Bil te dni z družino na Lošinju. Tja dol, nekaj vožnje po otoku in nazaj. Kdor pozna otok, ve da se da lepo kruzat s konstantno hitrostjo 80-100km/h. Bili štirje v avtu, povprečje po BC: 6,9. Ne vem kako vam uspe doseči 5,9...?
Hvala za tale namig. Res mi je naredilo "klik" v glavi. Pri mojem in prejšnjem avtu, se ob resetu km, resetira tudi povprečna poraba, tu pa res ne. Eno pivo ste si zaslužil...
Kako pa zgleda tale mestna vožnja? Veliko stanja v kolonah, pred semafori? Samo prva, druga prestava pa bremza pa spet kratki pospeški? A je avto slučajno AWD - štirikolesni pogon v Mazdi je kr požrešen pri porabi.
Avto nima AWD. Mesta vožnja gor, dol, kakorkoli bi BC moral pokazat porabo ki bi odražala "mestno" vožnjo. Se strinjammo? Se.
Pozdravljeni, sem nov na tem forumu. Pred kratkim je prišla k hiši CX30 X180, ročni menjalnik, cca 23000 km ima že na grbi. Avto vozi v glavnem žena, cca 20km na dan prevozi v povprečju, nekaj relacije, ostalo mestna vožnja. Po BC kaže povprečje 6.3/100km, od zadnjega reseta ima 473 km, sveti lučka da bo treba tankat in rezerve še za cca 43 km. Tole nekaj ne štima med BC in realno porabo, ki diši blizu 9litrom ali več...Po prvem resetu je bilo podobno, ok si rečem ne poznamo še avta, ampak tole sedaj ponovno...ne vem, povejte.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ne tožim nad veliko porabo, sploh ne. Samo radoveden sem s kakšnim načinom vožnje, enim uspe še za liter manj. Aja, avto je z ročnim menjalnikom.
Popravljeno od SonyfanPovezava za deljenje
Deli na druge strani