Skoči na vsebino
Spoiler
Napisano

Meni ga je takrat za 40e pihnil, namontiral in se stop lampo zvezal. Je bil pa to nek vaski licar pri nas:)

P.S. Barva je bila perlo bela s katero marsikateri licar ne zna delat oz. ne zadene tapravega odtenka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Kaj je pa potem fora da imajo mazde od letnika 2010 naprej ze serijsko tako nastimano, kot si ti moral sam predelati?

Je samo drugace zvezano ali je dejansko nek drug vmesnik/modul. Kok zakompliciran pa je ta poseg, katerega si se sam lotil ? :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano

Jest mislim, da ce kupis dnevne luci, da neke hude znanosti nebi smelo biti, da ti jih zveze na auto funkcijo. Govorim za doticni model, k ti auto funkcija dejansko deluje in ti preko svetlobnega senzorja prilagaja luci :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano
  dne 19. 4. 2017 ob 3:57 je Jest napisal:

Ja... saj to je to, kar pises... da so pac luci bile vedno prizgane, ko je bil kontakt... in se jih ni dalo ugasnit... nikoli ni bilo problema, da bi bil ob mraku ali hudem nalivu neosvetljen... tako spredaj kot zadaj... ;)

Aha razumem, ceprav je to cisto mimo od pomena DRL :D. Sepravi s priklopom na AUTO fukncijo, avto nic drugega ne naredi, kot pa da osvetlitev armaturne varira...

dne 19. 4. 2017 ob 7:18 je pob napisal:

pri meni je tako, da ?e je OFF lu?i ne gorijo, ?e je AUTO je pa tako, da po son?nem vremenu o?itno ne gorijo, ko pa zazna mrak ali obla?no vreme, pa se pri?gejo (govorim v primeru kontakta, ker ?e ga ni, lu?i ne gorijo, tako da je lahko ro?ka skos na AUTO, tudi ko gre? vn iz avta).

nimam pa nobenih LED lu?i na tem avtu. :D

res bi blo dobro, da obstaja kaka fora, da se to da zrihtat. :)

Sepravi ti na funkciji auto gorijo kratke luci, ce je seveda dovolj temno ? Zakaj so ti pa potem "blendali"?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne luči Mazda 6 2010
Napisano
  dne 18. 4. 2017 ob 15:47 je LabiGT napisal:

auto pri letniku 2010 pomeni, da ti prizge luci, ko je temno

v nasprotnem ti ne gori nobena luc (moja letnik 2011 je taksna)

auto pri starejsih pa kot je jest napisal (moja letnik 2009)

Sepravi pri letniku 2008 kolikor jest vem luci sploh nisi mogu ugasnt in so vedno gorele ko si dal kontakt (tako kot je jest rekel). Ce si imel stikalo na auto se je potem samo svetilnost armature prilagajala ?

A od letnika 2010 naprej naj bi pa zadeva tako delovala, da ce si imel stikalo na auto so se kratke luci prizgale samo takrat ko se je stemnilo oz. takrat, ko je senzor to zaznal ? To je spet mal skregan z logiko, saj si potem podnevi rocno moral vklapljati luci (saj je tako zakonsko predpisano) in je funkcija AUTO brespomenska...

@Jest A je imela mazda 6 druge generacije mar vgrajen modul za dnevne luci ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Žarnice h9 in h11
Napisano

Klju?no je, da se na obnovljen ?aromet nanese dodatna politura, ki zagotovi UV za??ito, saj obnovljen ?aromet nima ve? zgornjega sloja, ki zagotavlja UV za??ito. Tako se zagotovi, da bodo ?arometi ostali brezhibni tudi dolgoro?no. ?e se UV za??ita ne nanese ?aromet le ta v zelo kratkem ?asu (odvisno od kvalitete ?arometov in po?kodovanosti) spet za?ne rumeneti in pridobivati na motnosti. Trajna alternativa tej fazi je barvanje s kvalitetnim UV za??itnim lakom.

http://www.mtl.si/sl/avto-storitve/obnova-%C5%BEarometov.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Žarnice h9 in h11
Napisano
  dne 1. 12. 2016 ob 14:24 je Boss napisal:

?e so megleni/spraskani z zunanje strani vzame? v roke vodobrusni papir granulacije 1600 in lepo z veliko vode zbrusi?. Nato vzame? ?e finej?o granulacijo nad 2000 ter ponovi?. Na koncu pa ?e polirno pasto in ?aromet spolira?. Zadeva zgleda nato kot nova.

Vsaka luc je tovarnisko premazana z UV zascito in je potrebno ponovno premazati luc, ce se ze gres neki DIY. Ce zaromete das spolirat ti to storijo oni. V nasprotnem primeru si bos naredil vec skode, kot koristi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto Dimm notranje ogledalo M6
Napisano

Ja saj sem ze vleku ven k sm zarnice menjal :)

post-7623-0-66460200-1478250641_thumb.png

Pismo...celo zna bit. Grem danes u akcijo da vidm :). Problem je edin to da je sedaj tapeta po robovih lepo zapognjena in k se konzola notri vsede se nic ne vidi. Ce bi jest to sam rezal nevem kako bi izpadlo...da mi nebo potem tapeta vn gledal, ker se nebo fajn usedla :).

