mogo?e malo off topic, ampak ni potrebno smetit tega z odpiranjem novih tem.
1.Kolega ima Mazdo CX-5 2014 in me zanima ali se da nastaviti v sistemu, da ?e ugasnem auto v USB modulu, da se potem naslednji? ko ga za?enem spet za?ene v USB modulu, ker se vedno ponastavi na RADIO modul?
2. Je ?e kdo mogo?e updejtal firmware sam?
hvala
Ja, zamenjati je treba USB/Bluetooth enoto (na servisu - naredijo brezpla?no).
LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.
Meni je ze to neumno da pri drugi generaciji sestke nemores odpreti prtljaznika ce pri prizganemu avtu nimas zategnjene rocne. To je baje narejeno iz istega razloga, da ti kdo cesa ne ukrade, ko stojis na semaforju. Najvecja ironija je pa to, da na usakemu semaforju k stojim zategnem rocno...
Ha, ha,.. meni enako...
Prednji sede?i so novi, pove?ani in (prvi? pri Mazdi) imajo tudi hlajenje oz. ventilacijo. Zaslon za navigacijo je tudi ve?ji - 8". Pri ?tevcih ima pa ?e 7" zaslon.
Pri?la naj bi spomladi.
Meni je pa S/S ?isto OK, niti ne opazim kdaj ugasne motor in kdaj ga za?ene. V treh letih in pol imam ?e preko 50 ur delovannja S/S. ?e motor ni dovolj segret, se S/S ne bo aktiviral, ravno tako, ?e je pregret. Tudi, ?e deluje klima na polno, se motor ne bo ustavil. Akumulator imam ?e vedno prvi, pa imam precej kratkih vo?enj in avto lahko tudi po cel teden stoji... Res pa je verjetno v veliko pomo? iELOOP oz. kondenzator in on napaja el. porabnike med stanjem S/S.
Sicer ga poznam od novega do septembra 2013 in do takrat je imel nekaj pod 80.000 km, pa tudi plinske in?talacije ni imel (70.000 km v zadnjih treh letih pa ni tako malo).
Seveda, III. generacija ima klju?avnico v velikem predalu pred sovoznikom (notri ob levi strani). Slikica in zapis se nana?a na I. generacijo FL (le deluje enako tudi pri III. gen., lu?ka pa to...).
@Jest, hvala ti za tole, sedaj sem se spomnil, da ima na?a 6-ka res tisto lu?ko pod klimatsko napravo. Samo preveriti moram ?e zadeva zares deluje tako kot opisano. Javim kaj sem ugotovil.
Klical sem pa tudi na Mazda servis, pa so mi rekli da izklopa sovoznikovega airbaga te Mazde prve generacije sploh niso imele, da si lahko kupil otro?ki sede? original Mazdin, kateri se je "sparil" s sovoznikovim sede?ev in sam izklopil airbag.
No pa da vidimo ?igava teorija dr?i
Hvala in lep pozdrav!
No lepo, da ?e na servisu ne vejo kaj imajo... FL ?estka prve generacije JE imela klju?avnico za sovoznikov airbag ob voznikovem predal?ku in si ga lahko s klju?em izklopil (probal) in je potem cel ?as svetila lu?ka na armaturi, da je izklju?en.
Evo slikca, klju?avnica je ob predal?ku in stikalih levo od volana:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zimska obutev dol...
in letna gor...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani