! :cheers:

?e nekaj me zanima! A se bunka od?raufa, sname (na silo) al kako. Kaj pa spodnja stran (armature)?

Tako, ?e bi mdaj prijelo pa bi prav pri?lo.

323f speed ko bo? delal poslikaj cel postopek in objavi pod DIY! :jupiii:

Apcihu pa lahko ?e v nedeljo ?asti? pija?o. :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUPER FUELMAX !
Napisano

Poglej kdaj je bil nazadnje aktiven. :whatever:

Lahko pa ga kontaktira?. Pa mu napi?i, da bi lahko takrat sledil temi... Ker je pa? dobil kar nekaj kandidatov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mejd in Pakfeifer - Esterajh!
Napisano

Jaz to vem Symon da ona tam dela... ?e bo? dobro prebral se ti bo zazdelo, ker sem tako pa? napisal ampak ima tudi zelo dobre odnose z direktorjem...

Ne saj nisem tebi pamet solil. ;) Zate vem, da ve?. TEDIju/i (mater kako se tole sklanja v ?enskem spolu:)) sem povedal. :cheers:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Short shifter
Napisano

Pa to dobi? samo tole palico (pa kuglo) ali ?e kaj drugega zravn, ker ?e je samo to jo dam jaz doma v stru?nico pa lepo obdelam

Jah ro?ka bo kraj?a ampak hec je namre? kolikor vem v tem, da je tudi to?ka okoli katere ?alta? (pivot point) bli?e al nekaj takega. Skratka pravi short shifter ni samo od?agan ?altkebel. :P

Sicer pa kar lepo vztrajno tuna? tole tvojo Mazdico. Same uporabne stvari (?tevci, short shifter). :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.