Skoči na vsebino
Mazda 6 2016 maska/grill
Napisano
pred 26 minutami je Deeyan napisal:

Da ne odpiram nove teme... Je ze kdo daju zadnjo krom lajsno na karavanu dol? Je kej takega na kar je treba pazit, da ne polomim cesa? 

A jo boš dal barvati? Tukaj imaš razlago, če ti bo kaj pomagalo v angleščini. 

"Removing the chrome and black lip on the trunk . .. To remove it, there are three caps on the underside of the ledge. They are very noticble and just use a flathead to pop em off and use a socket wrench to do the bolt inside. Once those are off, it will take some wiggling to get the chromed ends out. They are clipped at two points, one near the end and one in the middle. I haven't found the surefire method to easily remove them so I just wiggled it till it came loose and bingo, it came off. Also, you might have to remove your license plate frame if it is bulky and prevents the downward/outward movement

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Amortizerji motornega pokrova
Napisano
pred 55 minutami je mazdaman napisal:

Evo sem še jaz namontiral amortizerjev za haubo. Ni bilo 5 minut dela.af9bd7a7bcf14f4f6cfe1f991b439925.jpgd8480ba178c146803425eb79d4d83217.jpg

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Uf... Samo motor je pa res za spucat. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GH/GJ in 20 col
Napisano
pred 3 minutami je Husky1290 napisal:

Gmp. Naj bi bile bojda ta teden oz. naslednji teden. Pol bo treba pa že za skonto težit al pa gratis montaža 😄

Kje si jih ti vzel? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GH/GJ in 20 col
Napisano (urejeno)
pred 8 minutami je Husky1290 napisal:

Italijani cincajo kot vedno 😄 dobava jih matra 

Meni so tudi lani cincali z dobavo. Mislim, da sem jih dobil šele aprila. 🤔 

Katera firma so tvoje že? 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je Bini napisal:

Evo preizkusil nedelovanje I-stop sistema. Vse je kot mora biti, ne ugasne, ko spustiš sklopko in tudi nobena kontrolna lučka ne gori pa avto zaklene normalno z utripom žmigavcev tako, da je rešena zadeva z I-stop. :prstgor:

Tisto stikalo pa ni kar tako kot na filmčku, sem ga zapakirali v malo vrečko, zalepil z lep.trakom in pritrdil z vezico, tako da ne opleta sem in tja. Mislim, da bo ok.... :rolleyes:

To z vrečko in vezi o je super ideja. Ne opleta + je nepremočljiva. Jutri to naredil bom tudi jaz. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2014 Chiptuning v Sloveniji
Napisano
pred 15 minutami je Deeyan napisal:

Ja, to jih pa velik pravi, da je Denso en izmed najbolj zajebanih za programirat

Zato se je pa ne upa lotit čipat vsak. Je treba zaupati ljudem, ki so to že delali ne pa majstrom, ki ti rečejo: "pripelji avto pa bomo videli zakaj se gre. Nekaj bomo že spackali". :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 25 minutami je mazdaman napisal:

Če imaš 150 potem še imaš kam gor iti pri 175-184 pa nima smisla po moje

Saj tako se ponavadi odločajo. Tudi avtomatskemu menjalniku ni čipiranje preveč prijazno zaradi dodatnega navora. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je mazdaman napisal:

Ja 2,2 skyactive, 2014, 175 km

Je pa Strajnar rekel, da je Mazdina elektronika zelo zaprta in je tezko narediti dpf off , da bi delal kot mora.

Za pregrevanje je lahko kriv tudi slabo pretočen hladilnik, ki pa sedaj na standardnih konjih ne povzroča težav. Je pa avtomatik in je in je že zato bolj omejen z najvišjo močjo.

Pri čipanju se ne sme pretiravati. 175 konjska je itak že "tovarniško navita" in imaš manj manevrskega prostora kot pri 150.Tam do nekje 190 konjičev je varno, brez da se pregreva na dolgih avtocestnih odsekih vloženih pri zelooo velikih hitrostih.Saj ima ta novejša 184 serijsko. Ne bi pa odstranjevali dpf in EGR ventila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 urami je mazdaman napisal:

Brat je imel na svoji DPF in EGR off, testno tudi povečano moč a sedaj se vrača nazaj.

Pri Power modu se je avto začel na AC greti,

potem je bil vrnjen nazaj na standard Power, a vseeno so se pri prostem teku pojavljale težave, da je avto začel občasno nenormalno kaditi, pri določeni temperaturi.

Tako, da sedaj je Strajnar vgradil novi DPF in novi katalizator avto gre na najnovejšo tovarniško posodobitev potem pa da vidimo.

Na koliko so povečali moč? A je mazda  skayactiv motor? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 28 minutami je Husky1290 napisal:

Trenutno smo v fazi dogovarjanja za čipanje, tako da last call za vse zainteresirane 😁

Še malo počakamo, da vidimo, ali je še kak interesent. Trenutno smo trije sigurni. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 minutami je scania napisal:

Ima senzor gibanja v notranjosti? Po moje je klasičen alarm ki reagira na vibracije, udarce. 

To me zanima ja. Ker v stari 6-ki imam noter montirane senzorje gibanja. Tukaj pa reagira na odpiranje vrat, oken, pokrova motorja? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je Boss napisal:

Bini, čist napačno gledaš - na drugi strani un črn kabel je do tega stikala. To je čist trotel stikalo ON/OFF, sploh ni rele. Mogoče bi bilo zanimivo pogledat kam gre pa stikalo spravit v kabino in lahko imaš tam izbiro ali hočeš meti skos na OFF in ga mogoče priklopit, kadar dejansko ima smisel.

Bom pogledal jutri tudi sam, kako se da to najbolj elegantno rešit. Vsekakor bo boljše, če se  ne bo ustavljal motor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GH/GJ in 20 col
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Husky1290 napisal:

UPDATE!

Vzmeti so zmontirane, zdaj čakamo le še zaključno dejanje, platišča :) upam da pridejo čimprej.

spodaj pa še nekaj primerjalnih slike prej/potem. Na zadnji osi sicer ni videti zelo veliko, ampak na meter merjeno se je spustila 25mm, spredaj pa 30. Trenutno montirani distančniki 15mm spredaj/zadaj, čeprav bi si morda zadaj lahko privoščil celo 20mm. In ne spreglejte premium zlatih zavornih čeljusti :D 

prej1.jpg

potem1.jpg

prej2.jpg

potem2.jpg

prej3.jpg

potem3.jpg

prej4.jpg

potem4.jpg

prej5.jpg

potem5.jpg

Lepo. Spredaj bo z 20" na Knap sedaj, ko je znižana. Bo šlo na mm. 😊 Zadaj pa bo kljub ET 45 izgledalo carsko. Nič bat. Široke gume naredijo svoje. 😉

Bodo pa zlate čeljusti še boljše izpadle na tvojih novih črno-poliranih feltnah. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamenjava končnikov avspuha na Mazdi 6
Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

Ej, mi mamo vsaj rore oziroma rorčke zadi, razni VW-ji, Audiji, Mečke pa samo fake poklopce.

Mi imamo "normalne" svspuhe gor. In to kar dva. 😁

Vsi novejši avti skoraj vseh znamk imajo pa zadaj neke 

ozke, dolge odprtine. Ponavadi obrobljene z kromom. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamenjava končnikov avspuha na Mazdi 6
Napisano
pred 23 minutami je Husky1290 napisal:

Bi bili 114mm rori preglomazni? 😄

Mislim, da bi šlo tudi to a bi izgledalo res mogoče malo too much. Bi imel takoj kake bmw je na riti, ki bi mislili, da imaš V8 motor. Fi 100 je kar v redu. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Husky1290 napisal:

Haha se pravi čakamo boljše čase 😄 bom mal preveril. Mam še viška. Dobiš ko gremo čipat, upaj da čimprej 😄

Sem mislil, da bi lahko šli že drugi teden a izgleda, da bom moral med dopustom na smučanje. Dokler še gremo lahko. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 21 minutami je Husky1290 napisal:

Zmenjeno 😁 kaj se pol naročimo ali še čakamo na boljše čase?

Jaz bi vseeno malo počakal, da montiramo letne gume in bodo avti lepše sedli na valje. 😁 To bo itak kmalu. 

Počakajmo, da se mogoče še kdo prijavi do takrat. 

Ti, Husky, ki si mlajši pa se pozanimaj za cene, koliko bi prišlo, če se nas prijavi 2,3,4 ali mogoče več. 

P.s  ali imaš še viška LED žarnico za rikverc? 🤗

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 urami je Husky1290 napisal:

Carpro pravi okvirno 400€ z davkom in dva dni si brez avta, s tem da je 50:50 če ga lahko sploh dela zaradi elektronike. Baje je dost težko dobit neke načrte in parametre če sem ga prav razumel.

Mislim, da se ne splača dosti eksperimentirati glede tunerjev. Tunerc ima največ izkušenj prav z japonci (honda, Mazda) in jih je že kar lepo število naredil. 

Jaz hočem, da je narejeno za prav in da pozabim na to, da je bo kaj delano na elektroniki. Ne pa, da se vračam vsak mesec nazaj, da kaj pošraufajo. 😬

Za tunerc sem slišal, da ti motor dobesedno "uglasi", tako, da dela optimalno in posledično naj bi zaradi tega  tudi manj pil. 

Jaz bom šel kar do njega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.