225/65R17 102V | 7Jx17 ET50 | 5x114.3 |
več o merah platišč...
Mazda CX-5 2015 - Wheel & Tire Sizes, PCD, Offset and Rims specs - Wheel-Size.com
Popravljeno od zimurg
Zato, ker so pac malo drazji, kot navadni ventilcki... in ce jih poskoduje, strosek ni zanemarljiv... Imas doma masinerijo za menjavo gum? Potem verjetno ves, kako to izgleda, ker se verjetno s tem ukvarjas ...
Ali pa, da si zamesal in si mislil menjavo celih koles (gume na platiscih) in ne premontazo gum na platiscih....
niti niso tako zelo dragi
povpre?je je nekje okoli 7... izgleda, da si nekje v zgornji skupini
Alex, hvala za link. ?eprav se mi zdi, da tudi od teh ni noben sprobal tega. Nekomu je celo dealer predlagal novo kartico...
Ni vseeno... Mazda zaracuna uradno 500 (oz. se mi zdi, da je sedaj celo vec) za navigacijo, po treh letih pa spet 113,25? za enkratno posodobitev oz. 183,50? za tri leta posodobitev ... In ce avto prodas in podobaljanje navigacije potece, lahko samo spet uradno kupis posodobitev... Neuradne kartice ne mores registrirat na isti VIN ... Mazda oz. izdajatelj softvera raje pokasira nekaj za nove posodobitve, kot nic
In moje informacije res niso preverjene od mene osebno... so pa drugi pisali o tem ... in nevem, zakaj bi povsod pisali bucke ...
In tako kot moje informacije niso osebno preverjene, tudi tvoje verjetno niso :D ... Ce pa si kjekoli kaj prebral o tem, da bi bilo to mozno... pa sem te ze prej prosil za kaksen link, da bomo se ostali vedeli ...
P.S.:
Tukaj se vidi, da je kartica vezana na VIN, ce jo zelis posodabljati...
Nimam linka ... tako kot ti ne Ko mi pote?e 3 letna naro?nina sporo?im.
Nikjer se nisem zasledil, da bi bilo kaj drugace ... Osebno jih nisem preveril, ker imam uradno navigacijo ... Povsod, kjer sem bral o tem, pa pise tako... Ce imas ti kaksne druge preverjene informacije, jih prosim polinkaj tukaj ...
Pravzaprav je vseeno ali ima? uradno ali neuradno, ker sta identi?ni. Neuradna kartica iz ebaya je pa? rip uradne. Nimam ne nepreverjenih ne prverjenih ... tako kot ti. Zato pravim, da so tvoje tridtve nepreverjene, ker jih nisi preveril. Ali pa??
Ampak predstavljaj si, da proda? avto, navigacija pote?e. Nov kupec po tvoji verziji ne more iti v salon (ali ebay) kupiti nove navigacije in je z svojim mailom in vin ?tevilko avta registrirati na mzd toolbox.
Po tvoje Mazda raje namesto 500eur za novo kartico zara?una raje 183.50 EUR za triletno posodobitev.
Sicer se pa lahko tudi motim.
Na tujih forumih sem ujel, da te kartice za 50? iz e- baya sicer delujejo pogojno, ker jih ne more? posadabljati.Ima? pa? samo najnovej?o verzijo zemljevidov. Kot sem razumel, bi moral za vsako posodobitev kupiti novo sd kartico. ?e pridejo na leto dve posodobitvi, se ne izpla?a ve? in je bolje, da kupi? original podalj?ano za tri leta.Ali pa to opravi? samo vsake dve leti.
se jih da posodabljat enako kot uradne
Ce jo nabavljas prvic, deluje enako kot originalna... torej imas tri leta posodobitev ... Po tem obdobju pa ne mores kar kupit spet nove it eBaya... oz. mogoce le pogojno... tako kot ti pravis... ne mores je posodabljat ...
te trditve so nepreverjene
Na voljo je nova posodobitev kart za navigacijo (december 2019)
https://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-updatemymaps?language=sl-EU
Cgi
vem, da je to taka, kot jo prodajajo na pooblascenem servisu... ampak tako kupis samo enkrat... potem placas za nadaljne posoditve... in menda ne gre tako, da enostavno kupis novo na eBayu ker ima VIN ze zabelezen v sistemu in menda potem ne delujejo nadgradnje... naj pa kdo proba... sedaj je ze gotovo kaksen, ki mu je poteklo triletno posodabljanje in bi imel rad posodobljeno ....
kolikor jaz vem se vin zapi?e na kartico ... in ne obratno. sicer pa naj kdo drug pove...dal sem samo nasvet kako ceneje re?iti zadevo
tole nevem, ce bo delovalo... vsaj kolikor sem bral, te kartice delujejo samo, ce prej nisi imel kartice... pri ?podaljsanju? pa se pojavi problem, ker je na tvoj VIN. ze registrirana navigacija... in lahko kupis le podaljsanje posodabljanja (enkratno ali za tri leta)...
to je kot una kartica ki jo kupi? pri dealerju za 500e. imam tako (ne ravno od tega prodajalca in ne ravno te) in deluje.
je pa priporo?ljivo si kupit ?e eno navadno prazno sd kartico z vsaj 16g in vsebino prekopirat nanjo ... ker imajo premalo prostora za updejte in slabe kontakte. z prekopirano ni nobenih te?av. prekopira? jo potem ko naredi? ?e par kilometrov z "originalo" , da se vin gor zapise ...potrm pa skopira? brez te?av ...?e se ne motim to lahko naredi? prek mazdine aplikacije ali pa kar preko win explorerja (ali podobnih appov)
Pozdravljeni, sem v nakupu kot je zgoraj razvidno Mazde Cx 3 2.0 bencin 88kw/120km in me zanima ?e ima kdo podatke koliko je poraba na avtocesti relacijsko torej delal bom 160 - 180 km dnevno od tega 10-20km mesto ostalo avtocesta.?
https://www.spritmonitor.de/en/overview/27-Mazda/1461-CX-3.html?fueltype=2&gearing=1&powerunit=2
Zopet prosim za malo pomo?i;kolegica rabi za corollo letnik 15, nove letne gume 205 55 16, naredi pribli?no 13t km na letno sezono.
Do sedaj je imela Conti, s katero je bila zelo zadovoljna,razen obrabe... Zgonila jih je v dveh sezonah (!!).
Seveda,zdaj bi neko dobro gumo z vsaj malo manj?o obrabo... Odsvetujem ji Michelin , celoletne ne pridejo v po?tev.
Je precej dinami?na voznica , cesta pa je lokalna z veliko,veliko ovinki...
Goodyear,dunlop mi padeta na pamet...
Kak?no mnenje?
Lp
Fulda EcoControl HP (malce tr?a guma...beri eco ...zdr?i dlje)
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Fulda/EcoControl-HP.htm
https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/fulda/ecocontrol-hp/205-55-r16-91v-931532
ali pa
Vredestein Sportrac 5 (malce mehkej?a ... beri sport...bolj dinami?na, zdr?i manj)
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vredestein/Sportrac-5.htm
https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/vredestein/sportrac-5/205-55-r16-91h-841633
Kaj ste pa danes naredili na va?i mazdi?
...servis
cx- 5 2018 diesel, 1.redni servis pri 20000km
Interclass cars tr?a?ka ljubljana ... pod 200e ... super prijazni ... dobil nadomestni avto ... top!
Napisano
redni servis pri pelkotu
Povezava za deljenje
Deli na druge strani