Skoči na vsebino
osvetlitev tipk
Napisano

1.liga!!! :bravo: jst bi na moji mazdi tudi rad spremenil barvo ?tevca sam ko dam modre barve ?arnico mi zelo grdo razpr?i svetlobo po ?tevcu :angry:

Ja jaz sem namesto ?arnic (z zelenimi kondom?ki) prilotal bele ledice, pa zgleda, da je filter k razpr?i svetlobo po ?tevcu, ?e useeno zelen, ker ni vidnega belega u?inka... verjetno si bom naredu sam ?tevce zdaj, z drugi, filtrom ter ?tevilkam, ker denarja za plazma ?tevce za 1 x ni! :D

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pragovi 323f ba
Napisano

Nope, nobenih li?arskih del... se lepo ujema z robom, nekje bo treba rde? silikon... to bo to! Popnetov ni veliko (6 na vsaki strani), bodo pa rde?i ali mogo?e celo ?rni (?opi?)... ideja kitanja je pri?la na dan prepozno, sem ?e porihtu prag na avtu (je bil spraskan) pa ?e pragove sem pobarval na rde? ?e.

sikaflex?, niti ne... kaj je to, kak?en silikon al kaj podobnega?

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pragovi 323f ba
Napisano

Nekako dvomim, da je kdo to ?e delal sam doma. Je bolj malo home-made-staylerjev na forumu.

Ja no... en more za?et!

Torej niti ni tok te?ko, jaz recimo sem moral ?e malo podalj?at pragove na notranji strani da sem jih la?je (prej skorajda nemogo?e) pritrdil pod koloteke. Podal?al sem jih z kovinskimi plo??icami primernih dimenzij in popneti. Pragove sm pritrdil s ?ravfi in varovalimi maticami po en ?ravf na vsaki strani, po dol?ini sem pa zaradi neravnih linij uporabil manj?e popnete (lahko bi tudi z mo?nej?im lepilom, ampak nevem koliko ?asa bi pragovi zdr?ali na avtu)! ?e slikce (nekatere so slab?e, narejene z mobilcem):

Take ''ravne'' sem dobil od Kuharja <_<

Objavljena slika

?prickit:

Objavljena slika

Treba blo pogledat kako pa?ejo pragov :D

Objavljena slika

1 stran konc, ?e 1 za narest...

Objavljena slika

Pogled ob gumi

Objavljena slika

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f ?portni filter
Napisano

hehe stara tema se na novo obdeluje!

Zher lepo zamuuuuuuka :D

Ma ja... dere se k krava res... ?e prej se je, zdej je pa ?e globji zvok pa ?e od ni?je prihaja... :D:P

komi ?akam da ga sestavim, pa se grem furaaatt :ljubezen:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

osvetlitev tipk
Napisano

No sem videl, da ste se malo kregali, pa ker sem ravno v elementu (uplowdanje slikc, ne kreganje :D ) bom nametal malo slikc, kako sem osvetlil sredinsko konzolo z visokosvetle?imi 5mm led diodami, da vas vrnem v prvotno temo!

evo, takole je zgledala armaturka pono?i:

Objavljena slika

in osvetljena:

Objavljena slika

pa ?e s ?tevci: :D

Objavljena slika

Sem pa delal podobno kot uklopko (vro?a plastika...) in sicer za?el sem z luknjami v plastiki, nato sem zaporedno vezal 4 ledike (4x 3V=12V), jih zalepil v plastiko ter vezal k ?tevcem tako da lahko reguliram svetilnost hkrati z ?tevci :). Potem sem konzulo posatvil nazaj na svoje mesto in s pri?igom lu?i se tudi armatura osvetli. Da pa niso ledice mote?e, sem pod volan montiral ?e on/off stikalo :P

PS: ko naro?im ?e ledice (iz nem?ije se dajo dost ugodno dobit tlele) bom pa osvetljil pragove oduznotraj, da se bojo pri?gale ledice ob odpiranju vrat, ter za bralne lu?ke... uglavnm ledice ledice in ?e 1x ledice...

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323f
Napisano

No da nebom nove teme odpiral, ?eprav je ta ?e dokaj stara...

Jaz sem se tudi spravil spremeniti smernike, vendar dobesedno :P

Torej, zamislil sem si rde?e-?rno kombinacijo avta, pa sem naredil ?rne pokrove smerokazov ter pozicije.

Po prvem neuspelem poiskusu (premalo vro?e vode) po uklopko-vi poti, sem obupal ter ubral svoj na?in in sicer z izvija?em... :zvizga:

Objavljena slika

odstranil sem tudi oran?ni filter

Objavljena slika

nato sem celotno ohi?je zbrusil, da niso ostali ko??ki odlomljene plastike

Objavljena slika

iz plexi stekla sem naredil obrise pokrovov, jih razrezal (hkrati, da sta oba pokrova identi?na) ju ?e malo zbrusil, ter ?pricnil z sprejem za temnenje lu?i!

Objavljena slika

potem ko sem se prepri?al, da je z ohi?jem use vredu, sem z mo?nim silikonom-lepilom zalimal pokrove na ohi?je

Objavljena slika

zamenjal sem tudi navadne rumene ?arnice z oran?nimi in kon?ni rezultat po vgradnji:

Objavljena slika

?e blink:

Objavljena slika

PS: luknjo pri ?ravfu sem naredil z manj?im svedrom (pazljivo skozi plexi steklo debeline 2mm) ter jo nato zbrusil z dremljem :) pride pa ?rn ?ravf ?e...

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f ?portni filter
Napisano

No pa da neboste mislil, da samo sanjam o tuningu in stylingu, tle ja par fotk od ?portnega flitra, ki sem ga kupil od ?lana foruma, username: 323f! naredil sem tudi dotok hladnega zraka (CAI) :P . Kmalu sledi tudi inox cev do motorja, uklopko style!

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Barvanje sede?ev
Napisano

Jst sm se zapelu do tekstilca si izbral blago, barvo in vzorec in mi je naredil prevleke po meri.

Na sprednje sede?e mi je ?e dodal napis "mazda 323F"..

Vse skupaj pa je stalo 80?... In super izgleda.

Kak?ne slikce ne bi bile odve? :D

Druga?e sem jaz mislil svoje sede?e oble?t v usnje (fake, ne pravo hehe) v ?rno-rde?i kobinaciji (RX-8 style) pa me zanima, ?e kdo ve, kje se ugodno da dobiti fake usnje, da vidm kok me bo kaj pri?lo, ?e se bom kdaj lotil tega projekta :P

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pragovi 323f ba
Napisano

No torej, kupil sem univerzalne pragove od Kuhartrade-a, pa me zanima ?e ima kdo ?e isku?nje z monta?o, oz ?e ima kdo kak?no idejo kako najla?je montirati. Na vsaki strani bi pri?li ?ravfi, mene pa zanima kako prtrdit prag po dol?ini! <_<

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alu plati??a
Napisano

Ali jih on tudi prebarva?

Ja , ?e so bolj normalne barve (?rna, alu-srebrna) pobarva, da se ne opazi, pri bolj fensi feltnah pa priporo?a obisk li?arja B) Tako mi je rekel frend, ki je dau popravit navadne alu felge. :rolleyes:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alu plati??a
Napisano

rihtal mi jih je Marjan iz Raven na Koro?kem (vsaj mislim da je od tam) je pa stalo okrog 200 EUR, ?al nimam ve? telefonske od tipa :(

Mogo?e kdo ve za Ljubljano?! Sem pa sli?al, da Sitar v (pri) Kamniku sestav feltno, tudi ?e je pol manka! :rispekt:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alu plati??a
Napisano

A si ga kaj ni?al? Kako da se nisi odlo?il za 17'' -najstke?

Ni ni?an ?e ni?, 17-ke bodo kasnej, druga?e ja pa fajn imet ?e ene alu felge (v voznem stanju :P ) za zimake, ali pa za prodat! :bravo:

Lol, sam to je blo KAALman-u namenjen... :hohoho:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alu plati??a
Napisano

No pa smo spet pri alu plati??ih, nevem ?e je ravno tema za vpra?anje, ampak vseeno:

Ali kdo ve kje se da ugodno naravnat alu plati?ce? Sem menal gume zadnji?, pa je majstr reku da je kriva fletna (se tudi sli?i pri vo?nji, vendar se na oko ne vidi da bi bila kaj druga?na kot ostale 3) :huh:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alu plati??a
Napisano

po moje lahk da? 205 45 (odstopanja od 185 65 14 je dobre 3%, kar je ?e ok), ?e pa 215 pa 40 (odstopanja 1,5%)...pa homolomo bo tud treba :D

ou jea, beyba mi svetuje pr gumah :P hvala, zdej je ?e mal bolj razjasnen... ?e pa ima kdo 205/45/17 feltne+gume vi?ka, se priporo?am! B)

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alu plati??a
Napisano

katero dimenzijo imas predpisano za tvoj avto?

lahko ti potem tocno povem kater 17 col grejo v tvojga

(se mi pa zdi, da je to 205/40 17)

Sklepam, da je predpisana dimenzija v homol. karton?u, katerega pa nimam (sem bral da so imeli tudi drugi te?ave s karton?kom), druga?e imam pa zdaj 185/65/14 za ve?je felge moram pa ?e homolo. baje. ?e to kaj pomaga... :blush:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alu plati??a
Napisano

ka?no vi?ino gume pa bi mel???

ja nevem to?no, ker nevem kako bi najbolje zgledalo. kaj priporo?ate za 17'' pa 205 ?irino, ?e je sploh vredu, da ne ru?i ob blatnik al kaj podobnega...

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.