Skoči na vsebino
TUV-ISO certifikat za GT spojlerje
Napisano

Da ne odpiram nove teme bom vprasal kar tukaj. Styling/tuning avtov mi je zaenkrat cista spanska vas in raje vprasam kot da se opecem. :)

http://www.ebay.co.uk/itm/Fiberglass-rear-spoiler-wing-for-Mazda-RX-8-2003-2012-/322074905704?

Zadeva je prakticno OEM rx8 spojler, samo da jih dela nekdo na Cipru in ne pridejo s papirji. OEM wing bi lahko narocil iz Amerike (v EU nisem nasel nobenega) za plus/minus isto ceno plus se ene 100? za postnino in pitaj boga koliko za carino tako da se tole bistveno bolj splaca.

Glede na to da je (vsaj kar se tice organov pregona) stvar efektivno stock part, vsaj zgleda prakticno isto, kake komplikacije potegne za sabo ce to nasravfam na avto? Bi moral homologirat? Kje/kako dobit papirje ce je to naknadno sploh mozno?

Lp S

Mislim, da za tole nebi smel met problemov :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Oprosti za pozen odgovor. Malo sem pogledal te papirje in ne bo ?lo skozi. Ker je na vsaki sliki preve? o?itno da je RX8ka. Druga?e s temi original papirji od mazdaspeed se da homologirat.

Tle ima? ?e povezavo za te papirje:

https://www.mazdamotorsports.com/pdfs/msacc.pdf

Huh, bo res treba neki drugega postudirat... Thx :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamenjati sem hotel tudi sve?ke a jih je nek kreten tako zategnil, da sem se bal da jih bom odlomil....bom probal se s fajn segretim motorjem.

A pozna kdo ?e kak trik na to temo?

poskus z moment klju?em :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Za mazdaspeed spoiler imam jaz Ceritifikat za homologacijo ! Sicer je za RX8, ampak ?e je tvoja 323 imela mazdaspeed paket potem ni panike.

BTW kje si kupil ta mazdaspeed spoiler in kolko si dal ?

Resno? Mi lohk scan po?lje? na ZS?

Je mela Mazdaspeed paket, ampak je ta paket zgledal tak, ko je spodi na sliki.

Druga?e pa ebay, sm ga dobu od Kitajca za zelo ugodnih 120? s carino in po?tnino vred :)

Mogo?e bi za tega tvojega lohk povpra?al ustila, sicer men za 323 ni mogu pomagat, tebi za rx-8 bi pomoje la?je :)

tumblr_mobzbutgyG1svuhgso1_1280.jpg

1244921735_42.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cip tuning v narekovajih
Napisano

Ja sem opazil da ni nekih bliznic in da veliko denarja pa se vedno prazna stala :) tko da takoj ko se pojavi posast od mazde (mps) bomo poskusl to popravit! Mi je pa vsec da se delijo take informacije se posebej kar se tice vsote vlozenega denarja ker ce ne probas enostavno nimas predstave kok to stane vse skupaj in poleg tega je se vlozenega truda in casa ogromno!

Hvala

Sej pa ze mas sanso, na avto.net se trenutno nahaja 3-jka MPS ;)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f nima istega motorja kot mazda6 je pa bil razvit iz njega.

Pustmo podrobnosti, da so drugacni koti ventilov, itd... :D
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To da pa proizvajalci mogo?e pustijo malo 'rezerve' zaradi doseganja bolj?e vzdr?ljivosti pa tudi ne gre v glavo?

Bom tud js kr raj odnehal z bojem proti mlini na veter, vpra?am sam ?e kako je potem po tvoje mo?na razlika pri 2.0 dizlu 1.generacije mazde6? Torej 89kw in 100kw, s tem da sta motorja popolnoma enaka z enakimi turbinami, intercoolerjem, bati, kompresijo ter navorom.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_Diesel_engine#RF_2002_.282.0_MZR-CD.29

namig:elektronika :prstgor:

Pa ne sam to, tut v 323F je bil enak motor z 90hp :)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ko ?e omenja? Renaulta, od pokojnega soseda sin ima laguno ?e nekaj let parkirano, ker mu je pribli?no 30.000 km po optimatiziranju "?lo falit" skoraj ?etrtina motorja... (mimo grede, ko ga je odjavil iz prometa, je napisal, da bo avto na dvori??u o?etove hi?e. Po o?etovi smrti je hi?o prodal in zdaj novi lastnik preklinja tisto reno, ker ne ve, kaj naj z njim naredi. Njegov ni, torej naj bi ga pustil pri miru, lastnik pa o tej ropotiji no?e ni? vedeti...)

Kakorkoli, spet nih?e ne razlo?i, kaj to?no se pri optimatiziranju po?ne.

In najpomembnej?e: Slovenci so bolj pametni od proizvajalcev in znajo motor bolje nastaviti kot proizvajalci sami. ?koda, da niso ?e toliko poslovne?i, da bi svoje znanje prodajali direktno proizvajalcem, ki bi tako za buti?no ceno prodajali buti?ne primerke optimatiziranih vozil...

So eni ki znajo, so pa eni, ki jim nebi pustu, da se avta s prstom dotaknejo...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ce majo sreco, da ecu ostane cel, ker cedalje vec proizvajalcev to vgrajuje v motorni prostor...

Sent from Nokia Lumia 930

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali tovarni?ka garancija potem velja ?e naprej ali bodo kake te?ave?

Pri kakrsnemkoli posegu v motor, kar je izven rok pooblascenega servisa garancije ni vec.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri njemu sm js delu odstranitev dpf in egr na Mazdi 3. Tuki pa lohk js potrdim qwertyeve besede :)

Ko dobim fko nazaj boma z njemu spreminjala mapo v ECU-ju zarad drugih odmicnih gredi (drugi koti) :)

Sent from Nokia Lumia 930

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ima kdo vzmeti za ba v6?
Napisano

Vpra?aj na?ega predsednika (Matej Cerar), ali pa kot druga mo?nost Technoracing v KR, pa ti zrihtajo Vogtland, ki so vrhunske kvalitete. :prstgor:

Vogtlanda za V6 ni, sm se ze js zanimu, na izbiro majo sam K.A.W. in H&R.

Js mam sicer Apex viska, je pa ena pocena. Mam pa tut original viska :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kje dobit tte felgne?
Napisano

ja sem lastnik, se ?e rihta:) ma?ina bo menjana pa vse na avtu kar je pa? potrebno menjave, izpu?ni od 2.5...naslednja investicija so fedre pa temne ?ajbe, pol pa sam furat:)

Aaaaaa, tvoja je tista, ki je parkirana "zravn" moje tam :P
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.