Filtr zraka motorja, po 1letu, nekaj manj kot 20K kms:
Pri 20eurih za oba filtra...😅 ma kakšni servisni intervali nekaj, ni kaj tuhtat. Filtr za kabino zamenjam 2x na leto in imam kabino brez pikice praha! Filtr zraka motorja 1x na leto. Pa da se ne menmo kako enostavno in hitro je to na Mazdi zamenjat. Moj nasvet, filtr zraka motorja po dihtungi z obeh strani povsem na tanko namažem s silikonsko mastjo. Tko sm zihr da se pokrov airboxa res lepo/pravilno usede nazaj na nov filtr. Airbox posesam in spucam z mikrokrpo.
Menjava olja/filtra na 10K km. Avto je atm na 130K km, upam da ne bom česa jinxal vendar resno, ne popije niti centilitra olja 🥰 Motor suh k popr, da mi pajki mreže pletejo okrog njega. Vedno rajš jo mam (m3, 17', G-120).
Podvozje pred zimo zaščitim. Odstranim in operem vse plastike pod avtom.
Kljub temu da avto ne vidi makadama, se na teh plastikah nabere veliko peska in svinjarije.
Fino fajn za rjo, še posebej na mestu kjer so pragi spunktirani, kjer se pleh težko osuši po dežju, če je vse zabezecano z nesnago. Kar se da dobro torej čimveč spucam in podvozje pihnem s kombinacijo ACF-50 in Fluid filma - vse kar je na "odprtem" ter v luknje, itd...
Ta varianta fluid filma naj bi bila tekoča, pa ni ravno. Segrejem in zmešam z acf50 ki je tekoč.
Avto brez rje:
Vse šraufe spucam in namažem z bakreno mastjo, tako si manj jezn nase ko naslednjič spet rihtaš svoj avto. Če je kkšna klipsna fuč, jo zamenjam z novo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Menjava filtra zraka motorja in kabine:
Filtr zraka motorja, po 1letu, nekaj manj kot 20K kms:
Pri 20eurih za oba filtra...😅 ma kakšni servisni intervali nekaj, ni kaj tuhtat. Filtr za kabino zamenjam 2x na leto in imam kabino brez pikice praha! Filtr zraka motorja 1x na leto. Pa da se ne menmo kako enostavno in hitro je to na Mazdi zamenjat. Moj nasvet, filtr zraka motorja po dihtungi z obeh strani povsem na tanko namažem s silikonsko mastjo. Tko sm zihr da se pokrov airboxa res lepo/pravilno usede nazaj na nov filtr. Airbox posesam in spucam z mikrokrpo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani