Skoči na vsebino
Mazda 6 navigacija
Napisano

Jaz ne vem zakaj hudi?a v avte ne dajejo en 7' android tablet, na njemu preko BT lavfa vse, muzika je ?e vsa na USB, SD, FM sprejemnik lahko vgradi? ?e v uro.......navigacija lavfa gor, CD ji so pa itak preteklost. Vse kar rabi? je vmesnik za kontrolo na volanu in to je to.

nova mazda na primer ima ?e vedno grd ogromen radijo s CD re?o :ne vem:

Cene na trgu so 50-70? za tako masovno prodajo bi bilo 3x ceneje za avto proizvajalce...

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Ali ima kdo idejo kako zdru?iti ti dve napravi, da ni potrebno imeti ?e telefona zraven. Najbolje bi bilo spremeniti diagnosti?ni kanal v AVI signal ampak kako, kak?na ideja :ne vem:

post-378-1354483135_thumb.jpg + post-378-1354483180_thumb.jpg ALI post-378-1354483207_thumb.jpg

Uffff to ne vem ce bi slo najprej poglej ce je kak SW za CE winse

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lola
Napisano

Bi jo imel, kajne?

Koga zdaj Fajsulo al Lolo?

Poro?aj!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa koliko konjev da športni filter?
Napisano

K&N je katastrofa za prah. Vzemi filter v roke in poglej skozi filter proti svetlobi. Vidi se luknjice skozi tkanino, ki je premazana z oljem. Skoznje gre tudi ves prah. Namesto filtra bos po 10.000km po prahu menjal motor.

Zaenkrat se z nobenim pri velikih km nobenega problema :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ce se najde vec avtov toliko bolje. Se kdo , ki ima samo "sportni" vlozni filter ki gre v original skatlo za zracni filter?

Da se bo lahko preskusilo vec varinat in dobimo cimvec rezultatov.

Kdaj naj bi to potekalo? Gruntam za K&Na za Swifta, ampak ne zaradi konjev, ?ist iz Hillbilly razloga, ker ?ivimo na makadamu in poleti pol leta na istrskemu prahu se mi ne da menjati filtra na 10k, raje ga perem :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lola
Napisano

mal resnosti ... se bom drga? spravu prebrat ?lank pol popoldne ko se naspim ... sam eno upra?anje ... a je tole predhodnica 787B ??

pa ti sam spi? ?lovek....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 predelana v Z3
Napisano

Miata ima ogromno navora ?e pri osnovnem 1,6 motorju, pa ?e prakti?na je za marsikaj

Z pa je le ?minka in ni? drugega

:rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 predelana v Z3
Napisano

Sploh ne gre slabo za obi?nega BMWja, da ne re?em da bolje kot marsikater ne obi?en avto. :hudicek:

Meni se ne zdi neka drama ?e mora? pritisniti knof za ugnasiti ESP, ?e Jures v Swiftu mora ti??ati knof nekaj sekund, da se popolnoma ugasne. Pri meni se pa res samo pritisne med vo?njo in se ugasne takoj in ?isto.

In to kar lepih 5 sekund.....pridobil pa 2 sekundi na stezi :) Sem ?isto pozabil na to prvi krog

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izpu?ni sistem za Mx5 NC 2.0 AUT.
Napisano

25 konjv z avspuhom in CAI sistemom zih ne bo dobil, za za?etek. Druga stvar je, da rabi izpu?ni kolektor (?e je original bolj slabo zasnovan?), ?ele nato ?porten katalizator (decat?), odprt srednji in zadnji lonec. ker gre za 2.0 ma?ino bi jaz dal cca 60mm cevi.

CAI pa ni nobena pogruntav??ina, na ebay naj gre iskati za svoj avto. Nasploh se verjetno dobi tudi cel izpu?ni sistem.

Se strinjam,

kolikor vem CAI ne doda niti enega konja ve? kot navaden filter iz Donita (da pa malo zvoka ker da? airbox z du?ilcem ven....fora je zgolj na izpu?ni strani

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan(2009) pomo?
Napisano

Ma?ina je 2.0 (140KM) diesel.

Celotna oznaka na vzmeti pa je : na prvem ringu Eibach KBA 91048

drugi obro?: 4100 78 782 HA

tretji obro?: UM 55012

So pa modre vzmeti.

Imam sliko samo nevem spravit na forum. ?e pa mi da? mail pa ti po?lem.

ni? znanga - pa upam da so teli zadaj, ker HA je hinten axe za spredaj pa VA vorne....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan(2009) pomo?
Napisano

Pozdravljeni!

Pred dvema tednoma sem kupil mazdo 6 letnik 2009 karavan. Zdaj pa rabim pomo?. Zanima me ?e so to original prva vgradnja vzmeti (modre Eibach KBA 91048) oz ?e so naknadno menjane. Rabim pa zaradi homologacije, ker ni? ni vpisano v karton?ek, pa na tehni?nem mi niso vedli povedat ?e je potrebno aj ne.

se vnaprej zahvaljujem za pomo?!

lp Igor

kera ma?ina?

zato spra?ujem

http://web2.carparts-cat.com/default.aspx?...14=4&12=102

ampak tole niti ni podobno eibach kodam....KBA?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

fedri za BA ?asijo
Napisano

Na vajperju sem jih zamenjal sam in homologiru :ph34r:

P.S. Najte?ji so bili zarustane roke al kon?nik stabilizatorjev..v 3pm, fleksarca pa 2 nova 12? :)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crd tuning box
Napisano

Sori ker mogo?e spra?ujem neumno, vendar tole izjavo na strani RaceChip razumem kot da se da nastavljati:

...We deliver the RaceChip with the best possible setting for your vehicle type. You can adjust the performance according to your requirements on the RaceChip...

Jah lahko je dvoumno. Lahko mislijo, da ga oni pred po?iljanjem nastavijo za dolo?en motor (we deliver)....kar imamo mi in ?e bi imel rad isto je to, da je ali na boxu stikalo ali potenciometer s stopnjami, ali pa celo daljinec za preklop med programi.

You can adjust bi moralo to pomeniti - ampak kako - nekateri imajo tudi USB port in mora? vsaki? PC priklapljat, variant je polno

?e je pa samo box brez vsega je natjunan 100%

http://www.racechip.de/racechip-chiptuning...-CD-3954-r.html

v specih pi?e performance adjustable a na sami ?katli ni videti ni?esar....

Tole pa kar pozabi - marketing. Ostane isto, ?arovnij pa ne mora delati Fuel Saving up to 1,0 l / 100km

http://www.racechip.de/RaceChip-Installation-11i.html

v videu je videti samo ?katla, brez nastavitev.

You can increase or decrease the performance of the RaceChip on your own. You can choose between „maximum performance“, „price-conscious economic tuning“ or a „reasonable mixture „of both

kr neki....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crd tuning box
Napisano

Pozdravljeni Mazda?i :cheers: !

Ima kdo izku?nje z Racechip tuningom. Vsi modeli so nastavljivi. Za osnovnega od?tejete 129 evrov (po?tnine za Slovenijo ni). Za moj model:

Mazda 6 120 CD

bi dosegel zavidljive rezultate.

http://www.racechip.de/racechip-chiptuning...-CD-1202-r.html

:jupiii:

V bistvu gre za nenastavljiv box (ne ?ip) - kar je ok ?e nima? DPF, ?e ima? ni priporo?ljivo.

Nastavljive naro?am jaz spet ta teden, 2 mam ?e - a sta ?e 2 kandidata? Ker je nemc rekel da bi za 4 dal pa ?e bolj?o ceno.

vikibald - te ki naro?am imajo 16 nastavljivih stopenj in jih ?e ene 15 vozi tukaj b.p.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija
Napisano

Zadeva je enostavna ko pasulj....

Policaj popi?e nesre?o in naredi zaklju?ek - o krivdi, prekr?kih itd. ?e je na kateremkoli vozili kaj nehomologiranega - ?E POSEBEJ gume, bo tistemu vozniku izdal kazen, ki nima veze z nesre?o (tudi ?e gume nimajo dovolj profila itd) - gre se za za kazen ki jo izro?ijo na licu mesta (v nem?iji bi to bilo druga?e, ker takoj i??ejo VZROK nesre?e - med drugim tudi vsem udele?encem priklopijo na OBD ra?unalnik in berejo vso telemetrijo vklju?no s hitrostjo!!)

In ker to poro?ilo vedno zahteva zavarovalnica, bo TAKOJ ko vidi, da je voznik imel neprimerno opremo zavrnila zavarovanje - v bistvu zavarovalnica naredi to kar bi morala policija...

Pri nas pa je odvisno zgolj od tega koliko ?asa in kake volje je policaj na mestu nesre?e - tako nikakor se ne zana?ajte na KAO...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crd tuning box
Napisano

nope, cd163 in 180 imata vecji turbo, poleg elektronike

?udno potem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crd tuning box
Napisano

Jep, ?e dobil ZS. Zdaj samo ?e ?tudiram, koliko se mi to spla?a glede na to, da sem ve?inoma uporabnik avtocest. Zvo?nega zidu tam (navadno) ne podiram, se pa prepucavamo med 100 in 170km/h, kar je itak klasika, ko se spravijo kamjonđije prehitevat s sendvi?em v eni roki, cajtngom v drugi ter avto?toparko nekje vmes. ?e bi se mi poraba zmanj?ala za kak liter (zdaj imam cca 7,3l), bi bil to recimo kar dober argument :jupiii: Jures, ti ima? to zadevo ?e dalj ?asa vgrajeno? So bile kake te?ave kdaj?

Nisem ?e sli?al pri 15ih za eno samo te?avo - le na novi Cd2.2 163, ki je o?itno ?e sw-ko nadgrajena s CD129..

moja CD129 dela b.p.

Spla?a se ti ?e se vozi? v situacijah, kjer potrebuje? trenutno mo? - prehitevanje, ve?je 'dru?inske' potovalne obremenitve....

Pozna se sunek in mo?, ter tudi v ?esti ali 5-i mirno prehiteva? ali pospe?uje? v najhuj?e klance

Poraba pri moji CD143 se ni spremenila - res da ne gledam na porabo in sem imel ve?inoma autobahne, je bila poraba povpre?no 7 - kar ni veliko za CD143 + dodatek - cca 165KM

Najbolj?i pridobitek, pa je da za?ne motor vle?i iz kleti - od 1100 rpm naprej, kjer je do sedaj luknja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crd tuning box
Napisano

Mene tudi malo mika, da bi ga dal noter. Imam pa staro 6-ko brez PDF-ja :D Ima kdo kakega nastavljivega za probat? Ali pa ?e ima kdo rabljenega...?

se prodaja v malih oglasih

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Edina pridobitev je zvok, tko da ?e nima? radia oz. ostale odve?ne te?e ki proizvaja zvo?no podlago, lahko vsaj to poslu?a?.. najbr? se ve o komu je govora :D

ti ma? K&Na not....torej.... :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.