Skoči na vsebino
MX5 ?portni lonec - mnenja
Napisano

Ah denarnica ga je v vsakem primeru na***ala :D

V kratkem ?e sli?im foxa v ?ivo na cliotu in ?e se bo ?e tam kokr tok vredu sli?al, zna bit potem na DOHC najbr? ?e kej bol?..

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX5 ?portni lonec - mnenja
Napisano

Ok, nekaj ?asa ?e i??em ?portni lonec, ki mora imet obvezno t?v homologacijo za mx5 in globok zvok, sedaj pa mi je uspel dobit nekaj mo?nih kandidatov, tako da bi prosil za mnenje, v kolikor je kdo mogo?e ?e kdaj v ?ivo sli?al katerega od na?tetih:

bolt-on:

- Remus

- Fox

- Motorsport

potrebna dodatna monta?a:

- Magnaflow

Remusa (predvidevam da enega najstarej?ih modelov) je imel vrag in je bil soliden zvok, ?eprov bi raje kaj z globjim tonom.

Fox in Motorsport mi ni poznano, tako da je pod vpra?ajem kaj da od sebe, vsekakor ne bi rad imel 'piksne' in 'prdenja'.

Magnaflow lonec pa sem zaenkrat sli?al le na hondi in prav tako ni bil ne vem kako globok, bolj kot ne je bilo sli?ati dretje. (Tudi na

o?itno ni ni? druga?e) :huh:

Za info je tuki ?e zvok

, ki se zna tud kr po?teno zadret :D

Cene vseh na?tetih so sicer vse pribli?no enake +-30?, ?e pa kdo slu?ajno ve ?e za kak?no kompatibilno zadevo, ki ni ?ungalunga in ima papirje, se seveda priporo?am.

Aja gre se pa za MX5 NB, 1.6.

Hvala vsem za pomo? :bravo:

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portni kolelktor
Napisano

Prov ma?, tud mene ?e mau leta dajejo tko da bom kr upo?teval modrovanja. Teb pa najbr? res ne preostane n? druzga ko da vozi? po lojzevo in da grejo vsi mimo tebe :aaaaa:

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portni kolelktor
Napisano

ti si zdele ziher direkt iz ?irafe pr?u :P

Kako si vedu iz kje sm,si meu zih ?pijone v afrik :D

Da ne bomo preve? s teme zavil..mene ?e zmer zanima fizi?ni rezultat teh superduper konektorjov al kaj so ?e,tko da:

Objavljena slika

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portni kolelktor
Napisano

6 strani o nekih kri?emkra?em cev?icah iz ma?ine, pa ?e zdj nobenga grafa, kaj pomen to v praksi :ne vem:

Strokovno bi se loh rekl, da je tole kr mo?na rekla-kazala debata :punk:

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portni kolelktor
Napisano

Na benz mi ?e nikoli niso merli,samo lpg :ne vem:

..?e je edino to rizi?no, sploh ni panike. Sko?i? domov, pre?ravfa? kolektorje in nazaj :D

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portni kolelktor
Napisano

Kaj pa ?e ma? lpg? :zvizga:

?ist tko informativno..?e je kdo ?e kaj sli?al karkoli glede take kombinacije lpg + non kat? Namre? meni na zadnjem tehni?nem niso vedli kaj merit, ker jim je vse ?udno kazalo in dokler nisem povedal, da je na plin so vztrajno merili in merili :punk: (imam pa zaenkrat ?e kat)

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luci iz FL Mazde 6 na preFL?
Napisano

Kokr se spomnim je edina razlika FL/preFL barva notranje plastike..xenon je pa odvisen od opreme in je mo?en tudi ?e v preFL varjanti.

Najla?je z najmanj komplikacij je seveda menjat lu?i istega nivoja opreme z lu?mi novej?ega letnika :prstgor:

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 avtoplin
Napisano

Tud js se vozim na plin in mi je zato denarnica dost bol hvale?na :D

Cena predelave pa je odvisna od ponudnika, priporo?am malo prera?unavanja in preverjanja raznih popustov.. :prstgor:

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

v6 v mx-5
Napisano

kaj ti pomaga tak moped v mx5 in toliko mo?i k jih ne more? izkoristit toliko, ker je enostavno preve? mo?i in kolesa vrtijo v prazno v 5 prestavi...........kje je tle point potem tega? :ne vem:

To si pa sam seb ?e odgovoru :D

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 predelana v Z3
Napisano

Bravo.

MX-5 je v primerjavi s konkurenco precej bolj prostorna, omogo?a pa tako komfortno kot dirka?ko vo?njo.

Raje vozim ?vaba, kot da sedem v kaj drugega.

Itak da je le ?minka.

Pa precej bolj trd je.

Odvisno na kaj in katerega si naletel.

Kateri letnik in motor ima??

NB serija je dale? od prostornosti, ampak meni ?isto ustreza. Tud s tem da je bmw bolj trd se ne strinjam, oba moja avto dokazujeta nasprotno ;)

Sta pa to '91 ferrari rde?a in '02 strato modra, obe z 1.6 motorizacijo in neverjetno ogromnim navorom.

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dyno day in chiptuning akcija v soboto
Napisano

Dejanska razlika je v veliki ve?ini le v najve?ji mo?i, ne pa po vsemu rangu obratov.. Sicer se mi ne da ra?unat koliko je potem povpre?ni % razlike, bi pa rekel da je nekje 5-10%.

Ker v sloveniji ni ravno veliko mx5k predelanih na plin, je zato optimizacija najbr? malo bolj specifi?na in se bo ?e ?e uredilo :prstgor:

Skratka, ?e enkrat hvala avtoelektroniki za brezpla?no meritev in se, upam da, kmalu spet vidimo :zvizga:

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dyno day in chiptuning akcija v soboto
Napisano

Svetlo rde?a je na kolesih, temna je prera?unano na gredi. Svetlo modra je navor na kolesih, temno je prera?unano na gredi. Nasploh je tole na kolesih dosti bolj realno, prera?unano mi je nekam ?udno, ponavadi sta si izmerjeni in prera?unani krivulji bolj podobni.

:blink:

Ne,ubistvu je tko:

svetlo rde?a in svetlo modra sta plin

temno rde?a in temno modra sta bencin

Merjeno vse na kolesih, druga?e pa je razen izpuha zaenkrat vse stock kar se pogona ti?e :)

No enivej,tko kot se ?uti med vo?njo so tut valji pokazal,da se ve?ja razlika med plinom in bencinom pozna ?ele nad 4500,pa tut to bi znala dodatna optimizacija ?e mal popravt..

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.