Oba Mazdina bencinska motorja naj bi bila zelo zanesljiva. O G140, ki je v osnovi "zablokiran" Mazdin 2.5 G194 atmosferc, je bilo napisanega veliko dobrega. Tudi tehnološko novejši in bolj kompleksen X motor je sedaj v uporabi brez posebnih težav že dobrih 5 let.
Odločitev je zato popolnoma subjektivna, kot pri izbiri žensk (enim so všeč plavolaske, drugim rjavolaske 😃).
Če bi danes kupoval jaz, bi zelo verjetno kupil G140 AT, ... še pred letom sigurno MT, zakaj?
- Mazdin 2.5 motor je preizkušen, vrti se s cca 500 nižjimi obrati kot 2.0 motor - je posledično tišji
- 2.5 motor ima v nizkih obratih (ki jih rabiš najpogosteje pri pospeševanju) precej višji navor od X186
- 2.5 motor je bolj enostaven kot X186 motor, večja poraba se kompenzira z višjimi stroški in ceno avtomobila pri X motorju ... pri 200.000 km si finančno približno na enakem
- radarski tempomat v kombinaciji z MT ni zelo uporaben (če je v opremi)
- če je veliko vožnje v kolonah, po mestu, itd ... AT voznika zelo razbremeni
- Mazdin AT je zelo zanesljiv, neproblematičen (tudi MT je odličen)
Kljub povedanemu, bi z lahkoto izbral tudi Mazdo 3 X186 MT ali X186 AT ali G140 MT. Vse bencinske Mazde 3 so po mojem mnenju super izbor.
Janez hvala ti, vedno vozim mazdo seveda samo bencinarja,sedaj imam mazdo 6 2016 limuzino prevozenih 160.000 in mislim da je cas malo za spremembo, mulca sta ze velika, tako da ne potrbujem velikega avta vec.
zelo dobro si mi opisal oba motorja, tako da mislim da se bom odlocil za 2.5 140
Baje je lastnik imel previsok znesek za placevanje avtomobila, mazdino financiranje, obrok cc420€. Ker je sel v gradnjo hise ni dobil kredita, zato je pri njih vzel avto v vrednosti 2000€.
Saj bo vse razvidno iz računov, ki jih bo pokazal. Sicer je v tem oglasu nekaj meni motečih navedb (možnost financiranja, ni napisano, da ni bil karamboliran, ...), kar pa še ne pomeni, da avto ni OK. Včasih so v Ljubljani tudi rekli, da ne kupuj avtov s CE ali NM tablico, ampak to bolj v hecu. Če ima avto 73.000 km na dolge relacije CE-LJ-CE je verjetno bolje, kot bi jih imel 40.000 samo po mestu.
@Boki-koki, vsekakor poročaj, kaj se bo zgodilo, .... držimo pesti! 🙂
Bolj verjetno, da živi v Celju pa hod v Lj v službo in zato servisira v Lj, ker spotoma zapelje pred šihtom na servis, popoldne pa avto prevzame. V Celju bi si pa moral dopust vzet za servis oziroma fehtarit za nadomestni avto, ki ga navadno še zaračunajo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hej folk kva pravte na tole Mazdo?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20776842&display=Mazda Mazda6
Povezava za deljenje
Deli na druge strani