Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 25 minutami je godlike napisal:

Ta čudežen Vrhniški klanec. Zadnjič sem celo testiral. Na 130 sem pohodil v 6. In bil na 1/3 na 180. Do vrha bi bil na 200, če ne več.

In to ne s črno raketo ampak z Focusom.

Povej karakteristike Focusa :) s turbo motorjem 👍 in bo vse logično.....

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 20 urami je Alex napisal:

In to navdušuje s čim? 

obvezno testirat na Vrhniški klanec ali pa vsaj Črni kal iz vaše smeri :), da poročate ali je smiselno hodit na testno vožnjo ali raje ne :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja težava je ker je vsaka malenkost 500+ eur pri takem avtu....zdaj kasko pa plačaš tistih 80eur na mesec, pa spet ni toliko....(lani sem imel gumi defekt, vleka, nadomestni avto....ko sem bil pri agentu, mi je pokazal strošek in je bil 800eur 🤨), na zadnje praska na odbijaču, samo barvanje, itd...500 eur, tako da....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

Te mika, da bi menjal?

A je to že nova generacija hibridnih motorjev sedaj, so tudi že v Civicu menjal? Tisti taprvi so bili baje katastrofa

verjento si mislil hondo insight, kar je bil model iz leta 99 hybrid....ta civic je sedaj prišel na trg 2022, razen če si mislil še prejšnjo 1.5 turbo motor, kjer so imeli težave z nivojem olja in mešanjem z vodo....za tega novega civica za enkrat kar se tiče hybrid-a ni bilo poročanih kakih težav.....

jah accord bo drugo leto 10.let in počasi bo treba najti nov prvi avto, accord bo pa počakal na sin-a, ko bo kmalu imel pogoje za vozit avto in bo ratal daily second car :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
pred 50 minutami je igi napisal:

Ziv.mene zanima ce kdo pozna kaksega mehanika ali elektr.. za popravilo računalnika za maz.6.2.2 let.2009.136kw.

Hvala

Če nisi iz povsem drugih koncev lahko kontaktiraš njega, kar sem urejal z njim je bila pozitivna izkušnja -> 

WWW.AVTO-JEVSEK.SI

Avtoelektrika Jevšek se ukvarja s popravilom električne napeljave vozil, alternatorjev, zaganjačev, polnjenjem klimatskih naprav, polnjenjem akumulatorjev, ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

a pri postavitvah naročnik upošteva smernice zelenega javnega naročanja, ki v SLO veljajo tudi v primeru strežnikov, itd. :), heh.... zgleda pa hudo ni kaj 👍

To je podobno kot pri vozilih NDM > 3.500kg, kjer EU forsira cestninjenje glede na CO2 diferenciacijo in potem se ugotavlja, da v DE in AT, kjer je to že uvedeno v realnosti je takih kamionov ki padejo v ZEV oz. CO2 najvišji 5.razred za 0,5%, vse ostalo je pa v večini oz 95% v prvem CO2 razredu, ostlih 4,5% se pa porazdeli med CO2 razrede 2,3,4 (pri čemer je zanimivo da razred CO2 4 tehnično sploh ni mogoče, ker takega vozila ni ?!?).....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

v tujini je to razumljivo ker je drugačna mentaliteta, in poleg tega da imajo najemniška stanovanja/hiše so tudi bistveno bolj fleksibilni glede služb, tako da jim ni težava se zaradi službe preseliti 500 in več km.....v SLO je verjento zelo malo primerov, da bi se nekdo iz Jesenic ali Murske Sobote preselil v Koper....(pa seveda je to ob lastniški nepremičnini skoraj nemogoče....). Glede avtomobilov je pa to pač balkan nacionalni šport...ko pripeljem otroka v šolo na parkingu taki avti kot da sem v miami uletu :), pa mi nekako to ni jasno, kako so lahko na tako malem naselju vsi tako finančno sposobni in imajo take dohodke, da si brez težav privoščijo avte za 50, 60 in več k EUR.....in po drugi strani veliko hiš po vaseh 3x prevelikih, ko so vsi gradili z razmišljanjem da bo hiša še za sina/hčerko, zdaj pa penzionisti sami živijo v 200+m2 velikih bajtah.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

kdor se je znašel v časih "jazbinška" je na enostaven in poceni način prišel do nepremičnine, ki je danes vredna najmanj 200k €.....(pa nekateri so jih takrat kupili po 4, 5) in kdor se je znašel še v časih bivše juge in super inflacije....ali kdo je bil pameten in je menjal dinarje za nemške marke ko je bil rate še 1:1 :), .....so danes milijonarji, pa so mogoče zaključili osnovno šolo.....kako velja pravilo, 2 generaciji delata, da tretja potem "žanje".....to velja danes samo še v primeru, da imata ti dve prvi generaciji dokaj spodobne pihodke, ker sicer se to ne izzide....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

če je vse zamenjano strokovno potem mogoče za ene 12k niti ne bi bil slab nakup, če zdrži motor do 100k potem pa tudi ne bo več veliko vredna, glede na slike je bil pa to služben avto....(in temu primerno vožen, zato verjetno tudi šel motor....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

nekaterih ki jih tukaj oglašujete ni niti na seznamu :), kaj naj to pomeni? (da jih raje niti ne probajo, da so tako dobre da testov ne potrebujejo ali nekaj tretjega, heh)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

moja izkušnja, ker sem imel sedaj v zadnjih 2 mesecih nekaj voženj s temi elektro sodobnimi karkoli že :).....

- kolega je nabavil (je v penziji sedaj, in doma ima sončno elektrano in ga polni pač doma, brez potrebe kako hitro....) za domačo rabo in vožnjo do 100km ter za po vasi za po kruh rabljenega bmw i3 (cca.5let).....razen ko sva se peljala po AC in sem ga vprašal a to kaj gre in je pritisnil gas se nekam premakne, noter dolgočasen avto, sicer glede na zunanjo velikost zanimivo prostoren, ampak nekako avto brez duše, in se smešno zgleda s temi ozkimi gumami, za daljše vožnje si je pa kupil novega hyundai tuscona dizla :)

- drugi kolega se je nekaj napalil na volvota xc30 in je vzel na testno vožnjo tistega z dual motorjem, ki ima nekih brutalnih 480km in pospešek 3,5 do 100 :), sva se malo vozjakala okrog....ok zanimiva izušnja, sicer bi bil bolj za na kako dirkališče....avto stane mislim da cca.48k€ in ga ne bi nikoli kupil....notri je narejen iz reciklirane plastike (wtf), ko sem malo preverlajl to plastiko in predale sem se ustrašil da bom kaj zlomil....v glavnem kitajski crap znotraj, zunaj še zgleda (mi je vizualno ok), ampak takega avta za 48k ne bi kupil.....kar se tiče posepeškov je pa to itak "neuporabno" in nesmiselno, ker niti ni filling, da se počitiš kot v vesoljski kapsuli, enostavno občutek pri takih pospeških nekako ni normalen, da bi to stalno počel...ja pa notri je čisto vse digitalizirano, niti enega (1) gumba, vse na tablici, ki je kot da bi imel 14inčni laptop obrnjen pokonci....meni osebno groza.

- zadnjič pa je prišel en sodelavec in sva šla na malico ter je uletel s tistim jajcem od smart for two, po LJ obvoznici sva bila konkurenčna kamionom z 95km/h, bolj varno se počutim če grem s kolesom ali peš....

- jaz bom še nekaj časa ostal na klasiki :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Če/ko bo kdo kupoval Michelin Alpin 7 in imel kakšen realen feed-back se priporočam.....(jaz imam za to sezono še 6tko, po, drugo leto pa nakup novih).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

a niso neki naši vrli politiki :) nekaj probavali in promovirali v smeri iti v Bruselj, Dunaj in vsakodneno vožnjo v LJ z nekimi javnimi prevozi, pa jim je bilo izjave po potovanju dajati kot da so citronko pojedli :)....(sam se spomnim vsaj treh....).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
dne 18. 9. 2024 ob 18:40 je Bossek napisal:

Opravljen 4 redni servis.

Olje + filter + zavorno olje + kabinski filter + prednje zavorne plossice ... 590 eur 😱

Se je pa ugotovilo, da je puscal hladilnik in je bil menjan pod garancijo.

To je kar na hard, jaz danes na Accordu, uraden Honda servis (Selič, šmartno ob paki)...olje, oljni in zračni filtri, menjava/centriranje gum, polnjenje klime, še neke žarnice...350€....zgornje pa odraža sigurno LJ cene, če bi sam šel v LJ na AC mobil dvomim da bi prsu pod 500€....(npr.on ima olje še vedno po 12.5€, ko je v ljubljani , kranju nadc20€....pa urna postavka, itd...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Tudi na avtocesti, je veliko bolje za menjavanje pasa. Ja, sem redka sorta, ki jih skozi daje. 

Po predpisih bi jih moral stalno dajati...jaz sem dobil kazen, tudi za to...ko mi je provida sledila iz lj do logatca 🤣 (je bila to se najmanjsa kazen izmed ntih ki mi jih je našteval😂)....in sem ga potem prav vprašal ali moraš to stalo vklapljati in je rekel da ja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano

Vzemi 15k in adijo👍, in vzame ti 5min časa...tako zbitega ne bos prodal za 6k da bi iz tega zaslužil...in zajebaval se bos z šveroti....dolgo časa nazaj mi je klepar/mehanik razlagal, da avto kjer so sli airbagi ven ni za kupovat...nikoli ni vec isto👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je ignacij napisal:

2.5l motor je bulletproof stroj, kupil ga bo tisti, ki mu je pomembno, da mehanika vidi samo ob rednem servisu.

se strinjam, ampak zakaj potem samo 140km, v takem avtu, naj dajo če že vsaj isto konjenico kot je v 2.5 torej 194hp ali pa se bolje turbo motor.....razmerje 2.5litrski motro in samo 140km to je res "kr neki" :).....to je celih 56km na 1000 kubikov, kje so časi ko so imeli atmosferci 120km na 1000 kubikov :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.