Ali tudi pri izbiri žensk gledamo na njeno porabo, ali se odločimo zanjo na osnovi njene lepote, srčnosti, iskrivosti? 😀
Se je že kdo pohvalil s svojo "je grda, ampak porabi pa minimalno, ker ne hodi k frizerju, je samo makarone, ves čas v isti trenirki..." 😂
Definitivno se strinjam s tabo. Res si me nasmejal ampak vse drzi kar si napisal. Torej kar se tice porabe moja mazda zdaj kaze porabo 7.2 sem bil kar presenecen ko sem pogledal..torej zadnja voznja cca. 500 km avtoceste in 200 navadne. Nisem pa resetiral stevca zadnjih 4000 km. Prej ni padala poraba pod 8.
Kar se tice porabe, mislim da glede na to kaj avto daje od sebe je poraba 8 litrov zanemarljiva..za primerjavo kolega je kupil novo skodo kodiaq 2.0 tdi 200 km 4x4 dsg 7 stopenjski, prav tako ne more porabo znizat pod 8-8,5 litrov.
1. Meni osebno so sedezi top, dobro nastavljivi in udobni glede na to, da imam tezave z krizem.
2. Z podrtimi sedezi mislim, da bi slo odraslo kolo notri, ceprav na moji mazdi je prejsni lastnik montiral kljuko in je vozil kolesa zadaj na nosilcih.
3. Za LED luci ne morem nic reci saj jih moj model nima, ima pa adaptivne xenon, ki delujejo odlicno sledijo v ovinek ter same prizigajo dolge luci in ugasajo. To imam prvic in sem nad tem res navdusen.
4. Avtomatik deluje zelo lepo in uglajeno, vse je odvisno od voznje z malim gasom drzi majhne obrate in hitro prestavlja. Po hribu navzdol ce ne dajes gasa hitro prestavi v nizjo in sam zavira.
5. Probal povezat iphone, meni zadeva deluje dokaj hitro ceprav to redko kdaj uporabljam.
6. Imam samo gretje sedezev. Meni deluje ok. Res pa je da pozimi se nisem probal.
7. Turbo luknje nima oz. Jaz je se nisem obcutil. Kdo pa misli da jo ima naj proba vozit fiat cromo 1.9 multijet avtomatik, tam je sele luknjaaaaa gromozanska hehe
8. Jaz takoj ob prizigu ugasnem I-stop na tipki in si vedno zapomni.
9. Torej zadnjic na morju se mi je prvic sprozil front assist in je res brutalno zaviral, ampak ce ga ne bi bilo mislim da bi podrl vratnico tako da sem mu zelo hvalazen. Ce sem prav prebral deluje samo do hitrosti 30 km/h, pri tej hitrosti mislim da nobeno zaviranje ni prevec brutalno ce lahko stem preprecis nesreco.
10. glede na to da vecino casa poslum usb mi ob vsakem prizigu odpre zaslon usb. Ce pa imam navigacijo prizgano mi pokaze navigacijo.
11. Sredinsko naslonjalo je res nizko pri mojem modelu in sem pred nakupom res mislil da me bo motilo, verjetno bi me ce bi imel rocni menjalnik. Pri avtomatiku ga sploh ne pogresam cisto sem drugace prilagodil drzo med voznjo in mi je celo boljse, vsaj ravno sedim. V prejsnem avtomobilu se mi zdi da sem vedno bolj krivo sedel ker sem se naslanjal hehe
Glede servisne zgodovine: Naložiš MyMazda aplikacijo na telefon in dodaš VIN kateregakoli avta Mazda. Izpiše ti servisno zgodovino, kdaj je naslednji servis,...
Janez uspelo hvala
2 minutes ago, scania said:
Spremljaj nivo olja, če bo začelo narascat je znak glede podložk. Če pa se ti kavi opozorilo za prenizek tlak olja pa takoj vgasni avto je znak za zadelano sito. Kontakt ti posljem na zs.
O najlepsa hvala za nasvet..defitivno bom spremljal
Zdaj ce si s Štajerske ti lahko pošljem kontakt, z okolice Ljubljane je pa Pelko. Drugače ko se čisti sito se karter odstrani in se nalije novo olje v avto. Cena nwm kakšna je ni pa to nek strošek saj od materiala rabiš 4podložke (cena ene nekje 0,70€) in pa tesnilno maso in pa seveda olje da ti nene starega not vlijejo (cena olja okoli 40€) ostalo je pa delo, to pa odvisno od posameznika.
Oo super najlepsa hvala. Prosim poslji mi kontakt iz stajerske..sicer sem iz savinjske ampak hodim veckrat v konjice pa se lahko zapeljem to uredit. Je mozno da pocakam stem do decembra da zdruzim to skupaj z servisom?..najlepsa hvala
Glede servisne zgodovine: Naložiš MyMazda aplikacijo na telefon in dodaš VIN kateregakoli avta Mazda. Izpiše ti servisno zgodovino, kdaj je naslednji servis,...
Oo superr hvala najlepsa. Obvezno bom nalozil in preveril.
Možno ja. Vsekakor mora biti človek previden.
Imam pa občutek, da so pri tem tipu Mazde zelo pogoste in običajno videti kar lepe (na spletu). Če se ne motim, sem pri njem (ampak je bil takrat nekaj sto metrov stran) pred dvajsetimi leti že kupil en avto. Kar verjetno ni slab znak, da že toliko let prodaja. Verjetno pa vsaj diler kdaj dobi tudi dober avto 🙂
Bom enkrat skočil malo pogledat.
Sedaj me poraba skoraj najbolj skrbi. Običajno imam precej nizke porabe, ampak pri testih za ta model, pa vsi omenjajo visoke številke. Na spritmonitor še ni tako hudo, ampak skoraj povsod je omenjena poraba. Trenutno sem na Passatu 170 KM, 4motion, DSG in imam povprečno 5,6 - praktično dva litra manj kot povprečje na spritmonitorju, ki je dokaj podobno zgoraj omenjeni Mazdi. Me res zanima, zakaj toliko besed o porabi. V stilu - kjer je dim, je tudi ogenj 🙂
Za druge nevem vem pa da meni poraba po prevozenih 3000 km se ni sla pod 8 litrov celo v mestu kaksen liter vec. Res pa da ga jaz ne sparam takoj ko se segreje imam bolj tezko nogo vsec so mi njeni pospeski seveda do predpisanih omejitev.
19 minutes ago, Alex said:
Nujno je, a ti ne bo nihče na uradnem servisu tega sam od sebe naredil.
Torej ce sem vas dobro razumel moram cimprej preverit ce je to bilo narejeno ce ne naj se prvo tega lotim?
Glede na kilometre si že menjal podložke na injektorjih in sčistil sito na oljni črpalki?
Uh stvar je taksna avto je bil cel cas servisiran na uradnem mazdinem servisu tako da kaj se delalo in kdaj nevem tocno saj nisem se uspel dvigniti digitalni izpis servisne knjizice. Vem da je zadnji servis narejen decembra mislim da 8000km nazaj tako da naslednji servis imam decembra oz. prej ce bom naredil vec kilometrov ampak ne vrjamem ker se ne vozim toliko. Torej nekje v prihodnosti sem mislil odpreti nov topic glede servisiranja in vzdrzevanja..ce mi lahko kdo pomaga z digitalnim izpisom servisa in seveda ce pozna kdo kaksnega dobrega mehanika za mazde v savinjski ali pa koroski regiji, kjer bi lahko servisiral svoj avto ker ga ne mislim vozit na uradni servis.
Glede na to, da vozim mazdo cx-5 175 awd 12/2014 avtomatik sele dva mesca mogoce nisem najbolj verodostojen za informacije, vendar v tem kratkem casu ti lahko povem da je avto odlicen, kupil sem ga od prvega lastnika in ima 110.000 prevozenih. Lepo se vozi, menjalnik lepo prestavlja, motor odlicen, ko ga potrebujes pokaze vso svojo moc in navor. Glede na to da je na 19 col platiscih je udobna in mehka. Skratka moja prva mazda in zaenkrat zelo zadovoljen. Moti me samo majhna posoda za gorivo mislim da je 50 litrov z rezervo. Poraba pa znasa od 7,8-8,5 kar pomeni da z polnim tankom naredim od 550 km do 600 km.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Definitivno se strinjam s tabo. Res si me nasmejal ampak vse drzi kar si napisal. Torej kar se tice porabe moja mazda zdaj kaze porabo 7.2 sem bil kar presenecen ko sem pogledal..torej zadnja voznja cca. 500 km avtoceste in 200 navadne. Nisem pa resetiral stevca zadnjih 4000 km. Prej ni padala poraba pod 8.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani