Skoči na vsebino
Mazda MX-3 tuning :)
Napisano

da nekdanji vajenci, ki so neko? kupovali tehnologijo so danes lahko u?itelji saj se z vzdr?ljivostjo in zanesljivostjo vrivajo na podro?je ,ki ga ljubosumno ?uvajo japonske znamke kot recimo Toyota in Mazda.

?e vedno so vajenci. V ve?ini uporabljajo ?e preverjeno tehnologijo, ki ima ?e odpravljene za?etne te?ave. Majhen zaostanek za top teh sploh ni slab - podlaga za zanesljivost je bolj?a. Itak pa nova top teh saks, ker skoz neki crkuje.

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-3 tuning :)
Napisano

...ma vrag po vsem tem...najboj?e bit brez ko se tak vsi samo povprek ?infajo <_<

Kva se sekira? :ne vem: vozi? kar ti pa?e oz. kar misli?, da se ti spla?a B) majo pa vsake o?i svojga malarja. Moj je ?rn :ph34r:

Mazdine motorje je neko? po licenci izdelovala KIA za v svoje avtomobile. Dandanes pa ne bi bilo ni? posebej ?udnega, ?e bi se zgodba obrnila in bi Mazda recimo dobila kak?en Hyundai/KIA motor pa naj se sli?i ?e tako bogokletno. :huh:

KIA je zakon :danzoman: Sem kupu zobat jermen s ?ponarji - komplet cena 12kSIT s popustom 9kSIT :ouje: kako to? Ker je isti kot za KIA pride - go KIA go KIA go KIA :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Short shifter
Napisano

ej sishi, kaj ima? ti ?e vedno tisto ?rno f ko, po?trihano, si popravljal al kaj si naredu

Imam jo ?e vedno. Popravljal nisem ni?, razem malo sprednji konec zaradi nesre?ke.

P.S:sori za oftopik

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rde? vragec na mazdini havbi
Napisano

?ez slabih 5 dni - se pravi 24.4. sem naro?em pri Komparetu v Meng?u, da mi totalno spremeni zadnje lu?i, sprednje lu?i predruga?i

Ej to tud mene ful zanima. Te bom klic-klic, da mi mal ve? pove?.

P.S. A nisi ti reku ni? ve? $$$?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

temne sipe
Napisano

Ra?una tam okoli 8 k sit na ?ipo.... pribli?no...jurija gor dol... :D

Hm, temnenje ?ip > 323F l.90 :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pa plinski pogon?
Napisano

Porabil sem 68 litrov plina in 4,3 litre bencina, kar pomeni stro?ek na prevo?en kilometer cca 12.5 sit (dodal sem ?e teko?ino za hlajenje ventilov, ki se porabi po cca 1000 litrih plina).

Torej ob takem na?inu vo?nje, bi me 1000 km stalo 12500 sit, prej cirka 20000 sit

Wow pa to je enkratno. Pa ?e manj onesna?uje? okolje. ?e bi cel svet uporabljal plinski pogon, bi se izpust ?kodljivih plinov iz avtomobilov v ozra?je zmanj?al za 70 do 90 % ?zmeden? ?koda, da to na?a vlada (in ve?inoma tudi druge po svetu) ne podpira v smislu olaj?av pri zavarovanju ali dohodnini ali :ne vem:

Svetle izjeme pri podpiranju plinskega pogona so predvsem Nizozemska pa tudi Italija in Srbija ?zmeden?

A si predstavlja? Wankel-a na plin :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pa plinski pogon?
Napisano

Odli?no :bravo: Jaz ?e bi imel kaj novej?ega (beri ve? vrednega) bi si tudi dal plinsko in?talacijo. Nikjer ne vidim ceno napeljave :ne vem: ? Pa poro?aj :danzoman:

pi?e na nekaterih gara?nih hi?ah... recimo tista pri WTC-ju pa men se zdi, da maxi tudi, pa tista pri kozolcu...itd

Preklopi? na benz in no problem :vesel:

Pa ?e cene:

B.H.S. :

s fergazer 160 kSIT

z injection 220 KSIT

napredni injection 330 KSIT

Autogas Novi Sad cca 400 EUR

Banja Luka cca 1020 KM , 1KM=122SIT

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moj novi projekt...
Napisano

To pomen da smo zamenjal kuplungo (20k sit)

Zamenjal smo napenjalec jermena+vse jermene.

Kuplunga 20KSIT :ne vem: ? Kje ti to dobi?? A komplet? Tud mene zanima kuplunga in zobati jermen. Komplet seveda. Cene?

P.S: Svaka ?ast :ouje: . Kar tako naprej :danzoman: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moj novi projekt...
Napisano

To mi deli stari :danzoman: ...stari Mazdini Turba?i so zakon :ouje: ...to teli k nove/novej?e afteke furajo sploh ne vejo kva je zakon :ph34r: ...?elim ti veliko uspeha :bravo: ...pa poro?aj...

P.S: Old Mazda Turbo Rules :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poseg v Mazdo3
Napisano

JAh mislim da je razlika med turbino in 100 oktanov precej?nja...... :danzoman:

To itak. Sam obe varianti pove?ata mo? motorju zaradi mo?nej?e explozije v izgorevalnem prostoru.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poseg v Mazdo3
Napisano

Hm....ma kaj ni point lih v tem da more bit ?im manj explozij???  Torej da je samo ?isto izgorevanje...??

Al pa sem spet malo zabluzu!  ?zmeden?

Ne, mo?nej?a kot je explozija bolje izgoreva bencin-->?istej?e je izgorevanje...

Glej ?e bolj explodira-->bolj potisne bat-->bolj se zavrti ro?i?na gred-->bolj se vrti menjalnik-->bolj se vrti-gre ALU feltna-->bolj gre avto :jupiii: .

Podobno pridobivamo mo? s turbino. Turbina stisne zrak na manj?i volumen tako da lahko da? v izgorevalni prostor ve? bencina ob enakem razmerju zrak-bencin (14:1)-->mo?nej?a explozija...bla, bla...In v tem je ves point-->v mo?nej?i exploziji!

Res je, da pri turbini za enako mo? ali hitrost ne potrebuje? toliko toliko explozij (obratov) to pa zato, ker so le-te mo?nej?e!

Aja pa ?e to. 100 oktanski bencin pove?a mo? explozije za 2-3%(glede na 95okt), turbina pa za 20-50%.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poseg v Mazdo3
Napisano

..... a je kak kemik med nami ......

pa dajmo analizirat pa  se bo to?no vedlo keri je ?istej?i in "explozivnej?i"

Jaz nisem kemik pa vem da 100 oktanov bolj eksplodira kot 95.

Torej mo?nej?a eksplozija-->mo?nej?i potisk-->ve?ja mo?-->bolj?i pospe?ek in ve?ja kon?na hitrost.

Teoreti?no je to pove?anje mo?i za 5%, realno pa 2-3%. Mora? imet pa dober feeling, da ?uti? to razliko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poseg v Mazdo3
Napisano

Ne vem je kaj narobe z mano ali pa mojim avtom, ker ?e 90 kkm tankam 98 oktanski benz, zdej sem pa pre?altal na 100 oktanskega in ?e vedno gre ko pr... ? :ne vem:

...gre ko pr... ? Ne ?tekam. Ko pr norcih? Full dobro verjetno :ne vem: ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.