Skoči na vsebino
Nakup CX-5
Napisano
22 minutes ago, LadoK said:

Bom pa še drugo vprašal. 

En bližnji sosed bo v roku enega mesca prodajal cx5 letnik 2018 z 150KM - dizel, avtomatik...avto ima 55000 km. 

Kako je glede teh motorjev? So dovolj glede na težo avta? 

so dovolj glede na težo avta!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 5 2.2 150
Napisano (urejeno)
pred 19 urami je Jakac@ napisal:

Kakšne gume imate in na kaj moram bit pozoren pri nakupu platišč za zimske gume (17 col)?

to da ustrezajo homologaciji.

225/65R17 102V 7Jx17 ET50 5x114.3

več o merah platišč...

mazda-cx-5-2015-2017-1585132470.44.jpg
WWW.WHEEL-SIZE.COM

Mazda CX-5 2015 - Find out the correct alloy wheel fitment, PCD, offset and such specs as bolt pattern, thread size(THD), center bore(CB) for Mazda...

Popravljeno od zimurg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

digitalna evidenca servisov
Napisano

Zato, ker so pac malo drazji, kot navadni ventilcki... in ce jih poskoduje, strosek ni zanemarljiv... Imas doma masinerijo za menjavo gum? Potem verjetno ves, kako to izgleda, ker se verjetno s tem ukvarjas ;)...

Ali pa, da si zamesal in si mislil menjavo celih koles (gume na platiscih) in ne premontazo gum na platiscih.... ;)

https://m.aliexpress.com/item/33028020056.html?pid=808_0000_0101&spm=a2g0n.search-amp.list.33028020056&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=9450amp-cNdn3nuNeyLFr7bpuRxF7g1584172105177&browser_id=a0342142850c4b6d968e91a5d0c53327&is_c=Y

niti niso tako zelo dragi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni vseeno... Mazda zaracuna uradno 500 (oz. se mi zdi, da je sedaj celo vec) za navigacijo, po treh letih pa spet 113,25? za enkratno posodobitev oz. 183,50? za tri leta posodobitev ... In ce avto prodas in podobaljanje navigacije potece, lahko samo spet uradno kupis posodobitev... Neuradne kartice ne mores registrirat na isti VIN ... Mazda oz. izdajatelj softvera raje pokasira nekaj za nove posodobitve, kot nic :)

In moje informacije res niso preverjene od mene osebno... so pa drugi pisali o tem ... in nevem, zakaj bi povsod pisali bucke ... 

In tako kot moje informacije niso osebno preverjene, tudi tvoje verjetno niso :D :D :P ... Ce pa si kjekoli kaj prebral o tem, da bi bilo to mozno... pa sem te ze prej prosil za kaksen link, da bomo se ostali vedeli ... 

P.S.:

Tukaj se vidi, da je kartica vezana na VIN, ce jo zelis posodabljati...

MAZDA_TOOLBOX_23C0991E.png

Nimam linka ... tako kot ti ne ;) Ko mi pote?e 3 letna naro?nina sporo?im. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nikjer se nisem zasledil, da bi bilo kaj drugace ... Osebno jih nisem preveril, ker imam uradno navigacijo ... Povsod, kjer sem bral o tem, pa pise tako... Ce imas ti kaksne druge preverjene informacije, jih prosim polinkaj tukaj ... 

Pravzaprav je vseeno ali ima? uradno ali neuradno, ker sta identi?ni. Neuradna kartica iz ebaya je pa? rip uradne. Nimam ne nepreverjenih ne prverjenih ... tako kot ti. Zato pravim, da so tvoje tridtve nepreverjene, ker jih nisi preveril. Ali pa??

Ampak predstavljaj si, da proda? avto, navigacija pote?e. Nov kupec po tvoji verziji ne more iti v salon (ali ebay) kupiti nove navigacije in je z svojim mailom in vin ?tevilko avta registrirati na mzd toolbox.

Po tvoje Mazda raje namesto 500eur za novo kartico zara?una raje 183.50 EUR za triletno posodobitev.

Sicer se pa lahko tudi motim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na tujih forumih sem ujel, da te kartice za 50? iz e- baya sicer delujejo pogojno, ker jih ne more? posadabljati.Ima? pa? samo najnovej?o verzijo zemljevidov. Kot sem razumel, bi moral za vsako posodobitev kupiti novo sd kartico. ?e pridejo na leto dve posodobitvi, se ne izpla?a ve? in je bolje, da kupi? original podalj?ano za tri leta.Ali pa to opravi? samo vsake dve leti.

se jih da posodabljat enako kot uradne

Ce jo nabavljas prvic, deluje enako kot originalna... torej imas tri leta posodobitev ... Po tem obdobju pa ne mores kar kupit spet nove it eBaya... oz. mogoce le pogojno... tako kot ti pravis... ne mores je posodabljat ... 

te trditve so nepreverjene

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vem, da je to taka, kot jo prodajajo na pooblascenem servisu... ampak tako kupis samo enkrat... potem placas za nadaljne posoditve... in menda ne gre tako, da enostavno kupis novo na eBayu ker ima VIN ze zabelezen v sistemu in menda potem ne delujejo nadgradnje... naj pa kdo proba... sedaj je ze gotovo kaksen, ki mu je poteklo triletno posodabljanje in bi imel rad posodobljeno ;)....

kolikor jaz vem se vin zapi?e na kartico ... in ne obratno. sicer pa naj kdo drug pove...dal sem samo nasvet kako ceneje re?iti zadevo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tole nevem, ce bo delovalo... vsaj kolikor sem bral, te kartice delujejo samo, ce prej nisi imel kartice... pri ?podaljsanju? pa se pojavi problem, ker je na tvoj VIN. ze registrirana navigacija... in lahko kupis le podaljsanje posodabljanja (enkratno ali za tri leta)...

to je kot una kartica ki jo kupi? pri dealerju za 500e. imam tako (ne ravno od tega prodajalca in ne ravno te) in deluje.

je pa priporo?ljivo si kupit ?e eno navadno prazno sd kartico z vsaj 16g in vsebino prekopirat nanjo ... ker imajo premalo prostora za updejte in slabe kontakte. z prekopirano ni nobenih te?av. prekopira? jo potem ko naredi? ?e par kilometrov z "originalo" , da se vin gor zapise ...potrm pa skopira? brez te?av ...?e se ne motim to lahko naredi? prek mazdine aplikacije ali pa kar preko win explorerja (ali podobnih appov)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Zopet prosim za malo pomo?i;kolegica rabi za corollo letnik 15, nove letne gume 205 55 16, naredi pribli?no 13t km na letno sezono.

Do sedaj je imela Conti, s katero je bila zelo zadovoljna,razen obrabe... Zgonila jih je v dveh sezonah (!!).

Seveda,zdaj bi neko dobro gumo z vsaj malo manj?o obrabo... Odsvetujem ji Michelin , celoletne ne pridejo v po?tev.

Je precej dinami?na voznica , cesta pa je lokalna z veliko,veliko ovinki...

Goodyear,dunlop mi padeta na pamet...

Kak?no mnenje?

Lp

Fulda EcoControl HP  (malce tr?a guma...beri eco ...zdr?i dlje)

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Fulda/EcoControl-HP.htm

https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/fulda/ecocontrol-hp/205-55-r16-91v-931532

ali pa

Vredestein Sportrac 5 (malce mehkej?a ... beri sport...bolj dinami?na, zdr?i manj)

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vredestein/Sportrac-5.htm

https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/vredestein/sportrac-5/205-55-r16-91h-841633

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.