Skoči na vsebino
Home made styling dodatki
Napisano

No PATO je dal idejo da bi se odprla tema glede homemade styling izdelkov, pa bom kar jaz za?el ker ravno predelujem oz podalj?ujem zadnji odbija? (323f ba).

Predelave sem se lotil tako, da sem najprej naredil podalj?ek iz stirodura, potem pa ?ezenj polagal steklena vlakna. Kot je bilo ugotovljeno poliesterska smola topi razne stiroporje in izolacijsko peno (porpen, PU pena..) stirodura pa naj ne bi. Ampak izgleda da imam jaz neko radioaktivno smolo, ker je tudi stirodur na?ela, tako da bom spet porabil par kg. kita za lepe-ravne linje.

Slike:

Stirodur na grobo:

Objavljena slika

Stirodur na fino:

Objavljena slika

Stekl. vlakna:

Objavljena slika

Z vlakni moram zaklju?it ?e spodnji rob ter ob strani pride ?e par dodatkov.

Za en material pa vem da ga poliestrska smola ne topi in to je steklo oz. za??itni lepilni trak.

Bad/mad look:

Za??ita lu?i in odbj.:

Objavljena slika

Nana?anje smole in vlaken:

Objavljena slika

Neobdelane letvice:

Objavljena slika

Kon?ni izdelek:

Objavljena slika

?e se je kdo lotil na druga?en na?in kar na dan z postopkom, za?eljeni so tudi komentarji kako kaj izbol?ati in podobno!

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nov izgled
Napisano

?as si je treba vzet, to itak, volja pa tut je mo?na, sam je pa tut strah da nebi kej zajebu. Sicer se lotevam po?as nardit zadn spojler (tuki nimam kej zajebat :D ), ?ablono ?e mam narjeno, sam ?e pur peno, pa poliestrsko maso ubavt pa bom po?as za?el ;)

?e ima? s pur peno v mislih porpen, za zapolnjevanje lukenj, ti tega nebi priporo?al, ker ga navadna poliestrska smola topi in ne bo? dobil ravnih linij iz stekl. vlaken (preisku?eno: rezultat je 5 kil porablenega kita in rokobol od ?mirglanja) Tako da za zadnji odbija? sem na?el stirodur, katerega smola ne topi, pa ?e la?je ga je oblikovati in ?mirglati verjetno zaradi druga?ne sestave.

Glede straha da bo? kaj zajebal pa najbol?e da si najde? ?e en odbija? (oz karkoli misli? predelovati) ter se igra? malo in probava?, sicer ?e kej zajebe? preprosto odre?e? stran (podal?ek ali karkoli), ?e se zadeve loti? na pravi na?in pa se skorajda ne da zajebat! Bom pa kmalu objavil pod mojo temo kako sem se lotil zadnjega odbija?a (ko malo ve? naredim), morda ti kaj pomaga pri nadaljnih predelavah.

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nov izgled
Napisano

Tole pa zgleda :rispekt: predn bom js pr?u do kej tajga atraktivnga bo ?e kr trajal par let

Hej, malo raznoraznega znanja, denarja predvsem pa veliko volje in ?asa, pa si lahko sam veliko naredi?. Jaz ?e celo leto rihtam, amapak predvsem zaradi novih idej, ki izpodrinejo na pol narejene prvotne ideje...

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za BA ?asijo
Napisano

Model APEX so ?isto kulturni fedri, tako da take izjave zadr?i zase in jim verjemi ali pa tudi ne, kukrho?e?.

Jaz sem rekel da so cheap (poceni), ne pa da so neka cheap shit kitajska roba... :angry2:

ploki sprasuje po amortizerjih

ops...

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za BA ?asijo
Napisano

eja, a se dobijo kaki drugi amortizerji za BA?

V Techno Racing-u v kranju so mi priporo?al Vogtland za okoli 180? mislim da (niso neki cheap apexi ali sparkoti za 100?) z mo?nostjo ni?anja 30mm ali 50mm. Pa seveda H&R za neko podobno ceno, kateri so tudi kar uredu ;)

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED smerokazi
Napisano

Jaz sem se nekaj ?asa nazaj tudi igral s pozicijo, vendar je bila izvedba izredno slaba tako da sem dal nazaj na serijsko.

Objavljena slika

zamisel je bila naresti audi-style pozicijo, vendar bi moral naresti novo platformo za pozicjo, ker na originalu ledice niso bile enakomerno oddaljene (glede na globino) in se vidi da ?udno sveti... so pa po 4 10mm ledice (11 lumnov) na usaki poziciji.

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda-si.net logo na plexiju!
Napisano

Hvala za pohvale... :D

Ja no ta ''dremelj'' je ubistvu ime najbolj popularne ferme za take stvari, je pa stvarca dokaj preprosta in se dobi v vsakem Bauhausu, pod imenom set za graviranje ali nekaj podobnega! ?e slika za la?jo predstavo:

Objavljena slika

Zraven pride (?e kupi? set) tudi nekaj 20 nastavkov za razli?ne stvari (razli?ne glave, brusni kamen, ?mergel,..)

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda-si.net logo na plexiju!
Napisano

Dolga?as bil, pa sem si rekel da bom vgraviral mazda-si.net logotip na plexi steklo debeline 5mm.

Je ?e working project, ker sem prvi? graviral z dremljem so ?rke rahlo ''pijane'' (za naslednjo plo??ico bom verjetno naredil ?ablono). Plo??ica je osvetljena ob strani z eno led diodo, pri kon?nem izdelku bodo pa verjetno 3 od spodaj (dimenzije 3mm). Spodaj pride ?e podstavek, da skrije napeljavo ter diode.

Probal sem tudi razli?ne barve:

Bela:

Objavljena slika

Objavljena slika

Zelena:

Objavljena slika

Ter meni najlep?a, rde?a:

Objavljena slika

Objavljena slika

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portni filter???
Napisano

Ja sam filter je bil kupljen v Potokarju za 20? (BTC), sicer sem ga pa jaz kupil od enega isto 323f ba userja, ker je on ?el na K&N. Ampak filter je na za?etku mukal, predvidevam da tako kakor tvoj, treba je potem ?e CAI narest. In ravno ta debela cev od filtra do tal da filtru ?e globji zvok! :bravo: Cev se dobi pa v bauhausu za ene 5-6? za 1m.

Aja pa filter je biv ?e v ohi?ju tako da je bilo res lahko speljat cev od filtra do tal. Pri tebi vidim da nima ohi?ja, tako da ?e misli? narest CAI se bo? moral nekako znajti in narest neko ?katlo/ohi?je okoli filtra, da ne bo vlekel vro?ega zraka okoli ma?ine.

?e se misli? spravit kaj delat, ti pa mogo?e to kaj pomaga, od uporabnika uklopko:

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=3441

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nov izgled
Napisano

ja vse sem delal sam od predelav in barvanja sedaj pa ?e samo sestava in nato predelava odznotraj

Tele lebde?i ko??ki so bili narejeni z airbrushom ?e se ne motim, ali si uporabil kak?no druga?no tehniko? Druga?e pa res prva liga :bravo:, se kar ne morem nagledat slik, komaj ?akam slike kon?ane :aaaaa:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poraba
Napisano

Nekje ti pu??azrak in ti ga vle?e v motor, za merilcem pretoka zraka.

Aha, zanimivo. Kako pa bi to najle?je preveril oz. ugotovil kje je lukna? ali je tudi mo?no da je merilec fu??

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poraba
Napisano

?li za vikend na Pag, relacijska vo?nja, 5 oseb, 323f-ka pila 8l, druga?e pa pod 10 ponavadi ne gre. Sedaj bom zamenjal bencinski filter, upam da bo kaj bolje za po mestu :D

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f ?portni filter
Napisano

jst sem tud montiru lih tak filtr kot ti!!! od 3000vrt/min lepo zamuka :D

Muka muka :D Kje si ga pa kupil? Mogo?e v BTC-ju, ker sem zan? gledu v eni trgovini za 35?, malo naprej v Potokarju je bil pa identi?en v akciji 22?... <_<

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.