Skoči na vsebino
NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Kako pa se to pozna na motorju, ?e je v avtu gorivo pome?ano z oljem? Kje lahko pri?akujem probleme, ?e se je v preteklosti to ve?krat dogajalo in lastnik ni bil pazljiv?

Kolikor jaz vem, on sploh ni vedel za ta problem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Regeneracijo mi dela na cca. 200km. Jaz to vem, da se takrat ne smem ustavit... prej?nji lastnik pa se o?itno je. 

Prej?nji lastnik je naredil 235.000km v 5 letih in 7 mesecih. Ni imel kratkih razdalj. Te so bile samo zadnje 2 meseca, ko se je avto samo prilo?nostno uporabljal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Dolgo me ni bilo tukaj, vendar sedaj lahko sporo?im veselo novico, da je tista mazda ?e parkirana pri meni v gara?i. 

Z njo sem prevozil ?e 600km, tako da je ?e kar preizku?ena. Vozi se odli?no. 

Poraba pa kljub stre?nemu kov?ku po BC 6,4l/100km, kar se mi zdi sprejemljivo. 

Moti me edino to, da je nivo olja v motorju ?e cca. 1cm nad zgornjo ?rtico oz. je ?e skoraj na "X".  Kot sem se izobrazil na tem forumu je to posledica ve?ih prekinitev ?i??enja DPF filtra. 

Kaj to pomeni? Ali je potrebno olje zamenjati? Zadnji servis je bil narejen pred 14.000 km, tako da imam ?e cca. 6.000 km do servisa. Ali s tem, ko je toliko olja ?kodim motorju?  Kaj predlagate?

LP Rok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Za tak re?im vo?nje bi jaz resno razmi?ljal o bencinarju, pa pustmo zdaj debato o porabi. Prikolico bo pa tudi brez te?av vlekel nekajkrat letno.

Bencinarja 1,6 VVTI imam ?e sedaj. ?e bi samo na to gledal, potem sploh nebi ?el v menjavo. 

Za prikolico vle?t sem sedaj vozil z Ford Mondeo 1,6 TDCI. Zadeva je bolj kot ne nepremi?nina. ?e bi planiral vleko prikolice 3x letno potem sploh nebi razmi?ljal o menjavi. Tako je pa ?elja, da s prikolico letos naredimo vsaj 10 izletov po avstirji in za gorske prelaze je tole bolj?a izbira kot pa Mondeo 1,6l dizel. 

Razmi?ljal sem tudi o 2,5 bencinarki, ampak je ni na trgu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Kako kratke pa ima? relacije? Na?eloma ne bo te?av s tem, ?e bo? le takrat ko se izvaja regeneracija, pa? naredil to do konca. Ok, ni panike, ?e kdaj pa kdaj ne. ?e bi pa to redno, pa zna bit ta te?ava.

Sicer pa nekih blaznih te?av ni, mogo?e se EGR kaj prej zaba?e, pa ga je treba s?istit. Jaz imam recimo relacije cca 13km v eno smer.

Med tednom zelo kratke... 8km (16minut) v eno smer- ?e grem po otroke potem se nabere na 12km...  

Za vikend pa ponavadi  ve? kot 40km v eno smer.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Za ta dnar samo vzem. Preveri stanje verige, injektorjev,..

Kako pa preverim stanje verige in injektorjev? Na servisu so mi rekli, da je vse OK z avtom (ne vem pa, ali so rekli zato, da bi me tam ?e pogosto videvali ali ne).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Plati??a na sliki niso original, glede na opremo bi morala biti 19 col original, pi?e pa 17 original.

Vztrajnik, ?obe, sklopka? Je bil menjan 1 turbo (?e je sploh mogo?e) ali oba? Intercooler, cevi? Ob taki kilometrini je avto lahko hitro jama brez dna.

Originalna plati??a 19 col so zraven - zadeva ne pi?e v oglasu, vendar jih podari - so pa gume ?e obrabljene in so za zamenjat. Na 17 col so zimske gume. 

Naj bi bila zamenjana kompletna turbina.  Intercooler in cevi pa nisem preveril. Na?eloma je motor lep in neopran. 

?e ima ta avto po VIN-u opremo atraction, potem so bili sede?i in vratne tapete menjane. ?e je avto od prvega lastnika, ti bo ?e povedal, sicer pa lahko preveris na servisu, kaksno opremo je imel ta avto, ko je zapustil prodajni salon. Nenazadnje je tudi cena meni sumljiva, vem pa kar dosti, kaj vse se dogaja v avtomobilskem poslu. Previdnost ne bo odve?.

Avto je zapustil salon v stanju kot je. Vem tudi to, da je bil dobavljen zelo hitro - lastniku se je takrat mudilo za avto in ker je bila za pasata predolga ?akalna doba, ta pa je bil na voljo takoj, je potem tega vzel. 

Cena je taka zato, ker ga za malo manj odkupijo na uradnem servisu, kjer je bil servisiran. To me ne skrbi. Preteklost avta je znana, mene bolj skrbi prihodnost. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Ce je kupljen v Sloveniji, tako kot psie pri oglasu... potem kolikor vem, ni mozno izbirati dodatkov... Naprodaj so samo ze vnaprej konfigurirani modeli... Kar je mozno dodatno narociti pri novem je stresno okno in navigacija ... Edino ce je oprema naknadno vgrajena ... Oprema Attraction v Sloveniji kolikor vem, ni bilo mozno narociti z usnjenimi sedezi ... Na slikah meni izgleda kot usnje :) ... 

Kako je bilo to kupljeno jaz ne vem... tudi meni izgleda oprema revolution. Ko pa sem preveril VIN, pa je v opremi attraction. 

Ja, v avtu je belo usnje, in avto ima 6 ro?nih prestav.

Glede tega kaj ?tima in kaj ne, jaz ne vem. Z merilcem laka sem preveril, da zaleten ni bil, notri je primerno ohranjen in vse to mi je v?e? pri avtu. 

Zgoraj je bilo omenjeno glede cedila olja... Ali je pri tem motorju tudi ta napaka oz. je treba biti pozoren nanj? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Kot sem izvedel na servisu je predvideno, da naslednji servis je samo mali (olje, filter za olje, filter za zrak), na 260kkm pa se zamenja ?e filter goriva. To so mi nekako pri?akovani stro?ki. 

Kako pa je z vodno ?rpalko na teh motorjih? 

Tole je Attraction oprema, vendar pa ima kup dodatkov, tako da izgleda kot Revolution. 

Zadnje zavore so nenormalno malo obrabljene, tako da pri?akujem zamenjavo cilindrov. Je pa ?e nek papir v avtu kot brezpla?na zamenjava na uradnem servisu - vpoklic. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Pozdrav vsem!

Si bom sposodil kar to temo, da ne bom nove odpiral...

Kupujem Mazdo 6 letnik 2013... prevo?enih cca. 237000km.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13888280&display=Mazda%20Mazda6%20Wagon%20CD150%20Attraction%20Avt.

Mi lahko kdo z izku?njami pove kak?ne stro?ke lahko pri?akujem  v naslednjih 50.000 km (3 leta). Delam zelo malo kilometrov, tako da bo to kot drugi dru?inski avto pri hi?i, vendar pa se zaradi razmer na trgu in vleke po?itni?ke prikolice nagibam, da bi kupil dizla. Izvedel sem, da je na tem avtu zamenjano ?e: turbina, ?obe, akumulator, vsi redni servisi pa so bili narejeni na poobla??enem servisu - slu?beno vozilo s samo enim voznikom. Ali lahko pri?akujem ?e kak?ne stro?ke? Kako je s sklopko in vztrajnikom pri tej generaciji? Je to kdo ?e menjal?

Lp Rok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 (letnik 2011 -2012)
Napisano

Ja, prva generacije mazde 5 je bila v redu. Zdej zadnja pa..ssangyong stile. Ne vem no, spredaj v redu, zadetk mimohod. Ampak dobro, vsake o?i imajo svojega malarja :) ?koda, ker nimajo ambicij po kakem dru?inskem vagnu tam pri mazdi.

Ni problem v zunanji obliki... problem je v materialih v notranjosti. Tam je ?isto nasprotje z S-max-om. V Mazdi 5 se po?uti? kot bi se vsedu v kangoo-ja, ne pa v enoprostorca. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdrav vsem

Naj si sposodim temo o zadnji 5-ki

Kako da ni nihce gledal tega in kaj je narobe, da se prodaja od jeseni lani:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10274188&show=1&avto=Mazda%20Mazda5%20CD116%20TX

Je kriva cena? Prodajalec? Zgodovina?

moram re?i,da notri ni najlepse ohranjena, ima pa malo na stevcu..

Ostale omenjene so pa iz uvoza?

?ivjo!

Sem si tudi jaz ogledoval tudi tole 5-ko. 

Vendar pa, ko sem si ogledoval njej podobno (max oprema) sem ugotovil, da Mazda 5 ?al ni konkuren?na S-maxu. ?al. Kljub temu, da trenutno vozim Mazdo 6. Razlika je ogromna (oprema, sede?i, materiali). ?e ti to ne igra vloge oz. se ti zdijo drsna vrata ve?ji faktor od na?tetega potem mislim, da je to prava stvar.

Glede cene pa nism 100% samo nekje imam v spominu da je bila 15.900?... tako, da sedaj je cena primerna.

Glede mene... jaz spet gledam karavana (vozi?ek bo itak samo ?e eno leto v uporabi).

LP Rok 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdrav vsem!

V?eraj sem bil na ogledu tele mazdice:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10344089&show=1&avto=Mazda%20Mazda5%20CD116%20Bussines-7SED%20NAVI%20VE...

za katero pi?e, da je ravnokar narejen veliki redni servis na 170kkm (menjano jermen, vodna pumpa, napenjalci...) kako pa je pri teh motorjih z visokotla?nimi ?obami? proizvajalec, vzdr?ljivost?

in pa seveda menjava bakrenih podlo?k (injektorji). Se to menja redno na velikem servisu ali ne?

Koliko kkm naj bi ta motor zdr?al, glede na to da je iz PSA grupe?

So ?e kak?ne druge malenkosti na katere je treba paziti pri tem motorju? 

LP Rok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdrav vsem!

Trenutno sem lastnik Mazde 6 (1 gen. 136KM).

Ker familija to zahteva (otroci) bo po?asi treba zamenjat avto, sem nekako za?el gledat o Mazdi 5. 

Glede na to, da je na voljo samo en dizel motor 1,6, 116KM me zanimajo va?e izku?nje z njim. Poraba, servisi, vozne lastnosti...  

Avto bo vsak dan naredil 50km avtoceste, zato me mo? motorja rahlo skrbi.

Kako je z porabo na AC?

Kaj si mislite o tem avtu?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10553920&show=1&avto=Mazda%20Mazda5%201.6%20CDi%20SHIZUKA%20MZ-CD%20NAVY%20...

LP Rok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nove gume - katere
Napisano

Zdravo

Jest sm 26.4.2006 kupu GY F1, sm pa tut takrat premi?ljeval med temi in bridgestonkami

no v glavnem

na mokri cesti je zakon (si ne predstavljam kuko primejo ?ele hidragrip)

na suhi pa mam filing da gre avto preve? naravnost se pravi da sprednje gume ne primejo dovolj dobr v ovinku, pa ?e mam gas, bremzo al pa sam priletim v ovinek...

mam ob?utek da je mazda 323F preve? neenakomerno porazdeljena glede te?e v primeru da si sam v avtu ker je nos prete?ak tko da moje mnjenje je da spredaj bridgestone zadaj GY

odlo?i se pa sam, samo potem pride te?ava z premonta?o

aja pr speljevanju so me pa na vro?em asfaltu tut mal razo?arale gume ker se mi zdi kolkr da so preve? mehke....

pr zaviranju pa se zelo dobr obna?ajo (ko je avto poravnan)

aja pa ?e to

avto mam spu??en, pa optiko sm tut lansko jesen naredu

tko da tuki sm dal komentar na ?portno vo?njo pa ko sem sam v avtu

(ko nas je ve? vozim bolj previdno, zaradi ?iste vesti)

Tko da moja kon?na ocena

Za avtocesto so zakon pa naj bo de? al pa sonce ni pomembno od temperature

Za ovinke (srednje hitre okol 70 km/h) bi pa reku da so v suhem vremenu pa nad 20°C premehke, v de?ju pa odli?ne

Speljevanje v de?ju OK na suhi cesti slab?e ?e zmeri 4 od 5

Zaviranje pa ?e ni prevro? asfalt tut OK

Evo to so moji podatki

aja naredu sm ?e okol 3000KM

pa sm jih po?teno pretestiral zato da vem koliko mam rezerve v kriti?nih situacijah

LP Rok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

no ?e moje izku?nje: prej 95 oktanski benzin (petrol, OMV poraba 7,6 l)

potem 95 okt. benzin (Agip poraba 7,4l)

trenutno 100 okt. benzin (OMV poraba 7,1)

Meritve so bile narejene pri enakih okoli??inah z tremi tanki bencina (pribli?no polovico normalne vo?nje 50-90km/h 30% avtoceste 160=> in 20% ljubljanske kolona (1.-2. prestava) Narejeno z gumami 195/50/15

trenutno pa testiram kolk bi ?lo ?e manj, se pravi a se ga da spreviti ?e ni?je, vendar lahko re?em da pazim in ne grem nad 4000rpm rezultati bodo znani kmalu....

AVTO: 323F 1,5i 90KM, 90Kkm

LP Rok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f 1999 1,4 ali 1,5
Napisano

Zdravo

sem lasnik mazde 323F 1,5i l.98 imam klimo in vozm kolesa v avtu...

Tkole ti povem avto se vozi ?isto lepo kar se ti?e mo?i (tudi ?e ma? klimo in ?e tri zraven ti potegne v vsak klanec na slovenskih avtocestah 130km/h kar je dovolj

kar se pa ti?e vo?nje koles pa je avto sorazmerno ozek tako da ve? kot dveh ne bo? mogel notri peljat pa ?e to je avta kar malo ?koda ker ma dosti ob?utljive(beri udobne) notranje obloge in se ti lahko zgodi da bo na zadnjih vratih kak?na sled od kolesa oz sprednjih vilic ?e ga da? z prednjimi vilicami naprej No to je samo tko kot prijateljski nasvet (?e potrbuje? kiblo za kolesa vozit potem raj?i nabavi Pasat karavan k je itak ?e vsak zgonjen od znotraj (za to ceno) sam potem se ne bo? peljal z takim u?itkom in v tako kvalitetnem avtomobilu. Odlo?i se sam.... jest vozim kolesa v avtu vsake 4 mesece enkrat pa pa? takrat ZELO pazim pa gre... AVTO , MOTOR 1,5 in KLIMA so pa Z A K O N !

LP Rok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

Pozdrvljeni ?e z moje strani na to temo...

jest bi se vrnil na prvotno vpra?anje kaj storit ko ti avto olje ?re..

no.. jest sm mu v?asih Daihatsu Charade 1.0 TS Avto mislm men ni na cest nikol pustu in loh re?m da za ta denar zakon avto sam problem je bil k mi je olje ?ru

Na za?etku sm se mal sekirou pol sm pa notr vlil tko kot pravi kolega QMI pa je blo mogo?e mal bol? ampak men je avto pr 100Kkm ?rl 1liter olja na 1.000km (proton najbl navadn) pa sm probou Valvoline pa isti sranje... pol k so mi ?e vsi rekl da bo pa? avto treba zamenjat sm se pa mal za?el zafrkavat z avtomobila in sm tankal tist olje k je bil najcene? (300SIT/liter v 300SIT Shopu)... no pol k je ?la inflacija gor se je pa? moje kurilno sredstvo podra?ilo in sem dal celo 400 - 500SIT za liter no pred enim letom (takrat je ?el avto "na ?alost" od doma ker sem se v vozil 130km vsak dan v slu?bo sem kupil mazdo) sem pa kupoval olje v Leclercu v LJ in ne boste verjeli olje k stane 3000SIT /5litrov (?e ga majo v akciji dobi? za isto ceno 7litrov (imajo ga ?e danes za isto ceno!!!) ma tega mi je kuril "samo" ?e 0,5l /1000km

No ampak zaklju?ek... Avto sem "testiral" 80KKM (5 let) in ko je ?el od hi?e (pri 175KKM) je imel izpuh ?e vedno po slovenskih predpisih (tehni?ni pregled opravil brezhibno)

(imam pa informacije da se avto ?e vedno VOZI!!!)

tako da ?e ima kdo te?ave z porabo olja... ne se sekirat sam kupi tistega ki je najcenej?e pa u?ivaj in ne delaj si stro?kov z kvaliteto olja

Japonc je narejen da dela ne pa da ma? te?ave z njim!!!

LP ROK

PS. Trenutno vozm mazdo 323F l.98 in pri 85KKM mi ne po?re niti 1dl olja na 10 000KM! A me more ?e kaj skrbeti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda dizli - poraba
Napisano

pa se moja mazdica

323F 1,516V 90KM pov. poraba med 6,7 in 7,5 l/100km

kdor pravi da je to prevec naj mal pogleda na VW (golf, Vento, Bora, Pasat) pa bo kmal vidu da pod 8,5 sploh ni variante z 90KM. PREVERJENO !!!!

Podobno sem slisal tudi za forda tko da... nimam komentarja nad porabo :)

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.