No PATO je dal idejo da bi se odprla tema glede homemade styling izdelkov, pa bom kar jaz za?el ker ravno predelujem oz podalj?ujem zadnji odbija? (323f ba).
Predelave sem se lotil tako, da sem najprej naredil podalj?ek iz stirodura, potem pa ?ezenj polagal steklena vlakna. Kot je bilo ugotovljeno poliesterska smola topi razne stiroporje in izolacijsko peno (porpen, PU pena..) stirodura pa naj ne bi. Ampak izgleda da imam jaz neko radioaktivno smolo, ker je tudi stirodur na?ela, tako da bom spet porabil par kg. kita za lepe-ravne linje.
Slike:
Stirodur na grobo:
Stirodur na fino:
Stekl. vlakna:
Z vlakni moram zaklju?it ?e spodnji rob ter ob strani pride ?e par dodatkov.
Za en material pa vem da ga poliestrska smola ne topi in to je steklo oz. za??itni lepilni trak.
Bad/mad look:
Za??ita lu?i in odbj.:
Nana?anje smole in vlaken:
Neobdelane letvice:
Kon?ni izdelek:
?e se je kdo lotil na druga?en na?in kar na dan z postopkom, za?eljeni so tudi komentarji kako kaj izbol?ati in podobno!
?as si je treba vzet, to itak, volja pa tut je mo?na, sam je pa tut strah da nebi kej zajebu. Sicer se lotevam po?as nardit zadn spojler (tuki nimam kej zajebat ), ?ablono ?e mam narjeno, sam ?e pur peno, pa poliestrsko maso ubavt pa bom po?as za?el
?e ima? s pur peno v mislih porpen, za zapolnjevanje lukenj, ti tega nebi priporo?al, ker ga navadna poliestrska smola topi in ne bo? dobil ravnih linij iz stekl. vlaken (preisku?eno: rezultat je 5 kil porablenega kita in rokobol od ?mirglanja) Tako da za zadnji odbija? sem na?el stirodur, katerega smola ne topi, pa ?e la?je ga je oblikovati in ?mirglati verjetno zaradi druga?ne sestave.
Glede straha da bo? kaj zajebal pa najbol?e da si najde? ?e en odbija? (oz karkoli misli? predelovati) ter se igra? malo in probava?, sicer ?e kej zajebe? preprosto odre?e? stran (podal?ek ali karkoli), ?e se zadeve loti? na pravi na?in pa se skorajda ne da zajebat! Bom pa kmalu objavil pod mojo temo kako sem se lotil zadnjega odbija?a (ko malo ve? naredim), morda ti kaj pomaga pri nadaljnih predelavah.
Tole pa zgleda predn bom js pr?u do kej tajga atraktivnga bo ?e kr trajal par let
Hej, malo raznoraznega znanja, denarja predvsem pa veliko volje in ?asa, pa si lahko sam veliko naredi?. Jaz ?e celo leto rihtam, amapak predvsem zaradi novih idej, ki izpodrinejo na pol narejene prvotne ideje...
V Techno Racing-u v kranju so mi priporo?al Vogtland za okoli 180? mislim da (niso neki cheap apexi ali sparkoti za 100?) z mo?nostjo ni?anja 30mm ali 50mm. Pa seveda H&R za neko podobno ceno, kateri so tudi kar uredu
Jaz sem se nekaj ?asa nazaj tudi igral s pozicijo, vendar je bila izvedba izredno slaba tako da sem dal nazaj na serijsko.
zamisel je bila naresti audi-style pozicijo, vendar bi moral naresti novo platformo za pozicjo, ker na originalu ledice niso bile enakomerno oddaljene (glede na globino) in se vidi da ?udno sveti... so pa po 4 10mm ledice (11 lumnov) na usaki poziciji.
Ja no ta ''dremelj'' je ubistvu ime najbolj popularne ferme za take stvari, je pa stvarca dokaj preprosta in se dobi v vsakem Bauhausu, pod imenom set za graviranje ali nekaj podobnega! ?e slika za la?jo predstavo:
Zraven pride (?e kupi? set) tudi nekaj 20 nastavkov za razli?ne stvari (razli?ne glave, brusni kamen, ?mergel,..)
Dolga?as bil, pa sem si rekel da bom vgraviral mazda-si.net logotip na plexi steklo debeline 5mm.
Je ?e working project, ker sem prvi? graviral z dremljem so ?rke rahlo ''pijane'' (za naslednjo plo??ico bom verjetno naredil ?ablono). Plo??ica je osvetljena ob strani z eno led diodo, pri kon?nem izdelku bodo pa verjetno 3 od spodaj (dimenzije 3mm). Spodaj pride ?e podstavek, da skrije napeljavo ter diode.
Ja sam filter je bil kupljen v Potokarju za 20? (BTC), sicer sem ga pa jaz kupil od enega isto 323f ba userja, ker je on ?el na K&N. Ampak filter je na za?etku mukal, predvidevam da tako kakor tvoj, treba je potem ?e CAI narest. In ravno ta debela cev od filtra do tal da filtru ?e globji zvok! Cev se dobi pa v bauhausu za ene 5-6? za 1m.
Aja pa filter je biv ?e v ohi?ju tako da je bilo res lahko speljat cev od filtra do tal. Pri tebi vidim da nima ohi?ja, tako da ?e misli? narest CAI se bo? moral nekako znajti in narest neko ?katlo/ohi?je okoli filtra, da ne bo vlekel vro?ega zraka okoli ma?ine.
?e se misli? spravit kaj delat, ti pa mogo?e to kaj pomaga, od uporabnika uklopko:
ja vse sem delal sam od predelav in barvanja sedaj pa ?e samo sestava in nato predelava odznotraj
Tele lebde?i ko??ki so bili narejeni z airbrushom ?e se ne motim, ali si uporabil kak?no druga?no tehniko? Druga?e pa res prva liga , se kar ne morem nagledat slik, komaj ?akam slike kon?ane
?li za vikend na Pag, relacijska vo?nja, 5 oseb, 323f-ka pila 8l, druga?e pa pod 10 ponavadi ne gre. Sedaj bom zamenjal bencinski filter, upam da bo kaj bolje za po mestu
Ja bi prov pr?lo, ?e bi ble rde?e barve... hehe hec sem si pogledal ?e neki ?asa nazaj zanima me edinole za kam sta 2 manj?a kosa od tega 4 delnega kompleta
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
No PATO je dal idejo da bi se odprla tema glede homemade styling izdelkov, pa bom kar jaz za?el ker ravno predelujem oz podalj?ujem zadnji odbija? (323f ba).
Predelave sem se lotil tako, da sem najprej naredil podalj?ek iz stirodura, potem pa ?ezenj polagal steklena vlakna. Kot je bilo ugotovljeno poliesterska smola topi razne stiroporje in izolacijsko peno (porpen, PU pena..) stirodura pa naj ne bi. Ampak izgleda da imam jaz neko radioaktivno smolo, ker je tudi stirodur na?ela, tako da bom spet porabil par kg. kita za lepe-ravne linje.
Slike:
Stirodur na grobo:
Stirodur na fino:
Stekl. vlakna:
Z vlakni moram zaklju?it ?e spodnji rob ter ob strani pride ?e par dodatkov.
Za en material pa vem da ga poliestrska smola ne topi in to je steklo oz. za??itni lepilni trak.
Bad/mad look:
Za??ita lu?i in odbj.:
Nana?anje smole in vlaken:
Neobdelane letvice:
Kon?ni izdelek:
?e se je kdo lotil na druga?en na?in kar na dan z postopkom, za?eljeni so tudi komentarji kako kaj izbol?ati in podobno!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani