Danes zamenjal še rele vžiga (Mazda 5, 1.6 dizel). Strošek = 40,27 EUR (Bartog)
Sem naredil en krog in motor se mi je zdel občutno bolj miren... Tudi vžig in ugašanje sta bolj "gladka" (do sedaj se je motor pri ugašanja precej stresel)...
Menjal olje + oljni filter, ter olje v menjalniku. Filter se mi zdi izjemno umazan za menjavo po 11k km... (1.6 dizel, Mazda 5). Seveda, če je bil sploh menjan, .... Kot sem zapisal slabe izkušnje z mehanikom...
V petek sem zamenjal filter goriva, nekaj dni pred tem pa še zračnega in kabinskega ter razkužil ventilacijske kanale.
Ugotovil sem sledeče:
da je bil obstoječi kabinski noter dan povsem napačno. Bravo mehanik!;
da je bil zračni filter povsem potlačen, medtem, ko gre noter povsem brez težav. Bravo mehanik!;
da tudi filter goriva ni bil montiral povsem po navodilih. Bravo mehanik!;
Težko razumem, da nekdo tako slabo in površno opravljajo svoje delo. Nisem mehanik a bom od sedaj naprej stvari, ki jih lahko naredim sam, naredil sam. V kleti že čaka sveže olje in filter (10k km je mimo), ter tudi olje za menjalnik.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Danes zamenjal še rele vžiga (Mazda 5, 1.6 dizel). Strošek = 40,27 EUR (Bartog)
Sem naredil en krog in motor se mi je zdel občutno bolj miren... Tudi vžig in ugašanje sta bolj "gladka" (do sedaj se je motor pri ugašanja precej stresel)...
Tako, da mojstri HVALA za nasvet.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani