M+S gume su od ovog mjeseca u Njemačkoj prešle u ilegalu, budući da su na snagu stupila stroža pravila, a aktualne, legalne zimske gume mogu se prepoznati po simbolu planinskog vrha sa snježnom pahuljom.
Vozim po noći kroz Istru. Dolazim na području gdje su radovi na cesti.
Jedna traka je za vožnju. Nove bijele linije omeđuju voznu traku. Po linijama su neki stupiči da se ne može napustiti traka.
Na jednom mjestu su u traci po sredini nacrtane 3 strelice. Svaka strelica dulja od duljine vozila. Jedna za drugom, skoro se dodiruju.
Cesta je potpuno ravna, mrak, nema vozila iz suprotnog smjera, nema nitko ispred mene. Nakon 2 sata što već vozim, čvrsto držim volan. Neznam ni sam zašto držim tako čvrsto.
Nailaskom na te 3 uzdužne strelice mazda cx5 želi skrenuti desno.
Da sam kilavo držao volan, rasturio bi te stupiče. Ne sječam se, možda su bile betonske ograde.
Moram pitat na servisu jel se taj sustav može trajno isključiti.
Čitam upute, to više radi krivo nego ispravno:
Google translate:
Sistem morda ne bo deloval ustrezno glede na dejanske vozne razmere, kar je povzročilo nesrečo.
Vožnja po cestah z ozkimi ovinki.
Vožnja v slabih vremenskih razmerah (dež, megla in sneg).
Drseče ceste, kot so ledene ali snežne ceste.
Ceste z velikim prometom in nezadostna razdalja med vozili.
Ceste brez belih (rumenih) pasov.
Ozke ceste, ki so posledica gradnje cest ali zapore voznih pasov.
Vozilo se vozi po začasnem pasu ali odseku z zaprtim pasom, ki je posledica gradnje ceste, kjer je lahko več belih (rumenih) pasov ali so prekinjeni.
Vozilo se vozi po cestah, ki niso hitre ceste in avtoceste.
Tlak v pnevmatikah ni nastavljen na določeni tlak.
Uporabljajo se pnevmatike drugačne velikosti, na primer rezervna pnevmatika za nujne primere.
The system may not operate adequately according to the actual driving conditions, resulting in an accident.
Driving on roads with tight curves.
Driving under bad weather conditions (rain, fog, and snow).
Slippery roads such as ice or snow-bound roads.
Roads with heavy traffic and insufficient distance between vehicles.
Roads with no white (yellow) lane lines.
Narrow roads resulting from road construction or lane closures.
The vehicle is driven on a temporary lane or section with a closed lane resulting from road construction where there may be multiple white (yellow) lane lines or they are interrupted.
Vehicle is driven on roads other than expressways and highways.
The tyre pressures are not adjusted to the specified pressure.
Tyres of a different specified size are used, such as an emergency spare tyre.
Uređaj hvata DAB programe i konvertira ih u MP3. Svaki radio koj ima USB može reproducirati.
Koristi se originalan mazda display i originalne komande.
Naručio sam najjeftiniji DAB+U, 20 Eura, ako nebu dobar, naručit ću neki ozbiljniji model.
Description:
100% brand new and high quality.
Feature:
The dab+u device is an easy to install solution for receiving digital audio broadcast in cars or other media devices where USB connection is available with MP3 playback capability.
This digital audio broadcasting device is fully compatible with DAB ETSI 300 401 standard. Support for ETSI TS102 563 DAB+ standard.
It is suitable for any product with USB reading function. After connecting this device, let the old traditional Bluetooth speaker, home stereo, TV, etc. change to DAB. The original device button operation, the original device display to see the DAB program name.
Na tujih forumih berem da je prisla majska posodobitev zemljevidov ... je kdo ze posodobil?
Jučer.
Prvo sam nadogradio 8GB karticu pa me pitalo hoču li Europu ili Rusiju jer da sve ne stane.
Još mi je rekao da odem u mazda servis zamjeniti karticu za veču.
Zatim sam nadogradio 16GB karticu i stala je i Europa i Rusija.
Kako sam nadogradio dvije kartice za isto vozilo?
Podatke sa 8GB kartice sam kopirao (ne image, običan copy) na 16 GB karticu.
Zatim sam sa programom Aomei Partition ... pročitao serijski broj 8GB SD kartice i
na 16GB SD karticu stavio taj broj.
I jedna i druga kartica rade. Pretpostavljam da veča, radi 25% više podataka, radi sporije.
Kako ne putujem na istok, koristit ću manju karticu. A veču mogu imati za rezervu u pretincu za rukavice.
Interesantno je da sam dobio email da je nova karta za ženin Renault. Kliknuo sam na dobiveni Renault link, ali sam unio svoj username i prebacilo me na Mazdu.
To znači da ista firma održava karte za Mazdu i Renault.
Renault nema kartice nego se preko USB puni u memoriju uređaja.
Hmh, ko sem pisal da bi lahko Mazda ponudila brezžični AA/Carplay ste me napadli da je to brezveze da je kabel boljši, itd... A zdaj pa si kupujete aftermarket brezžične module ki to omogočijo. 🙄
Čitam na internetu, prodaju u USA cx5 turbo, 2021. Sa bežičnim AA/Carplay.
Također čitam, neki Amer išao promjenit ulje, posle gleda stavili mu noviju verziju OS-a u MZD Connect.
Postavlja se pitanje, može li novi OS (firmware) donjeti bežičnu funkciju u CX5 2019?
Dosta je toga nejasno, u starije cx5 trebaju ugradit novi usb modul da bi proradio AA.
CX5 2021 ima 10" display, paše li isti OS u 2019 i 2021?
U cx-5 mk2 imam mazda navigaciju i ne koristim je, nego koristim preko android auto mirroring aplikaciju s mobitela Waze. U Hrvatskoj ima dosta korisnika i redovito prijavljuju zastoje, zaustavljeno vozilo na cesti, policiju, ... Praktički sve u realnom vremenu.
Ne znam koko je u Sloveniji. Samo sam primjetio da preko FM (val 202) dobijem u mazda navigaciju radove na cesti.
Da bi na "tabletu" u autu (Connect infotainment system) pokrenuli ne samo mp3, već i mpeg4. Do sada sam viđao hackove koji mogu loše završiti. Jer treba staviti stari firmwer u tablet, i onda brljati po njemu.
Jučer sam našao puno bezbolniji način. Na android telefon treba instalirati aplikaciju AAMirror Plus 1.01a.apk koja sueađuje sa aplikacijom na telefonu Android Auto.
Sada mogu zrcaliti sve iz telefona. YouTube, HRTi...
Nikako nemojte to koristiti za vrijeme dok upravljate mazdom.
I jedna mala "sitnica", aplikaciju morate instalirati na android telefon kao SuperUser (Root)
Kako noću voziti autocestom pomoću LED podesivih svjetala? Mogu li uključiti duga svijetla i zaboraviti na njih do izlaska s autoceste? Treba li ih ponekad ipak isključiti?
Google Prevoditelj:
Kako po avtocesti ponoči voziti z LED nastavljivimi lučmi?Lahko vklopim visoke grede in pozabim nanje, dokler ne stopim z avtoceste?Bi jih morali včasih izklopiti?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
M+S gume su od ovog mjeseca u Njemačkoj prešle u ilegalu, budući da su na snagu stupila stroža pravila, a aktualne, legalne zimske gume mogu se prepoznati po simbolu planinskog vrha sa snježnom pahuljom.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani