Bencinar rabi obrate. Ne vem, no 9s do 100 km/h ni ravno po?asi, sploh ker gre za atmosferca.
175 dizel vs. 165 benz je dobro sekundo razlike do 100 km/h. ?e bi bil menjalnik od dizla, bi verjetno tudi bencinar bolje pospe?eval. Pa tudi 100 % ve? navora (210 vs. 420) se mora nekje poznati.
OK, prilepim seveda meritve na valjih pred/po, ko zadevo izvedem.
Ampak ?e enkrat: ne gre za tuning obi?ajnega NA motorja, gre tako reko? za odstranitev SW "blokade", ki identi?nemu motorju kot je G165 mo? zmanj?a za 20 PS.
Kje si to zasledil? Jaz sem s strani 2 tunerjev in ?loveka, ki se dejansko ukvarja samo z mazdami (hobi tuner) prejel info, da je razlika samo v SW, vse kar je mehanskega, je ENAKO. Izjema je menjalnik, ki ima pri ?ibkej?i verziji dalj?e prera?unane prestave. Glede razli?nih odmi?nih velja morda za 150 vs. 175 dizel, ?eprav se oboje ?ipa na 210 PS.
Tehni?ni podatki za 2,0 bencinarja:
0-100 km/h
G145 9,5 s - ni treba menjati v 3.
G165 9,1 s - ne vem ali je temu tako, lahko kdo poda izku?nje iz prve roke?
Druga prestava gre pri G145 do cca.115 km/h, tretja do 165 km/h, obe vrednosti od?itani po ?tevcu. Se ne bi ?udil, ?e je kon?na hitrost dose?ena v 4. prestavi. Pri G165 je to 5. prestava, 6. je samo za ni?anje obratov. Morda bi bila na 170 PS ?ipana G145 celo hitrej?a od G165 v pospre?evanju 0-100 v primeru, da pri je pri 165 potrebno menjati v 3 pred stotko. Vsekakor poro?am, ?e se odlo?im za ?ipanje. Mimogrede, G165 se ?ipa enako, na 170 oz. 180 PS, odvisno od (morda tudi deloma zavajujo?ih) podatkov posameznega tunerja. Dvomim, da se pri 165 verziji da pridobiti ve? kot 5 PS.
Evo po 300 km lastni?tva vtisi super, prva prestava neverjetno dobro vle?e, do cca. 60 km/h, druga pa ?e opazno slab?e - in je tudi zelo dolga, cca. 110 km/h po ?tevcu. Bojda ima G165 z izjemo prve prestave kraj?e prera?unan menjalnik. Sploh se ne bi ?udil, ?e je razlika samo v menjalniku, saj imajo bojda 145 verzije na dyno blizu 160 PS...
Avto nikakor ni podhranjen, ?esar sem se na za?etku malce bal. Vsekakor se bom glede chip tuninga ?e pozanimal na tujih forumih, V Sloveniji verjetno ta motor ni ravno pogost.
Tnx, avto je res top. Ima 18.000 km, od prvega lastnika in je dejansko kot nov. Po 7 letih sem spet nazaj na mazdi, vmes volvo in renault, ampak ni to to...
Se bom pozanimal, verjetno pa je motor relativno redek na forumu, predvsem v M6. Glede na zanesljivost in te?ave dizlov v vseh verzijah sem se odlo?il za bencinarja. Lifetime poraba prej?njega lastnika: 6,3. Tudi ?e ra?unalnik la?e za 1 liter v minus, je ?e vedno sme?na poraba za 5 metrskega bencinskega karavana...
Nabavil sem 145 konjsko varianto l. 2013 in glede na podatke ponudnikov se jo ?ipa na cca. 170 oz. celo 180 ps. O?itno je 145 verzija le SW (morda tudi mehansko?) zadu?ena napram 165 PS.
Ena 323f BA 1.8 16v 115 PS se je prodajala (precej ?asa) na avto.net pred kake 8 meseci; mislim da ?rna s KP registrskimi z lipom od GT in nasplo?no lepo ohranjena. Vpra?anje ?e je ?e kak?na 1.8 v Sloveniji...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
De?ko, ?e lahko za male pare iz 145 verzije naredi? 165 (170). Why not?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani