Ni glih ne vem kako nova stvar, je pa fino da se kak na? "mojster" kdaj odlo?i za kak test takih zadev.
Samo ne vem v ?em je fora met kao Mazdo RX-8 na vodik, ?e v bistvu to ni ve? Mazda RX-8, ampak samo pleh od 8-ke in elektronsko omejen Wankl na 80kw. Temu lahk re?emo Mazda na vodik oziroma Vodenko . To je tko kot je en ?lan tuki predelu RX-8 na ?trom, pa tud ni ve? Mazda RX-8, ampak je Bolt.
Hm...ne vem ?e bi se ravno strinjal, da je tok neuporaben...glede na podobne avtomobile je ?e celo bolj uporaben. Jaz ga mam za vsakodnevno rabo in mi zelo lepo slu?i. Za tak?en avto ma velik kufer, ni extremno nizek, 4 vrata, in ?e pod nizkimi obrati se super pelje kar je pomembno za vsakodnevno vo?njo.
Glede uporabnosti sem mislu bolj tko, dokler se vozi? po normalni cesti je vse OK. ?e pa zavije? na kaj malo slab?ega s kak?nim kucljem ali ?e pride? na kak?en ?uden klan?ek je zaradi nizke vi?ine od tal in zaradi malo ve?je medosne razdalje takoj lahko kak?en problem z nasedanjem. Poleg tega ne more? it smu?at ?e je cesta malo bolj zasne?ena. Do pla?e se ne more? pripeljat ?e je slab?i dostop (jest kajtam pa je fajn ?e se pripeljem ?im bli?je kje). Pol je takoj problem ?e gre? kam v hribe in bi se rad kam malo bli?je pripeljal. Ma res je avto sam za na dobro cesto. Na cest pa je tud skoz gu?va pa sami ?kifi k samo colajo, tko da nima? kej s konji razen da ?rejo denar. Sem ugotovil, da zdej k mam kanto Xaro Picasso je vse bolj?. Mam plac, povsod pridem, stro?ki so d?abe, ni mi jo ?koda, vzdr?evanja skoraj ne potrebuje - edino kar me kdaj prime je da bi kak?en ovinek oddriftal pa se pol spomnim da ne bo ?lo . ?e bom pa spet rabu kak?en dirka?ki u?itek al pa mal driftanja, bi si pa raj?i za par uric najel kak?no ma?inco na dirkali??u in se malo sprostil. Ampak na koncu bom pa vseeno rekel, ?e ima ?lovek primeren lifestyle za tak avto, potem je res ?pica avto. Al pa za drugi avto (?e prvi pokrije vse potrebe ki sem jih jaz na?tel) je pa tud zelo v redu.
ja testiral sem obe ... od Zalarja ma zani? motor, ta prej?na tvoja je veliko bolj?a ... razen par malenkoti zgleda kr ohranjena, tut motor je zlo lepo deloval ... mi lahko ?e ti kaj pove? glede tega avtomobila, nepristransko hahaha:) Hvala.
Tko ti bom reku, ?e bi res rad mel ta avto, se ti jo pomoje spla?a kupit. Jest v enem letu, kolikor sem jo mel, nisem mel kak?nih hudih problemov z njo. Na konc ko sem jo prodajal je edino ?udno v?igal motor (ni takoj v?gal kot ponavadi, ampak se je zdelo kot da je nekaj narobe), ampak na AC Cosmosu so skoz zatrjeval da je to vse v redu. Nisem pa bil nikoli zadovoljen z Mazda servisi, ker so v glavnem samo ra?unal in ni? pametnega naredil. Tudi nasveta niso znali nikoli dat. Druga?e pa je RX-8 res super ?portni avto, samo mora? vedeti da so stro?ki vzdr?evanja kar visoki (benz, olje, servisi, pa ?e ?e kej crkne). ?e ho?e? met samo ?portni avto je super, za kej drugega pa ni ravno uporaben. Pa ceno lahk komot zni?a? na ene 12000? pa ti jo bojo najbr? vseen prodal . Kilometri so pa tud realni.
Hellu, sem ravno iz testne vo?nje, ki pa me je razo?aral. Avto pri vi?jih obratih 5-6 dobi kr tak ?udn dodaten zvok, kot da se za?ne nekaj tresti, tak ob?utek sem dobil da si ga mogu res prost da se je premaknu ?tevec ... kot da bi bil brez mo?i .... in sem mislu ok mejbi je tak filing, ampak tut po digitalnem ?tevcu je vse skupaj potekalo prekleto prepo?asi navzgor za 190 konjev, kljub 3 prestavi ob 115km in dokonca gasu na obvoznici.
Je to kaj narobe z motorjem, izguba komprisije kot sem bral v prej?nih postih? Odgovor prodajalca je valda bil, da se najbr? trese plastika ... ok, ampak mo? motorja mi pa ?e vedno ni jasno zakaj in kako.
P.S: Glede mo?nej?e, ja sej kej drugega mi ne preostane in sicer tole:
Yap, tale je pa moja biv?a Mazdica. Vidim da jo ?e prodajajo. In to je Revolution model ki ima 230 konjev in ne 190, razen ?e so kaj menjal.
Hm...jaz sicer ne bom rekel da nekateri ne morte met ve?je porabe ampak jz tankam konstantno tkole 50l in nardim polet okol 450 km in pozimi okoli 400 km. Osnovno?olska matematika nas pripelje do porabe, ki je dale? od 20 l.
Ko sem avto kupil je blo treba seveda prvih par tednov zadevo sprobat in posledi?no vozit skor konstantno na zelo visokih obratih in sem naredil s 50l vsaj od 320 do 330km. ?e spet dale? od 20 l.
Naj omenim, da se je avto vozil na stock plati??ih in predpisanih dimanzijah gum. Na avtu ni nobenih predelav.
Najvar?nej?a tura je bila pa lani na Pag in nazaj ko sem s 50l naredil 550 km, sicer ob neumnih Hrva?kih omejitvah 60 al pa 80 km/h pa ravnina, da ji konca ne vid? je pa res da je klima vseskoz delala na polno.
Evo to so moje izku?nje...?ist to?no take kot sem jih imel ?anso izkusit.
Teh 20l pa po teh izku?njah sode? ne znam komentirat :ne vem:
Druga? pa avto ?pi?ka jz sem zelo zadovoljen z njim in ga nimam namena menjat razen ?e pride do kakih izrednih situacij in ne bo druge mo?nosti.
Poraba olja tam nek 1l na 3-4k km.
Jaz delam nekje 15.000 km na leto in stro?ki mi niso tok omembe vredni. Roko na srce...?e je pa na mesec recmo 800 EUR prihodkov se pa lepo treba umirit z idejami o tak?nem avtomobilu (razen ?e je ?lovk prpravlen tlako slu?it svojmu lastnemu avtomobilu ) in se je treba o Cliu 1.5 dCi pogovarjat...jz tud ne razmi?lam o nakupu Astona, ker sm prekratek zanga in ne vem zakaj bi ga pa zarad tega kritiziral
Poraba je konstantna tm od 13-17 litrov, odvisno od tega kolk ti?i?. ?e ne ti?i? je 13-14, ?e pa ti?i? je pa 16-17.
Hja, nekaj bo res na tem benzu. Zdaj malo spremljam tole z benzom in sem recimo po moji statistki ugotovil, da imajo najkvalitetnej?i benz 100 na OMV Brezovica (povpre?na poraba okoli 8) in Petrol 95 v Petrolu Kranjska gora.
To z oljem nih?e ne ve to?no. Tud na drugih tujih forumih ne vejo. Uradno priporo?ilo od Mazde za RX-8 je seveda Dexelia. Je pa res da olje za Mazdo delajo pri Elfu. Zdaj katero olje je pa enako kot Dexelia pa ne vem.
Uradni servisi za RX-8 pri nas (jest sem mel izku?nje z Gamo) so pa tko zani?, jih jest ne bi kej preve? poslu?u kaj imajo oni za povedat, ker imajo premalo izku?enj z avtom. Sicer pa tudi problemi z Wanklom in oljem se nana?ajo ?e na motorje iz RX-7, baje da naj bi bil Renesis veliko bolj toleranten do drugih olj. Sam kaj ?e? ?e ho?ejo na Mazdi prodajat svoj drag olje, valda da ne bodo rekli da so drugi tudi v redu. ?eprav kot se spomnim v samem priro?niku lepo pi?e kateri tipi olja so v redu in nikjer ni to?no specificirana znamka.
Prosim za predloge - v pri?akovanju vozila Mazda 6 sport GT 2.5i:
- nakup 4 zimskih gum 205 55 R16 z alu plati??i in senzorji za tlak ali
- nakup 4 zimskih gum 225 45 R18 brez alu plati?? in menjava gum vsako leto na obstoje?a alu plati??a s
senzorji - mogo?e nasvet katere (gume).
Senzorji naj bi delovali le na alu plati??ih - ali je to res. Stro?ek je sicer bistveno ve?ji pri prvi varianti.
?e rabi? Dunlop SP Wintersport M3 225 45 R18 vo?ene eno sezono (od novembra 2007 -marec 2008) mi po?lji PM (kupljene prej?nje leto - jesen 2007 pri ?panu http://b2c.span.si/?p=a&i=200000413968...da=&lang=sl, bile so popolnoma nove). Lepo ohranjene in tudi lepo shranjene doma v vre?ah in primerni temperaturi. Dam za ugodno ceno. Ena nova je 240?, jest dam vse 4 za 400?.
Z mojo vo?njo na mojih relacijskih poteh sem pod 10 litrov 100%. ?e uspem spravit diesla na 5,7litra bom pa tega tudi pod 10
No sej te moram res enkrat mal poklicat, ker mislm da sva ?e ene pol leta zmenjena za meeting. Sam kaj ko mam tolk dela, da ?e sam ne vem kje se me glava dr?i. Upam da naslednji teden ?e bo? v slu?bi.
Fantje vi pa sam pare na sunce, da bom jest kasiral .
Ne, ne..... da se razumemo: RX-8 ni skret in tega nisem nikoli trdil. Avto je svojem segmentu najhu?i in to sem parkart napisal (glej nazaj, ?e ne vrjame?), sam izgled mu ni para, lega na cesti tudi nekaj posebnega. Motor je tisti, ki je po mojem mnenju katastrofa in zgre?en. Ne gre, da bi dal 400 ? mese?no samo za bencin in olje. So tudi druge prioritete v ?ivljenju.
Hehe, ti pa ve? vse. Zakaj misli? da je tako dobra lega na cesti? Ravno zaradi motorja, torej motor ni zgre?en. Vsi se obe?ate samo na porabo benza, zato ker gledate porabo pri raznih pocket rocketih na sprednji pogon ala Type-R, Astra OPC.....in podobnih kjer je poraba za par litrov manj?a. Nih?e pa ne gleda avta kot celote in kaj mu avto pomeni in za kaj ga ima. Torej ?e ho?e? imeti fenomenalno lego na cesti, drift ma?ino, dober izgled, ?e kar uporaben avto potem kupi? RX-8. ?e ti je va?no da avto pije mal benza in da ima? v prometni napisanih veliko konjev in ti je va?no samo da pospe?uje? po ravninah, potem kupi? Type-R. Sicer pa ne vem no, ?e kupi? avto iz istega segmenta Nissana 350Z ali Hondo S-2000 so stro?ki vzdr?evanja in porabe zelo primerljivi No sej fantje dokler si ne lasti? RX-8 ne ve? ni?, lahko govori? naprej kar si prebral od nekoga ki je nekaj napisal, vpra?anje pa je ali to sploh dr?i.
Pa ?e odgovor Boss-u. Tudi s tvojim na?inom vo?nje ne spravi? RX-8 pod 10l.
Aja, ?e kupuje? avto, jest ga zdej prodajam ker bom pre?altal na karavana (sem se za?el spet ukvarjat z jadralnim padalstvom) in moram 8-ko prodat, ker za dva avta nimam prostora niti denarja da bi vzdr?eval. ?e ma? pa kak?no vpra?anje mi pa po?l ZS in ti bom iz prve roke napisal kako je s stvarmi ki te zanimajo.
O fuck. To RX-ko sem pa gledal po netu pred ene dvema mesecema. Ful je mel ?e na za?etku postavljeno nekam nizko ceno. Je bla pa pri eni avto hi?i iz Kopra s tremi ?rkami kot ime JBL al neki tazga, se ne spomnim. N?, jest ti ?elim sre?o pa da se vse sre?no izte?e. ?e bi po?aku ?e mal bi pa lahk mojo kupu, jest zdej ?al prodajam ker rabim karavana. Drga? pa RX-8 je nor avto, pismu te?ko se bo lo?it.
- kako bo? preveril kilometre? ?e je avto iz Italije, v ra?unalniku ni zgodovine avtomobila (vsaj pri mojem je tako - letnik 2004, preverjal na makomi v novem mestu)
- garancijo ima? tri leta in ne pet kot v Italiji (preverjeno na Mazda Slovenija)
Druga?e se pa ne sekiraj. Tankaj in se vozi.
lp
No saj va?no je, da je ?lovek zadovoljen. ?e bo zadovoljen z avtom je seveda vse OK, tudi ?e je bilo naprimer prej kdaj karkoli narobe. ?e je dobro po?timano potem bo avto tudi dobro delal.
Jaz sem samo omenil par mojih izku?enj z diler sceno. Jaz nikogar ne hvalim ali grajam, govorim samo kaj se mi je zgodilo. Ker tud dilerji so premeteni in vsako stranko druga?e obravnavajo. Nekega nezahtevne?a bodo prepri?ali s svojo po?tenostjo in poznavanjem in jih bo le ta hvalil, medtem ko so bolj zahtevne (s tem ne mslim te?akov) in bolj izku?ene stranke te?avnej?e ker se bolj spoznajo in vedo za ve? pasti pri takih nakupih.
Ampak da ne bomo debatirali brez veze. ?e so stranke zadovoljne in ?e je diler korekten potem res ni problema.
Hm, sicer ne vem kako je to pri temu MIK-u, ampak ve?ina in s tem mislim velika ve?ina dilerjev goljufa pri kilometrih, pa ?e pri ?em drugem. Ko sem jaz prodal svoj avto dilerju je mel 140k km, sedaj se prodaja z 80k km in pi?e, da je bila prva registracija leta 2000. To ?e res, samo avto je bil pa prej 3 leta v Ameriki, ker je bil od tam uvo?en. So bili pa ?e prej najbr? kilometri prevrteni, ker dvomim, da so v 5 letih naredil tako malo km, dobil sem ga s 45k km. Tko da avto ima nekje realnih 200k km. Pa prodajajo ga po nenormalni ceni. 2x ve? kot sem jaz dobil zanj.
Pa ko ste govorili da dilerji vse preverjajo. Po 3 letih lastni?tva so se pri meni oglasili kriminalisti in sem se moral zagovarjati, da ne poznam prej?nje lastnice. Zdej se ne spomnim ve? to?no kaj je naredila, ampak ?lo se je za nek gospodarski kriminal. Kasneje sem izvedel da je diler sicer marsikaj vedel o mutnih poslih prej?nje lastnice, samo tega meni ni povedal. Va?no je da je prodal naprej.
Seveda lahko dobi? v redu avto pri dilerju, samo mora? ga sam res dobro pregledat, se dobr scenkat za ceno in predvsem dilerju ni? verjet, ker 90% stvari ki jih pove so bu?e, na koncu met pa tud malo sre?e. Sicer pa kako lahko on kaj ve o kak?nem avtomobilu, ?e mu folk navle?e polno nekih starih jajc razli?nih znamk. Potem gre pa vsaki? ko se kdo zanima za avto na testno vo?njo z njim in takrat ?ele spoznava avto, ki ima recimo desetletno zgodovino in je zamenjal ?e nekaj lastnikov. On se mora znajt in ?im bolje prodat avto, da pre?ivi in vsi triki mu pri tem pridejo prav. Valda da ti bo nalo?u kar se da in da je avto prej mel samo enega lastnika, bil vo?en in vzdr?evan ljubiteljsko in da je bil redno servisiran. Najraje majo pa naivne stranke, ki ne vedo veliko o avtomobilih in pri teh lepe besede in prazne obljube vedno palijo.
Pa ?e to o servisnih knjigah in podobnih jajcih. Popolna bedarija. Vsi se obe?ajo na te knjigce in ?templ?ke in mislijo da je avto popoln ?e je to zraven. Medtem pa se avto hi?e in servisi poslu?ujejo enakih trikov kot dilerji, samo da oni "uradno" po?templajo knjigice za nazaj.......
Da se pamet lahko kupi so vedeli ?e Butalci in tudi meni je bilo jasno, da vedenje o tem, a se tekstilne verige obnesejo v realni situaciji, lahko preprosto kupim. Ker je bil firbec res mo?an, sem odkartal tisih 80 ojrotov. Vse za znanost!
Preizkus je potekal na ne prestrmi vendar v dol?ini 3km v celoti zasne?eni cesti do ko?e pod Slapom Rinka (Logarska dolina). Po sredini ceste so bile v do 15 cm globok sneg vrezane kolesnice predhodnikov po katerih bi lahko do obra?ali??a pri ko?i pripeljal tudi samo z zimskimi gumami (nekaterim je to uspelo, 90% pa je imelo verige). Stvar se ni iz?la samo z zimskimi gumami, ker sta gospod in gospa prvi zakonski par na Everestu pridrvela nasproti s kombijem s hitrostjo, ki je mo?no obetala bli?nje sre?anje tretje vrste, zato je moja macda prepla?eno odsko?ila v cel sneg.
Samo z zimskimi gumami (michelin pilot alpin) se ni dalo priti ve? nazaj v zvo?ene tirnice in tako so dobile »zimske nogavice« svojo prvo prilo?nost. Res je bil sneg tiste najbolj neugodne sorte ? mokast, ki se samo melje pod kolesi in ne daje nobene opore, vendar me je vseeno presenetilo to, da sem na novo opremljen uspel nazaj na sredo ceste ?ele v tretjem poizkusu. Tazaresne verige (imel sem jih v prtlj?niku kot back up) bi situacijo obvladale mnogo bolje. Tudi vzvratno parkiranje na cilju ni ?lo povsem gladko.
Tekstilne verige se v primerjavi s klasi?nimi res hitreje in enostavneje nataknejo, tudi nacentrirajo se same med vo?njo. Razlika v mokastem snegu med zimskimi gumami in tekstilom je minimalna v prid slednjega. Na ledu bi bila razlika mogo?e ve?ja, ampak to je samo ugibanje.
?e ena zanimivost. ?e je hitrost obuvanja nogavic ?asovno res nekje tam, kar obljubljajo proizvajalci, pa to nikakor ne velja za sezuvanje. Avto je bil obut parkiran ?ez no?, sezul sem ga ?ele naslednje jutro tik pred za?etkom kopne ceste. Za sezuvanje je bilo potrebno kar precej ?asa in tudi fizi?ne mo?i, kajti tekstil je po celi povr?ini narahlo primrznil na povr?ino gume (temperatura ? 7°C) ?eprav je bil sneg povsem suh. Kako trdno bi se nogavi?ke dr?ale gum v primeru, da bi jih po vo?nji v plundri pustil mokre na gumah ?ez no? zmrznit, lahko samo ugibam.
Jaz jih ravno zaradi skepti?nosti glede uporabnosti nisem kupil. Glede na reklamo se mi je zdela zadeva uporabna toliko kot Top shop umotvori. Moja re?itev za situacije kjer zimski gumi malo zmanjka je, da malo spustim zrak v zimskih gumah. In pomoje vse skupaj bolje prime kot nogavi?ke. Ko se pripelje? tja kamor ho?e?, gume s kompresorjem spet napolni?. Glede na tvojo "recenzijo" in ugotovitev da je razlika med nogavi?kami in zimsko gumo minimalna, sem se zgleda kar prav odlo?il.
kako hitro se vam odrosijo ?ipe znotraj, jest nap. zve?er ko grem iz ?ihta v?gem avto dam na hitro odrosenje,in ?akam 8 min da se lahko odpeljem,da kaj ven vidim,se pravi spucam vse ?ipe ki so zmrznene od zunaj,pa ?e ?akam v avtu. ?e pa vklopim klimo avtomatsko,je pa ?e slab?,ob vklopu mi gre lestvica na 2 ?rtice,tko da skor ni? ne piha.
kaj mislite da je to narobe?
Da nima? slu?ajno na?timan zaprto kro?enje zraka v kabini? Druga?e pa naredi kar so ?e ostali rekli.
Eh, servisi. Pomoje je isti kur.... k kateremu, ki ga ne pozna? osebno pelje?. Povsod te bodo posku?ali nategnt kukr se le da, ?e nima? vsaj malo pojma kaj je narobe. Men ?e zdej ne gre iz glave kako so mi hoteli podtakniti menjavo mojih zadnjih lu?i (ki so zamakale zaradi slabe izdelave) za 300? brez v?tetega dela. Po malo raziskovanja sem ugotovil, da bi mi lahko ponudili re?itev za 70?. Potem sem sam uredil zadevo zastonj, tako da sem uporabil malo kita in eno delovno uro in zadeva je zdaj v redu. Tko da na Gama centru se ?e obna?ajo lepo do strank in se jim smehljajo in topijo, ampak so pa isti nategatorji kot na ?nj servisih. Mene niso prepri?ali in bom vozil tja samo kadar bo res nujno in ko bom ?e sam diagnosticiral napako, da mi samo uredijo ?e sam ne bom mogel.
Jest si bom zdej ubodu ?e OBD-II (DLC konektor, CAN protokol) diagnosti?ni konverter za priklop na notebooka. Da bom vsaj error kode iz ECU-ja lahko preveril, preden me bodo hotl na kak?nem servisu spet ucurit brez veze. A mogo?e kdo ve ?e je tale stvarca kej zakej - ELM Scan 327.
A morda kdo ve ?e obstaja tudi kaj cenej?ega kot recimo Cardaq J2534-2 reprogramator ?ipa, ki stane 1500$?.
Vse lepo in prav ampak, ?e bi prijazni RTVjevci napisali kje so poligoni bi bilo tudi OK. Ne zagovarjam divjanja, ampak iz posnetkov je razvidno, da med driftanjem ni bilo prometa.
Za dirkanje po obvoznici ne vem, vem pa, da se pri driftanju ne tekmuje v tem kdo se ne bo razsul ampak gre bolj za lasten u?itek (o?itno so RTVjevci preve?krat gledali Tokyo Drift)
Sicer pa tale ?lanek spada pod "kisle kumarice" ko ne vedo kaj objaviti in napisati se pa spet spravijo na de?urne krivce. Zanimivo je, da je na VSEH skupaj"pogosto smrtonosnih dirkah" (tako so v Svetu imenovali dogajanje na Rudniku) in na tak?nih spontanih driftih na rondojih umrlo manj ljudi kot pred na?imi diska?i, oziroma je celo v najslab?em primeru trpel pleh.
Me prav zanima kdaj bo Slovenija dobila kak pameten poligon, in kdaj bodo novinarji ?li v diska?, se zaleteli v kakega napa?nega in ga potem intervijujali, zakaj se je odlo?il, da jih pretepe ker so se le malo zaleteli vanj na hodniku... O?itno je la?e nekaj nakladati v tri krasne kot se izpostavljati. Ironi?no namre? ne vem za nobeno smrtno ?rtev (samo za zvito plo?evino) med tak?nimi "dirkami", driftanjem, po drugi strani pa je znanih ?e preve? primerov ko nasilne?i do smrti pretepejo koga pred diskoteko ali pa celo stisnejo in zadu?ijo v mno?ici.
Mater jim...
PS: aja pa en razlog, da sem dal tole na forum je pa seveda, da je notri tudi Mazda?.
Sem prebral prispevek in se lahko samo smejim napisanemu. Definicija driftanja - da je to divjanje po kro?i??u s ?e tak?no mo?no hitrostjo, da te ne vr?e v ograjo ali robnik . Hehe pa kje dobijo te novinarje? To je napisano tako, kot da bi ena glupa pi?ka napisala sproti ob jutranji kavici po rekla kazala informacijah. Kolk je pa te?ko napisat, da dolo?eni ljudje z avti na zadnji pogon u?ivajo v vo?nji po par BTC-jevih rondojih, ko s power-over tehniko spravijo avto v drsenje in tako odpeljejo par krogov in tukaj se sploh ne gre za neke hude hitrosti o katerih sanja novinar, ampak za to, da avto delno izgubi trakcijo z zadnjimi kolesi in drsi. Na?eloma to ni nevarno za nikogar, ki se ob vstopu v rondo prepri?a ali ima prosto. Tudi sam sem proti temu, da se to dela v kak?nih prometnih konicah, ko je veliko ljudi in gu?va. Ampak ?e je prosto, zakaj pa ne, ?eprav res nikoli ne ve? kdaj kdo pripelje mimo in koliko je tisti ?lovek pozoren.
Sicer pa se ne ?udim takim in podobnim ?lankom. Novinarji dandanes so ali nesposobna drhal, ali pa politi?no skorumpirani, vsi pa pi?ejo kr neki in redkokdo ve o ?em to?no sploh pi?e. Poleg tega pa je v vsemu novinarstvu prisotne zraven ?e veliko hinav??ine, predvsem s strani urednikov, novinarji so ve?inoma tako samo eni navadni papki, ki pi?ejo po ?eljah urednikov.
Hehe kreg zaradi GT-R-a. Jest bi najprej po?aku, da ga sploh dobimo v Evropo. Glede na to da prej?nje generacije GT-R-jev (32,34) ni bilo nikoli v Evropo (razen v Britanijo, kjer so uva?al Japonske) bi vse skupaj vzel z rezervo. Sej jest bi ga tudi mel. Je pa res, da za moj okus je uporabnost vsega skupaj razen za show-off vpra?ljiva. Men ?e RX-8 preve? za na?e ceste in gu?vo, je pa res da u?ivam, ?e lahko na kak?ni prazni cesti mal poslajdam in mi je edino to u?itek, no sej zato pa mam avto.
Sicer pa ne vem zakaj si ne bi omislil ?e zdaj nekaj takega:
Zadnji? sem videl nekega MG-ja v Ljubljani s Slovenskimi LJ tablicami z volanom na desni strani. ?e ga je on lahko registriral bi ga lahko tudi ti in Jun R33 je hitrej?i, bolj?i, atraktivnej?i od novega. Ali pa uvozi? Japonskega najnovej?ega GT-R a.
A kdo ve kako se re?e tistim sne?nim verigam, ki v bistvu niso verige ampak zgledajo kot ena plastika (prilagam sliko). Vem da so to v?asih prodajali. Rabil bi za alu plati??a, me pa zanima ?e se ta zadeva sploh obnese al je kr neki?
Da imam na netu -vse samo simbol.. slike! Pa kaj zato.
Ni se mi ljubilo slikati pa ni? zato .
Bom zrihto original slike-ko bo ?as dopu??al.
V dokaz pa avto pred hi?ko ,mimogrede v ozadju!
p.s.
avto z polnim tankom ,naredu 498 KM
Naslednji poln tank bom probu narediti ?e ve? ,vsaj ?ez 500 KM
Saj sem se vozil poleg relacije v slu?bo tudi veliko po mestu shopping,frendi ,kavica itd;....
Tako da blefer pa spet nisem kaj
kaneda daj ?e ti no fotko svojo gor no !
No poglej kaj si v svojem prvem postu na za?etku izjavil:
VO?NJA RELACIJSKA PA 8.5 LITROV DO 10 LITROV.SE PRAVI UMIRJEN VO?NJA PO OMEJITVAH PA TA DO 110 -120KM-NA URO.
In ?e zdej prera?unam 500 km s 60l, pomeni da si naredu 8,3 km na l = poraba 12l na 100 km. Kje je tukaj 8,5 -10l????? Se pravi da si se ti s svojim ?vohotnej?im modelom, (ki ima po tvojih besedah veliko manj?o porabo od mo?nej?ega modela) in celo z dalj?imi vo?njami (rekel si da na dan prevozi? 90 km) pribli?al moji mestni porabi 14-15l. Iz tega sledi, da sem jaz vse pravilno povedal in tudi da znam bolj var?no vozit. Ampak seveda point vsega skupaj, kot sem ?e zdavnaj omenil ni koliko naredi? na relacijo ob optimalnih pogojih, ampak koliko avto povpre?no kuri pri pogojih, ki so ve?inoma na cesti ?e uporablja? avto za vsakodnevno vo?njo (se pravi mesto in opravki). Sej jest se tudi vozim 2x na mesec na ?tajersko pa mam manj?o porabo na relaciji. No sej zdej se mi pa ne da ve? s tem sploh ukvarjat, ker se mi zdi vse skupaj ?e brez veze.
razlika med 225/45 18 in 225/40 18 je 3.4%, torej prevec
poglej, ce se da dobit 3D v dimenziji 215/45 18, tle bi blo manj razlike...
drugace pa mocno dvomim, da bi ti policaji tezili zaradi tega (se niti ne vid)...ce pa hoce, seveda, lahko tezi
Aha, sem ugotovil, da je prevelika razlika. 3D sploh ni v tej dimenziji - sem poklical k ?panu, M3 pa imajo nove tako da sem kar te vzel v moji dimenziji. V bistvu je res najbolje imeti vse po homologaciji, ker kak?en palicaj je lahko prekleto pasji, pa tudi ?e bi mel manj?o vi?ino pnevmatike, bi bil ?e bli?e tlem, kar pozimi ni ravno fajn saj ne bi rad opravljal delo plu?ne slu?be .
No lepo, da si se oglasil in tudi pomagal razkrinkati ?e enega bleferja. Tvoje poste sem bral ?e mislim da na Avto magazin forumu in si edini, ki je vse po pravici povedal. Svaka ti ?ast, mal je takih.
Tukaj si pa brcnil v temo. Wankel je dosti bolj nemiren kot navaden motor. Sem bil tudi ?e sam na servisu zaradi rahlega ob?asnega potresavanja (ko si stal recimo na mestu in si se malenkostno dokaknil gasa, je avto rahlo potresaval). Na servisu so pogledali in so rekli da je na?a ex RX-8 ena z najmanj potresavanja, in da je to normalno za ta motor!
No, to sem tudi jaz ob?asno opazil. Meni sicer ?e malo bolj trese ko je klima vklopljena, ampak se mi zdi da tudi ni neke hude panike, da bi bilo kaj hudo narobe.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Samo ne vem v ?em je fora met kao Mazdo RX-8 na vodik, ?e v bistvu to ni ve? Mazda RX-8, ampak samo pleh od 8-ke in elektronsko omejen Wankl na 80kw. Temu lahk re?emo Mazda na vodik oziroma Vodenko
. To je tko kot je en ?lan tuki predelu RX-8 na ?trom, pa tud ni ve? Mazda RX-8, ampak je Bolt.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani