Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 18 minutami je NevLado napisal:

je tale stran cenejša - https://olje-dg.si/trgovina/mazda-dexelia-dpf-5w-30/

tukaj @Janez007 naroča

drugače pa pozor, piše ti v profilu da imaš X motor, tole olje je pa ultra dpf, da ne boš narobe ulil!!!

Vem vem, za mojga je ta :) : 

OLJE-DG.SI

Mazda Supra-X Skyactiv 0W-20 je sintetično motorno olje z najnovejšo tehnologijo in zasnovano posebej za zmogljive bencinske Mazdine Skyactiv motorje.

Do zdaj sem imel servise na pooblascenem, bo pa v kratkem potekla garancija pa bomo "doma" delali servise.

Drgac pa hvala za link! Se priporocamo tudi v naprej :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
dne 27. 11. 2024 ob 15:49 je Bini napisal:

Seveda sem, to so cene kot so bile pred časom, zato pa povem. Rabljeni pa tako ne vemo v kakem so stanju in tudi niso poceni pri 45kkm....:nevem:

Rajše novega vzamem.... 🤗😉

Npr.: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20279022&display=Mazda CX-60

Gledal sem taksne in podobne oglase... 5.500€ popusta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 23 urami je Bini napisal:

Ja, pri 6tem pri 120kkm so ti menjali vž. svečke.... 🤔

Cena bo enaka kot na prejšnjem, odvisno od servisa. 😉Jaz dam cca250€ z nekim popustom.... :prstgor:

Ja, pri 120kkm svecke.

250eur pri Selmarju v CE? Sem prejsnje tam delal... pa je bil skoz neki problem z nadomestnimi vozili... vem pa da so cenejsi, ja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Robert napisal:

Zanima me, je kdo že imel servis za 5. leto Mazde CX-30, bencinar, ročni menjalnik, AWD, Skyactive-X motor, na uradnem servisu in kakšna je bila cena, če je vse OK (prevoženih km 33.100). 

Jaz na moji X180, rocni, FWD pri Avto Ferk MB:

5. servis - 100.000 km - 330 Eur

6. servis - 120.000 km - 630 Eur

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 12 urami je MPero napisal:

Zna biti, da bo moja na voljo čez nekaj mesecev saj boljša polovica ne želi voziti tako velik avto, jaz pa takrat dobim službenega.

cena bo pod 40k (homura PHEV, dec22, trenutno 65kkm).

Komaj nabavil pa se ze skoraj prodaja... ali ima tvoj tudi dolocene tezave?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda CX60
Napisano
dne 24. 9. 2024 ob 12:17 je MPero napisal:

Sem šel sam ponj, ker je bilo precej blizu, pa avto sem lahko pogledal.

Nekako tega sicer ne počnem, ampak sem imel 1 pozitivno izkušnjo, ko smo za očeta uvozili skoraj nov avto.

Zdaj smo pa "rabili" oz. gledali hibrida, pa Mazda nam je znana (to bo zdaj že 4.) tako da smo ga poiskali v tujini.

Kar vprašaj kar te zanima ali pošlji na zasebno.

Si nabavil privat ali v avto trgovini?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Ste ze kaj menjavali akumulatorje na CX-30 X180. Meni je crknil pol 4,5 let in 115.000 km. Kaj kupit... efb, agm... Iz trenutnega na vrhu razberem samo 65ah 520a.

Popravljeno od _obby
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bossek, zanima me ali tvoj X186 kaj cuka? ima kaksno "luknjo" pri pospesevanju, tam na nekje 2000 obratih?

nekateri so pisali pri prvih X masinah tudi o nekem Chewbacca zvoku, ki bi ga naj oddajal kompresor pri pospesevanju...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Nekje nazaj se je govorilo o porabi goriva... nasa CX-30 rocni menjalnik X180 - trenutno 3k prevozenih, povprecje 6.4l ... vecina vozim jaz, zelo mesano, ne sparam ... elektricne ki srecam na AC in vozijo 100kmh, prehitevam z 140  :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Nekje nazaj se je govorilo o porabi goriva... nasa CX-30 rocni menjalnik X180 - trenutno 3k prevozenih, povprecje 6.4l ... vecina vozim jaz, zelo mesano, ne sparam ... elektricne ki srecam na AC in vozijo 100kmh, prehitevam z 140 :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regeneracija energije mazda 3 in CX 30
Napisano

Pri bencinskem motorju z mehkim hibridom se zaslonu Fuel Efficency vidi, koliko energije je bilo regenerirano. 

attachicon.gifIMG_20200101_201411.jpg

Da pride? do tega zaslona gre? v menuju na 

Information, potem izbere? opcijo Fuel Efficency Monitor

Ko si na tem zaslonu lahko s pritiskom na okrogli gumb dobi? mo?nost izbire treh opcij

Fuel Efficency

Energy Flow Monitor 

Fuel Efficency History

?e izbere? Fuel Efficency vidi? ta zaslon.

Pri meni je vrednost M Hybrid vedno 0.0 kWh, tudi pri dalj?ih vo?njah (preko 100 km), zato sumim, da je nekaj s to regeneracijo pri meni narobe.

Zanima me, kak?ne ?tevilke vam poka?e ta zaslon.

Imam mazdo 3 letnik 2019, kupljeno v decembru lanskega leta, mislim pa, da tudi CX-30 prikazuje enak zaslon.

Hvala za odgovore 

Meni tudi skoz kaze 0 kWh... nvm, treba malo povprasat na servisu, sem ze iskal na drugih forumih pa nisem glih nekaj nasel

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz imam zdaj kak teden X motor... Morm omenit da sem opazil nekaksno "brnenje" ko stojis zunaj avta zraven motora, vecji problem pa vidim da avto rahlo cukne pri menjavi prestave na nizjih obratih, zgleda da tam ko menjuje te opcije sparanje.

Zasledil sem da je ze zunaj vpoklic teh X masin, in da nekaterim nalagajo nov program za motor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.