Samo tale DIY k si postal je druga generacija, katera ima autodimm ze serijsko ali se motim ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne sej ce te moti potem itq zmontirej... jest sem sam hotu rect da glede na to da se ?e niti enkrat nisem dotaknil tistega stifta res ni neke potrebe po menjavi (v mojem primeru). Na avtonetu je kar nekaj sestk mk2 po delih in imajo omenjeno ogledalo skoraj 100%, ker to ni lih iskana roba oz. nekaj kar bi folk razbil in potreboval. Lej cne pa zatemnis sipe pa si ko jest cefur iz jesenic :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se bolsa vrjanta je da ga kupis na avtu odpadu je vsaj original :). Kolikor jest vem se ga enostavno zmontira in poveze na 12V. Problem je edin to da ima original konektor katerega bi mogu odrezat stran pa spajkat na nek 12V porabnik (stropna luc). Jest sm neki casa o tem razmisljal, vendar me je minilo ker mi nic kaj prevec ne koristi. Avto ima temne sipe in me res nic ne slepi, poleg tega ima pa ogledalo rocno funkcijo zatemnitve (tist "stift" pod ogledalom), katerega pa nisem se niti enkrat uporabil tako da res ni neke potrebe po tem :). Bolj prav bi mi prsla tale zadeva, katero ima ameriska izvedba ze serijsko, vendar na zalost odpade, ker bi mogu rezat pleh strehe :D

http://www.ebay.com/itm/182029688233?redirect=mobile

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Kokr sm ti reku, ce se bo kdo ze utikal se bo v dimenzijo in colo ne pa da more bit feltna origonal, saj more bit v nasprotnem primeru homologirana. Po pravici povedano to prvic slisim... Za repair kit je pa tako da imas lahko ta samozatesnitveni kit ali klasicno gumo. Zaradi tega ti noben nebo napisal kazni, vendar moras pa imeti vsaj enega od teh. Enkrat sem neki spraseval za ta samozatesnitveni kit in so rekli, da v sloveniji je enakovreden klasicni gumi, sepravi ali-ali v ce se prav spomnem Bosni moras pa se vedno imeti klasicno gumo kot rezervo,s aj ti v nasprotnem primeru lahko napise kazen. Kar je spet skregano z logiko saj so vec ali manj usi novejsi avti opremljeni s temi kiti. Skratka da ne zaplavam stran od teme ti lahko brez skrbi zmontiras feltne in ti nebo prav noben tezil. Konec koncev po teli logiko lahko tudi men zatezi ces da to niso original feltne. Papirjev nimam prav nobenih tisti sredinski pokrovcki z mazda logotom pa vrjetno pasejo tudi na aftermarket feltne. Razen ce je kej mazdinega vgravirano na notranji strani feltne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Jest mam zimske 15ke znamke OZ pa nimam nic homologirano, ker kao niso original mazdine pa nisem imel nikoli problemov. Kako je pa pol z zeleznimi ? Tud treba homologirat glede na to da niso original mazdine. V to se ti sploh noben nebo utikal, ce pa ze bo pa preveril samo ce guma in cola ustreza homologaciji ne pa feltna...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija alu platišč
Napisano

Kolikor jest vem imajo use 6ke 1.gen homologirane 17ke (215/45/17) imas nalepko na voznikovih vratih. Feltne so original mazdine tako da nevem zakaj bi bil problem. Pazit moras samo da imas gume v pravih dimenzijah. Tud jest sm kupu naknadno original mazda GT feltne pa ni bilo nikoli nobenih problemov.

Meni recimo to pise na voznikovih vratih in tudi v kartoncku.

post-7623-0-58401800-1475954413_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Notranje LED luci
Napisano

To si ti k si majstr :D. Takrat preden si jih meni menjal sem vprasal pelkota pa je reku da je cela jeba zamenjat te zarnce :D. No da se pohvalim oz. tebe zarnice se dan danes svetijo :). Si pa vrjetno notri dal ledice, ce se ne motim ? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Notranje LED luci
Napisano

Jest imam normalne led pa se ravno tako postopoma prizgejo :). V sredinsko grejo T5 ce se ne motim samo mors malo manj da ne pol avta razdret, da dobis tega hudica ven :).
Postopek imas pa tuki:
http://forum.mazda6club.com/mazdaspeed6/225273-how-replace-hvac-light-bulbs.html

https://www.superbrightleds.com/moreinfo/instrument-cluster-gauge/neox-led-bulb-instrument-panel-led/220/#/tab/Photos&Videos

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.